Like 125/200i kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Reklamlar
-
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun
sizin adınıza sevindim..çok estetik bir model aldınız emin olun
İlgi alaka eksik olmıcaktır yollarda.. Ön camı merak ettim fiddle tarzımı yoksa biraz daha geniş bi cammı? Fiddle lardaki cam uzun yolda pek işe yaramaz ama çok kibar duruyor.
Bende Scooter düşünüyordum..Kafamda Agilty city-Like-Scerebeo mu falan derken kendimi 2011 cbr 125 almış buldum. Sagım solum TEM- E5 olduğu için 120 km hıza problemsiz çıkabilmesi İstanbul_İzmir arasını biraz daha rahat gidebilmesi vitesli kullanmayı öğrenmek enjeksiyonlu ve az yakmasını istemem su soğutmalı da olması bu tercihe sebep oldu. Ama yazlık için bi scootera da ihtiyacım var dayanamıyıp yanına bu gidişle bi Like da ben alıcam çok fetiş oluyom buna
ön cam fiddle dan daha büyük ama ben biraz daha kestireceğim çünkü rüzgarda çok sallıyor ve son hızıda etkiliyor. birçok motor kullandım ama scooter ın zevkide bir ayrı. sürerken hiç yorgınluk hissetmiyorum, rüzgardn dayak yemiş gibi olmuyorum. işte bu yüzden scooter ları çok seviyorum. aslında ben bir motosiklet aşığıyım, iki teker ne görsem heycanlanırım. bir çok modele bindim, ama şu kanıya vardım. eğer küçük hacimli bir motor alacaksanız scooter en mantıklısı, çünkü küçük hacimde vites bna göre hamallık. 100 km hız yapana kafar 5 kere vite değiştirmek zorundasınız keza yavaşlarkende aynı şekilde. ist gibi bir yerde dur kalk ta sol ayak ve sol el perişan oluyor. ama 500 cc ve üzeri derseniz o zaman vitesliden tat alıyorum
-
twona adlı üyeden alıntı
sevgili tolme, öncam olarak yerli bir cam taktık. gividen daha ufak bir cam. yüksek hızlara çıktıkça büyük öncam sorun yaratıyor, bu yüzden çok büyük camları bu tarz küçük motorlarda tavsiye etmiyorum. ben yarın uygun bir usta bulup camı üstten 10 cm kadar daha kısaltacağım. resimleri çok yakında eklicem. bunun yanında plexi yapan bir arkadaşımada füme renk cam kestirmeyi düşünüyorum eğer kullanışlı olursada onu takıcam.
topcasede sırt desteği benimkinde de yok, ben kendim düzcede bu işte pro olmuş bir oto döşemecesinde bu içi yaptıracağım. esnek bir malzemenin üzerine kalitel bir sünger i deri ile kaplayıp bir şekilde topcase monte edeceğiz, kotuğuda aynı rente deri ile kaplayacağız. tahminim 150-200 lira civaraı tutacaktır ama eminim değecektir.
son olarak poliniden yada malossiden varyatör ve debriyaj seti araştırıyorum, bunlarıda bulursam like 125 istediğim kıvama gelmiş olacak...
şu cama hasta kaldım ,aslında getirtme şansımda var ama bağlantıları aynalara oluyor,zamanla rüzgarın baskısı ile aynaları dibinden kırarmı diye cesaret edemiyorum
birde bunun beyaz olanı var ama füme olanı çok beğendim
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
Tolme adlı üyeden alıntı
şu cama hasta kaldım ,aslında getirtme şansımda var ama bağlantıları aynalara oluyor,zamanla rüzgarın baskısı ile aynaları dibinden kırarmı diye cesaret edemiyorum
birde bunun beyaz olanı var ama füme olanı çok beğendim
sanırım bu camlar yurt dışında satılıyor. eğer getirme şansın varsa ve fiyatıda hesaplıysa bende 1 adet alabilirim...
-
twona adlı üyeden alıntı
bu gün bende like 125 aldım. daha önce 125 cc de agility, super8 kullandığım için bu motora yabancı değilim. yakıt çok az ve çok seri bir motor. alır almaz güzel bir öncam taktırdım. şimdi sırada led park lambaları, xenon far, bej yada taba rengi hakiki deri koltuk kaplaması ve topcase için aynı renk artçı sırtlığı var. yakın zamanda resimleri eklemeyi düşünüyorum...
tuna yeni motorun hayırlı olsun kardeşim. Bir ara görüşelim askere gittiğinden beri görüşemedik.
-
twona adlı üyeden alıntı
sanırım bu camlar yurt dışında satılıyor. eğer getirme şansın varsa ve fiyatıda hesaplıysa bende 1 adet alabilirim...
fiyatı çok komik para 20-25 tl civarında ama kargosu parasından çok tutuyor :( birde dediğim gibi bağlantısı aynaya yapıldığı için aynaları dibinden kırarmı ,markası fino diye bişi ,anladığım kadarıyla çinde üretiliyor ama ben alırsam filipinlerden alıcam ,orada akraba var ona aldırtırım ,sanki ben bunları türkiyedede görmüştüm hiç yabancı gelmiyor,yarın motorcuya gidip sorayım bakalım
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
KYMCO14 adlı üyeden alıntı
tuna yeni motorun hayırlı olsun kardeşim. Bir ara görüşelim askere gittiğinden beri görüşemedik.
mustafa abi senmisin? uzun zaman oldu görüşemedik valla, istediğin zaman ara abi beni görüşelim.
tel : 0506 992 34 99
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:50 ----------
Tolme adlı üyeden alıntı
fiyatı çok komik para 20-25 tl civarında ama kargosu parasından çok tutuyor :( birde dediğim gibi bağlantısı aynaya yapıldığı için aynaları dibinden kırarmı ,markası fino diye bişi ,anladığım kadarıyla çinde üretiliyor ama ben alırsam filipinlerden alıcam ,orada akraba var ona aldırtırım
,sanki ben bunları türkiyedede görmüştüm hiç yabancı gelmiyor,yarın motorcuya gidip sorayım bakalım
benim camın resimlerini bir ekliyim onuda gör sonra karar verelim. ben füme renk olan camı çok beğendim. sen almasan bile ben almak isterim, bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirm...
-
twona adlı üyeden alıntı
bu gün bende like 125 aldım. daha önce 125 cc de agility, super8 kullandığım için bu motora yabancı değilim. yakıt çok az ve çok seri bir motor. alır almaz güzel bir öncam taktırdım. şimdi sırada led park lambaları, xenon far, bej yada taba rengi hakiki deri koltuk kaplaması ve topcase için aynı renk artçı sırtlığı var. yakın zamanda resimleri eklemeyi düşünüyorum...
yeni motorun hayırlı olsun. kazasız sürüşler diliyorum.
-
twona adlı üyeden alıntı
benim camın resimlerini bir ekliyim onuda gör sonra karar verelim. ben füme renk olan camı çok beğendim. sen almasan bile ben almak isterim, bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirm...
camları filipinlerde bizdeki sahibinden gibi bir sitede buldum,sana linkini gönderiyorum http://sulit.com.ph/3228005 adama mesaj atıp konuşmak lazım,benim bacanak var filipinlerde eğer ona yakında biryerdeyse, rica eder aldırırız,senin buldugun camında bir resmini yüklersen sevinirim bu arada ben bu camı türkiyede gördüğümü düşünüyorum buradada araştıralım derim.
-
ben bu gün yeni bir cam yaptırdım plexi den fenada olmadı. burası çok yağmurlu, o yüzden 1-2 gün içinde resim ekleyeceğim dostum...
-
resimleri merakla bekliyorum dostum
hayırlı olsun motorun, hoşgeldin aramıza
-
ewet arkadaşlar, ön cam en sonunda son halini aldı. baya bir uğraştırdı bizi ama kendi imal ettiğimiz bir cam olduğunu düşünürsek bence çok şık oldu. bu camın siyah, füme ve kagcerengi olan modelinide yapmamız mümkün, şimdilik şeffaf renk yaptırdım. ayrıca koltuk döşemesinide istediğim şekilde kaplattım. düzcede turan oto döşemeye ve sahibi sevgili kemal e çok tşk ediyorum. 4 ssat uğraşarak profesyonel bir şekilde koltuğumu eşsiz bir hale getirdiler. koltuk tam 5 parça derinin birer birer kalıbı alınıp dikilerek yapıldı yani emek çok fazla. şimdilik tek bir resim ekliyorum. yakında ayrıntılı resimleri ayrı bir topicte paylaşacağım.
Uploaded with ImageShack.us
-
koltuğun işçiliği gerçekten güzel ,orjinalinden daha güzel durmuş,cam için yorum yapamayacağım uzak ta kaldığı için ayrıntılı gözükmüyor ama biraz farın oradaki aralık fazla gibi geldi oradan rüzgarı içeri tünel gibi almazmı?
-
iyi akşamlar.1800 km de lastikleri city grip ile değiştirdim.şu an 2550 km.de.bugun arka lastik 1 cm yarıldı.yeni lastikte normal mi yarılması?lastiklerde hangi durumlarda garantiye giriyor?daha eskitemeden yarıldı.şimdilik yolda kalmamak için fitil ile tamir ettik.ama bu şekilde içime sinmiyor kullanmak.lastiği söküp içten yama yapsak bu yarıktan tekrar patlama riski yok mu?sizce içten yamatıp kullanayım mı yoksa garantiden değişme ihtimali olur mu ?
-
nastayashi adlı üyeden alıntı
iyi akşamlar.1800 km de lastikleri city grip ile değiştirdim.şu an 2550 km.de.bugun arka lastik 1 cm yarıldı.yeni lastikte normal mi yarılması?lastiklerde hangi durumlarda garantiye giriyor?daha eskitemeden yarıldı.şimdilik yolda kalmamak için fitil ile tamir ettik.ama bu şekilde içime sinmiyor kullanmak.lastiği söküp içten yama yapsak bu yarıktan tekrar patlama riski yok mu?sizce içten yamatıp kullanayım mı yoksa garantiden değişme ihtimali olur mu ?
dostum lastiğe fitil çok tehlikeli kesinlikle tavsiye etmem. bu lastik mevzuu son zamanlarda çok moda oldu, yeni motorun lastiğini dğiştirip havadan 200-250 lira vermek niye? bazı arkadaşlar nylon lastik yol tutmuyor falan diyolar ama her lastikte belli bir oranda nylon zaten var ve olmasıda gerekir. 125 cc lik bir makinada bu durum çokta korkulacak, önemsenecek birşey değildir, ama 600 lük, 1000 lil bir makina olu, virajlarda yatarsınız, limitleri zorlarsınız yada motoru kalkışta kontrol edemez patinaja düşersiniz işte o zaman lastik mevzusunu anlarım. ama 125 cc 10 bg motor için lastikler eskimeden lastik almak bana gereksiz geliyor.
tolme, camda çok küçük bir ara var, senin koyduğun resimlerdede dikkat edersen aralık var, grenajın yapısından dolayı kasaya yapışık bir cam bu modele uymaz dostum...
-
fitili söküp içten yama yaptırdım.fitille zaten allaha emanetsin.geçici olarak fitil yapmak zorundaydım.bu arada motorda 2 kişi titreme devam ediyor.kalkışta değil de ,40km hızda gazı kestikten sonra arka freni kullandığım zaman çok kötü titriyor.agility cityde de bu sorun vardı.takozu söküp halletmişlerdi.tek kişi de pek hissedilmiyor.2 kişi hiç kimsede titreme sorunu yok mu ?şu an 2600 km de.400 km de aldım motoru ilerde geçer diye bekledim ama geçeceği yok gibi.
-
güle güle kullan. birde ne kadara yaptırdın koltuk döşemesini?
motorun mevcut döşemesi yazın bacakları yakar mı acaba?
Bu arada bende paspas yaptırdım motora siyah ayak koyma yerine fakat sabitleştirmedim. Bu aralar hava çok kötü buralarda, güneşli günler gelsin bende ayrıntılı fotoları koyarım
-
nastayashi adlı üyeden alıntı
fitili söküp içten yama yaptırdım.fitille zaten allaha emanetsin.geçici olarak fitil yapmak zorundaydım.bu arada motorda 2 kişi titreme devam ediyor.kalkışta değil de ,40km hızda gazı kestikten sonra arka freni kullandığım zaman çok kötü titriyor.agility cityde de bu sorun vardı.takozu söküp halletmişlerdi.tek kişi de pek hissedilmiyor.2 kişi hiç kimsede titreme sorunu yok mu ?şu an 2600 km de.400 km de aldım motoru ilerde geçer diye bekledim ama geçeceği yok gibi.
sizin arka disk veya jant yamuk olmasın normalinde herhangi bir titreme olmaması lazım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:06 ----------
ToLGa_09 adlı üyeden alıntı
güle güle kullan. birde ne kadara yaptırdın koltuk döşemesini?
motorun mevcut döşemesi yazın bacakları yakar mı acaba?
Bu arada bende paspas yaptırdım motora siyah ayak koyma yerine fakat sabitleştirmedim. Bu aralar hava çok kötü buralarda, güneşli günler gelsin bende ayrıntılı fotoları koyarım
yazın güneşin altında bıraktıktan sonra şortla binersen çok güzel şeyler olabilir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:08 ----------
twona adlı üyeden alıntı
dostum lastiğe fitil çok tehlikeli kesinlikle tavsiye etmem. bu lastik mevzuu son zamanlarda çok moda oldu, yeni motorun lastiğini dğiştirip havadan 200-250 lira vermek niye? bazı arkadaşlar nylon lastik yol tutmuyor falan diyolar ama her lastikte belli bir oranda nylon zaten var ve olmasıda gerekir. 125 cc lik bir makinada bu durum çokta korkulacak, önemsenecek birşey değildir, ama 600 lük, 1000 lil bir makina olu, virajlarda yatarsınız, limitleri zorlarsınız yada motoru kalkışta kontrol edemez patinaja düşersiniz işte o zaman lastik mevzusunu anlarım. ama 125 cc 10 bg motor için lastikler eskimeden lastik almak bana gereksiz geliyor.
tolme, camda çok küçük bir ara var, senin koyduğun resimlerdede dikkat edersen aralık var, grenajın yapısından dolayı kasaya yapışık bir cam bu modele uymaz dostum...
orjinal lastikleri çok sert ,yazın yol tutuşu kötü değil ama amortisörlerin kasislerde vurmasına, yoldaki en ufak çıkıntıyı taşı bile biryerlerinde hissetmene sebeb oluyor,motora yolun bozukluğunu çok yansıtıyor,moturunun çabuk dökülmemesini istiyorsan değiştirmenide tavsiye ederim ama sen genelde uzun binmeden satıyorsun,o yüzden değiştirmedende binebilirsin tamamen sana kalmış aslında
-
arka jant veya disk bir yere vurmadan yamulur mu?burda balans ayarı yapan yer de yok.3000 bakımında serviste göstereyim bi.inşallah jant veya disk eğri değildir.
-
Farkındayım bende bi ayar çekmem lazım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)