Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı izmir 22 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun zamandır forumu ve yazılanları takip ediyorum.Sonunda Scarabeo almaya karar verdim ben de...Tabi öncelikli olarak ehliyet için başvuru yaptım, 30 Kasım'da sınava giriyorum,umarım bir aksilik olmaz.Tabi bu arada boş durmayıp Eldiven,kask ve mont aldım...Bir de uzaktan çalıştırma özelliği olan alarm buldum. Bu özelliğin bir artısı ya da eksisi varmıdır? Kullanan arkadaşların görüşlerini öğrenmek istiyorum. Bir de topcase sorunu var,o kadar farklı yorumlar var ki markalar ile ilgili işin içinden çıkamıyorum.Ben shade sh 40 modelini beğendim ama ses yapıyor diyorlar,kaliteli değil diyorlar vs...Yardımlarınız için teşekkürler, aldığım malzeme ve motorun fotoğrafları gelecek yakında..
    bu zamana kadar shad 39 cargo- shad 33 ve shad 45 modellerini kullandım

39 cargo bitti yerinde 40 cargo çıktı

şu anda shad 45 var ve sessiz sorunsuz

shad 33 önceki motorumun ilk sahibi almıştı onda tabla arası braz boşluklar yapmıştı.

shad fiyat ı uygun ve performanslı ürünler yapıyor çin malıda değildir ayrıca.
    Tolme bunu beğendi.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum...Shad sh 40 almaya karar verdim, yurt dışındaki forumlarda da oldukça fazla olumlu izlenimler paylaşılmış...

Merhaba,

Kendi scrabeomda coocase wizard 36 kullanıyorum, hem motora yakışıyor hemde kaliteli incelemenizi öneririm.

http://www.motosikletim.com.tr/urun/coocase-wizard-v36-bsp-beyaz-arka-canta.aspx

Motosikleti
    Alıntı hypnosis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Kendi scrabeomda coocase wizard 36 kullanıyorum, hem motora yakışıyor hemde kaliteli incelemenizi öneririm.

http://www.motosikletim.com.tr/urun/...rka-canta.aspx
    fiyatı şaka gibi

bir yanlışlık olabilir fiyatında 36litrelik çin malı bir topcase için cidden fazla. (alarm veya led dahil olsada)

40 litre altı alınacaksa kappa k35 en iyisidir fiyatıda 170tl civarı

shad gibi bir markanın 45lt olanına bu parayı verdim (+50tl sırt yaslama aparatı)

http://www.yildizticaret.com/pro/184...TOP-CASE-CANTA
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

aslında malzeme kalitesi gayet iyi, ben sürekli alışveriş yaptığım mağazada gördüm kappa düşünürken beğendiğim için bunu seçtim, montajlı halinin fotoğraflarını atabilirim
    satoyama bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Kış geliyor yavaş yavaş, motoruna uzun cam takan oldu mu? Taktıysanız ne marka?

Ek olarak Tucano Urban R049 diz örtüsü ısmarladım yurt dışından, bulabildiğim en iyi fiyat 200 TL oldu. Bir de cam takarsam baya keyifli olacak.

Çanta konusunda givi e300 var bende, üzerine yeni c340 lacivert kapak ısmarladım, bakalım inşallah renk uyumu olacak.

Motosikleti
    Alıntı cem_fb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kış geliyor yavaş yavaş, motoruna uzun cam takan oldu mu? Taktıysanız ne marka?

Ek olarak Tucano Urban R049 diz örtüsü ısmarladım yurt dışından, bulabildiğim en iyi fiyat 200 TL oldu. Bir de cam takarsam baya keyifli olacak.

Çanta konusunda givi e300 var bende, üzerine yeni c340 lacivert kapak ısmarladım, bakalım inşallah renk uyumu olacak.
    tucano harika birşey gerçekten. ama garajı olana yada kapalı yere park edene güzel, yoksa leş oluyor..kediler kuşlar.. v.s.

ön cam givi kullanan arkadaşlar var ve çok memnunlar.

bu arada tucanoyu 80 tl daha hesaplı getirmişsin.

Kaangngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu motoru ilerde almayı düşünüyorum. Apache kullanıyorum şuan. Artıları eksikleri nelerdir yakıtı nasıldır ?

Motosikleti
    Yakıtı 95 oktan kurşunsuz, +'sı çok, eksisi Vespa kadar çeşitli aksesuarı yok.

Arkdaşlar iyi akşamlar. Şansa ikinci el ilanlarına bakarken aprillia markası bu modeliyle ilgimi çekti. CBR 250 den psi 150 ye pcx e kadar gerileyince sağlam güçlü bi scooter olsun bari dedim.

Şimdi yakıt durumları fena değil gibi 3 litre yi geçenler var mı ?
    Garantili 1-2 ilan buldum ama olası bi kazada falan parçalarda bizi ayı bekliyor mu ?

Vermeniz gereken başka fikirler vs varsa yazabilirsiniz bu hafta almayı planlıyorum çünkü şimdi bütün sayfaları okurum da zaten

babatorik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    aprilia scarabeo 200 ie
    Herkese selam, uzun bir aradan sonra siteye girip birşeyler yazayım dedim.

Öncelikle benim beo şu an 54.000 km de ve sıkıntı yok maşallah. yağ eksiltme vs. hiçbirşey yok.

yeni bir işe geçiş yaptım ve artık benimki bir süre dinlenecek. Ama tabi ben yine İstanbul yollarını

arşınlamaya devam.

Geçenlerde iki kez ölçüm yaptım ve km'de 15 -16 krş yaktığını tescil ettim. bu ölçümlerdeki max hızım 120 km idi.

herkese keyifli sürüşler, Allaha emanet olun.
    satoyama ve Adem Balkan bunu beğendiler.
    Aprilia Scarabeo 200 i e , nam-ı diğer bokböceği, tam bir yol canavarıymış

idinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017) / Bajaj Boxer 150
    Yakıt İkmal Tarihi: 26.12.2013
    Scooter Model: Aprilia Scarabeo 200 ie
    Tüketilen Yakıt Miktarı: 6,220Lt
    Katedilen Yol: 215 km
    Motor Km: 20.120
    Tek Sürücülü
    Eco modunda kullandım
    Hız: Maksimum 110 km/h
    Yakıt: Shell kullanıyorum.
    Sonuç: 100 kilometrede 2,893 Lt yakıt tüketmiş.

Motosikleti
    Sport modda bol gazlı 3,5 litreyi geçmiyor, bence super 9 litre tüketen KTM'nin yanında ilaç gibi.

idinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017) / Bajaj Boxer 150
    Alıntı cem_fb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sport modda bol gazlı 3,5 litreyi geçmiyor, bence super 9 litre tüketen KTM'nin yanında ilaç gibi.
    Sevgili cem_fb,

Evet ifade ettiğin gibi akranları arasında oldukça hızı, kuvvet, konforu yerinde olmak üzere yakıt tüketimi açısından oldukça iktisatlı bir Scooter.
    Geçmiş zaman olduğu için tam hatırlayamamakla birlikte zannediyorum Sakarya-İstanbul TEM otoyolunda 130 sürat yaparak elde ettiğim yakıt tüketimi değeri ya 100km/h 'de 3,4Lt ya da 3,5Lt olması gerekir.
    Burada amacım hızlı modda maksimum yakıt değerini ölçmekti.
    Tespit ettiğim yakıt değer oldukça yerinde. Şehir içi tek kişilik kullanımdaki değerler 100km/h 2,7-3Lt arasında değişiyor.
    Bir de şunu fark ettim; km arttıkça scooterde yakıt tüketimi daha az oluyor ve stabilite kazanıyor. Yani söyleyeceğim yüksek km'li Scarabeo scooterler daha az yakmaya başlıyor.
    İlk km'lerde yakıt tüketimleri arasında oynama olurken, şimdilik (km: 20.220) yakıt tüketimi değerleri ortalaması birbirine çok yakın çıkıyor (100Lt/h 2,8Lt). Bu da çok yol yapan benim gibi Scooter kullanıcıları için mükemmel bir sonuç, gezme için fırsat oluyor

Kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.
    Adem Balkan bunu beğendi.

Ferco motor un terbiyesizliği ,dürüst olmayan tutumu ve Aprilla Scarabeo 200

2013 model 6. ayını henüz doldurmuş 4300 km de olan Aprilla Scarabeo 200 ile başıma gelen olayı ve Ferco Motor ile yaşadığım tatsız tecrübemi biraz uzun olacak kusuruma bakmayın ama sizlerle paylaşmak istiyorum.

2013 yılı haziran sonu tarihinde sıfır kilometre olarak 3190 Avro ödeyerek satın aldığım 2013 model Aprilla Scarabeo 200 Scooter ım zaman zaman yolculuk esnasında istop edip durmaya gerek kalmadan tekrar çalışıyor idi. 2013 Aralık 15 gibi Beşiktaş Yıldız yokuşundan inerken patlama gibi bir ses duydum Allaha şükrediyorum ki arkamda araç yoktu da çarpan olmadı, motor resmen ani fren yapmış gibi yavaşladı, ve motorumu kenara çektim. Scooter ım çalışmıyordu ve yolda kalmıştım. Satın alırken belirttikleri yol yardımını aradım ve 2 saatten önce çekici gönderemeyeceklerini söylediler her neyse bekledik bir cafe de

Sonrasında motorumu kendi servisleri olan Maslak Merkez motor a çektiler. Ertesi gün akşam üzeri aradığımda usta henüz aracınızı görmedi dediler ve ertesi gün yine ben aramak zorunda kaldım ve Scooter ımın motorumun tamamen yenileceğini daha önce görülmedik şekilde bir hasar oluştuğunu,krank milinin ortasından kırılıp motoru ve şanzumanı parçaladığını ,Italya da ki uzun yılbaşı tatili dolayısı ile parçaların biraz gecikeceğini söylediler.Krak milinin orta yerinden kırılmasının 30 yıllık çok tanınan bilinen kendi ustalarının bile hayatı boyunca görmediği duymadığı bir durum olması zaten üretim hatası ve ayıplı bir mal satın aldığımı yeterince ispatlıyor.

Öğrenip ne zaman hazır olacağına , stokta yedek parçanın olup olmadığına bakıp bilgi vereceklerdi, 2 gün geçmesine rağmen arayan olmayınca Merkez motor a gidip motorumu görmek ve detaylı bilgi almak istedim.Scooter ımın motor,sanzuman her ne varsa tamamen sökülmüş iskelet halinde masanın üzerinde kırık parçalarla birlikte Ferco motor genel müdürlükten Sinan beyin görmesi ve yedek parça ürünlerin sevkinin onay vermesi gerekiyormuş.benim görebildiğim kadarıyla kırılan parçalanan kısımların fotoğraflarını da bu şikayetime ekleyeceğim umarım böyle bir imkanımız vardır.. Sağolsun Sinan bey onay vermiş motorum yapıldı gibi görünüyor.Ocak 7 gibi teslim aldım.Motorun motor kısmı tamamen değişti,ruhsatta yazan motor numarası motor kısmına yeniden yazıldı ama motorum halen 4300 km görünüyor,km aynen duruyor. Tabi bu işlemler devam ederken Sinan beyle ben ve avukatım telefonla görüştük,bu motorun garanti kapsamında değiştirilmesi gerektiği asla fırsatçılık yapmak niyetinde olmadığımızı gerekirse fark verip daha güvenli bir motor almak isteğimizi ,motora oluşan güvensizlik ,daha bikaç aylık motorda ayıplı mal olmasından dolayı motorun şanzumanın değişmesinden ötürü oluşan değer kaybı dolayısı ile scooter ımızın aradaki fiyat farkını ödemek suretiyle daha güvenli bir motorla değiştirmek istediğimizi belirttik.Sinan bey bizleri firma olarak asla mağdur etmeyeceklerini ve üzmeyeceklerini bu haklı talebimizi yazılı olarak bildirmemizi rica etti bizde avukatım aracılığı ile noter üzerinden konuyla alakalı Yargıtay kararlarını da belirten bir ihtarname gönderdik.

Ferco motor bikaç aylık üretimden kaynaklanan bir hatadan ötürü berbat olmuş ,motoru yenilenmiş ,çokça değer kaybetmiş ve artık güvenerek binemeyeceğim motoru değiştirmek istemiyor.

Aracımı servisten almadan önce yapılan işlemler ve değiştirilen parçalarla alakalı bir rapor talep ettim. Aldığım cevap ise çok şaşırtıcıydı .garanti kapsamın da yapıldığı için böyle bir rapor vs alamazmışım ,ödemeyi ben mi yapıyormuşum da bana böyle bir şey vereceklermiş.Cevaba dikkat edin lütfen.Bu cevabı Merkez motor yani Ferco Motor un kendİ yetkili servisi verdi.

Bugün bahsettiğim ihtarnameme ferco motordan yanıt geldi. Tarafıma gelen cevabı burda aynen paylaşmak isterim doğrusu. Bu büyük ayıp ve terbiyesizliği Pdf ya da JPEG olarak ekleyebiliyorsam lütfen nasıl ekleyebileceğimi yazarsanız sevinirim.Hatta motorumun kırılan parçalarının da fotoğrafını eklemek isterim doğrusu.

Konu olan ayıptan ötürü tarafıma kanundan kaynaklanan bir takım seçimlik haklar tanınmış ve ben motorumun tamir edilmesini yönünde tercihte bulunmam dolayısı ile Değişim hakkımı zaten hali hazırda bulunmamakta ve motorumun yenilenmesine dair talebim iyi niyet kuralları ile bağdaşmamaktaymış

Bırakın seçimlik hakları tarafıma bildirmeyi beni bir kez olsun aramadılar bile. 24-Aralık 7 Ocak arası bir defa bile aranmadım ,motorumla alakalı olarak en azından bilgi vermek amacıyla dahi aramadılar ki seçimlik haklar asla ve asla söz konusu olmadı bile.farz edelim olmuş olsa bile paramparça olmuş ayıplı bir motorun tamiratını hangi aptal kabul ederdi ki .

Bu koca yalan bir yana ihtarnameme noter üzerinden gelen cevaplarında bu yalan yetmiyormuş gibi ''iyi niyetten uzak '' olduğumuzu yazmalarını burdaki edepten uzak ruh halini de anlamak mümkün değil. Konu 3000 avroluk aptal bir motor oysa Koskoca bir firmanın ,bunu hazırlayan avukatın ,bu metni hazırlatan Ferco motor dan Sinan beye diyecek bir şey bulamıyorum doğrusu.Her insan ruhuna ve karakterine göre hareket eder .Bu herkesin en tabi hakkıdır.

Tüm bunların ışığı altında Scarabeo 10 yıldır piyasa da olsa da benim için önemi yok.

En yakın süre içerisinde dava açıyorum.Gelişmeleri burdan aktaracağım. şimdilik iyi akşamlar.
    Alper

Herkese özellikle iki teker üzerindeki arkadaşlara güvenli sürüşler ve hayırlı alışverişler dilerim.

Alper ÖZTÜRK

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

2013 model 6. ayını henüz doldurmuş 4300 km de olan Aprilla Scarabeo 200 ile başıma gelen olayı ve Ferco Motor ile yaşadığım tatsız tecrübemi biraz uzun olacak kusuruma bakmayın ama sizlerle paylaşmak istiyorum.

2013 yılı haziran sonu tarihinde sıfır kilometre olarak 3190 Avro ödeyerek satın aldığım 2013 model Aprilla Scarabeo 200 Scooter ım zaman zaman yolculuk esnasında istop edip durmaya gerek kalmadan tekrar çalışıyor idi. 2013 Aralık 15 gibi Beşiktaş Yıldız yokuşundan inerken patlama gibi bir ses duydum Allaha şükrediyorum ki arkamda araç yoktu da çarpan olmadı, motor resmen ani fren yapmış gibi yavaşladı, ve motorumu kenara çektim. Scooter ım çalışmıyordu ve yolda kalmıştım. Satın alırken belirttikleri yol yardımını aradım ve 2 saatten önce çekici gönderemeyeceklerini söylediler her neyse bekledik bir cafe de

Sonrasında motorumu kendi servisleri olan Maslak Merkez motor a çektiler. Ertesi gün akşam üzeri aradığımda usta henüz aracınızı görmedi dediler ve ertesi gün yine ben aramak zorunda kaldım ve Scooter ımın motorumun tamamen yenileceğini daha önce görülmedik şekilde bir hasar oluştuğunu,krank milinin ortasından kırılıp motoru ve şanzumanı parçaladığını ,Italya da ki uzun yılbaşı tatili dolayısı ile parçaların biraz gecikeceğini söylediler.Krak milinin orta yerinden kırılmasının 30 yıllık çok tanınan bilinen kendi ustalarının bile hayatı boyunca görmediği duymadığı bir durum olması zaten üretim hatası ve ayıplı bir mal satın aldığımı yeterince ispatlıyor.

Öğrenip ne zaman hazır olacağına , stokta yedek parçanın olup olmadığına bakıp bilgi vereceklerdi, 2 gün geçmesine rağmen arayan olmayınca Merkez motor a gidip motorumu görmek ve detaylı bilgi almak istedim.Scooter ımın motor,sanzuman her ne varsa tamamen sökülmüş iskelet halinde masanın üzerinde kırık parçalarla birlikte Ferco motor genel müdürlükten Sinan beyin görmesi ve yedek parça ürünlerin sevkinin onay vermesi gerekiyormuş.benim görebildiğim kadarıyla kırılan parçalanan kısımların fotoğraflarını da bu şikayetime ekleyeceğim umarım böyle bir imkanımız vardır.. Sağolsun Sinan bey onay vermiş motorum yapıldı gibi görünüyor.Ocak 7 gibi teslim aldım.Motorun motor kısmı tamamen değişti,ruhsatta yazan motor numarası motor kısmına yeniden yazıldı ama motorum halen 4300 km görünüyor,km aynen duruyor. Tabi bu işlemler devam ederken Sinan beyle ben ve avukatım telefonla görüştük,bu motorun garanti kapsamında değiştirilmesi gerektiği asla fırsatçılık yapmak niyetinde olmadığımızı gerekirse fark verip daha güvenli bir motor almak isteğimizi ,motora oluşan güvensizlik ,daha bikaç aylık motorda ayıplı mal olmasından dolayı motorun şanzumanın değişmesinden ötürü oluşan değer kaybı dolayısı ile scooter ımızın aradaki fiyat farkını ödemek suretiyle daha güvenli bir motorla değiştirmek istediğimizi belirttik.Sinan bey bizleri firma olarak asla mağdur etmeyeceklerini ve üzmeyeceklerini bu haklı talebimizi yazılı olarak bildirmemizi rica etti bizde avukatım aracılığı ile noter üzerinden konuyla alakalı Yargıtay kararlarını da belirten bir ihtarname gönderdik.

Ferco motor bikaç aylık üretimden kaynaklanan bir hatadan ötürü berbat olmuş ,motoru yenilenmiş ,çokça değer kaybetmiş ve artık güvenerek binemeyeceğim motoru değiştirmek istemiyor.

Aracımı servisten almadan önce yapılan işlemler ve değiştirilen parçalarla alakalı bir rapor talep ettim. Aldığım cevap ise çok şaşırtıcıydı .garanti kapsamın da yapıldığı için böyle bir rapor vs alamazmışım ,ödemeyi ben mi yapıyormuşum da bana böyle bir şey vereceklermiş.Cevaba dikkat edin lütfen.Bu cevabı Merkez motor yani Ferco Motor un kendİ yetkili servisi verdi.

Bugün bahsettiğim ihtarnameme ferco motordan yanıt geldi. Tarafıma gelen cevabı burda aynen paylaşmak isterim doğrusu. Bu büyük ayıp ve terbiyesizliği Pdf ya da JPEG olarak ekleyebiliyorsam lütfen nasıl ekleyebileceğimi yazarsanız sevinirim.Hatta motorumun kırılan parçalarının da fotoğrafını eklemek isterim doğrusu.

Konu olan ayıptan ötürü tarafıma kanundan kaynaklanan bir takım seçimlik haklar tanınmış ve ben motorumun tamir edilmesini yönünde tercihte bulunmam dolayısı ile Değişim hakkımı zaten hali hazırda bulunmamakta ve motorumun yenilenmesine dair talebim iyi niyet kuralları ile bağdaşmamaktaymış

Bırakın seçimlik hakları tarafıma bildirmeyi beni bir kez olsun aramadılar bile. 24-Aralık 7 Ocak arası bir defa bile aranmadım ,motorumla alakalı olarak en azından bilgi vermek amacıyla dahi aramadılar ki seçimlik haklar asla ve asla söz konusu olmadı bile.farz edelim olmuş olsa bile paramparça olmuş ayıplı bir motorun tamiratını hangi aptal kabul ederdi ki .

Bu koca yalan bir yana ihtarnameme noter üzerinden gelen cevaplarında bu yalan yetmiyormuş gibi ''iyi niyetten uzak '' olduğumuzu yazmalarını burdaki edepten uzak ruh halini de anlamak mümkün değil. Konu 3000 avroluk aptal bir motor oysa Koskoca bir firmanın ,bunu hazırlayan avukatın ,bu metni hazırlatan Ferco motor dan Sinan beye diyecek bir şey bulamıyorum doğrusu.Her insan ruhuna ve karakterine göre hareket eder .Bu herkesin en tabi hakkıdır.

Tüm bunların ışığı altında Scarabeo 10 yıldır piyasa da olsa da benim için önemi yok.

En yakın süre içerisinde dava açıyorum.Gelişmeleri burdan aktaracağım. şimdilik iyi akşamlar.
    Alper

Herkese özellikle iki teker üzerindeki arkadaşlara güvenli sürüşler ve hayırlı alışverişler dilerim.

Alper ÖZTÜRK

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mahkemeye intikal ettireceğiniz bir durumu burda bu şekilde paylaşmanız sizin için bir dezavantaj oluşturur. Siteye bugün üye olmuşsunuz ve firma aleyhine mesaj yazıyorsunuz. Belki yazdığınız herşey %100 doğru acak bu mesajın Ferco'ya gitmesi durumunda size karşı dava açacaklardır. Mesajınızı alıntılamıyorum, imkanınız varsa silin derim. Mahkeme sonucunda elinizde somut bir yargı kararı olursa o zaman herkes seve seve dinlemek isteyecektir.

Yaşadığınız sorun her marka modelde olabilir. Böyle sorunlar insanın şevkini çok büyük ölçüde kırar ve büyük üzüntüye sebebiyet verir. Böyle anlarda olabildiğince serin kanlı düşünüp hareket etmek gereklidir.

Daha fazla birşey yazmayayım. Umarım sorununuz çözülür.

gurcano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza NSS300A
    Aynı durumu ben de yaşasam motorumun değiştirilmesini isterdim. Ancak tüketici hakları bize bu imkanı veriyor mu merak ettim? Firma garanti kapsamında ve yasal süre içerisinde arızayı gidermişse değişim isteme hakkımız olabilir mi? Acaba siz hangi madde üzerinden giderek mahkeme sürecini başlattınız?
    Bu arada çok geçmiş olsun.

Motosikleti
    alper kardeşim geçmiş olsun.. umarım en kısa zamanda çözüme kavuşursun.

benim anlamadığım sana sormak istediğim bir kaç husus var.

bu şanzuman demişsin. scooterlerde şanzuman arka debriyaj balatası mili ile, arka teker dingil mili arasındaki değişken olmayan sabit dişli sistemine deniyor. genelde en dandik çinlide bile o bölgeye kolay kolay bişey olmaz. sende bu bölümde bir dağılma hasar oluştumu ? yoksa senin şanzuman diye bildiğin bölümü motor içinde mi biliyorsun? (öyle biliyorsan motor içinde şanzuman yok)

keşke motor servise ilk çekildiğinde hiç bir işlem yaptırılmadan direk değişim talep etseydin. oysa motor numaraları ruhsatlara kadar işlem yaptırmışsın.

her markanın her modelinde buna benzer olaylar duydum. duyduk gördük. hatta bu mevzularda çamura yatıp kullanıcı hatası diye distribütörler oldu. hele hele bir yamaha daytona vardır dillere destandır.. seyir halinde yanan hondalar yamahlar mı çamura düşünce şaseden yamulan hondalar mı.. neler neler... birde alır almaz göstergesi bozulanlar var :D

kısacası bir markayı marka yapan satış sonrası destektik.

scarabeo da benimde ufak tefek keyfe keder problemler yaşadım ama her seferinde ilk ve destek gördüm. inkar edemem.

umarım en kısa sürede maduriyetin çözülür.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Merhabalar,

Motorumun aküsü bitti, netten sipariş vermeyi düşünüyorum. Akünün vidaları kaynamış yerinden çıkartamıyorum. Aküyü satınalıp yakındaki küçük bir motorcuya kadar sürükleyip taktırmayı planlıyorum.
    Hangisini almalıyım? Scarabeo 200 diye aratınca bu ikisi çıkıyor ama ebatlar farklı.

YTX12-BS
    YB12AL-A

Motosikleti
    YTX12-BS olması lazım, 12v 10ah
    smiles bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)