30 liralık benzin 168 km de bitti. yedeğe düştüm dip gaz kullanım baya bi sıkıştırmaya rağmen yine fena yakmadı
30 liralık benzin 168 km de bitti. yedeğe düştüm dip gaz kullanım baya bi sıkıştırmaya rağmen yine fena yakmadı
100 kmde 3.5 litre fena deil
Çoğu zaman dip gaz ve şehir içi kullanımda normal tabi. En fazla 3,8 felan yaktirdim bu zamana kadar zaten
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------
dün biraz gezdim bir kaç foto attım
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------
[IMG][/IMG][IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
bugün motor çalışmadı baya uğraştım zorla çalıştırdım bende karbüratörü söktüm temizledim. bir kaç resim attım. moturmotur temizlerken tam çekemedim ellerim benzin oldu hep telefonu tutamadım ama temizlemesi basit alt kapağı açıyorsun içerideki vidaların hepsini sök gaz yağına batırabilirsin karbüratörü. ben selülozik tiner döktüm yoğurt kovasının içinde. bayağı pislik çıktı delikleri hep tıkanmış çok az açıklık vardı halbuki hep shelden alıyorum benzini. bu arada hava ayar vidası resimde gözüküyor karbüratörün alttan çekilmiş resminde düz tornavida ile çevrilen vida
Teşekkür ederim MAŞAALLAH nazar değmesin bende bugün sabah 2 saate yakın motoru temizledim çanta güneşden yanmışdı aldığımda çantayı boyadım akşama kadar gezdim motorla yağmurlu havada binmişdim birkaç gün motor bayağı kirlenmiş bugün amortisör vidasını sıkayım dedim vida yalama oldu motosikletciye gittim bir somun taktı vida takılı olduğu yere sivri demirle vurdu şişdi civata somon sıkıştı ancak böyle hallettik yoksa civata kesilip tekrardan sağlam civata kaynak etmek gerekiyormuş bizim motorda hava ayarı kaç tur acaba
Bu motorun en can sikan noktası civatalarin yalama olması. Ben zincir muhafazasinin civatalarin i on camurlugun civatallarini arka salıncak milini zincir gergisini yalama yapmıştım :-) seni usta tam yapmış artık bi şey olsa sokulmez kesip cikartacaksin artık onu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Tam sikili halden iki tür civari açarak ayarladım ben. plastikleri yakarak eski haline getirebilirdin. Araba tamponlarinda uyguluyorlar genelde.
napıyosun bu günlerde motora binip geziyormusun ben bir kaç gündür pek binemiyorum bugün bi 5 km felan gittim
Havalar guzelken geziyorum. 30 liralık benzin bitince 40 liralık bir daha aldım. 150 km den fazla yapmisimdir. Aslında hafta sonu zonguldak erglisine gidecektim gezip gelmek için tahmini 150 km gidiş gelis 300 km yol yapacaktım. Ama cuma günü on lastik patladı gittim iç lastik aldım pazar gunude arka lastik patladı. Arkaya sambiyel almayacağım yama ile idare eder dedim gittim yama aldım soktum yamaladim sıkıntı yok yola ciktim geziyorum lastik indi allahtan küçük pompa almıştım yanıma her indiğinde motor virajlarda arkasini atmaya başlayınca pompaladim. Eve geldim bir daha yamaladim sonra eve ciktim aşağıya indim tekrar inmis. Ya sinir krizi gecirecektim iyice kontrol ettim hiç hava kacirmiyordu nasıl olduysa inmis yine. Ellerimdeki yağ cikmiyor nasıl bir yağsa artık. Ben kantinde çalışıyorum bide gerçi elime eldiven giyiyorum ama yine de temiz olması gerek onca uğraştım cif çamaşır suyu tiner firca vs yok nafile. Neyse jantin üzerindeki boyalar attı lastiği sokup takarken bide onca uğraştım sonuç alamadım kendimede kızıyorum keşke ilk başta sambiyel alsaydım. Dün gittim aldım taktım. İki iç lastiktede fabrikasyon hata vardı yada zamanla aşınma diyelim hiç bir şey yok sadece zamanla çürümüş on taraftaki iç lastik. Arkaiç lastik te pul pul kabarmış onuda geçen sene degismistim bonsun marka.
Arka ön lastik dublex deilmi senin bende haftada bir mutlaka benzincide hava basıyorum lastiklere bu ay maaşı alınca bayağı bakım yapıcam motora işk işim frenler birde ön lastiği değişcem dublex yaptırcam İNŞAALLAH
Ben dublex tercih etmiyorum. Cunki on jant çok ince zamanla atma yapar yanaklardan. Bir kaç kiside okudum tehlikeli iş o ben en son altı ay önce felan hava bastım herhalde. Patlama hariç sıkıntı yaratmadi bana lastik. Bugün gezdim yine moralim bozuk diplerde. Kafa dağıtmaya çalışıyorum sigara icmiyorum ama bugün bir paket aldım kafa dagitsin diye
Hayırdır neden moralin bozuk bende bırakalı 11 ay oldu sigara içmiyorum kendini sıkıntıya sokma su akar yokunu bulur
aynen hayat devam ediyor. ben sıgara içmem zaten o günlük bir paket aldım içtim bitti deniz kenarında biraz kafa dağıttım bu mevsimde kimse olmuyor zaten kendimle baş başa kaldım. bu arada senin isim ne hep moturmotur diyorum yaş kaç ? o kadar konuşuyoruz bilgi paylaşımı yapıyoruz birbirimizle tanışalım. ben 24 yaşındayım 25 e gidiyorum ismim bora. bugün sentil çakısı aldım 20 liraya 10 lirayada wd-40 aldım. uygun zamanda subap ayarına girişicem yine bu aralar motor aşırı geç çalışmaya başladı yine elden çalışmıyor kesinlikle ayaktan 4-5 defa sert tepiklersem çalışıyor sinirimi bozmaya başladı. bu arada 40 liralık benzin ile 292 km de yedeğe geçtim.40 liralık benzini almadan önce yedek depoda 10 km felan gittim ayrıca karbüratörü temizledim benzin bir miktar boşa gitmişti. 40 liralık benzinden sonra 20 liralık benzin aldım deponun kapağını açtığımda ortada gözüken çıkıntının biraz üzerine geçiyor sağa sola salladım mı ve göstergede 3 diş gösteriyor. yani kesin ölçüm değil ama 40 lira tam yakmadı gibi geldi bana. bu arada yüksek devir normal devir şehir dışı şehir içi felan tamamen karışık kullanımla elde ettiğim değer
adım Halit yaşım 24 olacak bence değerler normal evet bencede tam yakmamışsın gibi geldi birde bu yedek depo nasıl doluyor yav benim bi ara depo bitti yedeğe geçtim :D motor yine çalışmadı 100 metre ileride petrol vardı işimi öle hallettim sanada sormuşdum yedek depo yok demişdin yanımda şaşalmı taşıyayım napayım sentili iyi fiyata almışsın bende bugün sohbete gittim sabah 5:30 da hava soğukdu boşda yokuş aşağı sallanıyorum yokuş biterken tek marşda alıyor :D birde motor ılıkken daha güzel çalışıyor gibi geldi bana hani soğukken hafifden tekliyor ya o soğukluğu attıkdan sonra uçuyor :D her geçen gün motoru daha çok sevmeye başlıyorum. subap ayarına girişince güzel bir çekim bekliyorum senden artık ustam sensin
Bende ilk aldığım zaman ayda ikibinbesyuz km felan yapıyordunuz ikinci hafta silindir piston felan bakmaya başladım hızı yetmiyordu çünki. Sonra seneye yaparım dedim şimdi ondan da vazgeçtim standart halde en uzun km yapmaya çalışıyorum satmaktan da vazgeçtim gibi yeni alsam en az bir milyar para lazım benzin alır gezerim daha çok yer görürüm hem. Sabahtan 0.10 sentile subap ayarı yaptım jilet ile yaptığım ayardan farkı yok boş yere para verdim bildigin ustura jileti ile yapmıştım ayarı. Hava filtresini soktum bulaşık deterjan i ile yikadim taktım. Yine elden mars ile çalışmıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
Buji yeni karbüratör temiz filtre temiz yağ da 550 km oldu degiseli. 450 km daha gitsin 10/40 alacağım calismamasinin tek sebebi o olabilir oylede calismazsa motorcuya danisacagim ama bi halttan anladiklari yok bakalım her kafadan ayrı ses çıkacak mi yine :-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------
Biraz geç çalışır eğer ana depodaki benzini biftirmissen. Karburatorun biraz benzin çekmesini bekle oylelik çalışır. Dediğim gibi yedek depo ana depo isim tabiri öyle bi şey yok uzun çubuk kısa çubuk var dur nette resim bulursam link ekleyeyim daha iyi anlarsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------
http://www.orjinalmotoryedekparca.co...uslugu-TW.aspx
tamamda hani farkı ney ben bunu aşşağı çevirince bana ne faydası var onu anlamadım:D yağdan fark ediyor ben denedim benim motorun yağı zift gibiyken geç çalışıyordu değiştirince motora can geldi
Kısa olan hortumdan benzin geliyor ışte :-) yolda kalacan bana benzin al karnım açıktı sinyali gönderiyor motor sana
merhaba arkadaşlar bende de aynı motosiklet var benim digital ekran göstermiyo yani yeşil ışık yanıyo ama saat benzin vites gibi sayılar gözükmüyo bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz serviste ekran bozulmuş değişecek dediler 30tl ama nette 18 küsürdü değişimi kolaymıdır acaba
Zor olacağını sanmıyorum. Ama kabloları vs kontrol et ıstersen belki yerinden çıkmıştır oksitlenmistir vs. Ondan sonra parça siparisi verirsin.
Benim benzin göstergesi çalışmıyor yanlış ggösteriyor 30 tl lik benzin attım tek diş gösteriyor şamandıra sıkıntılı bş ara motoru sağa sola salladım göstergede donma olmuşdu vitesi attırınca gösterge hep 1 de kalıyordu moturu ileri geri salladım hafif gidip ani fren yaptım düzeldi sıkıntı galiba bu şamandırada
Olabilir. Beni m şu anda sadece km saati dalgalanıyor. İçinde sabitleyen parça var herhalde i kırılmış olabilir. İlk zamanlar cross niyetine kullanıyordum hoplamali ziplamali
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)