Motoru servise vermeden önce fiyatı sorun, gerekirse pazarlık edin. 90.TL'den fazla vermeyin. Ben mal gibi sormadan verdim, işlem bitince 110.-TL deyince de bir şey diyemedim.
Motoru servise vermeden önce fiyatı sorun, gerekirse pazarlık edin. 90.TL'den fazla vermeyin. Ben mal gibi sormadan verdim, işlem bitince 110.-TL deyince de bir şey diyemedim.
ilk 1000 bakımda işçilik alınmıyor kuponu yanınızda götürmeyi unutmayın.
30tl motul 1 litre 10w40 yağ
35tl filtre aprilia
15tl şanzuman yağı 200ml motul 75w-90
tabi yerine servisine göre değişir..
Bizim Antalya servis çok iyidir o konuda.
Zaten hepsini tanırım. 60 TL verdim 1000 km bakımına.
Akan yağ kopkoyuydu ve yağ filtresi öyle bir dolmuştu ki.. Neyseki şu rodaj döneminden kurtuldum artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:49 ----------
Benimkine koydukları yağ castroldü 5-40
Merhabalar Dentist76,
Neşen bol olsun.
10.000 km bakımı derken daha 12.000 km'ye var, periyodik ağır bakım 12.000 km'de oluyor.
Erken bakım yapmanın gereği ne ola ki?
Gerçe bakımdan sonra scooter bir canavar oluyor, yağ gibi kayıp gidiyor. Tabi ki bu durum tüm Scooterler için geçerlidir, çünkü motor yapısı sebebiyle bakımı çok seviyorlar.
Kolay gelsin.
abi kurban olayım!! forumda günlerdir aylardır bas bas bağırıyorum hadi benim yazımı görmedin kitapçığıda mı açıp bakmadın?
scarabeo nun yağı 10w40
arada küçük bir rakam farkı görünse de 5w-40 ile 10w-40 arasında çok fark var. 10w-40 yarı sentetik bir yağdır ve bu tavsiye ediliyorsa bir bildikleri var demektir..
ayrıca castrolü motosiklette hiç mi hiç tavsiye etmiyorum.
motul yada mobil kullanınız..
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Valla hiç anlamadığım bir konu yağ. Eskiden kendim koyardım vespaya senede bir hiç te markaymış, özellikmiş bilmezdim. Koyardım 40lık yağı bir sene devam.
1961 model demekki 52 yaşında maşallah hiç yağ beğenmemezlik yapmaz. Cosa'ya da koyardım ama son zamanlarda üşeniyorum, servistekiler çocukluktan arkadaşım artık, onlara güvenmek durumundayım
Bu arada harbiden sanki motor sessizleşti bakımdan sonra. Psikolojik te olabilir tabi
İdinç kardeş, 1000 km yazacaktım yanlış yazmışım sanırım. 5 seneye gelirim tahminen 10 bine
COSA'yı (1994) da servise verdim. Merkezi fren sistemini getirttim İtalya'dan onu değiştirtiyorum. Beyaz 1994 VESPA COSA isteyen olursa 4bine vereceğim.
Motoru hiç açılmadı, hiç te büyük bir sorun yaşatmadı bana. Meraklısı varsa tavsiye ederim, bir 30-40 sene daha iş görür
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Merhabalar,
İkinci el almış olduğum 2011 model Scarabeo 200 üme kavuştum 22 binde, boyası ve plastik aksamında bazı sıkıntılar var ama giderilmeyecek gibi değil. Hız artınca yalpalama vardı, ön bilyalar değişti (öyle dediler) şu anda sorun yok. Bir de arka balata değişti. Motor iyi durumdaymış başka bir sıkıntısı yokmuş...
Bu sabah ilk defa doya doya kullanma fırsatı buldum. Daha önce kullandığım Beverly 250'den seri olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten çok keyifli bir makine! İş çıkışımı iple çekiyorum dışarıda beni bekliyor ve ben burada oturuyorum...
Herkese keyifli sürüşler
Satoyama merhaba,
Şurda bahsettiğin sorunu daha sonrasında paylaştın mı? Sonraki mesajlarına baktım ama göremedim. Gözden kaçırmış olabilirim.
Bu arada ben de geçen hafta rodajı bitmemiş bir scarabeoyu 2. el alanlar kervanına katıldım. Şu sorunun ne olduğunu merak ettim açıkçası.
Adaş (satoyama) benzine katılan yağdan bahsetmiyorum. Vespalarda (klasikler) vites kutusunun orada bir vida var Blok içerisinde oradan 40 lık yağ konuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
İşte benim 52 yaşındaki bebeğim. Baba yadigarı.
Vakitsizlikten toplayamadım hala.
hayırlı uğurlu olsun! çok güzel bir duygudur bu gerçekten. zamanla izlenimlerini paylaşımlarını yazarsın ayrıca adettendir bir foto isterük soracağın sorular olursa biz buradayız..
kardeşim o konu çözüme kavuştu ama ben yazmayı unutmuşum.!
arkadaşımız biraz kendi talihsizliği birazda kader diyelim, şu anda motosikletine halen biniyor. biz beo fabrikasyon hatalı diyorduk ama geçen gün test ettik. o benim beo ya bindim bende onun kaza yaptığı beo ya. testten sonra birbirimize aynen şunu söyledik. arada fark yok!
evet ama kendisi 110 km/h den sonra yalpalama olduğunu söylüyordu. beo bazen rüzgarı ters aldığı zaman yüksek hızda biraz kafa sallıyor.
yani arkadaşın olayına sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. neyseki kendisine bişey olmadı. ama beo ile de yıldızları barışmadı. beni sorarsan aramız çok iyi. beo ile.
abi anladım sen şanzuman yağından bahsediyorsun tamam şimdi oldu
eski vespalarda benzin ile yağ karıştırılıyor mu?
94 model de 2 zamanlı yağ haznesi ayrı değil mi?
bu arada elinizde ki klasik cidden çok hoş. bayıldım maşallah.
Dentist76 kardeşim,
Neşen bol olsun.
Eğer İstanbul'da ikamet ediyor olsaydın, kesinlikle hem seni hem de elindeki bu klasik Vespa'yı ziyarete gelebilirdim. Bu ziyaret sırasında da bir de sürüş yapmama izin vermiş olarak da binseydim, büyük keyif alırdım.
Ben olsam onu çoktan toplayıp akabinde de silip temizleyerek eskitmiştim.
Yani Allah sahibine bağışlasın diyorum
[QUOTE=satoyama;3148898]hayırlı uğurlu olsun! çok güzel bir duygudur bu gerçekten. zamanla izlenimlerini paylaşımlarını yazarsın ayrıca adettendir bir foto isterük soracağın sorular olursa biz buradayız..
Teşekkür ediyorum
İşte benim bebek:
Güle güle kullan kardeş. Tekerlerin yere sağlam bassın.
Allah kazadan belada korusun.
[QUOTE=smiles;3149100]Merhabalar ismail kardeş,
Yeni Scarabeon hayırlı olsun.
Çok memnun kalacaksın, kullanımı oldukça rahat ve tam yol scooteri. Benim özellikle scooterde önemsediğim orta kısmının boş olması ve tabanının düz olması başka bir güzellik.
Scooterlerin en önemli gereksinimi hareket kısmı (kayış, hava, yağ vb.) temizliğini yeteri zamanda temiz tutarsan, scooter seni hiç yolda bırakmaz.
Scarabeo scooterin çok canlı ve güzel görünüyor, resim için teşekkürler.
Kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.
Klasikte yakitin icine koyuluyor yag fakat Cosa olan yagi kendisi aliyor hazneden.
Evet ne kadar uzun yola hatta dağa bile gitseniz ortanın bir üstündeki çizgiyi geçmiyor. Fakat eğer durur, stop ederseniz 1-2 dk içerisinde çalıştırdığınızda çok daha yukarıda görebilirsiniz. Yola çıkınca tekrar düşüyor hararet.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)