Ala ala soktum ben onu ama hiç dikkat etmedim bi kontrol edeyim bende boş zamanımda sağol
Ala ala soktum ben onu ama hiç dikkat etmedim bi kontrol edeyim bende boş zamanımda sağol
Himm soktugumde bakayım. Bu arada sabahları geç çalışıyor benim motor. Herşeyi yaptım yağı 10-40 koydum subap ayarlarını da 15-20 ye ayarladım. Soğuk ken çok ugrastiriyor beni. Motordan soğudum 1400 e birakacam alan olursa belki 1350 ye de bırakabilirim. Hepten soğudum bu sıkıntı yüzünden
bizim ora hafif rampa 10 metre gidince marşa basınca çalışıypr birde birşey keşfettim sen biliyorsundur kontak açıkken vites boşdayken hafif rampalı yerde aşağı doğru giderken debriyajsız vitesi bire atınca birazda gaz verince motor çalışıyor sanırım ayak marşı işi yapıyor motoruda vurdurma yolu
Ben geçen sene kar yağarken bindim en fazla ikinci marsta alıyordu. Bu sene ne olduysa üzüyor beni. Bu arada debriyajsiz vitese atma sıkıntı yaratmasin dislilerde. Bende ikinci viteste vurdurayim dedim arka lastik kitlendi dik rampada demekki sekmanlar iyi hala kompresyon kuvvetli. 12 bine girmek üzere benim motor
benim motor kışın hiç 2 kerede çalışmadı motor 10 bine 50 60 km kaldı en güzeli ayak marşı oda olmadı biraz ileri gidiyom sonra marş alıyor motoru satmak için iyi bi nedenmiş gibi gözükmüyor yinede anlaşıldı sen farklı motor almak istiyorsun belli olmaz belki bende senin peşine alırım aynı motordan ALLAH gönlüne göre versin
Tek sorun o değil birde beşbin devirde yolda yalpaliyor. Karbüratör arızası var fabrika hatası titreşim canımı sikiyor yüksek devirde singir singir bir ses var altta pul gibi bir şey var o yapıyor herhalde. Öyle ışte birde soğudum motordan satılığa çıkardım alan yok fiyatida yüksek yazmadim ama bir türlü satilmadi. Ucuz felan satacam artık. Ne motor alirim biliyorum az yakan cub var aklımda yamaha crypton mu alsam ki belirsiz hala
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
İnşallah Allah hepimizin gönlüne göre versin hayirlisini nasip etsin
Amin ! dün arkadaşa mg sport aldık 2012 ucuz bulduk aynı semtden 1200 tl ön far birde akü eksiği vardı bugün almışdır noterden üstüne büyük ihtimal araba eksozu gibi eksoz vardı üstünde acayip sesli çalışıyordu 2 kişi beni yakalıyodu motor ben acemiyim belki ondandır acaba eksozun performansa etkisi varmı ben dik sayılabilecek yokuşları 2 ile çıkıyorum 3 yemiyor
egzozun hiç katkısı yok hatta daha da performansı düşürüyor. dik rampaları iki ile çıkman normal bende öyle çıkıyorum ama uzun yolda en kötü üçe düşürüyorum. iki kişi o motorun seni yakalayamaması gerek senin kullanım tarzından olabilir. bizim motorlar gücünü ve torkunu yüksek devirde veriyor. şöyle 3 ve 4. viteste 10 bini çevirttir motora sonra beşe at rahat 110 u geçmesi lazım
dün bindim motora motor bizim motora göre çok ufak kalıyor direksiyon aşağıda 1.80 boyum var motor bisiklet gibi ama güdişi çok iyi benim motordan daha seri gibi geldi bana ama motor sıfır sayılır birde onda 10 bin devir var gösterge bizdeki 12 bin ondan olabilirmi
gösterge ile alakasi olduğunu sanmıyorum. motor aynı cunki. belki 150 lik silindir vardır başka seçenek gelmiyor aklıma. bizimkinin aynısı hatta düşük modeli çünki
ben motoru çok sevdim Kazasız belasız bineriz İNŞAALLAH trafikde öküz çok direk dönüyor taksiler sinyal minyak verme yok birde kime baksam telefonla konuşuyor bu milletin hali nedir. ama motordan memnunum titreşim hiç hissetmedim arkadaşın motordada hissetmedim benim çalışdığım yer bol gürültülü ve titreşimli biryer hatta öle titreşim varki kalp ritmini bozabiliyor ve beyini uyuşturabiliyor titreşimden dolayı belkide ondandır
benim kafam karışık bu aralar zaten ne yaptığımı bilmiyorum depresyondayım hiç bir seyden tat almıyorum motordan da en ufak sıkıntı olsa soğudum artık başka uğraşlara veriyorum kendimi. geçen debriyaj teli koptu tamirci denilen adam bi abarat takmıştı debriyaj ayarı için o teli aşındırmış koptu eski tel vardı uzun gelen onu taktım oda tam ayırmıyordu yeni tel aldım buda uzun geliyor ama ayırıyor debriyajı takmadan güzelce yagladım yukarıdan kablonun içine yağ damlattım epey bir miktar şimdi pamuk gibi aşırı yumuşak oldu. bugunde 70 km civarı yol yaptım uzun yola çıktım. özlemişim yol yapmayı.. birde bartın da epey denetim var. bugün polis durdurdu kontrol etti evrakları 20 ceza puanım varmış egzozdan bağlamışlardı ondan herhalde. sonra yola devam ettim 100 metre ileride yine durdurdu bir tanesi e demin kontrol ettiler zaten dedim he tamam geç dedi. 50 metre ileride bir polis scooter li bi adamı durdurmuş onun evraklarını kontrol ediyordu. bu aralar millet motoruna egzoz takmış bağırttırıyorlar herhalde şikayet gelmiş denetimler artmış. sen bilgisayar işi yapmıyormuydun ? nasıl titreşim var ki o işte.
ben bilgisayar bölümü mezunuyum ama bilgisayar işi yapmıyorum ben ağır sanayi sayılabilecek bir yerde makineleri bilgisayar üzerinden kontrol ediyorum benide polis çevirdi evraklaa baktı ama ehliyet sormadı muayene zamanı geldi benim acaba ücreti nekadar 10.12.2013 fazla bişey kalmamış şimdiden randevu alsammı acaba
Muayeneni muhakkak yaptır geçirme. Muayenesi geçmiş motorla kaza yaparsan trafik sigortan olsa bile karşılamıyor. Karşı tarafın hasarını sen ödersin ve muayenesiz 1. çevirmede ihtar 2. çevirmede bağlanıyor diye biliyorum. Bu arada ehliyetin de yok güzel kardeşim Allah korusun birine çarpsan hapise gitmeye kadar yolu var. Motora falan binme ehliyetini cebine koymadan.
ölümün seni nerde beklediğini bilemezsin..
benim arka lastik bugün yine patlamış gittim motorcuya yaptırdım 25 lira aldı neden patlıyor bu dedim lastik adı ondan dedi. dublex yapsam olurmu diye tekrar sordum. olmaz dedi bak jantta yanak yok sert çukura girsen atar dedi. peki normal lastik ne kadar dedim 80 dedi kalsin zaten satacam dedim. öyle ışte lastiğe para harcıyorum bu aralar bu ay içinde 50-60 lira sambiyel parası verdim. halit muayene 100 lira civari diye hatırlıyorum google da arastir bi. bizim burada aynı gün sıra almadan gitsen de oluyor ama istanbulda nasıl olur bilemem. bu arada ehliyet yok mu senin ?
ehliyetim var ehliyetsiz motora hiç binmedim sadece polis sormadı ruhsata baktı ehliyeti sormadı o dikkatimi çekti Sen lastiği değiştirirsen daha karlı çıkacaksın galiba ben değişdim ön lastiği bayağı rahat ettim arka lastiğede haftada 1 kez hava vuruyorum ön lastiğe 1 aydır hiç hava vurmadım ilk günkü gibi duruyor belkide arka lastikde sibopdan kaçıyodur benim benzin şamandırası kaldı arızalı olan motorcu getirmemiş parçayı ayın 2 3 ünde felan yaptırırım onu da İNŞAALLAH motorun üstünden hiç inmiyorum akşama kadar geziyorum bende anlamadım motora binince kısa mesafe gidesim gelmiyor.
satacam bunu kafaya koydum uce beşe bakmadan satacam. o yüzden lastik almam artık alan kişi yapsin geri masrafi.kafamda kt 125 seyhan 150 yamaha crypton var uygun fiyata ybr bulursam oda olur bakalım nasip neyi gösterecek
ben 55 lik taktım ama sadece halojen ampul taktım o duylu olanlardan takmadım sadece ampul olan halojen var onu taktım ama orjinal fardan iyi önümü görüyorum şimdi :D
hiç arayan olmuyormu motosiklet için kaça satıyon diye
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)