Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Eylül 2013, 12:22
Sağolasın papatya olayını deneyeceğim ama sirke olayı riskli :-)rolenti ayarı önemli değil 1500 devire ayarlarsin. Ama yakıt ayarı var bizim motor da hava ayarı yok hava ayarını motor kendi emisine göre ayarlıyor. Ve yakıt ayarını hiç degistirme bence. Ben elledim az yaksın diye iyice kistim sürekli stop ediyordu mesela dördüncü viteste gazi kokledim devri sona dayadim sonra gazi bıraktığım zaman ateş eder gibi patlıyordu. Az yukselttim bu sefer her gaza az bastigim da pit pit egzoz patlıyordu az az. Sonra daha yukselttim bu sefer çok yaktı l. Daha hiç subap ayarı yapmadim motorcuya gidiyorum daha gelme onbeş bin yirmi bin gibi gel diyor. Kendim açtım baktım aradabosluk baya var gibi ama usta olmadığım için sentil cakisi ile bakmam gerek bazıları giz kararı yapıyor. Motorumdaki ayarsizlik subap ayarimdan olabilir titresimde arttı zaten
Reklamlar
-
29 Eylül 2013, 12:48
benim motorda şuan gözle görülür bişey yok işde acemilik insan hemen öğrenmek istiyor
Midende sıkıntı var galiba senin midende sıkıntı varsa içme sirkeyi ama papatyayı kaynamış suya atarsan burnunun yerinde odun bile olsa onu açar her nefesde burnun açılır dene bence aktarda bulursun kurupapatyayı
-
29 Eylül 2013, 13:51
Midemde sıkıntı yokta elma sirkesini içersem kusturur o beni. geçen gece sıcak oldu odamın camın açmıştım uyudum öyle sabah uyandım boğazlarım acıyor konuşurken zorlanıyorum. sonra motorla gezdim dolaştım tabi öyle olunca hastalık bütün solunum yoluna bulaştı. dün gece bide diş ağrısı başladı üst sol arka tarafta yirmilik diş çıkıyor herhalde sol üst dişlerimin tamamında ağrı başladı öyle böyle bi ağrı değil ağrısı sol gözüm bile ağrımaya başladı ne alakaysa. gece üç buçukta nöbetçi eczaneden ağrı kesici almaya gittim pek fayda etmedi ilk başta ama uyumuşum sonra şimdi bi şey kalmadı. Allah kimseye hastalık vermesin. motorunda sıkıntı yoksa ellemeye gerek yok yağını değiştirirsin olay tamamdır
-
29 Eylül 2013, 18:39
Boora kardeşim 125Mg forumun başından beri seni takip ediyorum, anlatış şeklin (üslüb'un) çok hoşuna gidiyor. Ben de bir soru soracaktım sana;
Şuan 14yaşındayım ve 150cc Yuki marka scooter, ve Çelik marka100cc cup sürüyorum. Sizce hemen şimdi 125mg deluxe'e geçsem zorluk çekermiyim? (hani debriyaj olsun,büyüklük olsun, ağırlık olsun...)
Şimdiden teşekkürler ;) ..(bide öbür forum arkadaşlar yanlış anlamayın sızı dışlamıyorum sizde cevap verirseniz çok sevinirim :D )
-
29 Eylül 2013, 19:49
Elma sirkesi seni kusturmaz bütün boğazdaki iltihabı mikrobu anında keser 1 su bardağına bir çay kaşığı dök görürsün memolale bende acemiyim bende boora dan öğreniyorum sen ehliyet alsan çok iyi olur ama soruna gelince deluxe alışman 3 4 saate alışırsın bende öyle oldu ben adamdan motoru aldım 2.el noter işlemlerini hallettik adama verdim parayı adamda anahtarları verdi 20 km akşam istanbul trafiğinde motor sürdüm tam bir maceraydı ama kardeşim yaşın ufak ehliyetinde yok yaptığın iş sakat haberin olsun
-
29 Eylül 2013, 20:21
memolale eyvallah utandırıyorsun beni. scooter ehliyet alırken sürdüm mondialin klasik tipli 150 lik motoruydu. cub hiç sürmedim. mg büyük bir motor değil zaten ufak tefek ağırlık olarak cub motor la hemen hemen aynıdır. araba kullanmayı biliyorsan hemen kavrarsın debriyaj olayını. ama bilmezsende kolay öğrenilir. alacaksan 100 lük tavsiye ederim prince 100 var mg ile hemen hemen aynı 97 cc olduğu için yıllık 100 lira cebinde kalır o parayla 700-800 km yol yaparsın en az.bunlar sorularının cevabıydı ama bak sözlerimi yanlış anlamazsan sana abi tavsiyesi cub la idare et 3 yıl sonra ehliyetini alınca iyi bir şey alırsın şimdi kanın kaynar senin rahat durmazsın gaza basarsın ön kaldırırsın vs vs bu motorlar zaten motosiklet dünyasının tofaşı gibi şekilden şekile sokabiliyorsun motorunu güçlendiriyorsun yedek parçası bi dünya. sende rahat durmayacaksın tahmin ediyorum çünkü aynı yoldan bende geçtim. geride kalan ailene seni sevenlere acı yaşatma
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------
moturmotur eyvallah hemen deneyeyim sirkeli suyu
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
sirkeli suyu yaptım sirkeyi baya baya fazla attım bardağın 5/1 kadar üzerinede ılık su koydum içiyorum çay gibi
-
29 Eylül 2013, 20:41
Boora abi 125mg deyilde niye 100mg prince tavsiye ediyorsun? Daha mı zor 125mg deluxe ? Bide önceden cup almak vardı aklımda,1ay önce karamandaki bütün(3tane) mondial bayilerini aradım ve 100mfh'nin fiyatını sordum. Dediler ki 100mfh artık getirmiyoruz , 100sfc snappy çok satılıyor şuan diyorlar, o motoru da ben beyenmiyorum tork'u felan mfh den düşük tipi desen acaip birşey... Abi yani anlayacağın ben 125mg deluxe'de aklım, 100mg prince de olabilir..
-
29 Eylül 2013, 20:55
yoo zorluğundan değil aynısı zaten şasi aynı motor da aynı sadece silindiri farklı 125 lik olan da 56,5 mm çaplı var 100 lük olanda daha küçük çapa sahip silindir var. yıllık 100 lira vergi vermezsin diye 100 lük tavsiye ettim. sıkılırsan 125 lik silindir piston taktırırsın 125 lik olur. ikici el temiz bulursan da alabilirsin ben 1450 ye satıyorum mesela tarz değişikliği için moturmotur da 1400 e almıştı yanılmıyorsam sahibinden.com u bi araştır. uygun fiyatlı bulunabiliyor heleki sezon bittiği için fiyatlar baya düşük olabiliyor
-
29 Eylül 2013, 21:04
Tamam araştırırırım. Bide illa cup öneriyorsan mondialden başka hangi markaları önerirsin? (Benim bahsettim cub Çelik markası, 2007'den beri var 15000 km de, yalnız benim deyil yiğenimin)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------
Abi baktım sahibinden'e karamanda 100mg prince ve 125mg deluxe'ün de ilanı yok ..
-
29 Eylül 2013, 21:15
illa cub önermiyorum sen cub kullanıyorum deyince sende cub var sandım ondan kullanmaya devam et dedim. genelde lifan ve mondial dönüyor piyasada gördüğüm yine de kullanıcılarına bi danış istersen benim pek bilgim yok
-
29 Eylül 2013, 21:23
Bora abi (bu arada "benim" şuanki motorun resmini profil resmi yaptım) şimdi ben daha acemiyim karbüratör felan temizlemedim hiç, kolaymı bana göre yapılabilir bir iş mi? (malum akılda 100mg prince-125mg deluxe var)
-
29 Eylül 2013, 21:52
daha önce bi şeyleri söküp taktıysan yaparsın öyle zor bi şey değil
-
29 Eylül 2013, 21:57
kardeşim ben aslında ilk prince alacaktım aklımda prince vardı adam 1750 ye bırakıyodu 2.000 kmde sigorta sı noteri filan para yetmedi bende deluxe aldım ama çok memnunum ön fren disk olması büyük avantaj kampana fren ısınınca zor tutuyor ama ön fren disk olunca ön arka .sıkınca motor frenlemesi iyi oluyor mg prince dede ön disk fren var ama 2. eli zor bulunuyor koskoca istanbulda sadece 1 ilan var hep honda yamaha bide drift ilanı var çok şükür deluxe iyi denk geldi :D tek sıkıntısı plaka fb plaka ben takım tutmuyorum derbi gününe denk gelirsem başım belaya girecek :D
-
29 Eylül 2013, 21:58
tamam ilginiz için teşekkürler
-
29 Eylül 2013, 22:04
moturmotur adlı üyeden alıntı
kardeşim ben aslında ilk prince alacaktım aklımda prince vardı adam 1750 ye bırakıyodu 2.000 kmde sigorta sı noteri filan para yetmedi bende deluxe aldım ama çok memnunum ön fren disk olması büyük avantaj kampana fren ısınınca zor tutuyor ama ön fren disk olunca ön arka .sıkınca motor frenlemesi iyi oluyor mg prince dede ön disk fren var ama 2. eli zor bulunuyor koskoca istanbulda sadece 1 ilan var hep honda yamaha bide drift ilanı var çok şükür deluxe iyi denk geldi :D tek sıkıntısı plaka fb plaka ben takım tutmuyorum derbi gününe denk gelirsem başım belaya girecek :D
gözlerini bi açıyorsun hastanede elinde motorun gidonu kalmış parçalarlar heralde
-
29 Eylül 2013, 22:08
Boora kardeşim birde gidona telefon için aparat bağladınmı hiç ben geçen bi adamda gördüm motorun gidonuna aparat takmış nasıl taktıysa artık iphone den navigasyonu açmış geziyodu bende merak ettim gittim mağazaya baktım aparata yok olur tarafı yok sen böyle birşey yaptınmı acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
boora adlı üyeden alıntı
gözlerini bi açıyorsun hastanede elinde motorun gidonu kalmış
parçalarlar heralde
Motoru bırakır kaçarım:D canımdan kıymetlimi biraz para biriktirdimi plakayı değiştiririm
-
29 Eylül 2013, 22:09
aslında düşünmedim değil. araç kitleri var vakumlu cama yapışan cinsten olanlar bir kaç değişiklikle takılabilir
-
29 Eylül 2013, 22:11
Telefonda 2 tane navigasyon var hız kameralarını kırmızı ışık kameralarını bile gösteriyor ama kullanamıyorum
-
29 Eylül 2013, 22:16
bisiklet telefon tutucu diye google da aratınca çıkıyor bizim gidona da olur büyük ihtimal. ya da araç içi telofon tutucu diye aratınca çıkanlar var vakumlu onu da depo üstüne tutuşturulabilir aslında
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
hımm telefonun özellikleri iyiymiş senin için iyi olur. ben şehir içindeyim zaten bartın bi lokma yer şehir merkezinin etrafından tur atsan 10 km yapmaz belki
-
29 Eylül 2013, 22:16
tamam ona bakayım ozaman bu arada senin son durumun nasıl iyileşiyormusun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)