Mondial 150MR Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
19 Ağustos 2013, 17:14
Reklamlar
-
21 Ağustos 2013, 15:17
merhabalar motosiklet sevenler.
bu bölümü bir haftadır okudum ve bitirdim sonunda. ve dün mondial vulture siparişi verdim. bugün foruma üye oldum. yaklaşık 10 yıldır motosiklet kullanmadım. o da super 51 idi, şimdi yeniden alevlendi motosiklet kullanma arzusu ve karar vermemi burdaki bilgiler sağladı. takıldığım yerleri sorar, motosikletim gelince de resimlerini paylaşırım.
-
23 Ağustos 2013, 18:55
avcıMR hayırlı olsun gülerek kullan tekerin düz bassın eminim severek kullanacaksın ben gayet memnunum sadece biraz yakıtı fazla o da olacak okadar..
-
25 Ağustos 2013, 00:06
valla benım 14 kr yakıyor sehır ıcınde... bence ıyı... ama uzun yolda yuklu(2kişiydik+çantalar) rüzgara karşı zorladım da , 16 kr yaktı... senınkı kaç yakıyo?
-
26 Ağustos 2013, 00:16
-
28 Ağustos 2013, 16:24
motosikletim geldi nihayet, ilk montajında da başında bulundum. henüz 150 km yaptım motosikleti tanımaya çalışıyorum, sonra izlenimlerimi paylaşırım inşallah. aşağıdaki linkteki çantaların nasıl olacağını merak ettim. sizce nasıl olur ?
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/feyizoglu-ndan-deri-yan-canta-ikili-sosis-canta-90515923
-
29 Ağustos 2013, 00:37
rozetli adlı üyeden alıntı
Motorun çok daha güzel olmuş. Bu işlerden anladığın belli. Benim toplamanın toplaması çantalara gelince insanın bildiklerini veya (birşeyi çok iyi bildiğimi iddia etmedim hiçbir zaman) hayal ettiklerini uygulamak için zamana ve paraya ihtiyacı oluyor biliyorsunuz. Nasreddin hocanın helvası gibi hepsi bir araya gelemiyor bazen. Maksadım burada motosikletleri görsel olarak kapıştırmak değildi zaten benim çantalarım seninkilerin yanında tırt kalır. Ben "bakın benimkisi şöyle güzel böyle güzel" demedim. "Yapacak imkanı olan arkadaşlar böyle yaparlarsa daha güzel olabilir" dedim. Şu yan çantaları nereden temin ettiğini söylememişsin. Bir de ne tür bir boya kullandın bunlar için?
-
31 Ağustos 2013, 16:06
Merhabalar.
Dün Vulture'mi aldım.
Koruma demiri+Çadır+kilit+motor 3050 tl verdim. Serviste son kontrollerini yaptılar, daha doğrusu bakım yaparmış gibi öyle bi baktılar. Servis demeye şahit ister, bisikletçiden bozma hepsi :(
Yalnız gaz verip bırakınca eksozun içersinden bi zıngırdama sesi geliyor. Aldığım yere götürdüm baktılar, rodaj bitsin kullan 500 km ondan sonra bu ses hala olursa garantiden değiştiririz dediler.
Birde ön disk fren hafif gıcırdama yapıyor, motorum henüz 30 km'de kullandıkça açılacaktır belki ama yinede acaba diyor insan.
Genel olarak varsa tavsiyeleriniz, dinlerim.
-
31 Ağustos 2013, 19:04
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Tecrubelerini ilerleyen zamanlarda paylaşırsan güzel olur. Farında yolunda açık olsun.
-
31 Ağustos 2013, 19:38
-
01 Eylül 2013, 21:10
Benzin akmasını ben hiç görmedim, elle bir sıkma operasyonu yap, belki sıkılmamıştır.
En son resim ise bana söylendiğine göre kask kilidi.
Bende bir soru sorayım, bir kaç yerde daha yazdım cevap alamadım. Düz giderken gidon titriyor. sanki yola şerit yapmışlar gibi üzerinden geçer gibi titreme oluyor, bu neden olabilir?
-
01 Eylül 2013, 21:41
Evet, kask kilidi imiş o, çok işlevsel değil ama..
Direksiyon niye titrer, hiçbir fikrim yok., benim fark ettiğim genel olarak motorda hafif bir titreşim var öyle rahatsız edecek düzeyde değil ama.
Bügün 100 km yol gittim. Köy yolları, dağ yolları patikalar, asfalt bütün yollara girdik. Performansı çok hoşuma gitti, banamısın demiyor bayılma, yorulma yok.
Motoru fazla zorlamıyorum, 5000-6000 deviri geçmiyorum. Hem rodaj süresi için, hemde 60-70 km şimdilik benim için yeterli
100 km sonunda benzin aldım, 15 TL tuttu. 0,15 tl/km benim için ideal yakıt, inşallah böyle devam eder.
Yollardan birkaç kare;
Şuda olsa iyiydi dediklerim,
1- Sele gerçekten rahatsız edici. Öne doğru kayıyorsunuz, rahat bir oturma pozisyonu olmuyor. artı çok sert üç saat nerdeyse aralıksız kullandım, her yerim tutuldu
2- Şangırtı sesleri var, nerden geliyor bulamıyorum ama sürerken duyuyorum.
3- Selektör olsa iyiydi
-
01 Eylül 2013, 21:51
Önceden yapmıyordu yeni başladı.
-
01 Eylül 2013, 22:01
Yanlış bilmiyorsam o aparat kask kilitleme aparatı. Kullanan arkadaşlar o şekilde bilgi verdiler.
-
02 Eylül 2013, 12:30
fatiih adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun kardeş gülerek kullan allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın
-
03 Eylül 2013, 22:30
Yardım eden kimse çıkmadı, motosiklet tamircisine gitti, gidonun altında bir somunu sıktı işlem tamam.
-
09 Eylül 2013, 16:33
Selamlar,
Motoru alalı 1.5 ay gibi bir süre oldu ve sanırım bu kadar sürede en yüksek mesafeyi ben yapmışım. Motorum 2800 Km. gibi bir mesafe gitmiş durumda. Güç olarak motordan bir şikayetim yok. Hızlanması, çekişi, yol tutuşu ( herkes lastiklerden şikayet etmiş, ben problem yaşamadım henüz ), dengesi gayet yerinde...
Motorda sıkıntı olan birkaç nokta var...
*Öncelikle baştan bu yana problem olarak serviste ve fabrikanın satış sonrası sorumlusuna ilettiğim, motor 8000 devire geldiğinde kesik kesik gitmeye başlıyor... Forumda birkaç arkadaş daha bu sorunu dile getirmiş ama sorunun çözümü ile ilgili olarak bir çözüm ortaya koyan olmamış sanıyorum.
*Akabinde yan kapakların üst kısımlarındaki bağlantılar iki taraftan da kırıldı... Servisin çözümü yapıştırmak oldu, şimdilik öyle gidiyor.
*Sele çok sert, 3000 km yol yaptım neredeyse hala 2-3 saatlik sürüşten sonra oturmakta epey zorlanıyorum.
*Vibrasyon sorunu var ama abartı bir şey değil. Sürüşü çok fazla etkilemiyor.
Servis ile görüştüğümde motorda kesici olduğu ve belirli bir mesafe gidildikten sonra bu kesicinin devreden çıkacağı söylendi ve bu motorun kesik kesik gitmesi ortadan kalkacak denildi. Sanırım 2800 Km. bunun için yeterli bir mesafedir ve şimdiye kadar normale dönmüş olması gerekiyordur. Forumda bazı arkadaşlar da kesicinin olmadığını söylemişler, burda bir tezat var sanıyorum...
Motor sürat olarak düzde 120 Km., Rampa aşağı 130 Km. civarında görüyor ve bu süratlerden sonra sözünü ettiğim kesikliği yapmaya başlıyor.
Yakıt olarak net hesap yapmamış olmakla birlikte, Balıkesir-İstanbul (Bahçeşehir ) (Topçular -Eskihisar Feribotla Geçerek ) 120 TL civarında yakıt tüketimi var. Bana biraz fazla geldi yakıt tüketimi ama ben yol tıkanmadığı sürece 80 Km yi hiç görmedim ki 100 ün altına da pek düşmemeye çalışıyorum. Dün İstanbul (Bahçeşehir) - Balıkesir arasını 5 saat gibi bir sürede geldim. Ön dişliyi büyütmek gibi bir planım var. 1 diş büyütmek yeterli oluyor mu ? 2 diş büyütmeyi deneyen var mı ?
Özellikle bu kesik çalışması ile ilgili olarak bilgi verebilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum. Karbüratorden kaynaklandığı konusunda görüşler var sanıyorum. Değiştiren ve sorunla ilgili çözüm üreten var mı ?
Herkese keyifli sürüşler dilerim...
-
09 Eylül 2013, 21:24
Ek olarak, biraz önce ön dişliyi 16 yaptım. Sanki biraz daha rahat gibi yolda. Öyle çok fazla bağırmadan 100 Km. yi görüyor gibi geldi. Bir süre kullanayım, bir istanbul daha yaptığımda yakıtta ve süratte değişme olup olmadığını da yazarım.
-
16 Eylül 2013, 16:28
Arkadaşlar merhaba, bu motordan bir tane ikinci el buldum, 2011 model ve 15.000 km'de. Sizce bu kilomete çok mudur, bu motoru alırken dikkat etmem gereken özel bir durum, kronik sorun varsa bilmek isterim.
-
17 Eylül 2013, 00:13
Merhaba
Bugün işe giderken arka tekerime çivi battı, hemde ne batmak alttan girmiş yanaktan çıkmış çivinin ucu :(
servis yanak tamir olmaz yama tutmaz orayı diyor, sıfır teker alman lazım diyorlar
teker olarak ne önerirsiniz?
bi sitede
Ön lastik : 3.00-18 michelin pilot sporty
Arka Lastik : 120/80-16 michelin grid kullandığını yazmış bir arkadaş. ama arka tekerin orjinal ölçüsü bu değil acaba sıkıntı yaratır mı bu?
Birde arka tekerin dişli görüntüsü motora hoş bir hava katıyor, michelin'in buna benzer lastiği var mıdır?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)