Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
09 Ağustos 2010, 16:00
Motor : Tek silindir, dört zamanlı
Silindir Hacmi : 162 cm³
Silindir Çapı ve Strok (mm) : 62.0 x 53.8
Sıkıştırma Oranı : 9.8 ± 0.1 :1
Max. Tork : 12.0 Nm / 7500 d/d
Max. Güç : 10.5 kW(14.7 bg) / 9000 d/d
Max. Hız : 115 km/h
Rölanti : 1400 ± 100 d/d
Şanzıman : Manuel / 5 vites
İlk Vites Oranı : 2,909
Son Vites Oranı : 0,955
Çalıştırma Metodu : Elden/Ayaktan marşlı
Soğutma Tipi : Hava soğutma
Yağlama Tipi : Basınçlı püskürtme
Ateşleme Tipi : CDI
Debriyaj Tipi : Islak tip çoklu plaka
Fren Tipi (Ön/Arka) : Disk / Kampana
Frenleme Metodu : Elden / Ayaktan
Ön / Arka Lastik : 3.00-18 / 90/90-18
Yakıt Tankı Kapasitesi : 16.5 L ± 0,3 L
Benzin Tipi : 90 oktan ve üzeri
Ağırlık : 130 kg
Max Yükleme Kapasitesi : 155 kg
Boyutlar U-G-Y (mm) : 2000 x 790 x 1100
Dingil Mesafesi (mm) : 1285
Akü : 12V 7A
Sigorta : 15A
2975 tl
Reklamlar
-
14 Ağustos 2010, 19:58
Gayet güçlü bir motor, birisi alsa da izlenimlerini yazsa. Özellikle titreşimini merak ediyorum.
-
17 Ağustos 2010, 00:08
14-08-2010, 18:58
--------------------------------------------------------------------------------
Gayet güçlü bir motor, birisi alsa da izlenimlerini yazsa. Özellikle titreşimini merak ediyorum.
Seko ßen Motora ßindim Ve Vißrasyon Çok Az.. Mondial bu motoru Yßr Ve Cßf'e Rakip Olarak Çıkarmış..Gerçekten Ayrı ßir HavaSı Var.. Hem Yükseklik Hemde Sürüşte Croos Havasıda Veriyor.. Gerçekten ßu Fiyata Çok HoŞ ßir Motor.. İlerleyen Günlerdede Motor Aksamında Çıkan Sorunları PaylaşırSa ßiniciler Sevinirim..
ßana GeLirSen KaLßin ELinde GeL...KemikLerinden Sıyrılıpta GeL... ßaharı ßekLe AkasyaLarLa GeL...ÇuVaLLamayız Korkma..! ßir Omuz İkimizede Yeter...
-
17 Ağustos 2010, 00:13
titreşim neye göre az ybr ye göre mi çin motorlarına göremi yoksa hissedilmeyecek kadar azmı ?
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
18 Ağustos 2010, 17:55
farını çok beğendim ybr ye uyarmı acaba.
-
18 Ağustos 2010, 19:51
-
20 Ağustos 2010, 16:39
150 mr yide merak ediyorum, inşallah güzeldir alınır mı acaba.
-
15 Hp olması bana inandırıcı gelmedi... Eğer öyleyse bu motorun hatırı sayılır...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Ben bu motorun kullanıcısıyım.Kesinlikle tavsiye ederim.Titreşim yok.Motor gerçekten güçlü.14 beygir gücü altınızda hissediyorsunuz.Tip olarakta çok değişik bir konsept.Yakıtı ilk ölçümlerime göre km.de 11 krş.Bana bu tüketim makul gibi geldi.Tabiiki 162 cc ye göre.Koltuğu biraz daha yumuşak ve geniş olsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
Bugün serviste üstüne bindim, Orasını burasını kurcaladım bu modelin... Oturuş pozisyonu, sele yüksekliği gayet iyime geldi... (1.80 Boyundayım) Levyeleri çok güzel, yumuşak... Aydınlatma sistemi de güzel. göstergeleri olsun, fren sistemi olsun herşey hoşuma gitti. Kendini her zaman gösterecek bir motor... Yalnızzz... Motorun tek sorunu koltuğunun biraz sert ve ince oluşu... Uzun yol da oldukça rahatsız eder adamı. Ama mondial devrim yaratacak bir model üretmiş kanaatindeyim... Eski mondial motor sistemlerinden tamamen vazgeçilmiş. Gayet yeni teknoloji kullanılmış... O yüzden fiyatı biraz pahalı... Ama mondial die bu paraya ALINMAYACAK motor sanılmasın. Parasının hakkını verecek bir motor...
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
15 Hp olması bana inandırıcı gelmedi... Eğer öyleyse bu motorun hatırı sayılır...
Kesinlikle o gücü veriyor.Hatta daha fazlada diyebilirim.Daha öncede 15 beygir bir MZ kros kullanmıştım ve bu gücü elde edemiyordum.Ayrıca torkuda çok iyi.Durmanız gerekmedikçe 5.vitesle yoladevam edebiliyorsunuz.Rampalarda dahil.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
ben bugün servişte gördüm alan kişi birde turuncu serit çekmiş çok ama çok yakısıklı olmus far sanki suzuki gsr 600 kopyası gibi amartisörlerde gazlı. vesselam yakışıklı bir motor torrk ve beygir gücü de yeterli gibi
-
-
ya motor daha fazla kullanıcı tarafından alınmadı yada alanlar mt yazmıyor gibi geldi benkonyadıyım ilcede daha motoru göremedik bayilerde hala kt kn uag gibi modellir var ellerinde bakalım heralde sene yazın gelecek buralara ama güzele benziyor motorlar
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
-
kadanow adlı üyeden alıntı
acaba bu motora sahip biri varmı içizde. varsa tek soracağım diyer modellerin hepsinde egzos hep sallanıp ilerde dağılıyor. bu motorun bağlantılarıda dağılacak gibimi acaba .
Titreşim yoksa motor da dağılmaz, merak etmeyin.
-
Bu motor mondialin en iyi motoru ve vibrasyon olayı yok.arkadaşıma aldık gerçekten o paraya en iyi motorlardan birisi 14 bg gücünde ve inanılmaz torku var vites aralarında motor sizi resmen atıyor.
ybr-cbr-cbf devri artık bu motorlar sayesinde bitecek gibi gözüküyor yamahadan bi farkı yok kesinlikle baya baya inceledik çok kaliteli motor yapmışlar.çinli motorların titreme olayıda kalktığına göre küçük cc de yamahaya talep azalacak gibi
-
150 mc
Bu motor gerçekten çok güzel motor tork ve güç olarak klasmanında ve fiyat olarakta çok harika ybr cbf cbr gibi modellere şua nda 4ila 5 bin lira arasında fiyat çekiyorlar mondial 150 mc ve 150 mr ise 2.900 tl bence uygun olanda budur.. Teşekkürler..
-
Dün bu modeli gördüm, sağına soluna baktım gayet temiz işçiliği vardı.
İlk defa motor alacağım, başlangıç olarak buna mı yönelsem karar veremedim. İkinci el TVS Apache'lere bakıyordum, ama bunu görünce tam bir kararsızlığa düştüm. Motor aksamı için Taiwan'da yapılmış deniliyor. Bu konu hakkında farklı bilgilere sahip olan var mı acaba?
-
inzell adlı üyeden alıntı
Dün bu modeli gördüm, sağına soluna baktım gayet temiz işçiliği vardı.
İlk defa motor alacağım, başlangıç olarak buna mı yönelsem karar veremedim. İkinci el TVS Apache'lere bakıyordum, ama bunu görünce tam bir kararsızlığa düştüm. Motor aksamı için Taiwan'da yapılmış deniliyor. Bu konu hakkında farklı bilgilere sahip olan var mı acaba?
değerli arkdasım.
bu cc de bulunan yamaha honda tvs gibi muhtemel kurye motorlarının 2. eline bakarken tanıdıktan almaya dikkat et.çünkü km si oynanmış bir kurye motoruna sahip olabilirsin.
diğer yandan bu motora 10 gündür sahibim. bazı aksesuar hataları hariç her hangi bir problem yaşamadım.teknik detaylarında yazan motora dair ne varsa sana sunuyor merak etme.
yakıt olsuni tork olsun beygir olsun hepsi ne yazılmışsa o. hatta fazlası var gibi.
bunu henüz bu motorda tecrübe edinmeyip japon motoru kullanan arkdaslarım motorumu kullandıktan sonra tasdik ettiler ve cok begendiler.
bir dip not; cuma aksamı istanbul honda mototal dan çanta almaya gittiğim vakit, beni görmeyen bir honda calısanı dısarda motorumu görüp yanına geldi ve ben ona kulak astım.yanında bulunan baska bir honda calısanına' ne güzel bir motor bu' dedi. sonra ben dısarı cıkıp adamla konustum.benmle acık acık konustu. sonra motoru calıstırdı ve bindi. ve sonuc olarakta begendi. ama en cok begenmiş oldugu yön motorun dış dizaynıydı.
-
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
Artık iyice ısındım bu modele...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)