Sonunda ben de bir MC aldım. Daha önce 125-150 cc pek çok motor kullanmıştım ama bu motor kesinlikle başka. Sürüş keyfi, titreşimin olmaması, gücü harika ama daha ikinci gününde talihsiz bir olay oldu ve çok canım sıkıldı. Akü su püskürtmüş. Malum akü suyu sülfürik asit içeriyor. O da sol alt taraftaki boya aksamına zarar vermiş.
Benim motorda 12V 7A mondial marka akü var, sizinkiler de aynı mıdır ve bu sorunu benden başka yaşayan var mı merak ediyorum. İki soru daha:
1- CBF 150'lere takılan Necatik35'in motorundakine benzer çepeçevre bagaj demirleri bizimkilere uyar mı?
2- Bizim motorlara uygun jelli vs, susuz akü bulabilir miyiz?
Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. Ya nice okumaktır?
Suyu nereden atmış Kapaklardan mı? Yoksa tahliye hortumunu takmayı unutmuş olabilecekleri gibi (başıma geldi) hortum düşmüş de olabilir.
Aklıma ilk tahliye hortumu takmamış olabilecekleri geldi ama var. Ya kapaklardan, ya da + kutup başının dibinden atmış, ıslaklık öyle gösteriyordu. :(
İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. Ya nice okumaktır?
geçmiş olsun benimde başıma gelmesin diye tahliye hortumunu uzatmıştım bu motor için jel aku var fiyatına bakmak lazım bu motora göre taşıma çantası olmasa bile dige motorlardaki rahatıla uyabiliyor özellikle amortisörün oradan baglananları tavsiye ederim valla şimdi bvende uyuz oldum akuye bakayım ne alemde ):
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
Mondial sitesinde siyah rengi gelmiş, bu arada kymco nun sitesini de hacklemişler
Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:
Aküyü hemen değiştirmek yanlış karar olabilir. Fazla şarj oluyorsa suyu adeta kaynatır ve bu yüzden de su taşması olabilir. Yani önce şarj dinamosu konjektör kontrolü vs yapılmalı. Aküye gelen akımın ölçümü yapılmalı yani. Sorun varsa kuru veya jelli akünde de arızaya yol açacaktır.
ama biraz sadeyle boş arası bişey olmuş kasa ama böylece stıcker lara yer kalmış oluyo
Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:
Ben de genelde siyah rengi tercih edenlerdenim ama ... yok yahu, turuncu bu modele daha yakışıyor gibi. Kaldı ki çoğumuz neden sadece turuncu var, başka renk yokmuydu falan diye düşünmüştük. Ama şimdi siyahı görünce, diyorum ki bu motorda turuncu daha iyi.
Keşke siyah yerine kırmızı renk sürselerdi piyasaya, belki o siyahtan daha iyi duracaktır.
Arkadaşlar bu gün beyaz mh gördüm açık yeşil tankpad ve jant şeridiyle gerçekten manyak oldu aklıma gelmedi fotolarını çekeyim
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
siyahin canlisini görmek lazim. Turuncuya gözümüz alisti mi ne.... Bide beyaz üretsinler oldu olacak
Siyah tahmin ettiğim gibi gözükmedi gözüme birde yakından görmek lazım. koyu füme veya metalik gride yakışır gibime geliyor.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
MH yi yaptiklari gibi gri ve füme olarak yapsalar daha güzel olur herhalde. Ben MH ye bayilmistim.
Arkadaslar, benzin depo kapagi üstüne plastik karbon görünümlü kaplama almistim. Sizlerden de isteyenler cikar diye 5 adet siparis ettim. Cünkü kargo ücreti verecektim zaten. Birini kendime yapistirdim bile. Elimde 4 tane var. Isteyen varsa özelden mesaj atabilir. Postayla zarfin icinde göndermeyi düsünüyorum cünkü ürün ince. Kargo falan yapmaya gerek yok. Göndermesi dahil adedini 5TL den verecegim. Gönderme falan bana ait.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 ----------
Atillacım ben birini alabilirim aman kimselere söz verme..)
Abi mesaj attım.
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)