Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
tornada inceltilmis degil halit gomlegin et kalinligi var hatta gomlegin dibinden tornaya bagladi adam catlama patlama yapmadi. o zaman aksam sana link atarim adamdan siparis verirsin silindiri ya da biraz bekle benim karburator gelsin deneyeyim olmazsa sende karburator alirsin bir daha kargo parasi vermezsin. benim piston kisa etekli o yuzden kolay kolay sisme yapmaz. yalniz silindiri takmadan tornacida 1,5 mm alinacak. ayni sehirde olsaydik ya da yakin sehirde yapiverirdim ben sana bi yemek ismarladin olurdu:-) karin tokluguna calisirim :-)
Reklamlar
-
saolasın eyvallah bu aralar biraz sıkışığım önümüzdeki ay kaza bela olmazsa ozaman piston setini almayı düşünüyorum
-
ne demek kardeşim faydam dokunursa sana ne ala elimden geldiğince yardımcı olurum. 150 lira tutuyor silindir seti, karbüratör ve karbüratör boğazı. şu karbüratör gelsin hele bir pompalı model miş sheng wey marka
-
Karburtor spariş kaça verdn bora kardş vardı da arkdsn şmdi bnm eski karbrtör var 150 cc almadm ben 200 gerek duymadm 9 binde duruo o arkdsn ama 10 bin fln geçio maş. Var onun motorun 170 dio kndi göatergesi ile ama bende bascm onun motorda gps ile bakcm eminim rahat 150 gösterck. Titanyum silindir pejolarda vardı da bunlarda ilk duydm :D bn öyle duydm var yok idda etmyrm ama lazerli silindir var cok da iyi
-
lazer silindir ne yahu lazerle mi kesimi yapilmis oluyor. farki ne ? ben 60 liraya aldim karburatoru. daha dogrusu daha gelecek. 12 lira da bogazi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
valla 150 km bana inandirici gelmiyor hele ki 150 lik silindir ile. uretebilecegi guc belli one 18 taktim onu bile yemedi 8 binde kaliyor. tas catlasin 130civari yapar. ben gecen gps te test ettim 106 da kaldi. karburator ve devriyaj degisimi ile belki bir on km daha gider. ama tork cok guzel oldu rampalari cok guzel cikiyor gecen symbol aracin arkasindan ciktim . adam dib gaz cikiyordu belliydi arayi acamadi
-
Sen ozmn bizim burda motorcudaki motor görsn 17-30 dişli var motor gazda yiyo. İnandırıcı gelmio diyon da bilmym bak benm 4. Viteste yaptığı hız mı ne olck gps foto onlrı atm[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------
foto nasıl atılıo atamadım. :D[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------
ben 125.20 gördm ama o foto yok bu var zaten bak 3.7km okula giderken bastım :D benm motorda 125 dedyse onun yani arkdsn motor rahat 150 der die düşünym çnkü acayip fark atıodu
-
bir şey diyemem o zaman senin motor görüyordur. ama benim motor görmez o hızları karbüratör gelsinde hele bi sonra daha net konuşurum. lazer silindir dediğin resimdeki herhalde o baklava desenlerinin olduğu yerler içeri doğru girintili sanırsam performans alırsın belki sürtünme daha az olduğu için daha fazla devir alır ama yağ yakmasına neden olmaz mı ? yarın gelir inşallah şu karbüratör merak içerisindeyim
-
yok girintili çıkıntılı değil görünümü böyle işte. gelsn tak dene bklm senin motor nasıl olacak bide her motor aynı performansı vermio ama seninde dişli degiştir 15-34 yap motor hem devir yiyo hem çekişte düşüş olmuo
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
bide senin 65,5 piston diyon 106 cok düşük tork iyidir ama hızda da artş olması lazım
-
tork çok güzel çekiş çok iyi ama hız yok uzama yok. ön dişliyi 18 taktım 5. vites 8 binde kalıyor şu siteden dişli değişimi ile tork kaybını ve hızı öğrenebiliyorsun. 18 dişli ile yüzde 20 tork kaybı oluşuyor. şu anda 16 dişli taktım tekrar
-
Alla ala 16 dişli ile kaç dio gps ile ölçtn mü hiç
-
http://www.sprocketcalculator.com/ link atacağım diye video yerine basmışım :D site bu
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:26 ----------
işte 106 yı öyle yaptım 16 dişli ile. sen kaç kilosun ? ben 80 kiloyum o da etkili olabilir
-
Bnde göremedm site şmdi gördm 19.7 düşüş hızda %19.7 artş olmş bnmde ozmn
-
şu an taktığım silindir pistondan üst seviyede verim almam lazım çünki orjinal pistonun altı uzun bunun kısacık ayrıca yenisinin sekmanları ince eskisinin yarısı kadar buda daha az sürtünme demek. pistonda hafif ne bileyim mantıken çok daha verim almam gerekirken pratikte alamıyorum.şüphelendiğim karbüratör ve üst kapak kaldı şu anda. başladım bakalım elimden geleni yapacağım buna kafaya taktım parça bol nasılsa kurcalayıp duracam satsam para etmiyor zaten satmaktanda vazgeçtim üzerinde oynama yaptıkça daha zevkli hale geliyor
-
4 kilo fark var o etki etmz o kadar 106 125 arasnda 19 km fark oluo
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
Öyle satsan para etmck oynamak en iyisi ama parça alırkn kalite dikkat et yterli
-
senin benden farklı olarak karbüratörün var. ayrıca benim hacim seninkinden 17 cc daha fazla dediğim gibi büyük ihtimal karbüratörden . çatlayacam meraktan yahu gelsin biran önce :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------
senin motorda kesici var mı ? benimkinde kesici felan yoktu silindir değişti kesici peydahladı motor kendi kendine :D
-
150 CC karbrtor var evet erkn kesici girio bnm motor sübab yaylarınıda yaptrırsm sertlştrck ayarlcktı motorcu cumartrsi inş yptrcm
-
nasıl sertleştirecek yayları ? değişik yaylar var mı ? benimde aklımda subapların üstüne pul atmak vardı böylece daha sıkı olacaktı üst devirlerde daha verimli açılıp kapanacak
-
Valla blmym nasıl yapck var mı yok mu ama ypnca nasıl oldğunu sylerm
-
-
dişlileri değiştirmicekmisin bora yani dişlileri değiştirsen iyi sonuç amazmısın zaten iyi yorku var motorun o şekilde iyi hız elde edemezmisin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)