Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    Alıntı yapiressami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- benim motorum hafif hafif tıkanıyor...

2- ıslık sesi orta hızda normal seyiy halinde giderken
    3- ilk bindiğimde yoktu ama şimdi hafif sert tümseklerde arka süspansiyon altımdan vuruyor (sanki biri tekme atıyor) onuda sordum yumuşaklık ayarı en sonda imiş yani en yumuşak...
    Sorularina bilgim dahilinde cevap vermeye calisayim

1) Tikanma eger teknik bir kusurdan ve kalitesiz benzinden degilse, jiklenin konumu yanlis olabilir. Dogru konumda oldugundan emin ol. Cünkü jikle yanlis konumdayken motor kesiciye girmis gibi yada senin tabirinle tikanma gibi tepki veriyor. Jikle motor isintiktan sonra en alt kademeye alinmalidir.

2) Islik sesi dedigin daha cok tüüürrrr gibisinden bir ses düsünceme göre eger öyleyse dert edilecek bir durum yok bendede ayni ses mevcut. Daha cok bir turbo sesini hatirlatiyor. Eskiden tempra arabalarin sarj dinamosundan da cikardi. üstünde durulacak bir olay degil bence.

3) Lastik basinclarin cok yüksek olmasin. MC nin süspansiyonu nispeten sert yapilmis. Bazi viyadüklerde neredeyse üzerinden atacak kadar tepiyor. Bunlar olagan seyler diye düsünüyorum.

Umarim sorularina cevap bulabilmissindir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    mahallemdeki bir ustaya baktırdım "belki anlar diye"
    avans ayarından değil..
    buji değil...
    elektrik kesintisi olsa çok sirkelerdi (daha önceden biliyorum)
    kötü benzin ihtimal vermiyorum ama olmaz değil

2- ıslık sesi orta hızda normal seyiy halinde giderken (henüz çözemedim)

3- ilk bindiğimde yoktu ama şimdi hafif sert tümseklerde arka süspansiyon altımdan vuruyor (sanki biri tekme atıyor) onuda sordum yumuşaklık ayarı en sonda imiş yani en yumuşak...

motoru aldığım ikitelli bayiye anlattım durumu gel bakarız dediler gittim usta bindi motora atla arkaya dedi bastık gittik ...motor yapmadı bu sefer bişey yok dedi usta haliyle ...
    sonra mahallemdeki sıradan bir yere baktırdım o test yapmadan dükkanda anladı durumu tesbiti yaptı fakat çözümü bulamadı...ve bana dediği şey : sen bi yetkili servise git...mondialin sitesinden bizim orada bir yetkili servis buldum ..oda zaten bin kez önünden geçtiğim fakat içeri girmediğim küçük bir yer çıktı ... neyse dedim yetkili servis yetkili servistir... gittim anlattım durumu usta bakarız dedi 10-15 dk ayakta bekledim sora usta dedi bırakıcanmı motoru ? dedim bırakıyımda sen ne düşünüyosun ? planın ne ? dedi açıkçası şimdi rahatsızım test sürüşü yapamam ...
    YA ARKADAŞ PARA İSE PARA... SEVGİ İSE SEVGİ ..SAYGI İSE SAYGI NE İSTİYOLARSA VERİCEM MÜŞTERİ KAPIDAN GİRDİNMİ Bİ HOŞGELDİN DENİR DERDİ NE İSE GÜLER YÜZLE DİNLENİR ( hepsinin suratı bi karış) HEMEN ÇÖZÜM YOLUNA GİDİLİR... HİÇ Mİ PARA SIKINTINIZ YOK BE USTA ABİLER ... HİÇ Mİ MÜŞTERİYE İHTİYACINIZ YOK MESLEĞİNİZDEN BU KADARMI BIKTINIZ...
    BEN ŞİMDİ NAPIYIM...
    arkadaşım bende mondi yetkili servislerinden çok şikayetçiydim sakaryada ilçelerde gezmediğim servis kalmadı en az 10 kere fabrika ile görüştüm fakat sorun çözülmedi bir defasında aradılar işte mondialden memnunmusunuz diye sordu açtım ağzımı yumdum gözümü arada küfürde hakaret herşey vardı sonra kıza dedim sen üzerine alınma ama lanet olsun sizin satacağınız motorada göndereceğiniz servise de bir daha mondi alanı cümle alem .... dedim sonra kapattım teli en kısa zamanda biraz parayı biriktirip değiştirecğim motorlar fena olmaya bilir ama diğer şikayetlerden dolayı bir daha mondial almam bi satayım da allahın izni ile seni çok ii anlıyorum yani
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bende mondi yetkili servislerinden çok şikayetçiydim sakaryada ilçelerde gezmediğim servis kalmadı en az 10 kere fabrika ile görüştüm fakat sorun çözülmedi bir defasında aradılar işte mondialden memnunmusunuz diye sordu açtım ağzımı yumdum gözümü arada küfürde hakaret herşey vardı sonra kıza dedim sen üzerine alınma ama lanet olsun sizin satacağınız motorada göndereceğiniz servise de bir daha mondi alanı cümle alem .... dedim sonra kapattım teli en kısa zamanda biraz parayı biriktirip değiştirecğim motorlar fena olmaya bilir ama diğer şikayetlerden dolayı bir daha mondial almam bi satayım da allahın izni ile seni çok ii anlıyorum yani
    mondialin en kötü yanı servisi zaten bütün bisikletçileri servis yapmış sırf yaygın olsun diye hiç bir prosedür zorunluluk denetim yok ben avcılarda atılgana gidiyordum o kalbur üstüydü ama yinede kötüydü bi kere müşteriyle iletişim 0 dövücek gibiler
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    bunlari duyunca bizim servisin gözünü seveyim o zaman ben Dedigine göre seminerde ödül almis bizim servisci.. Beni bu zamana kadar madur etmedi acikcasi. Yedek parcami cok rahat siparis edebildim. Beni tek yanlis yönlendirmeleri yag konusunda oldu. 15/50 yag aldirdilar bana. Bende o yagi 50km sonra akitip baska yag koydum. Tecrübe oldu yani. Deneme yanilma.

Motosikleti
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunlari duyunca bizim servisin gözünü seveyim o zaman ben Dedigine göre seminerde ödül almis bizim servisci.. Beni bu zamana kadar madur etmedi acikcasi. Yedek parcami cok rahat siparis edebildim. Beni tek yanlis yönlendirmeleri yag konusunda oldu. 15/50 yag aldirdilar bana. Bende o yagi 50km sonra akitip baska yag koydum. Tecrübe oldu yani. Deneme yanilma.
    çok şanslısın ozaman allah her mondialciye ole yetkili servis versin benimkiler benim arka fren balatasını 46gün sonra takmışlardı bide garantiden :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondialin en kötü yanı servisi zaten bütün bisikletçileri servis yapmış sırf yaygın olsun diye hiç bir prosedür zorunluluk denetim yok ben avcılarda atılgana gidiyordum o kalbur üstüydü ama yinede kötüydü bi kere müşteriyle iletişim 0 dövücek gibiler
    Bende bir kere gittim Atılgan a yaptırmadan çıktım. Satış yerindeki arkadaşa da ne biçim ustan var. Bedava mı iş yapıyor dedim. Dur konuşuyum falan dedi gerek yok daha gelmem dedim. Bir daha da asla girmedim...
    M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM

Motosikleti
    Alıntı Motor_Derili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bir kere gittim Atılgan a yaptırmadan çıktım. Satış yerindeki arkadaşa da ne biçim ustan var. Bedava mı iş yapıyor dedim. Dur konuşuyum falan dedi gerek yok daha gelmem dedim. Bir daha da asla girmedim...
    2adet usta var zaten biri esmer dieri sarışın :D ama çok artistler

Motosikleti
    cbr250r
    arkadaşlar ben sattım motoru,yabancıya gitmedi tabi forumdan Bogachan abi ye,tabi Atilla kardeşimizin tavsiyesiyle.Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.bugün itibarıyla cbr250r sahibi oldum. izmir tire den nasip olursa perşembe günü tesli alacağım.

Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 162 MC

Teşekkürler...

İyi niyet dileklerini sunan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Daha iyileri inşallah sizin olsun.

Alıntı halil2580 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben sattım motoru,yabancıya gitmedi tabi forumdan Bogachan abi ye,tabi Atilla kardeşimizin tavsiyesiyle.Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.bugün itibarıyla cbr250r sahibi oldum. izmir tire den nasip olursa perşembe günü tesli alacağım.
    Halil kardeşim bu ne hız! Hayırlısı olur inşallah.
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

resulyekeler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial mc 150
    bende mondial HONDA SERVİSLERİYLE anlaşsın.onlara götürelim :

Motosikleti
    cbr250r
    Alıntı Boğaçhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi niyet dileklerini sunan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Daha iyileri inşallah sizin olsun.

Halil kardeşim bu ne hız! Hayırlısı olur inşallah.
    çok sağol abi

Motosikleti
    Alıntı halil2580 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alanada satanada hayirli olsun... Ben sahsen Bogachan abinin aldigina cok sevindim. Hem bizim burada ikinci MC li biri daha oldu hemde bizim gezi grubuna bir üye daha geldi

Motosikleti
    cbr250r
    [QUOTE=atiturhan;2325600]Alanada satanada hayirli olsun... Ben sahsen Bogachan abinin aldigina cok sevindim. Hem bizim burada ikinci MC li biri daha oldu hemde bizim gezi grubuna bir üye daha geldi [/QUOT

çok sağol Atilla

musician44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MC
    mahallemdeki bir ustaya baktırdım "belki anlar diye"
    avans ayarından değil..
    buji değil...
    elektrik kesintisi olsa çok sirkelerdi (daha önceden biliyorum)
    kötü benzin ihtimal vermiyorum ama olmaz değil

2- ıslık sesi orta hızda normal seyiy halinde giderken (henüz çözemedim)

motoru aldığım ikitelli bayiye anlattım durumu gel bakarız dediler gittim usta bindi motora atla arkaya dedi bastık gittik ...motor yapmadı bu sefer bişey yok dedi usta haliyle ...
    sonra mahallemdeki sıradan bir yere baktırdım o test yapmadan dükkanda anladı durumu tesbiti yaptı fakat çözümü bulamadı...ve bana dediği şey : sen bi yetkili servise git...mondialin sitesinden bizim orada bir yetkili servis buldum ..oda zaten bin kez önünden geçtiğim fakat içeri girmediğim küçük bir yer çıktı ... neyse dedim yetkili servis yetkili servistir... gittim anlattım durumu usta bakarız dedi 10-15 dk ayakta bekledim sora usta dedi bırakıcanmı motoru ? dedim bırakıyımda sen ne düşünüyosun ? planın ne ? dedi açıkçası şimdi rahatsızım test sürüşü yapamam ...
    YA ARKADAŞ PARA İSE PARA... SEVGİ İSE SEVGİ ..SAYGI İSE SAYGI NE İSTİYOLARSA VERİCEM MÜŞTERİ KAPIDAN GİRDİNMİ Bİ HOŞGELDİN DENİR DERDİ NE İSE GÜLER YÜZLE DİNLENİR ( hepsinin suratı bi karış) HEMEN ÇÖZÜM YOLUNA GİDİLİR... HİÇ Mİ PARA SIKINTINIZ YOK BE USTA ABİLER ... HİÇ Mİ MÜŞTERİYE İHTİYACINIZ YOK MESLEĞİNİZDEN BU KADARMI BIKTINIZ...
    BEN ŞİMDİ NAPIYIM...

Al bendende o kadar...Ne lanet servisleri var bu mondialin..kendim yapacam bundan sonra bakımlarını kendim tamir ederim daha iyi...bu ne yaa...aynı anlattığın gibi aynı sorunları bende burda servisle sorunlarını yaşıyorum..Mondial seçiyormu bu adamları acaba

Dostm o dediğin ıslık sesi büyük ihtimal ön fren diskinden geliyordur..ses geldiğinde hafiften sıkarsan ön freni keser ;) sıkar halde ayarlanmış fren galiba..bende de aynı sorun war

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin memnunluğunu merak ediyorum hiç garantiden parça değiştirmek zorunda kaldın mı bunu merak ediyorum yoksa gidip yağ deşirtirirken yani bakımdan bakıma servise gidiyorsan veya paray la parça alıyorsn sorun olmaya bilir
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bazı müşteriler hep mutludur F54. Bunu sorgulayamayız, doğalarında var.
    www.motorumla.net

Motosikleti
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin memnunluğunu merak ediyorum hiç garantiden parça değiştirmek zorunda kaldın mı bunu merak ediyorum yoksa gidip yağ deşirtirirken yani bakımdan bakıma servise gidiyorsan veya paray la parça alıyorsn sorun olmaya bilir
    Garantiden parca degistirdim. Önceki yazilarimda bunu yazmistim.
    Gercekten memnunum ki bir sikayetim yok. Ama bazi insanlarin ic huzuru olmadigi icin üc kurusluk motorla fabrikayi satin aldim sanir ve ona göre herseyi tenkit eder. Ben memnunum arkadas mem nun uuum... Herkes kendi konusuna lütfen. Arkadasim sen üzerine alma. kisiler kendilerini biliyor.

Ayrica ben en ufak biseyde servise gidip danisan bir insanim.En son zincirimi degistirttim. sirf bakimdan bakima degil yani.

necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    Arkadaşlar nedir bu yetkili sevis düşmanlığı
    Siz biliyormusuzki Türkiyenin 3.büyük ili olan İzmir de YAMAHA nın 1 tane yetkili servisi olduğunu?O servistede bir kayış değişimi için motosikletin haftalarca yattığını.
    Oysaki Yamahadan kıyaslanmayacak kadar küçük olan Mondialin piyasayı çok ucuza yedek parça ile doldurduğunu biliyormusunuz?
    Evet yetkili servisleri çok iş bilen kişiler olmayabilir.Ama eldeki elaman bunlar.
    Ben şahsım adına yetkili servislerden vaz geçtim.Yemişim garantisini dedim ve motosikleti bildiğim ve güvendiğim bir tamirciye yaptırıyorum.Zaten yedek parçaları üç otuz paraya.İzmir de mondial yedek parçası satan bir toptancıdan çok ucuza alıp taktırıyorum.
    Bu yazım üzerine fakir fukara edebiyatı yapacak arkadaşlarada,bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
    Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.

Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 162 MC

Yani...

Alıntı necatik35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar nedir bu yetkili sevis düşmanlığı
    Siz biliyormusuzki Türkiyenin 3.büyük ili olan İzmir de YAMAHA nın 1 tane yetkili servisi olduğunu?O servistede bir kayış değişimi için motosikletin haftalarca yattığını.
    Oysaki Yamahadan kıyaslanmayacak kadar küçük olan Mondialin piyasayı çok ucuza yedek parça ile doldurduğunu biliyormusunuz?
    Evet yetkili servisleri çok iş bilen kişiler olmayabilir.Ama eldeki elaman bunlar.
    Ben şahsım adına yetkili servislerden vaz geçtim.Yemişim garantisini dedim ve motosikleti bildiğim ve güvendiğim bir tamirciye yaptırıyorum.Zaten yedek parçaları üç otuz paraya.İzmir de mondial yedek parçası satan bir toptancıdan çok ucuza alıp taktırıyorum.
    Bu yazım üzerine fakir fukara edebiyatı yapacak arkadaşlarada,bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum
    Olay budur! Aynen katılıyorum. Necati bey. Motosiklet kullanan kişinin elinden bir şeyler gelebilmeli, yeri geldiğinde fikir üretebilmeli, uygulayabilmeli.
    + Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

Motosikleti
    @ Necatik35 ve Bogachan, hay agaziniza saglik sizin... Akli basinda insanlar farkli oluyor ya. Sizlerde olmasaniz coluk cocukla muhatap olmak zorunda kalacagiz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:52 ----------

FLASH ! FLASH ! FLASH !

Ilk casus fotolar tarafimdan cekilmistir. Forumdan Bogachan Abimizin 150MC ile ilk turlari.. Bugün havanin yagisli olmasindan dolayi yol yapamadik ama kendisi yagis falan dinlemeyip kendisini sokaklara atmis

Güle güle kullan abi...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)