Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Gece motorun yağını değiştirdim önceden vites geçişlerinde kart kurt takır tukur ediyodu şimdi kaymak gibi oldu :D motordan 1050 veya 1100 gibi katran gibi yağ çıktı
    Birde bu karbüratör temizleme subap ayarı rolanti ayarı gaz ayarı video çeksen çok güzel olur benim gibi çıraklar bir şey öğrenir sen videoyu çek total video converter ile boyutunu ufaltırız ben anlatırım sana benim bölüm bilgisayar bu arada ;D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Benim saat te öyle bazen iki de başlıyor bazen oniki de. Saat var ama bi halta yaramiyor. Şu motor da tek kronik arıza km saati. Gerçi birçok çin malın da aynı arıza var. Saatin kablosunu uzatıp direkt aküden alsam mis gibi olur aslında :-) satilmazsa benim motor cafe racer tarzı yapabilirim belki mdf parçası var evde aslında bayramda ondan sele mi kapsam ki ? :-) bu arada yağı bin km de mutlaka degistirmeye bak debriyaj vites feln hep aynı yağ da çalıştığı için yağ simsiyah olup özelliğini kaybediyor. Motorcu ya sordum ben 20-50 yağ koyuyorum nasıl dedim sen ne yapıyorsun dedi :-) bakalım test ediyorum bence bu motor da yağın cinsinden ziyade km si önemli parcalanincaya kadar devam :-) 3 bin km dir bu yağı kullanıyorum sıkıntı yok ;-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------

On amortisörlerin tekini soktum. Amacım yaglamak değil alcaltmakti :-) ama üst civatasini sokemedim alttan soktum içindeki yağ simsiyah tı ve toz toprak vardı içinde. Daha 3-4 bin km de felan di şimdi ne haldedir kimbilir. İçinden cikarttigim yağ kadar 15/50 yağ koydum sertleşti amortisör biraz :-) aslında komple söküp bakım yapmak gerek ama ınan ugrasasim gelmiyor civatalar çok çabuk yalama oluyor korkuyorum :-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------

Estağfurullah ne çırağı ben de kendim internetten okuyarak veya deneyerek öğrendim birde sanayide arkadaş vardı motor tamircisi subap ayarını felan ondan öğrendim bir ara hep beraber takiliyorduk akşam giderdim onun yanına gece bire ikiye kadar ya araba tamir ederdi ya da şahin doğan yaylari kesiyordu oylelik arada yardım ederdim. Ama video çekerim karbüratör temizlerken. Anahtar bulursam ilk isim subap ayarı olacak ama.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------

Sana zahmet motor beşbin devirde beşinci viteste giderken sallama yapıyor mu bi bakarmisin ? Ben aldığımda bile vardı bu sorun karbüratör sorunu belli de diğer motorla r da da var mi merak ettim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

şimdi geçen gittiğimden başka bir motorcudan geliyorum geziyordum geççerken devir saatinin telini sorayım dedim. devir telini aldım subap ayarını sordum elle mi ayarlıyorsun yoksa sentille mi dedim elle olmaz şim le ayarlıyorum dedi kaça kaç yapıon dedim 15-20 ded çok değil mi dedim durdu laf sokacaktı heralde bi suskunluk oldu ben başka motorcuda yatırdım 0.5 e ayarladı dedim supab yakarsın dedi. neyse devir teline 10 lira bayıldım elimde yirmi lira vardı yaparsan yirmiye anlaşalım dedim. şimdi olmaz motor soğuk ken olması lazım ayrıca karbüratör temizlenecek hava filtresi temizlenecek tek subap ayarıyla olmaz dedi neyse tamam dedim çıktım. yolda giderken iyiki yaptırmamışım dedim ya o ne öyle 15-20 champion marka buji varken 16 numara ıle sökebiliyordum bujiyi o zaman motoru senteye getirip subap ayarına bakmıştım iki tane jilet girmiyordu arasına. bu adam dört jilet girecek ayarda yapacaktı

Motosikleti
    Bende merak ettim şimdi bu motorun subap ayarı kaç ? Galiba bu subap işini sen kendin yapacaksın en iyide sen ayarlarsın Bu arada ben gece vardiyasından çıktım öğlene kadar gezdim yatıyodum akşam işe giderken 5.vitesde 5bin devire bakacam

Motosikleti
    Cafe racer ne oluyor birde sadece piston değiştirerek bu motor 150 lik olurmu 20.50 yağ ilginç miş :D farklı metodlar kullanıyorsum seçeneklerin çok olması güzel yani illede 10 40 olması lazım değil peki 15 40 olurmu dizel motorlar için üretilmiş yağ

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    cafe racer eski motorlardan yapılan şekilli bi şey motorun üzerindeki fazlalıklar sökülüyor sadeleştiriliyor felan http://www.barebonerides.com/1972-ho...afe-racer.html
    http://motohype.com/?p=1012 mesela şu linklerdeki gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

ben daha önceleri 10-40 catrol koyuyordum her bin km de 20 lira vermek bana koymaya başlayınca ucuz yağ tercih ettim ilk önce evde bizim eski arabadan kalma mobil 1 10-40 dizel yağ vardı onu koydum sonra castrol gtx lpg 20-50 koydum en son yağcıya gittim en ucuz yağ araştırdım bp visco 2000 lpg buldum 3 litresi 30 lira :D. fazla sıkıştırmıyorum motoru genelde şehir içindeyim

Motosikleti
    Yani sadece yağ olsun yeter 10 40 20 50 lpg dizel benzin farketmez

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Silindir piston set halinde satılıyor. Silindir seti takarak 150 lik yapabilirsin. Ben yağ konusunda şöyle düşünüyorum bizim motorlar 70-80 li yıllardaki honda cg taklidi. Teknolojisi aynı. Şimdi 80 yilindaki yağ teknolojisi ne kadar olabilir ki ? Zaten ahım şahım bir yapısı yok basit yapili bir motor bizimkiler.çok yağ sececegini sanmıyorum test asamasindayim zaten eğer 20-30 bin kullanipta sıkıntı cikarmazsa kafam daki düşünce gerçekleşmiş olacak. Tutki motor zarar gördü sanmıyorum ama. Silindir seti 50-60 lira ne ki yani :-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

Bu motor la 50 bin yaparım gibi geliyor bana. Şaşırtıcı derecede ama iki bine aldığım bu motordan bu kadar performans beklemiyordum. Dökülür motor kitler vs diye bekliyordum. Hiç biri olmadı akusu bile sağlam sürekli şehir içinde marş basıyorum vs ne bileyim düşününce baya saglammis :-)

Motosikleti
    motor paslanmadığı sürece dediğin km yi yapar galiba 50bin km oldu diyelim bir sıfır piston silindir taksak aynı şekilde devammı ediyoruz değişmesi gereken başka ne olabilir birde 150 lik piston seti çekişe nekadar etki eder

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Herkesin bayrami mubarek olsun 50 bin olunca ben kranki felan da degistirirdim ama bakalim o km ye gelebilecek miyiz. 150 lik silindir illaki cekisi arttirir ama cok ta olacagini sanmıyorum. Bizimki 56,5 capinda 150 lik 62 mm oyle iste

Motosikleti
    Saolasın seninde bayramın mubarek olsun kesilen kurbanlarınız kabul olsun ozaman 150 lik yapmaya gerek yok herkezin bayramı mübarek olsun ALLAH -U TE'ALA CELLE CELALUHU birçok bayram görmeyi.nasip etsin

obk11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yaza inşallah
    Kurban Bayraminiz Mubarek olsun Allah kabul etsin

Memolale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Falcon- Active 1200
    Slm arkadaşlar, epey zamadır düşündüm ve "Mondial 100MG Prince" ve "Kuba 100CG Sport"'un arasında kaldım;

Mondial daha sağlam geliyor , Kuba'da göteriş yönünden(egzoz sesi, far, kalkış vs..) cazip geliyor.
    Ben virajları seven birisiyimdir, haa biraz da hız (tabi komple ekipman takıldıktan sonra) ve egzoz sesi de var ;-) .

Teşekkürler.

Motosikleti
    Benim tercihim prince olurdu ön fren disk birde prince bana göre şekli.daha güzel

Motosikleti
    Falcon- Active 1200
    Teşkkürler moturmotur, boora abi bide senin yorumunu alsak?

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Karar senin kuba xcg 100 modeli de var onu da ekleyebilirsin seçeneklerine. Kuba nasıldır bilmem. Ama xcg şekil olarak hepsinden iyi gözüküyor bana

Motosikleti
    2014 KIRMIZI BAJAJ BOXER BM 150
    PRİNCE derim

Motosikleti
    Falcon- Active 1200
    Babamın fikrini de alıyım dedim o Bisan demeye başladı, bende en iyisi Prince alıyım dedim ;-D

Motosikleti
    Karbüratörün üstünde ufak ayarlı vida var hava için olsa gerek biraz açsan veya kıssam ne tepki.verir acaba

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Altında yay bulunan vida mi??

Motosikleti
    Evet o vida

14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)