sağol mehmet aradım, ama far var, çevresindeki plastik aksam yok
bugün istanbuldaki bütün mondial servislerini ararım ben
bu motor benim değil, forumda "chronix" nickli arkadaşın motoru o.
benimki bu :
işte sıkıntılı bölüm şu ön far
koynuma alıyorum motoru doğrudur, ama rüyalarımda
hacı bu far gerçekten güzel, ama devir saati ortada şey gibi kalmış.
şunun kafatası gibi
Sevmek güzeldir sevmeyi biliyorsan motosiklet güzeldir sürmeyi biliyorsan...
Ohooo hyosunglar RKS ler aroralar ben yanlış sayfayamı geldim mc - mcxler nerde
Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.
reis007 arkadaşım, comet gerçekten güzel motor. sıfırları biraz daha cazip fiyat olsa düşünülebilir. bu arada aklıma bişey takıldı. comette farınız kaç wattlık ampülle çalışıyor. mc lerde 35 wattlık far kullanılıyor. ben farın yetersizliğinden dolayı bir araştırma yapmıştım. 55 wattlık ampülün ısısndan dolayı far tasına ve plastik olan cama zarar vereceğini söylemişti servisteki usta. eğer sizin farınız 55 wattlıksa ve şimdiki far camınız cam ise mc lerde kullanılan farlara geçerseniz sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
Çok sayın mcx kullanıcıları arka amortisörün sertlik ayarını nerden nasıl yapıyoruz acaba ?? :D
Ayrıca, yol asla bitmez..
Sevmek güzeldir sevmeyi biliyorsan motosiklet güzeldir sürmeyi biliyorsan...
amortisorun bağlantısı olan tüp gibi bişey var onun altında bi sibop var normal lastiğindeki gibi oradan içine hava basarsan sertleşir tabi 2tarafada aynı yapman şart! içindeki havayı boşaltırsan yumuşar. eğer senin mcxde de mc amortisoru var ise onlar 2kademeli amortısor olduğu için değişik bi anahtarı varmış onun sayesinde sıktırabiliyorsun benim arkadaş yaptırmıştı motorcularda var sanırım ayrıyetten o amortısorlerde de sibop kapağı var onlarada hava basabilirsin.
siz hızlı gidebilirsiniz ama heryerde değil
Ben bu mcxden iyice soğumaya başladım millet. Satıyom alan var mı
@beyazit abi benimde 150 MR nin şase yamukluğunu gördüm
çok hafifte olsa var 150 MR de de.
ama ben kaza yapmıştım önden. Tekerden değilde, gidon ve koruma demirine çarpmuştım, ondan da olmuş olabilir
sağol kardeşim bugün bi ayar geçmeye çalışcam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------
hacı sen niye soğudun mcx'ten :D bence 3.000 liraya sıfır alınabilecek en iyi motosiklet şuan mcx'tir.. ayrıca merak ettiğim diğer bir konu da mondialin bundan sonra getireceği motorlar nasıl olacak acaba? birden bu kadar büyüttüler işi acaba bundan sonra güzel bi naked getirirler mi? şöyle kanuni phantom tarzında ama daha kaliteli ve 250 cc ??
Ayrıca, yol asla bitmez..
şaşi yamukluğu nedir arkadaşlar. biraz bilgi verirmisiz. ben dikkat etmedim hiç.
evet bekir güzel bi 250cclik naked yakışır mondiale artk. gerçi destro var ama o sayılmıyor sanırım
benim arkadaşın şasesi paslanmıştı şaseyi değiştirmeleri için mondiale yazı yazdı tamirciye bıraktı motoru 1hafta sonra bi aldı driftini şaseyi değiştirmemişler boyamışlar mende tamamını bile değil paslanan yerleri boya olduğu okadar belli oluyordu ki. aradı firmayı firma ben şase yolladım diyo tamirci bana şase gelmedi diyo neyse 2.ye gene bıraktı 1bucuk hafta kaldı drift orda en sonunda şase geldi ve değiştirdiler. firmadan bi yetkiliyle konuşurken en başta adam bide demişki sizin oranın ikliminden dolayı paslanmıştır diye bizim arkadaş ne diyeceğini şaşırmış =)) bende dedim keşki bunu satmadan önce çanakkalenin iklim koşullarına uygun değil diye belirtseydiniz yada bunu alın o zamanda çanakkalenin iklim koşullarına göre ürettiğiniz bi drifti bana verin deseydin dedim ama iş işten geçmişti. bu arada arkadaşlar tüketici haklarına göre aldığınız mal 3kere aynı sebepten dolayı hata/hasar veriyorsa garantiye 3.ye yolladıktan sonrada aynı şey olursa motoru alıp 0km motor vermeleri gerekir tabi mondial verirmi bilmem =)) kaliteli motorun hali başka oluyor hiç bi masraf çıkarmıyor =))
siz hızlı gidebilirsiniz ama heryerde değil
arkadaşla motor 364 km ve ben 2 keren 8500 devri gördüm ama kısa süreli oldu acaba motora zarar vermişmiyim acaba
Sonunda garantiden aküm geldi. 1 hafta motora binemedim ömrümden 1 hafta boş geçti sanki. Hele akşamları arabayla trafiğe çıkmak tam bi eziyet, cadde emeklilerin maaş kuyruğu gibi oluyor. Arkadaşlar birde motorun hava, benzin filtreleri kaç km de değişmesi lazım. Benim motor 5200 kmyi devirdi, her 1000 kmde yağ değişti sadece.
beyler 500 bakımına gidecem yağımı kendi götürecem castroll 10w 40 size bir kaç sorum olucak ilk bakımda neler yaptırmalıyım hangi vidaların sıkılmasına dikkat etmeliyim sibob ayarları yaptırmalımıyım gerçi bi sıkıntım yok başka nelere dikkat etmeliyim yardım ederseniz sevinirim servislere hiç güvenmiyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)