Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Güzel sonuç almana sevindim dişliyi gene netten bulursun sen bu silindir işini felan fotğrafladınmı acaba ? birde şu sekman takma sırasını biliyormusun.
eğer 150 likde bu performansı alıyorsan 200 lük fuzili olur gibi geliyor 166 cc ideal olur ozaman şu borçları hallediyim seni çok uraştırcam karbüratör 200 lük yaptınmı yada 125 lik sorun çıkartmıyormu şuan birde yağ pompası yeterli geliyormu
Reklamlar
-
200 lük ile 150 arasındaki fark sadece serilik farkı var baska bi fark yok ama hız istersen 150cc silindirden hız için daha fazla performans alırsın. Bu işler cok karışık :D para varsa sıkıntı yok ama )
-
-
sen tavsiye edersen bende senin yaptığın gibi yapıcam bugün uzun yol gittim git gel 80 km gelirken yanımdan kanuni bs125 geçti neyse ilerde yakaladım baktım motpr çamur yıkık dökük paslı 90 km le giderken adam birden hızlandı uçtu gitti 200 lük olabilir galiba geçen gün shell 15 50 mptorsiklet yağı aldım şuana kadarki kullandığım en iyi yağ diyebilirim motorun sesi vites değişimi gidişatı çok güzel oldu
-
hizdan ziyade tork istersen yaptir bence. rampalari tam gazla ciktigin yeri yarim gazla cikarsin. 3 le zorlandigi yerde 4 le tirmanirsin. alt devirler cok daha iyi olur cabuk toparlar. benim debriyaj balatasi bitiyor. hatta bugun birkackez debriyaj kacirdi. o yuzden disli.ile oynamayacagim simdilik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------
hatta yarim gazla bile cikmiyor motor ceyrek gazla cikiyor rampayi. duz yolda farki cok anlamadim ben ama
-
hız işinide dişlilerden ayarlıyoruz değilmi
-
evet en basit olarak oradan ayarlaniyor. michelin lastik alsam mi ki ya on arka 200 lira. surekli lastik patlamasindan sikildim
-
evet bencede al dublexe çevir şu lastikleri bence memnun kalırsın
-
bakalim insallah alabilirim yarin.michelin bayisine ugramaya calisayim fiyat sorayim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
bugün lastik sormaya gittim ama satmıyorlarmış internetten sipariş vereceğim michelin lastiği. bu arada egr iptal ettim bugün ayrıca 18 ön dişli aldım ama dişliyi takmadım daha. benim egr bozulmuş hep benzin almış içine içindeki conta yırtılmış. egzozdan sürekli patır patır ateş atıyordu artık o yok çok güzel oldu. bu arada bizim motorda devir kesici yok diye biliyorum ben ama var mıydı ? 125 lik silindir varken hiç kesiciye sokamadım ben ama şimdi saydırıyor kesici var gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------
demizden 18 dişliyi taktım denedim. motor 5. vites 8 bin devirde kaldı ama yağmur yağıyordu basamadım biraz beklesem belki uzardı ama 18 ağır geldi gibi 17 iyi olur. karbüratörü 150lik takasım var bir de 6 baskılı debriyaj taktımmı ile
modifiye şimdilik yeter
-
zongsenin 65.5 silindirlerine baktımda 200 cc yazıyor 166 cv yazmıyor.
-
150 tabanli 65,5 yazar onlara bakacaksin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------
18 dişli ile evin altında bir kaç kalkış denemesi yaptım hala daha torku çok iyi ön kaldırıyor motor. bizim evin altı mermer olduğu için bazende lastik tutunamıyor bu seferde motor patinaja kalıp kıç atmaya başlıyor. yani ya ön kaldırıyor ya da patinaja kalıyor. ama 18 dişliyi takınca zincir kapağını takamadım orası açıkta kaldı
-
Arkadaşlar Sizin Motorunuza uyumlu PERORMANS ARTTIRICI DEBRİYAJ seti,
göbek rulmanı alıyorsunuz ve monte ediyorsunuz,
15,,20 km hız artışı sağlıyor motor durumuna göre,,,
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-cg-200-debriyaj-seti,cg-200-performans-debriyaj-seti-cg200-127238363/detay/
-
bu debriyaj setinin farkı ne ? debriyaj tasındaki diş sayısı farklı herhalde ?
-
tasın ölçümü 30 cm,
baskısı daha sıkı ve balataları daha ınce oldugundan kavramayı daha rahatlatıyor,
ve kacırmayı onluyor,,,
-
anladım usta bu hafta lastik almayı planlıyorum o yüzden debriyaj işi bir iki hafta uzayabilir özel msj dan sana ulaşırım ya da ararım seni. peki sana bir sorum var 65,5 kısa silindir taktım ben motora ama motor devir çevirmiyor 9 binde kalıyor. 125 lik üst kapak var 125 lik karbüratör var bu devir çevirememe işini üst kapağı değiştirsem düzeltebilir myim ?
-
o tür mod işlemlerinde komple değişmesinde fayda vardır,
Silindir seti,
Üst kapat,
Karbüratör olarak,,,
-
buradaki motorcularla konuştuğumda 125 lik üst kapak ile motor daha çok devir çevirir daha iyi gider diyorlar evet mantık olarak doğru çünkü yanma odası daha küçük daha iyi sıkıştırma ve daha iyi patlama elde edersin ama subaplarda küçük hava yakıt karışımı ve yanan benzinin dışarı atılımı daha az olur. rampa çekişi çok güzel cbf 150 de 12,5 nm tork var onu öyle böyle geçmiyorum yani baya fark atıyordum o zaman sıkıştırma oranı çok azdı piston 2 mm aşağıda tamamlıyordu sıkıştırmayı. şimdi 1,5 mm silindirden aldırdım tork o halinden de fazla oldu. 125 lik halinden çok daha canlı tahmini 13-14 nm tork elde ediyorumdur. ama devir çevirmiyor motor. lastik alayımda sonraki işlem debriyaj üst kapak ve karbüratör almak olacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------
scarlet32 sende 200 lük karbüratör var değil mi ? 5. viteste kaç devri gösteriliyordun motora
-
sürekli gittiğim motorcuya 150 lik yaptıracam dedim oda ven yaparım dedi titanyum silindir takarız 150 tl olur dedi işçilikle beraber 65.5 mm varmı dedim onlar ilerde yağ yakar dedi artıkbilmiyorum ne kadar doğru nekadar yanlış
-
titanyum silindiri senden duyuyorum nette baktim oyle bi sey yok ta. nie yag yakacakmis onu da soyleseymis ? elindeki mali satmaya calisiyor olmasin?. 150 cok istemis ya. sokup takacak sadece 100 dese iyi derdim standart 150 silindirler 50-60 lira. ben sana 65,5 al derim yarin sikinti cikartir benden bilirsin. istersen 150 standart tak sorun cikartirsa ustanin yanina gidersin karar senin ben 400 km felan yapmisim bu silindirle sikinti yok simdilik. 200 luk karburator ve manifolt siparisi verdim gelir bir iki gune elime insallah. deneyimleri paylasirim buradan
-
65.5 mm olanlardan varmı dedim sende oda dediki onlar tornada oynanmış inceltilmiş felan dedi ben senin yaptığın gibi yapacam hocam dün uzun yol yaptım havada yağmurluydu gittim yağmurluk aldım bayada rüzgar vardı hele boğaz köprüsünde motor gazı köklüyom 80 i geçmiyor motor dün çok güçsüz kaldı yav rüzgarda gitmiyor gerçi gitsede hava yağmurlu kayıyor. sen devir yükseltmek için alıcaksın demi karbüratörü İNŞAALLAH istediğin sonucu alırsın bora sen ne yaparsan aynısından yapacam bende
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)