brein ben bu ay arka tekeri değiştrecek gibiyim. bir de diz örtüsü alacağım. fena rüzgara vuruyor. 200 kağıdı çıkardım gözden tekerler ve örtü için.
brein ben bu ay arka tekeri değiştrecek gibiyim. bir de diz örtüsü alacağım. fena rüzgara vuruyor. 200 kağıdı çıkardım gözden tekerler ve örtü için.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
lastik konusunda fiyat ve memnuniyet,fark konularında bilgi verirsen çok işime yarar.
120 tl ye ırc takma ücreti dahil. orjinalin bir boy kalınıymış. michelline bakıyorum şimdi de.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
orta doğulu micheline al abi alanlar pek bi memnun diz örtüsüne gelince hem görüntüyü bozuyo hemde bu mevsim fazla kullanmıyorum bence gerek yok
[B][COLOR="Red"]Roadracer 150 MC[/COLOR][/B]
Ercan bu şekilde bi şikayet daha önce duymadım ve benim motorum şuan 8500 km de ne zaman çalıştırsam 1 kerede alıyor eğer hava soğuksa jikleyi en alt konuma alıyorum motor çalıştığı gibi orta konuma alıyorum ( katalogtada öyle yazıyor zaten ) ve 2 dk falan 2000-2500 devirde çalışcak şekilde gaz veriyorum sonra jikleyi kapatıp yola çıkıyorum. ama şöyle bişeyde var rodaj dönemindeyken soğuk havalarda bu tarz sorunların olabilceğini duymuştum, ben rodajı haziran ayında atlattığım için böyle bi sorunla karşılaşmamışta olabilirm. sende istersen biraz daha sabret bakalım belki düzelir yada en iyisi servise sorabilirsin.
kerem motorun hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsın. eğer montajdan kaynaklanan tam sıkılmamış yerler varsa onların gevşemesi dışında bi sorun yaşamazsın bu arada siteye baktım artık 150 mc modeli yok mcx ler var sadece ? sen mc yi kaça aldın ?
Teşekkürler s.e.c Benim de aklıma o geldi. Motor çok sıkı olduğu için kış dönemine denk gelmesi yüzünden olabilir belki. Kitapçık dedin de, o belli olmayan kargacık burgacık küçük fotocuklardan ben bişey anlayamadım. Jikle en üstte olduğu zaman kapalı oluyorsa, o zaman ben motor ısınınca oraya göre rölonti ayarını yapayım. Doğru mudur? O zaman ben hep tersini yapıyormuşum. Jikle açık gidiyorum motorda sapıtıyor tabi...
s a arkadaşlar bişey soracaktım 80 milyonluk benzin aldım ve 600 km yol yaptım normalmı bu arada rodajda tamamlandı
rica ederim ercan. valla bende kitapçıktan bi çok şeyi okuyamamıştım ama jikle olayını anladım bu arada bende eylül ayından beri çok nadir biniyorum okulumdan olayı, o yüzden kafam karıştı acaba aşağıya indirdiğinde mi açık oluyo yukarı çıktığındamı açık oluyo ama sanırım aşağıda açık oluyo bu arada bunu anlamanın en kolay yolu motor ısındıktan sonra hangi konumda gaza tepkileri zayıf ve stop edicek gibi yapıyosa o jikle açık konumudur çünkü jikle açıkken motor soğuksa devir artar eğer motor sıcaksa dahada devir düşer yada stop eder. burdan anlayabilirsin ve dediğin gibi motor tam ısındıktan sonra rolantiyi ayarlamıştım bende
Yeni alan arkadaşlara motorları hayırlı olsun.
Mondial in fiyatları açıklanmış. Biraz zamlanmış. Fakat Mc yi kaldırmışlar üretimden. MC X var sadece. Bilgisi olan var mı? Daha 1 sene olmadan neden kaldırıldı acaba?
Bu arada lastik düşünen arkadaşlar Michelin i tavsiye ederim. Az daha pahalı ama inanın size zor anlarda yardım edecektir. Bizzat denenmiş olarak söyleyebilirim.
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
yenı mc alan bütün arkadaşlara hayırlı olsun kazasız günler dilerım .
Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum. Ama sanırım benim makina da bi ayarsızlık var. Gece çok geç teslim almıştım. Adam da pek uğraşmadan verdi motoru. Yine bi baktırmam gerek sanırım. Ben en alt konumda kullanıyorum ya da ortada. Bu iki konumda devir de ya da motorun sesinde değişiklik yok. En üstte ne yaparsam yapayım mutlaka stop ediyor. Isındıktan sonra rölantiyi ona göre ayarlamaya çalışsam bile.
aman ehliyetsiz çıkma... jigle konusuna gelince 3 kademelidir
1. en yukarı al marşa bas çalıştıktan hemen sonra 2 kademeye getir ortaya yani
2.ortadayken bi kaç dakka çalışssın ısınsın motor ısındıktan sonra
3. en aşşağıya indir ve jigle DEVRE DIŞI kalacak
jigle açıkken yoldayken gaza farklı tepkiler verir 6bin devire geldiğinde benzin bitiyormuş gibi tekler ileri geri (bu yüzden benzin bitti sanıp benzin almıştım )
zarar verir bu aylarda pek bişey olmaz da ağustos ayında hararet yükselir ve yolda uğraşırsın
[B][COLOR="Red"]Roadracer 150 MC[/COLOR][/B]
arkadaşlar selamlar, bugün teslim aldım motorumu.
gerçekten keyifli bi motor.
4000 deviri geçmiyorum. aydınlatması yetersiz gibi geldi. ve 2000 devir civarında ön taraftan bi titreme sesi geliyo. akşam üstü aldım motoru. daha gün yüzüyle bi kontrol edemedim. ve 2000 3000 devirde titreşim var gibi biraz normal mi?
sis farı yada aydınlatma sistemi için bişeyler yapan arkadaşlar var mı?
50 tl lik benzin aldım. bakalım ne kadar gidicek
kerem motorun hayırlı olsun güle güle kullan. gösterge tablosunun bağlı olduğu siyah bi demir var o demir ön farın alt kısmına kadar iniyo. amortisör kollarına bağlı olan 2 tane reflektör gibi sarı sinyal var işte bu reflektörlerin ortasında iki amortisör kolunun arasında siyah bi plastik parça var o plastik, ilk başta anlattığım siyah demire değiyo titreşim başladığında ses yapıyo bunu anlamak için o siyah plastiği sök ( çok kolay sökülüyo sakın servise gitme ) ses kesiliyosa sorun ordandır demek, o zaman demirle plastiğin arasına sünger koy plastik parçayı tekrar tak işlem tamamdır bu sorunu kaç servise gittiysem çözemediler hatta km saatinden sandılar garantiden km saati gönderdiler ses yine kesilmedi sonra ben evin önünde kendim buldum 5 dk lık işmiş meğer
merhaba arkadaşlar. bir iki aydır aklım bir o yana bir bu yana gidiyor. mc 150, tvs, regal raptor falan derken en sonunda sanırım fiyatını göz önünde bulundurarak 150 mcye tekrardan yöneldim. Biriyle anlaştım, bir aksilik çıkmazsa eğer pazartesi, salı günü gidip motoru teslim alacağım. aslında sorularımın cevapları başlıkta mevcut ama birkaç hafta önce bıkmadan okuduğum 155 sayfalık konuyu sil baştan okumak zor geldi alacağım motorda orijinal lastikler mevcut sanırım ve yaklaşık 5 bin kmde. bir de buralarda şuan yağmur var. 3.5 saatlik bir yol olacak önümde. sıkıntı yaşamamak için aldığım gibi lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. önerebileceğiniz hesaplı ve güvenilir lastik hangisi? (arka ve ön ebatlarını da belirtirseniz sevinirim.)
bir de bu motorun arka lastiği çok ince duruyor, kalın bir lastik takma şansımız var mı? deneyen, tavsiye eden?
şimdiden çok teşekkürler.
arkadaşlar sormak stediğm bişey var. ben daha önce vitesli motor kulanmamıştım. kitapçıkta geçen bi cümleyi anlamadım. motoru devirli kullanmak ne demek. yüsek devirde m kullanmak gerek?
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)