Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
28 Haziran 2011, 13:28
stop etme sorunu çözüldü siboblar değişti ve sibob ayarı yapıldı şuan motor sorunsuz
Orange Devil:flower::flower:
Reklamlar
-
28 Haziran 2011, 13:47
yapiressami adlı üyeden alıntı
90-100 km hızla giderken ileri geri sallanma yapıyo (gaza basarken değil gazı kesince sallıyor) birde ıslık sesi var... bunu anlayan usta tesbit edebilen sayısı bile az tamir etmek isteyenin sayısı sıfırın altında - 30 ... bu arada
info@mondialmotor.com.tr attığım 2. mailden sonra nazilli den bir telefon geldi ...mailinizi okudum motoru aldığınız yer olan ikitelli mondi motor a gidiniz motorunuzu bırakınız gereken işlem yapılacaktır denildi... şimdi b. paşdan kalk ikitelliye git motoru bırak ..taksiye bin eve git ertesi gün minibüsle işe git ..akşam iş çıkışı yine taksiye bin motoru almaya git bu eziyete değecekmi bakıcaz param çok olduğundan değil oraya vasıta yok doğru dürüst yaa ...
bujileri değiştirmişmiydin? sübap ayarı, karbüratör temizliği yada buji değişimi gerekli olabilir çekilmedeki sallantının giderilmesi için.
bunun yanında ilk ıslık sesini dile getiren kişi bendim ve benden sonra bu konu üzerine bir kaç kişiden daha şikayet geldi. ses çıkarmasından başka bir zararı yok gibi.5000 km dir çıkarıyor çünkü. elektrik üretim merkezinden geliyor olabilir, çünkü ara ara çıkarıyor bu sesi
-
28 Haziran 2011, 21:16
evet abilerim mc mi satılığa çıkardım hyosung gt250 naked veya kawasaki ninja250r a geçiş için satıyorum yoksa satmazdım ewdekileri ikna ettim gibi büyük motora buyrun linkini veriyim:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...3007378/detay/
Orange Devil:flower::flower:
-
28 Haziran 2011, 22:00
bugrahan55 adlı üyeden alıntı
stop etme sorunu çözüldü siboblar değişti ve sibob ayarı yapıldı şuan motor sorunsuz
sübaplar niye degisti ki?
Burdan subap ayari yaptir diye söylemekten dilimde tüy bitmisti hatirlarsan.
-
29 Haziran 2011, 10:08
sivernson adlı üyeden alıntı
bujileri değiştirmişmiydin? sübap ayarı, karbüratör temizliği yada buji değişimi gerekli olabilir çekilmedeki sallantının giderilmesi için.
bunun yanında ilk ıslık sesini dile getiren kişi bendim ve benden sonra bu konu üzerine bir kaç kişiden daha şikayet geldi. ses çıkarmasından başka bir zararı yok gibi.5000 km dir çıkarıyor çünkü. elektrik üretim merkezinden geliyor olabilir, çünkü ara ara çıkarıyor bu sesi
sen beya anlıyon motordan hee benim motora da bi baksana o zaman...
dün ikitelli mondi motorra gittim motoru bıraktım ...ömer bey çok ciddi davrandı bana çok resmi bi okadar dikkatliydi fabrikadan nazilliden telefon almıştı bu motora gerekeni yapın diye... motorun arka çantanın çok büyük olduğundan başladı alarmdı xenondu derken en son motorun 1500 km de olduğunu ancak henüz hiç yetkili servise gitmediğimi (yağını normal bi serviste 800 de değişmiştim) bu yüzden motorun garanti kapsamı dışında kaldığını söyledi...
ben bunu bilmiyordum motoru söktürsem tamam kabul ama sadece yağ değişti bu sebep sizce yeterlimi kapsam dışı kalmasına ..yoksa bu kanun maddesi değil ya hepimiz insanız teloranslarımız olmuyormu.. bu işi yukuşa sürmek değilmidir... bu gün motor orada kalacak bakalım akşama ne diyecekler ..
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
-
29 Haziran 2011, 11:46
yapiressami adlı üyeden alıntı
sen beya anlıyon motordan hee
benim motora da bi baksana o zaman...
dün ikitelli mondi motorra gittim motoru bıraktım ...ömer bey çok ciddi davrandı bana çok resmi bi okadar dikkatliydi fabrikadan nazilliden telefon almıştı bu motora gerekeni yapın diye... motorun arka çantanın çok büyük olduğundan başladı alarmdı xenondu derken en son motorun 1500 km de olduğunu ancak henüz hiç yetkili servise gitmediğimi (yağını normal bi serviste 800 de değişmiştim) bu yüzden motorun garanti kapsamı dışında kaldığını söyledi...
ben bunu bilmiyordum motoru söktürsem tamam kabul ama sadece yağ değişti bu sebep sizce yeterlimi kapsam dışı kalmasına ..yoksa bu kanun maddesi değil ya hepimiz insanız teloranslarımız olmuyormu.. bu işi yukuşa sürmek değilmidir... bu gün motor orada kalacak bakalım akşama ne diyecekler ..
yaşadıklarını senden öne yaşadığım için ve çözüm olarak bunlara başvurulduğu için tecrübemi paylaştım
-
29 Haziran 2011, 14:11
sivernson adlı üyeden alıntı
yaşadıklarını senden öne yaşadığım için ve çözüm olarak bunlara başvurulduğu için tecrübemi paylaştım
TŞK. LER dostum sağolasın.. paylaşım güzel bişey
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:06 ----------
bugrahan55 adlı üyeden alıntı
sibobları niye değiştin ki ? lastiklerin havasımı iniyodu...
şaka şaka..
ya sen istda değildin sanırım ... diyecektimki kim o yiğit durumu tesbit edip garantiden supap değişimi isteyen usta... bende ona gideyim...
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
-
29 Haziran 2011, 14:18
herkese cok teşekkür ederim Ben motorun ön tarafını kendim yapabilirim ama parcaları ucuz nerden alabilirim bir bilgisi olan var mı? yardımcı olursa cok severinirim
Dört teker bedenimi iki teker ruhumu taşır :cat:
-
30 Haziran 2011, 00:36
herkeze iyi akşamlar arkadaşlar formu ilk açıldıgından beri takip ediyorum bende sizler gibi motorsiklet tutkunuyum mondial motorum var 125kt 125ktyi satıp 150mc almaya niyetim var ama son zamanlarda forma bakıyorum yağ kaçırıyor sübablar bozuluyor karbüratör hava almıyor arka teker savırıyor falan filan benim zar zor biriktirtiğim 3500tl kadar param var bu parayı sokaga atmak istemiyorum 125 kt motorum 45000 km de daha tık demedi bu zamana kadarda hiç servise gitmedim yazılarınıza baktıgımda 150mc yi almakta tedirgin olmaya başladım bu motoru tavsiye edermisiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
-
30 Haziran 2011, 00:49
martenmax adlı üyeden alıntı
herkeze iyi akşamlar arkadaşlar formu ilk açıldıgından beri takip ediyorum bende sizler gibi motorsiklet tutkunuyum mondial motorum var 125kt 125ktyi satıp 150mc almaya niyetim var ama son zamanlarda forma bakıyorum yağ kaçırıyor sübablar bozuluyor karbüratör hava almıyor arka teker savırıyor falan filan benim zar zor biriktirtiğim 3500tl kadar param var bu parayı sokaga atmak istemiyorum 125 kt motorum 45000 km de daha tık demedi bu zamana kadarda hiç servise gitmedim yazılarınıza baktıgımda 150mc yi almakta tedirgin olmaya başladım bu motoru tavsiye edermisiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
slm dostum benderimki bu 3500 tlni hiç boşa atma apaçi tvs 2011 modelleri gayet güzel duruyor ve yakıtı da oldukça ekonomik ve sağlam bir motor ama parçaları pahalı
-
30 Haziran 2011, 00:55
sevgili isak kardeşim tvs yi düşünmedim değil tvs nin gidonu alçakta oldugu için insanın beli ağrıtır diye düşünuyorum çünki ben uzun yol yapmayı seviyorum benim kt yle 2 kere antanlya 1 kere konya yaptım
-
30 Haziran 2011, 01:25
brein_box adlı üyeden alıntı
slm yoğun işlerden dolayı forumu takip edemiyordum bugün tekrar uğrayıp kalıdığım yerden okumaya başladım
foruma ilgi azalmış :(
benim orta sehpa yan sehpa ve sol ayağımızı koyduğumuz zımbırtının siyah olan metal kısmı nokta nokta paslı..o paslı kısımlarını zımparalayıp üzerine siyah sprey boya atsam nasıl olur kötü olur mu _?
usta bosuna zımpara filan uğreşma al bitane cif birtanede bulaşık süngeri onla hafiif hafif sil cıkarır onnumarada parlar sonra sprey sık
-
30 Haziran 2011, 01:34
isak adlı üyeden alıntı
slm dostum benderimki bu 3500 tlni hiç boşa atma apaçi tvs 2011 modelleri gayet güzel duruyor ve yakıtı da oldukça ekonomik ve sağlam bir motor ama parçaları pahalı
abi sizin motorun şu anki durumu nasıl? ne kadar yakıyor, litre hesabı ve ya kilometre hesabı farketmez. son bilgileri merak ediyorum.
-
30 Haziran 2011, 10:23
5bin km yi gectim. Subap ayarinin yapilmasi tamamen kullanim hatasindan kaynakli. Daha rodaji tamamlanmamis motorla 50km dip gaz gidilirse olacagi buydu. Fabrikasyon subaplar siki ayarlanmis ayar yapildiginda sorun kalmiyor. Ben bu motoru ilk alanlardan birisi olarak cok memnun olarak kullaniyorum. Takip ettiyseniz iki kisi olarak 300kmlik yollari kamp yüküyle birlikte sorunsuz kat ettim. Yakitinin biraz yüksek oldugunu söyleyebilirim. Ama iki kisi yüklü vaziyette bile 110km sürata cikabilmek icinde biraz yakmak gerekiyor sanirim.
Sizin icin hangisi hayirliysa o olsun..
-
30 Haziran 2011, 10:40
bende motoru alalı 3 ay oluyo, 2600 e / 12 taksitle aldım...itina ile rodajı yaptım şuan 1500 km deyim ...ufak tefek sorunlar dışında " OK " gibi motor diyebilirim...en az 3 yıl değiştirmeyi satmayı düşünmüyorum...bir gün değişirsemde 250 cc değil 600 cc ile değişirim ancak..malzeme kalitesi içinde her türlü motor kendini gösteriyor zaten ...
en çok servisleri konusunda sıkıntı çekiyordum.. yetkili olmayan servise gittiğim için sıkıntı yaşadım... dün fabrikadan yetkililerle uzun bi telefon görüşmesi yaptım ..ben hata yapıp ilk bakımı serviste yaptırmamıştım ama yinede bana anlayış gösterdiler ilgilendiler e şuan da ikitelli mondimotor da motorum her civatası elden geçiyo kontrol ediliyo...
benim 3500 param da olsa yine bu motoru alırdım kalan parayı da kenara koyardım..
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
-
30 Haziran 2011, 15:29
selamlar. 150 zc ile başlaya motosiklet serüvenime cbf 150 ile devam ettim. ufak bir kaza sonrası bir de geç kalımış askerlik macerası çıkınca giderken araç garip kalmasın birileri istifade etsin diyerek sattım. bu esnada cbf le yaptığım kazayı da atlamayayım. 150 zc topaçında takılırdık birçok arkadaşı da o vesile ile tanıdım.
Askerden döndüm içim içimi yiyor arkadaş. Almalıyım bir tane. Bir müddet gv 250 aradım durdum. Lakin oğlumun kreş dönemi geldi çattı. Hedefi küçültmek zorunda kaldım. bu hafta sonu ya da en geç ayın 6 sında ben de siyah mc sahibi olacağım kısmetse. 15 000 km yol yaptım iki teker üzerinde. kısmet olursa bir 15 000 km de bu cihaz ile yapabilirim.
bu topaç için söylüyorum selamlar hörmetler. Bahçelievlerden ömer.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
30 Haziran 2011, 21:52
çok bekleyemedim bu akşam Bahçelievler Ayvazoğlundan siyah mc mi aldım. Yarın araç teslim pazartesi ruhsat plaka. 2775/12 takside bağladık. Sağolsunlar yardımcı oldular. plaka ruhsat masrafı vekaletname hariç 320 tl.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
30 Haziran 2011, 21:54
ortadadogulu adlı üyeden alıntı
çok bekleyemedim bu akşam Bahçelievler Ayvazoğlundan siyah mc mi aldım. Yarın araç teslim pazartesi ruhsat plaka. 2775/12 takside bağladık. Sağolsunlar yardımcı oldular. plaka ruhsat masrafı vekaletname hariç 320 tl.
hayırlı olsun toplam ne kadar a patladı?
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
30 Haziran 2011, 21:58
ortadadogulu adlı üyeden alıntı
Hayirli olsun güle güle kullanin...
-
01 Temmuz 2011, 00:40
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır motor almak peşindeydim birtürlü nakiti denkleştiremiyordum. Şuan 2000 hazırladım ve hemen gidip 2.el bir motor almak istiyorum. Yada bekleyip sıfır mc 'mi almalıyım ? Ybr, cbf almak isterdim ama bütçem kısıtlı ve MC150 'yi çok beğeniyorum turuncu olanını, siyahıda güzel.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)