herkese merhaba benim size birkaç sorum olacak benim motorum 100MG Sport far ayarı yapmak istiyorum motora nasıl yapabilirim
ayrıca devirleyince önden bir zırıltı başlıyor hafif bi sesle sonra devir düşürünce yok oluyor sizce far veya göstergeden geliyor olabilirmi?
bir tane mondial servisi ile yedek parça yüzünden problem yaşadım gitmiyorum diğer mondial servisine gittim oda onber-yirmi binde gel şimdi olmaz diye sepetledi. kanuni servisi var oraya gidecektim o da ayarları çok sıkı yapıyormuş motor çekişten düşüyor gitmiyor dediler. bir tane de motorcu var onla da bi sohbete girmiştik turbo vs hakkında daha turbonun çalışmasını bilmiyor vs o yüzden yaptıramadım kendim yaparım ama sentil çakısı lazım. şimdi yazarken aklıma geldi arkadaşın abisi vardı oona gideyim pazartesi unutmuşum onu
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
dikdörtgen farlı model değil mi senin ki ? farı aşağı yukarı oynatarak ayar yapıyorsun o çok basit ki zaten ? elinle tut farı hafif asağı veya yukarı oynatırsın. ses için bi şey diyemeyeceğim sesin nerden geldiğini tam olarak öğren ona göre sünger sıkıştırırsın bantlarsın ya da silikonlarsın
Hepsiburada sitesinde 14 lira 20li sentil çakısı bizim motorun subap ayarı kaç milim acaba birde benim far iyi göstermiyor değiştirsem güzel sağlam yolu gösteren güçlü bir far tavsiye edermisin bu arada soğuk havada motor marşla iyi çalışmıyor soğukken ama ayak marşıyla güzel çalışıyor. Bugün yağmurda sürdüm eve gelince motoru hemen ıslak bezle kirliyerlerini temizledim iyice kuruladım
Çarşıda bir kaç yere soracağım sentil cakisini ucuz olursa alıp kendim yapacağım. 0.10 sentil diye biliyorum subap aralarını ama tam emin değilim. Arastiracagim olmazsa mondiale sorarım. Ben farları 55 watt halojen yaptım bunun için oto elektrikçi den h4 DUY ve h4 ampul alman gerekli. Istersen h4 35 watt al karar senin ama 55 watt olan baya iyi şu anda kullanıyorum karanlık yerlerde görüntü kalitesi çok farketti. Para ayirabilirsen xenon al 40-50 civari istanbulda daha ucuza bulabilirsin belki de
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
Ama xenon yağmurda hiç göstermiyor arkadasin arabasindan biliyorum resmen kör gibi gidiyorsun
Bugun basima bir kaza geliyordu su dominos pizzacilarinin paket servisleri cok hizli kullaniyor kenara cekilmesem vuracakti 30 dk icin hayatlarini riske atmaya ne gerek var hem kendini atiyor hem bizi bu olay 2. Oluyor polise gidicem artk
Saol teşekkür ederim şu halojenlere bakayım bende
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------
Zaten onlar yüzünden motorcuları sevmiyorlar arabaların önünden sağından solundan kafasına göre geçiyolar.3 .5 saniye kazanacam diye
far ayarının o kadar basit olduğunu bilmiyordum driftte olduğu gibi bi vida v.s bişeyler aradım sonunda dediğin gibi olacağını düşünüp öyle yaptım yarın akşam denerim artık nasıl olmuş.bu arada sesin kaynağınıda buldum ampulu duya sabitleyen kelepçe gibi bi malzeme var duyun orda o yuvasından kurtulmuş far boşta olduğundan sanırım ses yapıyormuş.artık yarın akşam motora bindiğimde ikisinide denerim cevabın içinde teşekkürler bora herkese iyi sürüşler
polisin bir şey yapacağını sanmıyorum ama yine de şasını dene istersen
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------
önemli değil bir şey yapmadım ki zaten sorunun çözülmesine sevindim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------
bugün is çıkışı sentil çakısı sordum bir kaç yere tanıyan bilen yok. bir yerde buldum onda da 05-0.10 diye gidiyor ne kadar dedim 20 tl dedi. bir yerde okumuştum jiletin kalınlığı 0.5 sentil ayarındaymış iki jileti üst üste koysam olur heralde yirmi lira vermeye gerek yok şimdilik cg 125 için 0,8 sentil istiyorlar bizim içinde öyledir büyük ihtimal. bu arada buji aldım geç çalışmaya başlamıştı motor. bujiyi takınca gaz yiyişi bile değişti kendine geldi canlandı makine. aldığım buji ngk dp8ea-9 kodlu bir buji on liraya aldım
benim makinada bazen nazanıyor çalışırken akşam soğuk olursa jigle açtığım bile oluyor hava ayarı istiyor diye düşünüyorum ama kestiripte yapamadım bi türlü ayrıca sübap ayarı ne kadar gider motora benim 1 ay sonra o sübap şırıltısı hafiften yine çıkmaya başladı akıl sır erdiremedim :D
yakıt ayarıyla oynama istersen yakıtını etkiliyor çünki. subap ayarı sana bağlı çok basarsan çabuk uzar sübaplar . ben hiç yaptırmadım kendim yapacam ama belki de motorcuya giderim. benim motor da geç çalışmaya başladı bu aralar normalde tek marşta çalışırdı hatta tam tur almadan kapıyordu. önce karbüratörü temizleyeceğim sonra subap ayarı yapacağım ya da yaptıracağım bayramda gezmeyi düşünüyorum bakalım artık
ilkbahar bi gelsinde ehliyetimi ve motorumu alıcam bi sekilde
Benim motorda geç çalışmaya başladı hava sıcakken hemen çalışıyodu şimdi 5 saniyede alıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
Debriyaj koluda aşağı yukarı sallanıyor değiştirmem lazım galiba
debriyaj kolunu boşuna değiştirme zamanla yine aynısı olur hepsinde bu tarz motorlarda debriyaj kolu sallanır.bora arkadaşım benim motora uag egzoz taksak güzel ses alınır mı sence fikrin nedir?
Benim motorun eksozuda yokuş yukarı çıkarken tok tok tok diye ses çıkıyor acaba sessiz bir eksoz varmı
kolun altında civata var sık boşluğu alırsın ama fazla sıkma çekerken zorlanıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------
ses için alacaksan m-seki egzoz tavsiye ederim bende var üçgen kısa tüp. susturucusuda var ağzında. susturucuyu söktüğün zaman coşuyor ortalık cadde de bas gaza çoluk çocuk herkes bakar köpekler kaçıyor ben utanıyorum onlar bakarken rahatsızlık verdiğimin farkındayım o yüzden şehir içinde gaza basmamaya çalışıyorum. ama 125 cc motorda daha güzel ses veren egzoz görmedim duymadım tavsiye ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------
acaba motor bayılıyor mu rampa çıkarken ? çünkü normalde orjinal egzoz baya sessiz. neredeyse cbf 150 gibi ondan biraz daha fazla çıkıyor ama kesinlikle aşırı değil
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
bugün arkadaşın abisine gittim subap ayarı yaptırdım 0.5 sentile göre ayarladı. karbüratör içindeki benzini akıttı karbüratör iğnesini aşağıya aldı yakıtı artırdı yani. neden yaptın dedim havalar soğuk ondan dedi çok yakarsa eski haline getiririm. zincir gergisini yalama yapmıştım onu aldım. debriyaj teli bulamadım hiçbir motorcuda ya hepsi uzun geliyor. şimdiki tele debriyaj kolundaki çıkış kısmına bisikletteki fren ayarı gibi bir parça taktı debriyaj adam gibi ayırıyor artık. motor kendine geldi adam test için çıktı üstüne gaza bastı olduğu yerde patinaj çekti sonra bir daha çevirdi gaz kolunu kafa kaldırıyor 30 lira verdim çıktım biraz tur attım şehir içinde döner kavşak var oradan döneceğim yol benim hakkım. sinyali verdim döneceğim kadın şöför tofaşla atladı yola bana çarpacak arka amortisörden kapacak frene bastı 20-30 cm kala ters ters baktım oralı bile değil. eve gelirken virajlarda biraz gaza yüklendim yerde çok az küçük taş taneleri varsa hemen kıç atıyor egzoz sesi bile toklaştı daha gür çıkıyor acayip hoşuma gitti ya sanki başka motora biniyor gibi oldum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------
bir de yağını değiştirdim
Senin adına sevindim motor güzel motor. Sen bu motora devam et dün 50 km yol yaptım bende çok şükür kazasız belasız gittim kadın sürücü gördümü hemen yol veriyom bayanlar önden arkamda olunca hiç güven vermiyorlar:D aslında sen motorun 15 30 saniye videosunu çeksen fena olmaz ben hala resmini koyacam motorun unutuyorum hep
Yaaa arkadaşlar ben de mg prince var marş basıyorum benimkide hemen almıyor bujiyi değistiricem ngk aliyim diyorum hangi kod uyar bana burde buji anağtari lazım mı 2000 km deyim bu arada
Bu gidişle devam edeceğim zaten satilmadi :-) video çektim 18 saniyelik egzoz sesi egzozdan alev atiyordu ama 28,5 mb çıktı :-(. Akşam gittim benzinlige yikadim motoru eve geldim kuruladim cbs teflon cila ile cila çektim bide parladı benim kerata :-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:46 ----------
osiman yukarıda msj da yazmıştım bende yeni ngk aldım kodunu yazdım yukarıda ki msj lara bakarsın. Kapalı ağız 18 numara anahtarın varsa bujiyi söküp takarsin. Ya da aldığın yerden rica et versinler sana takarsin.ben kanuni servisinden aldım istedim anahtarı verdi değiştirdim kendim.
O buji benimkine uyar o zaman dimi
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)