Selam Arkadaslar, bildiginiz üzere bölgemizde kurdugumuz bir motosiklet grubumuz var. Haftada en az 1 gün yol yapiyoruz. Bu bazen haftada ikiye de ciktigi oluyor. Cumartesi günü haftalik gezilerimizden birisini daha yaptik. Pazar günüde daha uzun metrajli bi gezi olacagini bildigimizden cumartesi kisa bi gezi yaptik. Yaptigimiz yol yaklasik 160km kadar idi. Ayvalik Cunda Gezisi adini verdigimiz etkinlikte 9 motorluk bi katilim oldu. Gezi ayrintilarina pek girmeyecegim. Nispeten sakin bi kullanimda 137km'de 4,76lt benzin tüketmisim. Yani 100km.'de 3,47lt (km'de 140 kurus yakmis). Cok fazla uzatmayacagim. Gezinin fotolari linkte mevcuttur.
http://www.facebook.com/media/set/fb...03180856361310 ayrica videolar kisminda videoda var
Bugün ise cok yüksek bir katilimla(18-20 motor), birazda tesadüf ve sürprizlerle (sürpriz kismini birazdan aciklayacagim) müthis bir gezi oldu. Yaklasik 250kmlik vadilerin ovalarin arasindan orman yollari arasindan gectik. Bol virajli asfalt bir yoldu. Inisin cikisin bol oldugu bir yoldu. Tabii güzergah saydigim vasiflarda olunca iklim kosullarida bir hayli cetindi (son kisimlarda). Yolun bol virajli olmasi müthis bir keyif verdi. Gelelik yakit tüketimine. yol boyunca iki kez ölcüm amacli benzin aldim. Ilkinde 144km'de 4,74lt benzin aldim. litre fiyati 4,22tl idi (önceki benzinlige göre kaziklanmisiz,neyse..) 100km'deki tüketim 3,29lt ye geliyor. Yani km.'de 138kurus yakmisim. Geziyi bitirdikten sonra motoru garaja cekmeden evvel depoyu tekrar fulledim. Son bi ölcüm daha yapayim diye. 96km yol gelmisim 4,66lt benzin tüketmisim. 100Km'de 4,85lt yakmisim. Yani 204kurus yakmisim. Sunu belirtmek isterim ki: bu son 96km yol düz asfaltta cogunlukla yüksek tempoda (cünkü yagmura yakalandik) o yüzden bir an önce kendimizi eve atmak icin dip gaz geldim. Önceki ölcümlerimde yokus asagi yokus yukari ve bol virajli bi yoldu. Vites ve gazla aslinda cok daha fazla oynuyordu ama yinede hizli asfalta göre az tüketim göstermesi bana su yorumu yapmama neden oluyor. 150MC dip gazda hiziyla dogru orantili olarak benzini iciyor. Ama oyalayici yolda yine tempolu olarak gidildiginde beygir gücünün fazlaligi sayesinde makul degerlerde tüketiyor (bana göre). Özetle 150MC ile 80km/h ile sabit bi hizla gidilse bu motor 3lt nin altina indirilebilir.
iki günün karma kullanimda ölcüm raporu su sekildedir : 377km ölcüm yolu, 14,16lt 95oktan ölcüm benzini = 3,75lt ortalama 100'kmde benzin tüketimi.
Bence 150 MC kuryelerin tercih etmesi gereken bir motosiklet cünkü bu makina asfaltta süratli yol alinmadiginda, makul benzin tüketmekte. Gerek parca ucuzlugu gerekse motorun kendisinin ucuz olmasi sebebiyle tercih edilmeli diye düsünüyorum.
Ayrica bu yukaridaki degerler belki rodaj tam anlamiyla bittiginde bir nebze düsebilir.
Simdiii gelelim sürpriz kismina; bugünkü gezimize sürpriz bi sekilde Motosiklet.net üyelerinden Necatik35 nickli 150MC sahibi abimiz 3 arkadasiyla birlikte gezimizi sereflendirdiler. Kendileri sagolsun sabah 8de Focadan cikip 11de ilcemiz Edremite vardilar. KIsa bi moladan sonra onlari hiic sogutmadan yollara cikarttik
Yorucu bir gün oldugunu düsünüyorum ama, bizlere göre cok keyifli yol yaptik. Ben kendi adima cok keyif aldim.
Bu gezinin fotolarida bu linkte mevcut:
http://www.facebook.com/media/set/fb...03180856361310