Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
23 Eylül 2013, 17:12
egsozda en sonda altta ufak bi delik var ekimin 3 ü gibi bi mondial servise gidiyim bir göstereyim motoru bana göre sıkıntısı yok ama bir baksınlar yinede muayene kağıdında 12\2013 yazıyor 2014 sayılır :D
birde yedek depo damı var motorda ben hiç görmedim :D
Reklamlar
-
23 Eylül 2013, 19:09
Var var sol tarafta depodan çıkan musluk var gri orda onun ucu aşağı gösterirse yedek depodasın.
-
24 Eylül 2013, 04:55
Yedek depo kaç. litre oluyor acaba. birde ön lastigi dublex yaptircam irc 80 tl dediler normalmi
-
24 Eylül 2013, 05:16
arkadaşlar merhaba uzun süredir süren sorunlarımı sizinle paylaşıp bilginize danışmak istedim
benim uzun zamandır arka salıncak milinden kaynaklı olduğunu öğrendiğim gacırtı sesleri var motorda çukurdan geçtiğimde olsun bozuk yolda olsun motor yaylandıkça bi gacırtı gucurtu oluyor servise gittim arka salıncak milindendir dedi wd40 sıktı kesildi ancak yaklaşık 2 hafta sonra yine az az başladı gacırtılar bu sorun sizdede varmı ve nasıl çözebilirim?
birde motor sarsıntılı çalışıyor yani demek istediğim rolantide ayaklıktayken arka stop sallanıyor titreşimden.dediler motor blok civatalarındandır diye sıktım yine aynı sorun devam ediyor nasıl desem şimdi gidiyorum yolda debriyajı sıkıp dönüyorum o ara boşta kalınca böyle bir sarsıntı oluyor sanki pancar motoruymuş gibi patpatpat gidiyor ayak koyma yerlerinden dahi hissediliyor sarsması.koyuyorum ayağa rolantide yine aynı sarsıntı bi türlü çözemedim sizce nedendir yardımcı olursanız sevinirim.
-
24 Eylül 2013, 18:24
moturmotur adlı üyeden alıntı
Yedek depo kaç. litre oluyor acaba. birde ön lastigi dublex yaptircam irc 80 tl dediler normalmi
dubleks olurmu bilmem de internette michelin lastik 100 lira irc pahalı geldi bana 40-50 lira olsa alınır
-
24 Eylül 2013, 21:56
zaten bizimkiler dublex değilmi arka dublex önde dublex olması lazım
edit 1 lt mi neydi yanlış hatırlamıyorsam
-
25 Eylül 2013, 17:05
değil önde arka da iç lastikli
-
25 Eylül 2013, 19:27
bugün sultanbeyli kartal yolunda 100 km hızla gittim 5. vites motor gayet titreşimsiz geldi bana ben şuan motorumdan çok memnunum Allah-u Te'ala (Celle Celaluhu)hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin
michelin lastikleride adama sordum irc daha iyidir yerli malı dedi michelin sert lastik irc biraz daha yumuşak lastik dedi orda bir mondial drift gösterdi o motorunda michelin lastiği varmış lastiğin yanakları çıkmış adam kaza yapmış bide ilk defa dublex olacak ön teker bir kaç işlem yapacak galiba oda fiyatı etkileyebilir bugün park ettim motoru yanımda bir adam vardı oda motoru yeni çalıştırmış gidecekti 45 yaşında felan dedi motoru kaça aldın 1400 diyince adam iyi motor satma sakın dedi :D
birde yedek depo kaç lt acaba
-
25 Eylül 2013, 19:58
moturmotur adlı üyeden alıntı
bugün sultanbeyli kartal yolunda 100 km hızla gittim 5. vites motor gayet titreşimsiz geldi bana ben şuan motorumdan çok memnunum Allah-u Te'ala (Celle Celaluhu)hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin
michelin lastikleride adama sordum irc daha iyidir yerli malı dedi michelin sert lastik irc biraz daha yumuşak lastik dedi orda bir mondial drift gösterdi o motorunda michelin lastiği varmış lastiğin yanakları çıkmış adam kaza yapmış bide ilk defa dublex olacak ön teker bir kaç işlem yapacak galiba oda fiyatı etkileyebilir bugün park ettim motoru yanımda bir adam vardı oda motoru yeni çalıştırmış gidecekti 45 yaşında felan dedi motoru kaça aldın 1400 diyince adam iyi motor satma sakın dedi :D
birde yedek depo kaç lt acaba
amin inşallah. valla ırc de kullanmadım michelin de kullanmadım motorumda. ırc bisiklete almıştım dişsiz model 2.10 dan 1.75 kalınlığa indirmiştim yol tutuşu bisiklette mükemmel olmuştu frenleme de öyleydi ama motor da bilmiyorum. google da aratırsan michelin lastiğin nasıl olduğunu anlarsın ırc den çok şikayet eden var ama memnun olan da var. michelin den şikayet eden okumadım daha hiç. hatta michelin hamurunun yumusak olmasından dolayı en fazla 20 bin kullanabilirsiniz diye bir çok kişi ortak görüşe sahip. michelin lastik arabada kullanmıştım yol tutuşu ve konfor çok fark etmişti. michelin pilot sporty modeli 230 civarı idi takımı şimdi pilot street modeli çıkmış o da 200 lira takımı. araştır oku karar ver. bence ustan elindeki lastiği satmak için michelin e çamur atmış
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
bu arada yedek depo kaç litre bilmiyorum hiç sonuna kadar kullanmadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------
yazdığım mesajı bir daha okuyunca farkettim ne kadar çok michelin demişim ya sanki lastik bayisiyim
-
26 Eylül 2013, 14:05
mg deluxe 150 lik oluyormu sadece pistonları değiştirmeyle 150 lik yapan varmı acaba deluxeyi
birde şu ön fren biraz geç sıkıyor aslında öyle olması işime yarıyor ön fren kolunun önündeki hidrolik yağ kutusu olsa gerek onda pek bir yağ kalmamış rengide bayağı siyah acaba bu yağ eksiliyormu
-
26 Eylül 2013, 22:11
150 lik olur büyük ihtimalle. ben satmayı düşünmesem 200 lük yapacaktım kendim. fren balataları azalmıştır o yüzden hidrolik aşağıya gitmiştir. ya üzerine hidrolik eklersin biraz daha idare eder ben ekledim şu anda sorun yok.
-
28 Eylül 2013, 16:57
hayırdır motoru neden satıyorsun memnun değilmisin birde satarsan hangi model almayı düşünüyorsun
motorun ön ve arka lastik çapı birde yazın ve kışın lastik basınç miktarı ne kadar olmalı yedek depo nasıl doluyor
-
28 Eylül 2013, 20:32
-
28 Eylül 2013, 21:39
yani benzin bitince iki depo da bitiyormu :D ben yedek depoya güveniyordum
-
28 Eylül 2013, 21:44
yani benzin deposunun altında bulunan küçük kolu aşağıya çevirirsen kısa hortumdan benzin alıyor(yedek depo) o benzin biterse yolda kalırsın tabanvaya talim
-
28 Eylül 2013, 23:33
bu motorun el kitapçığı yok bende internettende bulamadım motorun yağını sen kendinmi değiştiriyorsun subap ayarlarını senmi yapıyorsun
birde hangi yağdan kullanıyorsun birde kaç litre yağ katıyorsun motora
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------
[IMG][/IMG]
acaba yağ değişim zamanı gelmişmi
-
29 Eylül 2013, 00:42
Evet bakimlarini kendim yapıyorum. Her 1000 km de mutlaka yağ değiştiririm. 10-40 tavsiye ederim. Ben 20-50 normal lpg li araba yağı kullanıyorum ama siz 10-40 kullanın. Bir litre koyuyordum ilk zamanlarda ama fazla geldiğini anladım debriyaj kapağının ve devir telinin çıktığı yerlerden yağ taşırdı az miktarda bende 800 gr felan koyuyorum. Subap ayarını kendim yapamıyorum sentil cakisi lazım onun için elimde yok malesef. karbüratör temizliğini kendim yapıyorum. Senin yağ siyahlasmis gibi senden önceki sahibi degismediyse degistir bence
-
29 Eylül 2013, 00:56
tamam ozaman yakın zamanda değiştiricem verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bu karbüratörü nasıl temizleyebilirim acaba bunun için malzeme gereklimidir hava filtresi felan
birde o resimdeki çubukda yağ nerede olursa motor yağsız demekdir
-
29 Eylül 2013, 01:26
Cubuktaki O çizgili yerde yağ yoksa yağsız demektir ama bu motorlar yağ yakmiyor öyle. Ancak ömrü tamamlanmissa yakar.hava filtresi zaten bildiğin sünger :-) iki plastik arasına sikistirilmis vaziyette. O plastigi söküp sungeri bulaşık deterjani ile yıkayıp kuruttuktan sonra yerine taktım..... karbüratör temizliği çok basit karbüratör u söküp alttan vidalari sokuyorsun. Ana jet rolenti jeti diye bi kaç tane fulut gibi delikli parçalar var. Cg karbüratör temizliği diye google da aratirsan çıkıyor karşına yapan kişiler resimlerle anlatmislar bende öyle öğrendim zaten :-) yalnız eve gelmeden benzin mandalini bi yüz metre kala felan kapat ki karburatorun içindeki benzini yaksin motor benzini dokmemis olursun...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------
Anahtar takimin olursa iyi olur karbüratör on numara anahtar iken govdeden sokuluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yıldız tornavida ve jetleri sökmek için düz tornavida lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
Off hasta oldum burnum tikandi nefes alamaz oldum bi baş agrisi yaptı dayanamadım bogazlarim aciyor :-( tuzlu ilik su yapıp burnumdan çektim epey fayda etti biraz kendime geldim
-
29 Eylül 2013, 01:41
Teşekkür ederim birde hava ayarı rolanti ayarı varmış onlara bulaşmayayımmı yoksa
Bu arada geçmiş olsun burun için sıcak suya kuru papatya atın buharını çekin boğaz için elma sirkesini gargara yapın bu iki yöntemde çok etkilidir ama elma sirkesini yutmayın aşırı asit var çünkü zaten günlük hayatta kullanmak lazım mikrop öldürücü ve kanı inceltici aynı zamanda damarlardaki yağı sökücü etkisi vardır bu arada 1 su bardağına 1 veya 2 çay kaşığı yeterlidir günlük içmek için motorla gezerkenmi hasta oldunuz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)