sa benm motorum da bi arıza var ben daha yeniyim pek bişi bilmiyorum sana bişi sorabilirmiyim
sa benm motorum da bi arıza var ben daha yeniyim pek bişi bilmiyorum sana bişi sorabilirmiyim
Motorda 4.vitesten boşa atılıyor mu ?
Motorlarda vitesler sıralı gider; 1- boş 2 - 3 - 4 - 5 diye... Boşa atarken de 5-4-3-2-boş-1 diye sıralı yapmanız daha uygundur 4 den 1 e sıralı inmeniz daha uygun olacaktır, aksi takdirde hem motora zarar verir, hem de tehlike yaratır...
Genelde cuplarda 1-2-3-4-N-1-2 vs şeklinde olur yarı otomatik olduğu için ondan sormuştum )
Lifanda atılmıyor diye duydum ama kesin mi bilmiyorum .
2. viteste 130 yapan arkadaşlara hayret ettim, benim lifan 3'te 60-65 zor yapıyor. 4e alıp 70km hız ile titreşimsiz rahat kullanabiliyorum. ama 70den sonra devirlenmiyor. bayır aşağı olsa devirlenir ama düz yolda 70i geçemedim.
lifan glint 100 herşeyi ile harika motor 5000km deyim hiç bir sorun yaşamadım ,çok çok az yakıyor ,şişme yapmıyor,ilk 1000km açılmada zorlamayın
Merhaba arkadaşlar bende 100 cc Lifan tay var şuan 2014 de sıfır almıştım üzerindeki her şey orijinal. 25 bin km de şehir içi işe gidip gelmek için kullanıyorum çok nadir şehi dışına çıkmışlığım var oda tek seferde yaptığım yol 150 KM gidiş 150 dönüş toplamda 300 km dir. bunu da ilk aldığımda yapmıştım.
Çekişten çok düştü, tek başıma rampa da 40 km hıza düşüyor ve arabalarla sıkıntı yaşıyorum.
Öncelikle ne yapmam gerekiyor?
Sanırım Kompresör de azalma var neden olabilir nasıl çözülür?
Ayrıca son hız yokuş aşağı en fazla 110 Km eskiden 120 yapıyordu! düz yolda şuan son hız 80 km hız.
Şimdi sadece dişlileri değiştirsem yine rampa da fayda etmez diye düşünüyorum sonuçta kompresör zayıf.
Piston silindir vs değiştirmek mi çözüm olur? değişecekse hazır el atmışken 110cc olarak değiştirsem daha iyi bir çözüm olmuş olur mu?
Bu arada zincir dişlilerini de değiştirmeli miyim?
Lütfen bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim?
lifan tay 100 motorsiklet için subap ayar ölçüleri verebilecek var mı acil lazım
3 sübaplı modelse ben 0.08mm emme, 0.1mm egzos ayarlıyorum sıkıntısız çalışıyor.
Lifan tay kullanicilari yeni lifan tay125 gelecekmis bu ay sonu euro5 olarak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)