yok değiştirmedim orijinal
yok değiştirmedim orijinal
arkadaşlar, depoyu full doldurmuştum bugün yedeğe düştüm. full dolu depo 360 km de yedeğe düşüyor. normal mi sizce? şehir içi kullanım.
yedek depoyla kaç km gidiliyor
50 tl'lik benzinle 380 km gidiyorum.Ama 70 km yi geçmiyorum.Shellde de kampanya var 50 tl ye 5 tl veriyor dün itibariyle 20 tl bonusum var.
Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.
Bende MCX var 6000 km oldu garantiden karbürator de değisti stop ediyordu simdi daha seyrek top ediyor.Sürekli şehir içi kullanıyorum istanbuldayım karsıya gecerken 90-100 le kullanıyorum depo 60 liraya doluyor 300-320 de rezerve düsüyorum.2 hafta önce Tekirdaga gittim ondad aynı yaktı .
kaç litre aldığını bilmiyorumda yedek depo benzin deposunu alta çevirince diye biliiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------
tekerlek orijinal demiştim ama değiştirirsem 130u görürmüyüm
ben sehir içi yedek depodayım,45km oldu bitmedi daha. bakalım ne zaman yolda kalıcam
kadir senin motorda terleme yapıyor mu? ben 6000 devirlere yeni yeni çıkmaya başladım, malum rodaj, ama motor bloğundaki ''terleme''denen yağ sızıntısı arttı.
27600 km benim kara kaçan 14000 km de terlemeden dolayı üst kapak contasını değiştirmiştim şimdi ne terleme var nede stop etme durumu.Yakıt sarfiyatıda baya azaldı.Çok şükür motosiklet tüm sorunları atlatıp kendini buldu.150 mc benim gözümde sınavı geçti.Mondialin şimdiye kadar yaptığı en iyi motosiklet diyebilirim.Yaşayacağınız sorunlar şunlar olacak.Zinciri gerdirmekten bıkıp oringli zincir alacaksınız.Terlemeden dolayı contayı değiştirceksiniz takribi 15 bin kmlerde.20 bin km ye gelene kadar 3-4 bin km de teklemeden dolayı sübap ayarı ve hava ayarı yaptıracaksınız.26 bin km civarı ön balatayı değiştireceksiniz (belki benden daha sonra değiştirirsiniz bilemem )Yine 26 bin km de debriyaj balatasını değiştirebilirsiniz.Hava filtreniz kirlendiyse ve 10 bin kmlere yaklaştıysanız mutlaka yenisiyle değiştirin zaten 5 tl.Buji başlığınıda NGK ile değiştirmenizi tavsiye ederim.Herkese kazasız sürüşler.
Benzin musluğu yukarıdayken yedek, ortadayken kapalı, aşağıdayken normalde oluyor arkadaşlar. Terlemede neredeyse bütün mclerde var ama garantiden ücretsiz değişiyor. Ama bazende silindir üst kapağını söküp icerideki somunlar sıkılarak sorun çözûlüyor. Çünkü montajda gevşek kalıyor. Benim mc de 3 tanesi gevsek çıkmıştı
terleme denen şey tam olarak ne taraftan oluyor yağ konulan taraftan mı ? terleme olursa yağ seviyesinde belirgin bir düşme olur mu?
benim motorum şuan 4 binlerde ve altı -yedi aylık zinciri bol biraz bakla mı çıkartsam yoksa yenisini mi alsam iyi olur
Arkadaşlar motorumun arka bagajına stop ve park için led yaptırdım. Yaptırmanızı tavsiye ederim, bizim stoplar alçak ve kapalı kalıyor. Emniyet için lazım. Dörtlü flaşörde yaptırdım, bunlar trafikte lazım olan faydalı şeyler. Yıllardır aynı ustaya gidiyorum hiç sorun yaşamadım. Gidebilecekler için Kartal Soğanlı'da, Kartal Diş sağlığı hastanesinin orada. Yol yardımıda var lazım olabileceği düşüncesiyle cep telefonunu yazayım 05446334622. Sırdaş Motor Ömür usta. İki motorumuda ona götürüyorum.
Orhan KÖNİ
yücel ben sevpa dan aldım motoru. oraya götürüyorum garanti var diye ama hiç içime sinmiyor. bu terleme için bigün burda kalıcak sabahdan bırak akşama alırsın falan dediler. bu kadar zor mu o iş yahu. bide zinciri gericek yer kalmadı, motor daha 1000km de vida sona geldi. bundanda bişi anlamadım. herhalde 4000 e kadar sabır sabır sabır, sübap ayarını yaparken zaten açıyorlar dimi o terlemeye neden olan bölümüde, o zaman yaparlar inşallah bu sorunuda..
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Ahmet Orhan, hayırlı olsun ama öyle kuru kuru yaptım ettim demekle olmaz. çek resimleri koy sayfamıza hem forum renklensin hemde görelim bakalım nasıl olmuş
bende yaptırmak istiyorum, özellikle dörtlü çok önemli. sis farıda yapıcam ama bi türlü kısmet olmuyor, hayırdır inşallah.
bekliyoruz resimleri.
[QUOTE=kerem182;2619784]yücel ben sevpa dan aldım motoru. oraya götürüyorum garanti var diye ama hiç içime sinmiyor. bu terleme için bigün burda kalıcak sabahdan bırak akşama alırsın falan dediler. bu kadar zor mu o iş yahu. bide zinciri gericek yer kalmadı, motor daha 1000km de vida sona geldi. bundanda bişi anlamadım. herhalde 4000 e kadar sabır sabır sabır, sübap ayarını yaparken zaten açıyorlar dimi o terlemeye neden olan bölümüde, o zaman yaparlar inşallah bu sorunuda..[COLOR="Silver"]
Sabahtan akşama kadar sürmez ama yine 1-2 saatlerini alır en fazla.Sübap ayarını yaparken motoru komple açmıyorlar zaten sadece üstten ayar yapıyorlar.Benim dediğim sec in dediği gibi terleme yapmaması için contayı değiştirirken aynı zamanda somunlarıda sıkmamaları.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)