Başladı gibi hissediyorum. Aynalardan anlaşılıyor çünkü.
MR ve MC motoru birebir aynı olduğu için sizlerde de durum aynı olabilir.
Başladı gibi hissediyorum. Aynalardan anlaşılıyor çünkü.
MR ve MC motoru birebir aynı olduğu için sizlerde de durum aynı olabilir.
www.motorumla.net
Hocam bunu bir netleştirelim... Servise götürdün mü? belki servis gerektiren bir şeyler olmuştur. Kaçü Km desin. Durduk yere mi başladı. Bakım gerektiren bir durum olmadığından eminmisin ?
Şimdi durduk yere Yamaha ve Hondacıları haklı çıkartmayalım Emin olalım çünkü bu satırları okuyanların aklı karışır...
@atiturhan hocam sizden de en kısa zamanda yorum ve gözlem bekliyorum. Ben daha 500 km de bile değilim o yüzden pek bağlayıcı bişey demem mümkün değil...
OMEGAKONT
Mutlaka Bir Yolu Vardır...
bravo sen demistin.....
motordaki titreşim bence rolentide çalışırken sarsılıyormu diye bakarım yani oradan belli olur eğer olduğu yerde sallanıyorsa malesef titreşim var demektir eğer balansörr yoksa titreşim kaçınılmaz oluyo honda titanda dahi 1 saat gezdim heryer uyuştu yani mondialde olması normal beyler takmayın kafaya bu paraya bu kadar oluyo malesef
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
balansör die bi parça yok arkadaşlar balansör sistemin adıdır. mc ve mr lerdeki titreşimi engelleyici sistemde budur :
ayrıca titreşim olan arkadaşın saplamalarını sıktırmasını öneriyorum ! titreşim sadece motordan gelmez zincir ve dişli sisteminden, lastikten dolayıda ortaya cıkar...
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
hocam sizde bu motormu daha iyi Mondial 150 MC Roadracer yoksa Windy S 125 kararsızım hansini alayım yardımlarınız için şimdiden teşekkuer ederim
bende daha önce kymco str150 cub motor vardı ,kasa ufak ve hafif motoru ise çok kuvvetliydi ,bir tork var düz duvara çıkar zannedersin,fakattt titreşim de fazlaydı ,o yüzden 150cc lik güçlü bir motor dendimi aklıma ilk titreşim geliyor bu arada kanuni windys e bindim ,çok rahat bir motor amortisörleri yumuşacık 80-85km ye kadar titreşimde yok denecek kadar az ama 85 ten sonra titremeyi hissediyorsunuz,titreşimi nasıl hissedeceğiz derseniz peglerde ve gidonda çok rahat hissedebilirsiniz ,6500-7000devirin üzerinde ayaklarınızı ve ellerinizi gıdıklıyorsa titreşim vardır demektir
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
Servislik bir durum kesinlikle yok, motorun doğasında var bu titreşim. Öyle rahatsız edici boyutta değil. Belirli devirlerde, aynalardan ve ayaklardan hissedebiliyorsunuz.
15/40 olan yağımı 10/40 ile değiştirmemin de etkisi olabilir. Yalnız buraya vurgu yapıyorum, şu an için kesinlikle rahatsız edici değil. Sadece ayna fazla kıpırtılı.
Diğer marka motorcuları haklı çıkartacak bir durum yok, sonuçta tek silindirlerin çoğu titrer.
www.motorumla.net
Inzell, 15/40 yagi kim koymustu icine? Yag konusunda abuk sabuk tecrübelerim oldu biliyorsun Herseye kulak kabartir oldum
Yakinda motorun videosunu cekecegim titresim var mi yok mu tespit edelim birlikte. Pimpirikli adamim bide siz böyle konular aciyorsunuz kafayi yedirteceksiniz bana. Herseyi arastirir oldum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:32 ----------
Bence alakasi yok güclü motor titresim demek degil. 150MC 162cc olmasiyla digerlerinden ayriliyor ve 14,7bg güc üretiyor. Sanzuman oranlarinida ona göre ayarlamislar ki her viteste motor kesintisiz yüksek cekis gösteriyor. Bana göre ya vites aralarini biraz daha uzun secselermis yada bi 6.vites koysalarmis cok daha iyi olurmus. Bence bu motorun son hizi cok daha yüksek olabilirdi.
Ben motorumla siklikla günü birlik geziler yapiyorum tek seferde 50-60km yol yapiyorm. Herhangi bi yorgunluk bisey hissetmiyorum.
BMW nin GS serilerini bilirsiniz onlarda had safhada titresim varmis.
Ufak titresimler muhakkak olacaktir diye düsünüyorum.
Yakina video cekip koyacagim o zaman hep birlikte bakalim.
15/40'ı servis koydu kendi kafasına göre. İkinci değişimde ben kendim 10/40 aldım da koydurdum. Artık motor -hava ne kadar soğuk olursa olsun- tek marşta çalışıyor. Ufak tefek sesleri arttı, ince yağdan kaynaklanıyormuş sanırım. Bir de dediğim gibi yavaştan bi titreşim. E tabi olacak bunlar, gayet normal.
www.motorumla.net
Bende 1000 km'yi devirdim herhangi bir titreşim vs mevcut değil. Aman olmasın da. Bu motoru titreşimsiz diye aldık. Değil mi???
5000 i geçtim.titreşim yok gibi.ilk günkü aldığım gibi.
bunun motorunu benim 150 zcye takamaz mıyız (yarı ciddi soruyorum)? benim motor 15 beygir olsa çok iyi olurdu. motoru parçalayana kadar biner, sonra yaptırıp gene binerdim.
Arkadaslar,
titresim olup olmadigi konusunda cesitli seyler söyleniyor. Bugün yagimi degistirdikten sonra rölantida calisirken videoyu cektim. Youtube aracligiyla paylasiyorum. Aynalarda hic bir sekilde titresim yok. Titresimi tam sizlere tam gösterebilmek icin motorun üzerine bi bardak su koydum. Sudan da görebileceginiz gibi asgari bir titresim var. Belli belirsiz bi titresim. Aynalarda kesinlikle titresim yok. Videoyu cekerken benim elim daha cok titremis
Bu arada 1178km de motor.
Bugün kitapcigini inceledim rölantinin 1400+ - 100 seklinde yaziyor. Sizlerin rölanti kacta duruyor? Servis hava ayarini kurcaladigindan beri kafayi bu konuya taktim.
http://www.youtube.com/watch?v=xEZ57Zn0brU
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)