MR için kaliteli lastik tavsiyesi ? Lastikler berbat 3000km dayandım ama artık yeter
MR için kaliteli lastik tavsiyesi ? Lastikler berbat 3000km dayandım ama artık yeter
''Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.'' #99 JL
Ben ön-arka IRC kullandım, sıkıntım olmadı. çok kaliteli olduğu söylenemez ama yine de başka marka deneyen varsa tavsiye alabilirim
Arka stop lambasında, sönen ledler hakkında çalışma yapan oldu mu ?
yeni arka stop komple değişiyor muş ve 20 tl parça maliyeti, 5 tl de işçilik dediler
ayhan2 ben bu motora kırmızı jant seridi ve siyah ybr koruma demiri taktırdım seritle ve demirle çok çekici oldu bilgin olsun..
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
Bir problem mi bu bilemiyorum ama MR'da da bu sıkıntı yaşanıyo mu acaba? ya da buna benzer göze çarpan birşeylerle karşılaşan oldu mu şimdiye kadar?[/QUOTE]
bende hiç sorun olmadı
8000 km bakım sonrası yakıt tüketimi:
Şehir içi, dur kalkı bol, artçılı ( 50 km 2 kişi ile ) ve agresif sürüş ile 100 km / 3.5 litre.
8000 bakımı öncesi 3 litre idi. bence normal
teryde böyle bi parça var..mr de yok ve eksik de duruyo..acaba alıp deneyen var mı?motorlar aynı direkt uyar mı acaba..
carsamba gunu vulture m gelıyor.bakalım ısteklerıme karsılık verebılecekmı?
@volture bahsettiğin bilgisayarda modifiye yapmaya yarayan program "photo shop" dur.
@sleymn denemedim ama görüntüde o kadar da bi eksiklik söz konusu değil bence.
@sadekahve33 hayırlı olsun inş. Cup dan geçiş yapıyorsanız çok tatlı gelecektir emin olun.
Arkadaşlar merhabalar.. Bende motosiklet dünyasına katılacağım az kaldı kısmetse.. Ancak bir türlü karar veremedim. İlk motorum olacak, hiç deneyimim yok ve 1-2 yıl dayansın, orta çaplı yollarda bırakmasın istiyorum. Mesela kaptırdım mı İst - Çanakkale arasında gideyim. Hergün Bahçelievler - Mecidiyeköy yolunu (ortalama 20 km) gidip geleyim.. MR 150 ile TVS RTR150 arasında kaldım. Çoğunluk RTR diyor ama ben gezilerde artçı almak istiyorum ilerde. TVS'in kullanıcıya değil de artçıya çok rahatsızlık verdiğini duydum sizce ne yapsam? Vulture beni götürür mü? Sıfır alacağım kısmetse. Geçen gün yolda gördüm çok güzel göründü gözüme.. Boy 1.72, kilo 74 yağız bir delikanlıya sizce gider mi? Gitse beni utandırır mı?
@altaygncasln merhaba
bahsettiğin kullanıma yakın ( ev iş arası 22 km civarı ) kullanıyorum ben. geçmiş mesajlara bakarsan görürsün. ayrıca kendi çapımda bir blog tutuyorum http://mondial150mr.blogspot.com
motor güzel, bakımını yaptırdıktan sonra yolda kalmazsın, ki ben hiç yolda kalmadım. motoru alalı bu ikinci sezonum. memnunum, büyük motor da alsam 150 MR sevdim ben, satmayı düşünmüyorum, şehir içi yine kullanmaya devam ederim
@makseli
Bende çok beğendim hani ilerde üst seviyelere çıkmak yerine bunu modifiye etmeyi bile düşünmedim değil (motor değişimi, amortisör ve arka freni disk yapma vb.) zira herşeye açık bir motor gibi göründü gözüme. Mondialler üzerine dehşet verici bir kötümser hava var ancak sanmıyorum ki o kadar kötü olsunlar.. Sadece daha hassaslar diyebiliriz. Bir hondayı suzukiyi hor kullanırsan 1 yılda eskiyorsa bunlar 5 ayda. Ama asıl soru şu: Neden hor kullanasın ki.. O zaman bu model biraz daha gözümde iyi yere geldi. Sende 22 km kadar bir yolu gidiyormuşsun. Acaba son hızı nedir ki bunun? Önceki sayfalarda 105 - 120 arası birşey gördüm ama E - 5 'te ezilmeyeyim en azından 110 rahat yapsa iyi olur. Zira E-5 boşken arkadan 120'yle gelen araç beni önüne katarsa yandık :D Mesela dişli olayları motorun hızını arttırabilyor diye öğrendim yeni yeni ama çekişini mi zayıflatıyordu başka birşey miydi anlamadım :D
açıkçası ben vitesliyi bu motorda öğrendim, kardeşimde. tek teker veya diğer artistik hareketler yapmadık, yapmam. bunları katmazsan o kadar da narin kullandığımız söylenemez.
benim motoru 4000 km civarındayken ön dişliyi 16 numara ile değiştirdim ve çekişte sorun yok. vites araları çok kısa geliyordu, uzadı, performans ta sıkıntı yok ve böyle daha iyi bence. sende aldığında değiştirmeni tavsiye ederim ;)
arka dişliye dokunmadım. diğer modifiyeleri ise ben düşünmüyorum. ama sen denerde memnun kalırsan o zaman düşünürüm
düz yolda rahat 110 görürsün.
ben şuan 120 km/h ye rahat çıkıyorum gaza devam edersem 130 u buluyorum. yokuş aşağı 145 + gördüm, daha fazla basmadım.
Ebay.com dan kamera ve video çekim için aparatlar aldım. siparişler gelsin, her gittiğim yeri kaydedeceğim.
130 mu? Peki titreşimi ne durumda? Hem kullanıcı hem de artçı için sıkıntı var mı? Sahibinden.com'da birisi mat siyaha boyamış hoşuma gitti. Henüz modifiye için çooooookkk erken daha moto kullanmayı öğreneyim ama düşünüyorum. Arkadaki led'lerin zamanla sorun çıakrdığını yazmışsın mesela sorun çıktığında daha tarz bir led takmak isterim. Herşey güzel olabilir ama cc yükseltme oluyor mu bilemedim bir türlü. Belki erken konuşuyorum bunun için ama gerçekten hoş olurdu. 16 numara dişliyi alsam yetkili servisi değiştirir mi peki yada garanti dışı kalma vb olaylar var mı?
130 üstüne çıkınca çılgınlaşıyo motor
uzun süreli kullanım olacaksa yani şehirler arası gezi - tur vb gibi aktiviteleriniz olacaksa kesinlikle seleyi elden geçirtmenizi tavsiye ederim. yarım saate kadar çok fazla sıkıntı olmuyor ama sonrasında çok kötü.
16 dişlide garanti sorunu olmadı. senin ustan sana takıp ta "yok kardeş" derse bilemem. cc yükseltmeyi sormuştum. 175 veya 200 cc düşündüğümü söyledim ustama, "motor yükseltmeye müsait" dedi. ama garantili halde yükseltme olmaz dedi.
Çok hoşuma giderse garanti süresince orijinal haliyle sonrasında ise değiştirerek sürmeyi düşünüyorum. Sele olayını nasıl yapabilirim ki acaba.. Yani bildiğimiz sünger mi yoksa ne var onda? Bir de sen seleyi değiştirdiysen ne kadara mal ettin acaba?
değiştirmek için döşemeciden fiyat aldım değiştirtmedim henüz ama düşünüyorum. 50-60 a olur dedi ama 20-30 a başka yere halletirebileceğimi düşünüyorum
Anladım çok teşekkür ediyorum yardımların için bende para olayını halledebilrsem iki makinee de gidip birebir inceleme yapacağım. Hangisi daha rahat gelirse onu alırım kısmetse inşallah.
Arkadaşlar bu MR 150'ye sissybar nasıl oluyor? Var mı başka markadan mı uyduruluyor?
geçmiş mesajların birinde biri resim koymuştu sanırım
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)