Yanlıs anlamayın size bir kötü haber Arkadaşla kapattık giderken benim ybr nin ibre 120 ye geldi arkadaşda arkadaydı mr 150 ile sonra sordum kaç gösteriyo diye 128 dedi bende 120 e anca geldi dedim başladı sövmeye
HONDA
Mc ile mr nin motorları aynı ama mc lastik ebatından daha iyi gider tahminim.Arkadaşın motordada 9000 lerde kalıyor motor.Yolda 9000 i geçmiyor sanki 9000 de kesici varmıs gibi motor kendini geri çekiyor.Ben işi çözdüm mr de benzin yetişmiyor.Motor olduğu yerde 12000 devire doğru gelirken uzun yolda 9000 den sonra sanki geri çekiliyormuş gibi oluyor.Bizde ön dişliyi 1 boy büyülttük biraz fark etti.Zaten alet güçlü.
HONDA
Aynen öyle benzin yetişmiyor.
Peki dişliyi büyütünce hızdaki fark ne oldu? Tork fark edilir derecede düştü mü?
www.motorumla.net
Mutlaka detaylı olarak öğren. Bir de yakıta etkisi nasılmış, onu da sorarsan sevinirim.
www.motorumla.net
MR'cılar
depoyu fulletim geçen gün ilk fulleyişim oldu 150 km yaptım ibre yarıya indi nasl oldu anlmadım normal mi bu acaba motor yeni diyemi oluyor öyle
inşallah yanlıştır bu gösterge yoksa benzin dayanmaz
İnzell bugün sordum 5 10 km attı dedi.Yakıtta gene aynı.Hatta normal kullanımda daha düşük mesela orjınalde 7000 devirde 90km/h gidiyorsa bu sefer 7000 devirde 100 km/h gidiyor.Bugün gene kullandım 150 mr her vitesde kafa kaldırıyor motor.Ama son hızda 8000 devir i geçmiyor ne biçim bişeyse.Olduğu yerde 10000 e dogru gidiyor ama.
HONDA
mz_17 kardeş bemimde olmuştu söküp temizleyip takarkende silikon gibi bişiler sürdü bidahada yaşamadım...
arkadaşlar motoru aldım. 300 km oldu. Depoyu fulledim. 100 km sonra aynı pompada kontrol ettim. 15 tl kalkış fırlama bana göre süper. Denemenizi öneririm. Kısa sürede 120 km çıkıyor. RODAJdan sonra zorlamayı düşünüyorum. Gören ve deneyen arkadaşlarımın hepsi fikrini değiştirdi. Satış patlaması yaşar bence, kullandıkça oluşan olumsuzluklarıda sizlere zamanla aktarırım.
şuan benim motor 1100 km de motorla en fazla yaptığım hız 100 km oldu onuda 800-900 kmler arasında yaptım. Bana söylenen 1500 km kadar motorla fazla hız yapmamam gerektiği (60-70), arkadaşlar 500 km görmeden 120-125 bahsediyorlar ben mi acaba yanlış yapıyorum.
Arkadasın motor 2000 kmde dun 120 yapdım
HONDA
Gayet normal arkadaşım, durduğu yerde motor iş yapmıyor ki ancak kendi kendini döndürüyor. Yoldayken de gücü ne kadar yeterse o kadar hızlı gider. Yani sen dişliyi büyüttüğünde de o illa 9000 devire kadar çıkacak diye birşey yok. Kafa kaldırmasyla da son hızını yapamaması biribirleriyle direk bağlantılı değil. Tork yettiğince kafa kaldırır. Sen dişliyi biraz daha büyüt bak ne olacak ? Hem kafa kaldıramazsın, hem de son hızına 4. viteste çıkmaya başlarsın ama 5'e atınca hız tekrar düşer.
En doğru oran fabrika'nın verdiği orandır, o yüzden bunları değiştirmenin manası ve de gereği yok. Sen dişliyi büyütüp kafa kaldırmaya devam ediyor birşey değişmedi sanıyorsun ama aslında aynı işi (kafa kaldırmayı) daha fazla benzin tüketerek yapıyorsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)