Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Nisan 2011, 19:54
yapiressami adlı üyeden alıntı
1- benim motorum hafif hafif tıkanıyor...
2- ıslık sesi orta hızda normal seyiy halinde giderken
3- ilk bindiğimde yoktu ama şimdi hafif sert tümseklerde arka süspansiyon altımdan vuruyor (sanki biri tekme atıyor) onuda sordum yumuşaklık ayarı en sonda imiş yani en yumuşak...
Sorularina bilgim dahilinde cevap vermeye calisayim
1) Tikanma eger teknik bir kusurdan ve kalitesiz benzinden degilse, jiklenin konumu yanlis olabilir. Dogru konumda oldugundan emin ol. Cünkü jikle yanlis konumdayken motor kesiciye girmis gibi yada senin tabirinle tikanma gibi tepki veriyor. Jikle motor isintiktan sonra en alt kademeye alinmalidir.
2) Islik sesi dedigin daha cok tüüürrrr gibisinden bir ses düsünceme göre eger öyleyse dert edilecek bir durum yok bendede ayni ses mevcut. Daha cok bir turbo sesini hatirlatiyor. Eskiden tempra arabalarin sarj dinamosundan da cikardi. üstünde durulacak bir olay degil bence.
3) Lastik basinclarin cok yüksek olmasin. MC nin süspansiyonu nispeten sert yapilmis. Bazi viyadüklerde neredeyse üzerinden atacak kadar tepiyor. Bunlar olagan seyler diye düsünüyorum.
Umarim sorularina cevap bulabilmissindir.
Reklamlar
-
19 Nisan 2011, 20:05
yapiressami adlı üyeden alıntı
1- benim motorum hafif hafif tıkanıyor...
mahallemdeki bir ustaya baktırdım "belki anlar diye"
avans ayarından değil..
buji değil...
elektrik kesintisi olsa çok sirkelerdi (daha önceden biliyorum)
kötü benzin ihtimal vermiyorum ama olmaz değil
2- ıslık sesi orta hızda normal seyiy halinde giderken (henüz çözemedim)
3- ilk bindiğimde yoktu ama şimdi hafif sert tümseklerde arka süspansiyon altımdan vuruyor (sanki biri tekme atıyor) onuda sordum yumuşaklık ayarı en sonda imiş yani en yumuşak...
motoru aldığım ikitelli bayiye anlattım durumu gel bakarız dediler gittim usta bindi motora atla arkaya dedi bastık gittik ...motor yapmadı bu sefer bişey yok dedi usta haliyle ...
sonra mahallemdeki sıradan bir yere baktırdım o test yapmadan dükkanda anladı durumu tesbiti yaptı fakat çözümü bulamadı...ve bana dediği şey : sen bi yetkili servise git...mondialin sitesinden bizim orada bir yetkili servis buldum ..oda zaten bin kez önünden geçtiğim fakat içeri girmediğim küçük bir yer çıktı ... neyse dedim yetkili servis yetkili servistir... gittim anlattım durumu usta bakarız dedi 10-15 dk ayakta bekledim sora usta dedi bırakıcanmı motoru ? dedim bırakıyımda sen ne düşünüyosun ? planın ne ? dedi açıkçası şimdi rahatsızım test sürüşü yapamam ...
YA ARKADAŞ PARA İSE PARA... SEVGİ İSE SEVGİ ..SAYGI İSE SAYGI NE İSTİYOLARSA VERİCEM MÜŞTERİ KAPIDAN GİRDİNMİ Bİ HOŞGELDİN DENİR DERDİ NE İSE GÜLER YÜZLE DİNLENİR ( hepsinin suratı bi karış) HEMEN ÇÖZÜM YOLUNA GİDİLİR... HİÇ Mİ PARA SIKINTINIZ YOK BE USTA ABİLER ... HİÇ Mİ MÜŞTERİYE İHTİYACINIZ YOK MESLEĞİNİZDEN BU KADARMI BIKTINIZ...
BEN ŞİMDİ NAPIYIM...
arkadaşım bende mondi yetkili servislerinden çok şikayetçiydim sakaryada ilçelerde gezmediğim servis kalmadı en az 10 kere fabrika ile görüştüm fakat sorun çözülmedi bir defasında aradılar işte mondialden memnunmusunuz diye sordu açtım ağzımı yumdum gözümü arada küfürde hakaret herşey vardı sonra kıza dedim sen üzerine alınma ama lanet olsun sizin satacağınız motorada göndereceğiniz servise de bir daha mondi alanı cümle alem .... dedim sonra kapattım teli en kısa zamanda biraz parayı biriktirip değiştirecğim motorlar fena olmaya bilir ama diğer şikayetlerden dolayı bir daha mondial almam bi satayım da allahın izni ile seni çok ii anlıyorum yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
19 Nisan 2011, 20:09
F54 adlı üyeden alıntı
arkadaşım bende mondi yetkili servislerinden çok şikayetçiydim sakaryada ilçelerde gezmediğim servis kalmadı en az 10 kere fabrika ile görüştüm fakat sorun çözülmedi bir defasında aradılar işte mondialden memnunmusunuz diye sordu açtım ağzımı yumdum gözümü arada küfürde hakaret herşey vardı sonra kıza dedim sen üzerine alınma ama lanet olsun sizin satacağınız motorada göndereceğiniz servise de bir daha mondi alanı cümle alem .... dedim sonra kapattım teli en kısa zamanda biraz parayı biriktirip değiştirecğim motorlar fena olmaya bilir ama diğer şikayetlerden dolayı bir daha mondial almam bi satayım da allahın izni ile seni çok ii anlıyorum yani
mondialin en kötü yanı servisi zaten bütün bisikletçileri servis yapmış sırf yaygın olsun diye hiç bir prosedür zorunluluk denetim yok ben avcılarda atılgana gidiyordum o kalbur üstüydü ama yinede kötüydü bi kere müşteriyle iletişim 0 dövücek gibiler
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
19 Nisan 2011, 21:20
bunlari duyunca bizim servisin gözünü seveyim o zaman ben Dedigine göre seminerde ödül almis bizim servisci.. Beni bu zamana kadar madur etmedi acikcasi. Yedek parcami cok rahat siparis edebildim. Beni tek yanlis yönlendirmeleri yag konusunda oldu. 15/50 yag aldirdilar bana. Bende o yagi 50km sonra akitip baska yag koydum. Tecrübe oldu yani. Deneme yanilma.
-
19 Nisan 2011, 21:25
atiturhan adlı üyeden alıntı
bunlari duyunca bizim servisin gözünü seveyim o zaman ben
Dedigine göre seminerde ödül almis bizim servisci.. Beni bu zamana kadar madur etmedi acikcasi. Yedek parcami cok rahat siparis edebildim. Beni tek yanlis yönlendirmeleri yag konusunda oldu. 15/50 yag aldirdilar bana. Bende o yagi 50km sonra akitip baska yag koydum. Tecrübe oldu yani. Deneme yanilma.
çok şanslısın ozaman allah her mondialciye ole yetkili servis versin benimkiler benim arka fren balatasını 46gün sonra takmışlardı bide garantiden :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
19 Nisan 2011, 21:41
alper150zc adlı üyeden alıntı
mondialin en kötü yanı servisi zaten bütün bisikletçileri servis yapmış sırf yaygın olsun diye hiç bir prosedür zorunluluk denetim yok ben avcılarda atılgana gidiyordum o kalbur üstüydü ama yinede kötüydü bi kere müşteriyle iletişim 0 dövücek gibiler
Bende bir kere gittim Atılgan a yaptırmadan çıktım. Satış yerindeki arkadaşa da ne biçim ustan var. Bedava mı iş yapıyor dedim. Dur konuşuyum falan dedi gerek yok daha gelmem dedim. Bir daha da asla girmedim...
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
-
19 Nisan 2011, 21:45
Motor_Derili adlı üyeden alıntı
Bende bir kere gittim Atılgan a yaptırmadan çıktım. Satış yerindeki arkadaşa da ne biçim ustan var. Bedava mı iş yapıyor dedim. Dur konuşuyum falan dedi gerek yok daha gelmem dedim. Bir daha da asla girmedim...
2adet usta var zaten biri esmer dieri sarışın :D ama çok artistler
-
19 Nisan 2011, 22:24
arkadaşlar ben sattım motoru,yabancıya gitmedi tabi forumdan Bogachan abi ye,tabi Atilla kardeşimizin tavsiyesiyle.Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.bugün itibarıyla cbr250r sahibi oldum. izmir tire den nasip olursa perşembe günü tesli alacağım.
-
19 Nisan 2011, 22:50
Teşekkürler...
İyi niyet dileklerini sunan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Daha iyileri inşallah sizin olsun.
halil2580 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ben sattım motoru,yabancıya gitmedi tabi forumdan Bogachan abi ye,tabi Atilla kardeşimizin tavsiyesiyle.Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.bugün itibarıyla cbr250r sahibi oldum. izmir tire den nasip olursa perşembe günü tesli alacağım.
Halil kardeşim bu ne hız! Hayırlısı olur inşallah.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
-
19 Nisan 2011, 23:33
bende mondial HONDA SERVİSLERİYLE anlaşsın.onlara götürelim :
-
19 Nisan 2011, 23:42
Boğaçhan adlı üyeden alıntı
İyi niyet dileklerini sunan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Daha iyileri inşallah sizin olsun.
Halil kardeşim bu ne hız!
Hayırlısı olur inşallah.
çok sağol abi
-
20 Nisan 2011, 00:49
halil2580 adlı üyeden alıntı
Alanada satanada hayirli olsun... Ben sahsen Bogachan abinin aldigina cok sevindim. Hem bizim burada ikinci MC li biri daha oldu hemde bizim gezi grubuna bir üye daha geldi
-
20 Nisan 2011, 01:08
[QUOTE=atiturhan;2325600]Alanada satanada hayirli olsun... Ben sahsen Bogachan abinin aldigina cok sevindim. Hem bizim burada ikinci MC li biri daha oldu hemde bizim gezi grubuna bir üye daha geldi [/QUOT
çok sağol Atilla
-
20 Nisan 2011, 01:21
-
20 Nisan 2011, 01:37
atiturhan adlı üyeden alıntı
bunlari duyunca bizim servisin gözünü seveyim o zaman ben
Dedigine göre seminerde ödül almis bizim servisci.. Beni bu zamana kadar madur etmedi acikcasi. Yedek parcami cok rahat siparis edebildim. Beni tek yanlis yönlendirmeleri yag konusunda oldu. 15/50 yag aldirdilar bana. Bende o yagi 50km sonra akitip baska yag koydum. Tecrübe oldu yani. Deneme yanilma.
senin memnunluğunu merak ediyorum hiç garantiden parça değiştirmek zorunda kaldın mı bunu merak ediyorum yoksa gidip yağ deşirtirirken yani bakımdan bakıma servise gidiyorsan veya paray la parça alıyorsn sorun olmaya bilir
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
20 Nisan 2011, 01:48
Bazı müşteriler hep mutludur F54. Bunu sorgulayamayız, doğalarında var.
-
20 Nisan 2011, 11:24
F54 adlı üyeden alıntı
senin memnunluğunu merak ediyorum hiç garantiden parça değiştirmek zorunda kaldın mı bunu merak ediyorum yoksa gidip yağ deşirtirirken yani bakımdan bakıma servise gidiyorsan veya paray la parça alıyorsn sorun olmaya bilir
Garantiden parca degistirdim. Önceki yazilarimda bunu yazmistim.
Gercekten memnunum ki bir sikayetim yok. Ama bazi insanlarin ic huzuru olmadigi icin üc kurusluk motorla fabrikayi satin aldim sanir ve ona göre herseyi tenkit eder. Ben memnunum arkadas mem nun uuum... Herkes kendi konusuna lütfen. Arkadasim sen üzerine alma. kisiler kendilerini biliyor.
Ayrica ben en ufak biseyde servise gidip danisan bir insanim.En son zincirimi degistirttim. sirf bakimdan bakima degil yani.
-
20 Nisan 2011, 15:13
Arkadaşlar nedir bu yetkili sevis düşmanlığı
Siz biliyormusuzki Türkiyenin 3.büyük ili olan İzmir de YAMAHA nın 1 tane yetkili servisi olduğunu?O servistede bir kayış değişimi için motosikletin haftalarca yattığını.
Oysaki Yamahadan kıyaslanmayacak kadar küçük olan Mondialin piyasayı çok ucuza yedek parça ile doldurduğunu biliyormusunuz?
Evet yetkili servisleri çok iş bilen kişiler olmayabilir.Ama eldeki elaman bunlar.
Ben şahsım adına yetkili servislerden vaz geçtim.Yemişim garantisini dedim ve motosikleti bildiğim ve güvendiğim bir tamirciye yaptırıyorum.Zaten yedek parçaları üç otuz paraya.İzmir de mondial yedek parçası satan bir toptancıdan çok ucuza alıp taktırıyorum.
Bu yazım üzerine fakir fukara edebiyatı yapacak arkadaşlarada,bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
20 Nisan 2011, 15:43
Yani...
necatik35 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar nedir bu yetkili sevis düşmanlığı
Siz biliyormusuzki Türkiyenin 3.büyük ili olan İzmir de YAMAHA nın 1 tane yetkili servisi olduğunu?O servistede bir kayış değişimi için motosikletin haftalarca yattığını.
Oysaki Yamahadan kıyaslanmayacak kadar küçük olan Mondialin piyasayı çok ucuza yedek parça ile doldurduğunu biliyormusunuz?
Evet yetkili servisleri çok iş bilen kişiler olmayabilir.Ama eldeki elaman bunlar.
Ben şahsım adına yetkili servislerden vaz geçtim.Yemişim garantisini dedim ve motosikleti bildiğim ve güvendiğim bir tamirciye yaptırıyorum.Zaten yedek parçaları üç otuz paraya.İzmir de mondial yedek parçası satan bir toptancıdan çok ucuza alıp taktırıyorum.
Bu yazım üzerine fakir fukara edebiyatı yapacak arkadaşlarada,bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum
Olay budur! Aynen katılıyorum. Necati bey. Motosiklet kullanan kişinin elinden bir şeyler gelebilmeli, yeri geldiğinde fikir üretebilmeli, uygulayabilmeli.
+ Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
-
20 Nisan 2011, 17:05
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)