Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
28. sayfa BirinciBirinci ... 182627282930 ... SonuncuSonuncu

Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    motor devir cevirmiyor halit subaplar kucuk kaliyor. silindir buyuk geliyor ust kapaga gore. sikistirma cok iyi ama gaz girisi ve yanik gazlarin cikisini tam yapamiyor ust kapak. zaten devir kesici olmayan motor da devir kesici meydana cikti. 12 bin cevirttirdim ben buna hala kesiciye girmiyordu orjinal hali ile ama simdu 10 bin gibi saydiriyor motor. bir honda vti ya da bmw gibi olmasada tofas gibi kesicisi var :-D devir cevirse dlsli takarim ama makine devir cevirmiyor. scarlet32 standart 150 silindir takmis onunki gidiyormus

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    peki şimdi ne yapmayı düşünüyorsun bu arada 10 bin devir iyi değilmii

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    halit beşinci viteste 9300 felan kalıyor daha gitmiyor. kesiciye kadar girse o zaman dişli takarım ama dediğim gibi motor torklu ama üst devirlere çıkamıyor. şimdilik bir şey yapmayacağım daha lastik alacağım michelin 200 ile 250 arasında fiyatı var o yüzden önce lastik sonra belki üst kapak alırım. baktım o da kesmiyor 65,5 uzun silindir 200 lük krank 200 lük yağ pompası vs diye gider :D bu böyle çekiyorsa 200 lük ne gider be.. rampalar düz yol gibi gelir artık 125-150 lik motorlarla kafa bulurum yolda :D

Motosikleti
    100mg sport
    bende verdim tamirciye işte piston üst kapak tekrar geri taklm dedi geri takym orj üst kapak daha iyi dedi 125 lik silindirde geri takym ozmnda bi hız ölçm baklm fark ne

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    bugün bakım yaptırdım 4000 bakımıydı servise götürmedim motoru iyi bir ustaya gittim ona yaptırdım iyiki servise götürmedim usta yagı boşaltırken yaklaşık olarak içinden 2 litreye yakın yağ çıktı yetkili servisteki usta 2000 bakımında yagı boşalymadan koymuş yeni yağı demek ki motorun aküsünü değiştirdim yeni korna yeni buji yağı ve el emeği dahil 115 tl verdim ama değdi nerede bir arıa varsa yaptırdım motordaki gariplikler düzeldi eğer bana yetmezsse bende pistonu ile oynayabilirim yalnız çekinmiyorda değilim Bora bizim motorlar hafifler rüzgar etkilemiyormu seni ben bazen 60-70 km hızlara çıkınca motor sendeliyor ister istemez motorun pistonuyla oynamaya çekiniyorum birde michelin yada pirelli lastiklerine bakacağım lastikleri değiştirme zamanı geldi inşallah

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    scarlet32 sorun neymiş subap mı kesmiş motor?

Motosikleti
    100mg sport
    Evet sübab kesmiş tek başka sorun yok 50 lira dedi işte eksntrk de değişck snra yağ fln

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    muratarslan 115 liraya iyi yaptırmışsın onca işi. eğer tork istiyorsan benim yaptıklarımı yaptır bugün yani demin test ettim 5. viteste dahi rampada gaz yiyor. yeni karbüratör dıştan pek bi halta benzemesede yani adi gibi gözüksede kullananların dediği gibi sheng wey karbüratör iyiymiş gaz tepkileri daha güzel oldu beğendim karbüratörü. 60-70 ne ki ben 100 km gibi hızda yoldaki dalgalanmalarda zıplıyorum amortisörler darbeleri emmiyor. üsütnden atıyor beni bi 10 cm felan ayrılıyor popom seleden. fırıncı küreğiyle kıçıma vururlar gibi şap şap zıplaya zıplaya gidiyorum :D yandan rüzgarada maruz kaldım ama beni pek rahatsız etmedi. daha öncede peugeot partner aracımız vardı otobanda 140 ve üzeri hızlarda yandan rüzgar esince bir şerit değiştiriyordu araba onda da korkmazdım. ya da sorun bende bilemedim şimdi :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

Alıntı Scarlet32 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet sübab kesmiş tek başka sorun yok 50 lira dedi işte eksntrk de değişck snra yağ fln
    buradada üst kapağı sökmeye 50 lira diyorlar. aslında basit kendin yapamaz mısın ?

Motosikleti
    100mg sport
    Evet kolay gibi ama sübab alıştrma makinasnda sübab alştrylar 10 lira o zaten snra bu sübab için yan taraf fln söküyolar anlamıyom ben bide eski 125 silindir geri takck yagı katack eksntrk değişck fln zor ya ben yapamam iyice bozmaya gerek yok

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    tamam işte silindirin yanındaki krom kapak horozları tutuyor o oraya geçmeli zaten içerden dışarı ittirdinmi çıkıyor içindede pul var bi tane o kadar. bir üst kapaktan o krom kapağa geçen çivata var onu takarken kapağa azcık içeri bastıracaksın tamamdır. senin egzantirik farklı mıydı ? yani dereceli felan mıydı

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

100 lük eski kapağı taktırmayacak mısın sen ? subap alıştırmana gerek yok ki o yeni subap takarsan olur

Motosikleti
    100mg sport
    Yok normal

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

100 kapağın sübabları yok eski sübablar diyon evet yok ama işte yeni takılacak

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    anladım acaba 125 lik subap takılır mıki ona ? ya da 125 ile aynı subapa mı sahip ?. benim üst kapağada 150 lik subap olur mu ki ? rektefiyecide yuvalarını genişletip taktıracaksın aslında tabi kurtarırsa

Motosikleti
    100mg sport
    büyük ihtimal olmaz cok zor kesin bişey çıkar ozmn

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    takılabilirse. sorun çıkartmaz aslında. sadece yuvaları az genişleyecek işte kurtaracak mı onu hesap etmek gerek ya da sana zahmet ustana sorar mısın olur mu diye ? bizim burdakiler modifiyeden anlamıyorlar direk olmaz derler biliyorum ben bunları daha önce yapan olmuşsa bilinir yani

Motosikleti
    100mg sport
    :D sorayım bakayım ne dicekler valla burda herkezde mubarek motor oynanmış normal motor yok

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    burdada kimse bi halttan anlamıyor :D herkez olmaz olmaz diyordu silindiri taktım kullandırıyorum motoru of deli olmuş kıç atıyor felan diyorlar yokluk içinde modifiyeyle uğraşıyorum internetten doğru. şimdiden teşekkürler cevabını bekliyorum

Motosikleti
    100mg sport
    aslında dogru diolar olmazda işte isteynce hersey oluo

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    bora 200 lük olunca motor uzyn yolda sıkıntı yaparmı hararet felan

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    bora bu yazdığın sheng way karburatöre bakacağım madem iyi diyorsun yalnız baya bi yazı yazmışsınız ben şu anda senin motora kaç dişli taktığını anlamadım kusura bakma bide ben pistonla oynamayı düşünmüyorum bi süre bu senin taktığın karbüratöe vede dişliler orjinal motora uyarmı

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    halit bence sorun cikarmaz denemek gerek tabi. muratarslan 125 lik motora 200 luk cok gelir gibi bence. userindeki karburatir yetiyor ona igne ayarini yukari aldir. ustana git iki dk lik isi var. en altin bir ustune alsin sonra bas duz yolda. devir saati yetisemiyor motorun devirlenmesine. dortte 12 bin beste 10500 yaptiriyordum ben buna. yakitin artar yalniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:00 ----------

onde 16 disli var benim orjinalde nasil olur bilemem denemedim cunki

28. sayfa BirinciBirinci ... 182627282930 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)