Sevgili Atilla,
Dün yeğenin ile tanıştım.Bir arkadaşınla Foça ya gelmişti.Beraber geldiği arkadaşıda motorcu bir arkadaşımın dostu imiş.Bu vesile ile tanışmış olduk.Yeğeninde motosiklet almak istiyor ve araştırma yapıyor.Ama onun gönlü biraz racingten yana.Yani bizim tabirimizle" kıymacı" olacak her halde
Siz neden" kıymacı"diyorsunuz? diyecek olursananlatayım.
Vakti zamanında racing motorlar yeni yeni görünmeye başladığında,motorcu bir abimize bu racing motorlar hakkında fikrini sormuştuk.Karşıda duran racing motora şöyle bir baktıktan sonra"hanım akşam eve gelirken 1/2 kilo kıyma al dese,bu motorda nereye koyacaksın" demişti bize.Kahkahalarla gülmüş ve daha sonrasındada racinge binenlere"kıymacı" demeye başlamıştık
Yeğenin selamımı iletmiştir herhalde.Bir gün senide Foça ya beklerim.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
Selamnin iletti abi. Sasirdim valla.... Nerden nereye valla. MC hakkindaki yorumlarini duyunca sasirmis. Ben ona ne zamandir telkinde bulunuyorum ama tutturdu bi racing diye. Biraz daha tirmalasin bakalim sagda solda dönüp dolasip gelecek MC ye Senin ayrica bi BMW kullanicisi olman büyük bir referans oluyor. Cünkü motor nedir biliyorsun. Hatta Nuri'ye dedim ki al artik su MC yi de Foca'ya gidelim bi dedim. Racing konusundaki fikirlerine aynen bende katiliyorum. Hic isimin olmayacagi bir tür. Ama dünya hakikatten cok kücük ya. Nereden nereye..
Abi seni kistirmisken bisey sorucam. Biz su bizim MCye nasil yag koyacagiz? Yani marka ve kaca kac koyacagiz? sanirim 1lt degil mi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:23 ----------
Resimlerin üzerine tiklarsan resimler büyür. Daha rahat görebilirsin. Servislerde olmasa da parcacida bulunuyor. Cok cesit vardi. Fiyati da cok ucuz. Camurlanmaya degmez yani.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
herkese iyi geceler
atilla abi castrol 15.40 kullan cbftede cuptada bu yağı kullandım motora can veriyo gerçekten çok güzel bi yağ yaz kış gider bu yağ.
birde çamurluğa yaptığın parça nasıl görünüyo sanki uzaktan hoş durmaz gibime geliyo.
Necatik35 abinin sayesinde forum senlendi yaw. Bi hareket geldi.
@Mücahit_89, herhalde bende 15/40 kullanirim. Necatik35 abide kullaniyorsa dogru dur o.
Tozluklara gelince. Yarin genis plan resimlerini cekip koyacagim gündüz gözüyle. O zaman hep beraber karar veririz iyi mi kötü mü olduguna. ;)
Anlasildi Necatik35 abi, ben alacagim cevabi aldim. 15/40 yag koyuyoruz. Mümkünse castrol. Motor suan 650de servis 1000de ilk periodike gel dedi. Ben yilbasindan sonra ilk firsatta kendim yagi degistirmeyi düsünüyorum. Icinde varsa pislik gitsin diye. Sonra 1000 olunca tekrar giderim servise bi daha degistirtirim. Neticede faydasi var zarari yok. Ilerleyen zamanlarda seni buji konusunda da didiklerim artik
Bu arada demin söylemismiydim. Her ortamda 150MC yi anlatirken yada överken seni referans gösteriyorum bilesin. Ola ki kulaklarin cinliyorsan bilesin benden
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:29 ----------
Arka lastigin önü mü? Yani motora yakin olan kisma mi? Sayet orasi icinse. Ben orasi icinde parca buldum. sert plastikten yapilmis bi tozluk vardi onuda aldim ilerleyen zamanlarda onuda takicam. arka tekerden motorbloguna camur gitmesin diye. Beklememin sebebi; sanirim orasi zaten koruma altinda. ama iyice tespit edip müdahale etmeyi düsünüyorum.
ban yag olarak würth kullandım ilk 500 km de 1000 dede buyuk ihitmal würth ve dahas onraki her 500 kmdede aynı yag olucak herhalde
aıl merak ettigim benden başka walvoline zincir yagı kullanan varmı
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
Siz ne çok yağ değiştiriyorsunuz ya. Ben 800'de ilk değişimi yaptım ikinciyi de 1600'de yaptıracağım bir hafta içinde. "Kullandığım yağ 15/40 Gulf"
@atiturhan, sana da önerim 800'ü bekleyip ilk değişimi serviste yaptırman. Eminim motorun sıkılacak bir çok yeri vardır. Ayrıca servis defteri de imzalanıp kaşelenecek, bunlara önem veriyorsan ihmal etme.
www.motorumla.net
Yukarida da belirttigim gibi servis 1000kmde gel dedi. Ben 1000i beklemeden ilk firsatta bi yagi bosaltip düzgün kalite bi yag koymayi düsünüyorum. Servise de 1000de gidecegim. Kendi yagimida yanimda götürürüm. Servis defterimi kaseletir bundan sonra defterde yazani takip ederim. Benim önemsedigim icindeki ilk yagi varsa pislikleriyle bi bosaltmak. Sonrasi bildigimiz periodik iste.
Hacıya MEKKE sakal altı banada mondial servis hergun muhakkak bir kez ugrarım arkadaşa
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
Kardes, kusura bakma ama yazdigindan hic bisey anlamadim. Anlayan varsa bana da anlatabilir mi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:07 ----------
Gündüz gözüyle resimleri cektim. Görüslerinize acigim...
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)