Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Gece motorun yağını değiştirdim önceden vites geçişlerinde kart kurt takır tukur ediyodu şimdi kaymak gibi oldu :D motordan 1050 veya 1100 gibi katran gibi yağ çıktı
Birde bu karbüratör temizleme subap ayarı rolanti ayarı gaz ayarı video çeksen çok güzel olur benim gibi çıraklar bir şey öğrenir sen videoyu çek total video converter ile boyutunu ufaltırız ben anlatırım sana benim bölüm bilgisayar bu arada ;D
Reklamlar
-
-
Bende merak ettim şimdi bu motorun subap ayarı kaç ? Galiba bu subap işini sen kendin yapacaksın en iyide sen ayarlarsın Bu arada ben gece vardiyasından çıktım öğlene kadar gezdim yatıyodum akşam işe giderken 5.vitesde 5bin devire bakacam
-
Cafe racer ne oluyor birde sadece piston değiştirerek bu motor 150 lik olurmu 20.50 yağ ilginç miş :D farklı metodlar kullanıyorsum seçeneklerin çok olması güzel yani illede 10 40 olması lazım değil peki 15 40 olurmu dizel motorlar için üretilmiş yağ
-
cafe racer eski motorlardan yapılan şekilli bi şey motorun üzerindeki fazlalıklar sökülüyor sadeleştiriliyor felan http://www.barebonerides.com/1972-ho...afe-racer.html
http://motohype.com/?p=1012 mesela şu linklerdeki gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------
ben daha önceleri 10-40 catrol koyuyordum her bin km de 20 lira vermek bana koymaya başlayınca ucuz yağ tercih ettim ilk önce evde bizim eski arabadan kalma mobil 1 10-40 dizel yağ vardı onu koydum sonra castrol gtx lpg 20-50 koydum en son yağcıya gittim en ucuz yağ araştırdım bp visco 2000 lpg buldum 3 litresi 30 lira :D. fazla sıkıştırmıyorum motoru genelde şehir içindeyim
-
Yani sadece yağ olsun yeter 10 40 20 50 lpg dizel benzin farketmez
-
Silindir piston set halinde satılıyor. Silindir seti takarak 150 lik yapabilirsin. Ben yağ konusunda şöyle düşünüyorum bizim motorlar 70-80 li yıllardaki honda cg taklidi. Teknolojisi aynı. Şimdi 80 yilindaki yağ teknolojisi ne kadar olabilir ki ? Zaten ahım şahım bir yapısı yok basit yapili bir motor bizimkiler.çok yağ sececegini sanmıyorum test asamasindayim zaten eğer 20-30 bin kullanipta sıkıntı cikarmazsa kafam daki düşünce gerçekleşmiş olacak. Tutki motor zarar gördü sanmıyorum ama. Silindir seti 50-60 lira ne ki yani :-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------
Bu motor la 50 bin yaparım gibi geliyor bana. Şaşırtıcı derecede ama iki bine aldığım bu motordan bu kadar performans beklemiyordum. Dökülür motor kitler vs diye bekliyordum. Hiç biri olmadı akusu bile sağlam sürekli şehir içinde marş basıyorum vs ne bileyim düşününce baya saglammis :-)
-
motor paslanmadığı sürece dediğin km yi yapar galiba 50bin km oldu diyelim bir sıfır piston silindir taksak aynı şekilde devammı ediyoruz değişmesi gereken başka ne olabilir birde 150 lik piston seti çekişe nekadar etki eder
-
Herkesin bayrami mubarek olsun 50 bin olunca ben kranki felan da degistirirdim ama bakalim o km ye gelebilecek miyiz. 150 lik silindir illaki cekisi arttirir ama cok ta olacagini sanmıyorum. Bizimki 56,5 capinda 150 lik 62 mm oyle iste
-
Saolasın seninde bayramın mubarek olsun kesilen kurbanlarınız kabul olsun ozaman 150 lik yapmaya gerek yok herkezin bayramı mübarek olsun ALLAH -U TE'ALA CELLE CELALUHU birçok bayram görmeyi.nasip etsin
-
Kurban Bayraminiz Mubarek olsun Allah kabul etsin
-
Slm arkadaşlar, epey zamadır düşündüm ve "Mondial 100MG Prince" ve "Kuba 100CG Sport"'un arasında kaldım;
Mondial daha sağlam geliyor , Kuba'da göteriş yönünden(egzoz sesi, far, kalkış vs..) cazip geliyor.
Ben virajları seven birisiyimdir, haa biraz da hız (tabi komple ekipman takıldıktan sonra) ve egzoz sesi de var ;-) .
Teşekkürler.
-
Benim tercihim prince olurdu ön fren disk birde prince bana göre şekli.daha güzel
-
Teşkkürler moturmotur, boora abi bide senin yorumunu alsak?
-
Karar senin kuba xcg 100 modeli de var onu da ekleyebilirsin seçeneklerine. Kuba nasıldır bilmem. Ama xcg şekil olarak hepsinden iyi gözüküyor bana
-
PRİNCE derim
-
Babamın fikrini de alıyım dedim o Bisan demeye başladı, bende en iyisi Prince alıyım dedim ;-D
-
Karbüratörün üstünde ufak ayarlı vida var hava için olsa gerek biraz açsan veya kıssam ne tepki.verir acaba
-
Altında yay bulunan vida mi??
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)