silencity kredi kartı ile 12 taksite aldım ama bir kefil bulabilirsen nakit falan da alabiliyorsun galiba ama tam bilmiyorum önder ticarete git öğren özelden msn i ni verirsen motor hakkında yardımcı olabilirim video resim vs.
motor_derili ön arka tekerleğinin markası , ebatları nedir bilgilendirirmisin
[QUOTE=3onur5;2333275]silencity kredi kartı ile 12 taksite aldım ama bir kefil bulabilirsen nakit falan da alabiliyorsun galiba ama tam bilmiyorum önder ticarete git öğren özelden msn i ni verirsen motor hakkında yardımcı olabilirim video resim vs.
sordum senet falan yapmıyor başka yerler yapıyor ama kimse yok 1 aydır ugraşıyorum halen yapamadım alamadım çok kafayı taktım almak istiyorum artık 500 tl nakit var gerisini taksit yapcam ama adamlar ya kefil istiyor yada kredi bi yer daha var ordada bi iş yerinde 6 ay çalışmış olman lazımmış abime söylücem yani bayadır ugraşıyorum :( teşekkür ederim onur özelden mesaj atamıyorum faceden volkan akgün eklermisin sim_stiy@hotmail.com yazarsanda çıkar
ben düz yolda 10 bin devirde 135 yaptım daha gidiyodu da viraj geldi kestim.. rodajda olduğum için bi kaç kez bu işi yaptım 20 günlük motor 450 km oldu iki kişiyken yine aynı yolda 120 gördüm aynı devirde.. havalar sıcak olsa bitiricem rodajı ama nasip kısmet :D
4 teker bedenimi 2 teker ruhumu taşır..:bounce:
Benim ilk motosikletim. Biraz acami ve bilgisizim motosiklet konusunda. Şu ana kadar yaklaşık 100 km yaptım. İlk çalıştırmada stop ediyor, vites boşta görünmesine rağmen viteste kalıyor motor diye İzmir Karabağlar Eserkent'teki yetkili servis "Teknik Motor"a götürmüştüm. Motor yeni olduğu için bu tür ayarsızlıkların olabileceğini söyledi usta. Rolanti ayarı yaptı. Biraz kullandım baktım bu sefer de motor fazla çalışıyor. Rolantide 600-1000 devir aralığında çalışması lazımken motor ısınınca 2500 devirde çalışmaya başladı alet. Bugün motorcu bir arkadaşa 600-700 devire düşürttürdüm ayarını motor sıcakken. Yarın bakacağım bakalım soğukken çalışacak mı? Cikle ile çalıştırırım diye umut ediyorum.
Silindirin altında biraz yağ sızması vardı. Sildim temizledim. Şu an pek bir sızıntı yok görünürde. Servise gösterdim bir sorun olmadığını söyledi. Ayrıca ön lastiğin boşta çevirirken bir yere sürtündüğünü, rahat dönmediğini söyledim ustaya. Balatalara sprey sıkılırsa düzelebileceğini söyledi. O an elinde yokmuş. Spreyden sonra sorun devam ederse açıp kontrol edelim dedi. Yarın sprey işini halledip duruma bakacağım.
Rodaj aşamasında olduğu için 5000 deviri geçmemeye çalışıyorum. En büyük sorunum gaz kestiğim zaman motorun kendini kasması. 4 ve 5. vitesteyken bile komprosör yapıyor motor acayip bir şekilde. Debriyaj yapmak veya vitesi boşa almak zorunda kalıyorum.
Bütün bunlara rağmen memnunum motordan. Çok önemli bir sorun yaşamıyorum. Sanırım ilk montajı yapan servisler iş yoğunluğundan olsa gerek pek özen göstermiyorlar. O yüzden bu sorunlar oluyor. İyice bir elden geçse, ustası tarafından motosikletlerin denemesi yapılsa bu tür şeyler olmaz diye düşünüyorum. O yüzden motosikletlerini yeni alanlara tavsiyem işinin ehli bir ustaya gösterip gerekli kontrolleri kendileri yaptırsınlar. "Nasılsa sıfır, herhangi bir sorunu yoktur" diye düşünmesinler. Bazı önemli vidaların iyice sıkılmadığını farkettik mesela benimkinde.
Herkese kazasız belasız sürüşler, İzmir’den selamlar…
Ön tekerlek benimkindede sıkıydı hatta kalkışlarda bi ses yapıyordu ama şimdi bi sorunum yok
arkadaşlar motor vitesteyken elden marş ile çalışmıyor ilk aldıgım zamanlar viteste çalıştırıyordum şimdi ise motor vitesteyken marş basmıyor :S boşa aldığım zaman marş basıyor servise götüreyimmi yoksa normal mi böyle yapması
Hiç marş basmıyor mu, yoksa motor çalışmıyor mu?
Zaten doğru olan vites boş konumdayken çalıştırmak.
www.motorumla.net
motor sadece boştayken çalışıyor vitesteyken marşa basınca çalışmıyor önceden çalışıyordu
Motor çalıştırma teknikleri ders 1 : Vitesin "Boşta" olduğundan emin olun ;)
Araba çalıştırma teknikleri ders 1 : Vitesin "Boşta" olduğundan emin olun ;)
motorunla ilgili izlenimlerini iletmeye devam edersen sevinirim. tekerin düz bassın.
birde tekere sakın güvenme yağmurlu havalarda kullanma kullanacaksanda çok daha dikkatli olman. İkiçeşmelikte birkere yeri öptüm Allahtan birşey olmadı çok yavaş gidiyordum.
Benim motosiklette sol tarafta silindirin altında yağlanmalar görüyordum. Bugün benzin filtresinin ordan geldiğini farkettim. Yağ değil, benzinmiş. Zaten benzin kokuyordu ortalık. Parçanın değişmesi gerekir mi? Çok pahalı bir şey olduğunu sanmam ama acaba garantiden hallolur mu?
Güzelce temizle ve benzin musluğunu kullanmadığın zaman kapa. (ortaya getir)
Bakalım gelecek mi tekrardan...
www.motorumla.net
Yan ayağı kullanıyordum ayrıca benzin musluğunu kapatmıyordum, o yüzden akıtmış olabilir dediğiniz gibi. Birkaç şey daha sorayım. 20/40 yağ tavsiye etti bir arkadaş, yazın harareti önler diye. Ne dersiniz? Kaç litre yağ alıyor bunların motorları? Bir de benzin olarak 97 oktan kullanmanın yararı zararı nedir?
Dün "Akbaba"ma kavuştum.ilk motorum, acemiyim, kampüs içerisinde deneme sürüşleri yapıyorum.
"artmazsa yetmez."
arkadaşlar merhaba
böyle bir motorun olduğunu yeni öğrendim. ne yalan söleyim mondial e karşı ön yargılı olduğum için modellerini hiç araştırmamıştım.
sym xs 125 k almayı düşünüyorum ama bu motoru görünce biraz durakladım.
uzun süredir kullanan arkadaşlar varsa iyi ve kötü yanlarını yazabilirler mi?
bir de sizce hangi motoru almalıyım.???
xs 125 k mı yoksa mondial 150 mr mi???
teşekkürler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)