Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
13 Haziran 2011, 12:05
isak kardeş LPG ruhsata işlimi
şaka bi yana gaz deposu scooter da sele aldında olduğundan şase ile BELKİ korunabilir ama arka çanta içinde bir piknik tüpü ... aman allah korusun .. intihar komandoları gibi gezmeyelim ortalıkta...ya zaten 15 krş yakıyo araçlarımız ...motosiklet & LPG kulağa bile hiç hoş gelmiyo... illede daha ekonimik olucaksa elektriklilerin biraz daha geliştirilmesini beklemek zorundayız.. bu acizane benim fikrim tabi..
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
Reklamlar
-
13 Haziran 2011, 14:12
merhaba arkadaşlar.
yaklaşık 11.5 lt ile 400 km yi geçtim.
5.vites, 5bin 6bin devir arasında bu motor kendini buluyor diyebilirim.
-
13 Haziran 2011, 17:55
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4874508/detay/
almak isteyen varsa güzel fiyat vermişler son 5 adet ve peşin fiyatına 12 taksit yapıyorlar ben şimdiye kadar almasaydım kaçırmazdım vala...
-
13 Haziran 2011, 20:07
bu gün servise gidip 8000 bin bakımını yaptırdım.sadece yağını değiştirdim. 30 tl aldılar. 1 lt yağ.
işyeri sahibine sordum ''su anda size gelen mc lerden en fazla kaç km yapan var ve durumu nedir'' diye. iki kişi söyledi, 35binlerdeymişler. sadece normal bakımlarını yaptırıyorlarmış. biri kurye gibi iş yapıyormuş, diğerinide unuttum
-
13 Haziran 2011, 20:37
motor giderek açılıyo devir çevirmesi rahatladı ama fazla devirli kullandığım için titreşim bşladı yavaştan..
tek sıkıntı şu stop etme sorunu yoksa mc den memnunum burdaki servis anlamadı neyden olduğunu napcam bilmiyorum off off
Orange Devil:flower::flower:
-
13 Haziran 2011, 23:48
bu gün iki kişi 145 kg olmak üzere, 88 km de 2.66 lt yakıt sarf ettim.
-
14 Haziran 2011, 00:02
merhaba arkadaş.mondial'in yeni modellerini devamlı takip ediyorum.
büyük ihtimalle rolenti ayarını yükseltmeyi denemişsindir.bundan sonra iki şık kalıyor.-ya karbüratör hava ayarı tam olmayabilir yada subaplar braz sıkıdır .yeni motorda olmaz deme insan yapımı olur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:00 ----------
benim başıma kt'de başıma çok gelen problemlerdendi.bende deneme yanılmayla bazı problemlerin yanıtlarını bukdum.
-
14 Haziran 2011, 01:23
benim motorun ön tarafından çok hafif bir zırıltı geliyor.nereden geldiğini bir türlü bulamadım.
"[B]Sarı[/B]"ya tutkumuz,yüreğimizde büyüttüğümüz "[B]Lacivert[/B]" sevdadandır.
-
14 Haziran 2011, 02:28
yapiressami adlı üyeden alıntı
elektrikli motoiskletler 5 senedir piyasada ama çinde. burada yok.
bir planım var ve 2 milyara direk yere verebileceğin 11 beygirle 100-150 kilometreyi teoride 15 kuruşa gitme imkanı var. gümrükte sorun yaşıyorum yoksa direk uygulayacağım.
-
14 Haziran 2011, 10:23
U - s - t - a
bugrahan55 adlı üyeden alıntı
motor giderek açılıyo devir çevirmesi rahatladı ama fazla devirli kullandığım için titreşim bşladı yavaştan..
tek sıkıntı şu stop etme sorunu yoksa mc den memnunum burdaki servis anlamadı neyden olduğunu napcam bilmiyorum off off
olur olmaz yerlerde benimkide bazen stop ediyo... ustaya sordum : .... şöyle cevap verdi......: BENİMKİDE STOP EDİYO ya yok böyle camia ... allah ıslah etsin hepsini... ayrıca bende ıslık sesi hadi onu geçtim 4.vites yarım gaz giderken hafif ileri gerli sallanma var onada haftaya bakıcak "bu hafta çok yoğunmuş "...sen diceksinki başka ustamı yok git ama benim bildiğim anlayan o.... bizim oralarda ki "yetkili servise" gittim motora bindi anlamadı bile tesbit dahi edemedi yani ... yada hiç bulaşmak istemedi...diğer serviste 2 kez bu hafta kafam karışık dedi... o hale geldim ki usta motoru yap paraya boğucam seni dicem...
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
-
14 Haziran 2011, 10:57
yapiressami adlı üyeden alıntı
olur olmaz yerlerde benimkide bazen stop ediyo... ustaya sordum : .... şöyle cevap verdi......: BENİMKİDE STOP EDİYO
ya yok böyle camia ... allah ıslah etsin hepsini... ayrıca bende ıslık sesi hadi onu geçtim 4.vites yarım gaz giderken hafif ileri gerli sallanma var onada haftaya bakıcak "bu hafta çok yoğunmuş "...sen diceksinki başka ustamı yok git ama benim bildiğim anlayan o.... bizim oralarda ki "yetkili servise" gittim motora bindi anlamadı bile tesbit dahi edemedi yani ... yada hiç bulaşmak istemedi...diğer serviste 2 kez bu hafta kafam karışık dedi... o hale geldim ki usta motoru yap paraya boğucam seni dicem...
1. sübap ayarına baktır.
2. az yakıtla kullanma ( pislik karbüratöre dolunca dediğin problemler oluşuyor. tecrübe ile sabittir)
3.karbüratör hava ayarını kontrol ettir, bu da ileri geri sallanmanın sebebi olabilir.
4. yakıt aldığın istasyonu değiştirmeyi dene
5. yağı ne zaman değiştirdin?
-
14 Haziran 2011, 14:25
bu gün motomaxtan NİTRO AİKİDO kask aldım ve bomba cumaya kadar bazı ürünlerde %30 indirim var 200 Tl lik kaskı 140 tl ye aldım
http://www.motomaxonlineshop.com/mai...k-pmu1441.html
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
-
14 Haziran 2011, 15:25
sivernson adlı üyeden alıntı
1. sübap ayarına baktır.
2. az yakıtla kullanma ( pislik karbüratöre dolunca dediğin problemler oluşuyor. tecrübe ile sabittir)
3.karbüratör hava ayarını kontrol ettir, bu da ileri geri sallanmanın sebebi olabilir.
yağ 800 de değiştim motor 1200 de şimdi ... yakıtı 2 farklı yerden de aldığım oldu değişim olmadı ... ilk bakımda karbüratör e bakılmıştı, depomu 200 km de bir fullerim zaten ... ustam zaten sibablara bi bakacağını söylemişti.. motoru aldığımdan beri var bu durum ilgine tşk...
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
-
14 Haziran 2011, 16:18
arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle merhaba ben oktay forum çok güzel bir hafta oldu 150 mc alalı sizlere bir sorum olacak motora iki kişi bindiğim zaman (yaklaşık 150-160 kg) arka amortisörler çok sert vuruyo acaba havası mı eksik yoksa helezon yayını sıkmak mı gerekiyo
-
14 Haziran 2011, 20:16
yapiressami DOSTUM DEDİGİN BİR ANLAMDA DUGRU mantıklıca düşünürsek motora binmekte bir intihar ben çoook resim gördüm adam arabanın ön camına yapışmış yanmış o motordadamı lpg vardı biz hadi lpg yi saymayalım o zaman motorun benzin deposuna suu dolduralım pirde pedal araba altında kalmazsak 0 risk ben bir video izledim tır motora hafiften yandan çarpıyor ve motorcu yerdüşüyor motor 2.3 metre kaydıktan sonra duruyor ama adam tırın altında resmen kagıt olıyor
-
14 Haziran 2011, 21:17
arkadaşlar rolanti devri kaç olmalı. servisteki usta 900 devire ayarladı rolantiyi.kullanım kılavuzu ben yanlış anlamıyorsam 1400-1600 arası olmalı yazıyor.
"[B]Sarı[/B]"ya tutkumuz,yüreğimizde büyüttüğümüz "[B]Lacivert[/B]" sevdadandır.
-
14 Haziran 2011, 21:29
!
oktay226 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle merhaba ben oktay forum çok güzel bir hafta oldu 150 mc alalı sizlere bir sorum olacak motora iki kişi bindiğim zaman (yaklaşık 150-160 kg) arka amortisörler çok sert vuruyo acaba havası mı eksik yoksa helezon yayını sıkmak mı gerekiyo
Ayarı yükseltin. Yarım ay anahtarla bu işi halledebilirsiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:26 ----------
sivernson adlı üyeden alıntı
1. sübap ayarına baktır.
6. Karbüratör bir yerden ekstra hava alıyordur.(Contalar, yüzeyi tam düz olmayan manifolt, sıkılı olmayan karbüratör kapağı vb.)
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
-
14 Haziran 2011, 23:09
bugrahan55 adlı üyeden alıntı
Hoca subaplari ayarlattir diyoz ama dinlemiyon. Titresimide o yüzden yapiyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------
kolcay adlı üyeden alıntı
arkadaşlar rolanti devri kaç olmalı. servisteki usta 900 devire ayarladı rolantiyi.kullanım kılavuzu ben yanlış anlamıyorsam 1400-1600 arası olmalı yazıyor.
Rölantiyi kesinlikle yükseltin. 1300-1400 arasi normaldir. Servis kitabinda da senin dedigin gibi yaziyor zaten. Eger rölantiyi düsük ayarlarsaniz motorun subaplari saglikli yaglama yapmasina engel olmus olursunuz.Cünkü sicratma yada püskürtme teknigi diyebilecegimiz sekilde yagi yukari kadar sicratiyor. Rölanti düsük olursa bu sicratmaya yeterince yapamiyor. Rölanti kesinlikle 1300devir ve üstü olmalidir.
-
14 Haziran 2011, 23:20
atiturhan adlı üyeden alıntı
Hoca subaplari ayarlattir diyoz ama dinlemiyon. Titresimide o yüzden yapiyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------
Rölantiyi kesinlikle yükseltin. 1300-1400 arasi normaldir. Servis kitabinda da senin dedigin gibi yaziyor zaten. Eger rölantiyi düsük ayarlarsaniz motorun subaplari saglikli yaglama yapmasina engel olmus olursunuz.Cünkü sicratma yada püskürtme teknigi diyebilecegimiz sekilde yagi yukari kadar sicratiyor. Rölanti düsük olursa bu sicratmaya yeterince yapamiyor. Rölanti kesinlikle 1300devir ve üstü olmalidir.
atilla sağol rolantinin yerini bulursam yükselteceğim
-
15 Haziran 2011, 00:48
arkadaşlar ben bugün duyduklarım dan sonra mc den iyice sogudum tvs apaçi 12 lt benzinle ortalama 80 .90 la 540 km bu kadar az yaka biliyor ben o hızlarda en fazla 3 lt düşebiliyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)