Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Ekim 2019, 16:14
Merhabalar,
Asagidaki dokumandan baktigimda (sayfa 43'te sema, 48'de detay), hiz sensoru sag masanin icinde gorunuyor, arka ile ilgisi olmamali.
https://app.box.com/s/vpoh53vs52m9mdl4yoht
Bu arada, tum Aprilia motosikletler icin; https://manuals.wotmeworry.org.uk/Aprilia/
Reklamlar
-
14 Ekim 2019, 20:13
ugurguven adlı üyeden alıntı
2012 model beo.Selam arkadaslar geçenlerde şanzıman rulmanlarını değiştirdik arka tekeri filan komple söktük,bu işlem sonrasında hız göstegem ve km sayacım çalışmıyor. Ne hızım var nede kaç km yol yaptığım, hepsi sabit kaldı hız göstergesi arada kafasına göre saçma sapan oynuyor hiçbişeye zarar vermedik, arka diskim bitik bu arada yani incelmiş yurtdısındna gelecek türkiyede yok. Sorun nerede olabilir okuma sistemi nasıl?
Selamlar,
Mesajınızı dün okudum, sonrasında kendi aracımın (2014 model) fotoğraflarına baktım, ön tekerde herhangi bir km kordonu yok. Olmaması da doğal, kadran analog görüntülü dijital yapıda. Sonrasında çeşitli forumlarda araştırdım ve tam dökümlü pdf formatında servis kitabı bulamamdım ancak, bir sensor kablosu var. Öyle tahmin ediyorum ki, arka tekere yakın bir noktadan, belki son dişli çıkışından bir yerden okuma yapıyor. Ya o sensoru atladınız tekrar toplarken yada sensorun karşılığı ile mm olarak uzaklığında sorun var. Aklıma başka birşey gelmiyor. O sensordan bilgi akmadığı takdirde km sayacı ve hız göstergesi birlikte çalışmayacaktır. Sanıyorum oradan aldığı devir bilgisini süre ile hesaplayarak hız ölçümü yapıyor.
Görünen o ki arka tekeri yeniden sökeceksiniz, fener ile biraz inceleyin belki de kolay bir yerdedir. Daha fazla bilgi edinemedim, keşke yardımcı olabilseydim.
Gelişmeleri aktarın lütfen.
-
15 Ekim 2019, 08:58
eski modellerde kablolu ve ön maşadandı, sorun çıkartması nedeniyle 2013 200ie ile birlikte elektronik olarak arkaya alındı. Şimdi hatırlamıyorum ama kırmızılı birşeydi oturduğu yer.
-
15 Ekim 2019, 09:47
KaptanGarga adlı üyeden alıntı
eski modellerde kablolu ve ön maşadandı, sorun çıkartması nedeniyle 2013 200ie ile birlikte elektronik olarak arkaya alındı. Şimdi hatırlamıyorum ama kırmızılı birşeydi oturduğu yer.
Bendeki manual eski modeller icin sanirim, tesekkurler.
-
17 Ekim 2019, 23:32
Tekpiston adlı üyeden alıntı
Selamlar,
Mesajınızı dün okudum, sonrasında kendi aracımın (2014 model) fotoğraflarına baktım, ön tekerde herhangi bir km kordonu yok. Olmaması da doğal, kadran analog görüntülü dijital yapıda. Sonrasında çeşitli forumlarda araştırdım ve tam dökümlü pdf formatında servis kitabı bulamamdım ancak, bir sensor kablosu var. Öyle tahmin ediyorum ki, arka tekere yakın bir noktadan, belki son dişli çıkışından bir yerden okuma yapıyor. Ya o sensoru atladınız tekrar toplarken yada sensorun karşılığı ile mm olarak uzaklığında sorun var. Aklıma başka birşey gelmiyor. O sensordan bilgi akmadığı takdirde km sayacı ve hız göstergesi birlikte çalışmayacaktır. Sanıyorum oradan aldığı devir bilgisini süre ile hesaplayarak hız ölçümü yapıyor.
Görünen o ki arka tekeri yeniden sökeceksiniz, fener ile biraz inceleyin belki de kolay bir yerdedir. Daha fazla bilgi edinemedim, keşke yardımcı olabilseydim.
Gelişmeleri aktarın lütfen.
Dediğiniz gibi toplanırken, km sensörü yanlış yere takılmış şimdide stop etme olayı başladı, buji piposu değiştirdim çık a takıldı motor stop ediyor ama bununlamı alakalı bilmiyorum giderken kesiyor tık tık yapıyor 😀
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------
Gazı açıyorum bıraktığım zaman stop ediyor, giderkende öksüren adam misali kesiyor geri geliyor kesiyor geri geliyor gazı bırakınca stop ediyor
-
18 Ekim 2019, 09:19
ecu meku, buji bilumum kablo ve soketleri bi gözden geçirin. rölanti ayarı varsa ona da bi bakın, gaz teli rölantideki yeri düşük mü kaldı acaba?
-
18 Ekim 2019, 10:39
Dediğiniz gibi toplanırken, km sensörü yanlış yere takılmış şimdide stop etme olayı başladı, buji piposu değiştirdim çık a takıldı motor stop ediyor ama bununlamı alakalı bilmiyorum giderken kesiyor tık tık yapıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------
Gazı açıyorum bıraktığım zaman stop ediyor, giderkende öksüren adam misali kesiyor geri geliyor kesiyor geri geliyor gazı bırakınca stop ediyor
Buji piposu çıkma ile değiştirdiniz? Tam olarak okunmuyor bir harf eksik. Dediğiniz arızayı bende yaşamıştım, buji piposunu değiştirdiğimde düzelmişti. Orijinali biraz pahalı idi, internette daha uyguna bulmak mümkün oluyordu, sökme takma işlemini görmüşsünüzdür, gayet basit.
-
18 Ekim 2019, 15:12
DAYYAR adlı üyeden alıntı
Buji piposu çıkma ile değiştirdiniz? Tam olarak okunmuyor bir harf eksik. Dediğiniz arızayı bende yaşamıştım, buji piposunu değiştirdiğimde düzelmişti. Orijinali biraz pahalı idi, internette daha uyguna bulmak mümkün oluyordu, sökme takma işlemini görmüşsünüzdür, gayet basit.
Merhabalar servise gittim buji değişti,bilgisayara bağladılar oksijen sensörünün standart değerlerde çalışmadığı gözlemlendi zira benim yakıt değerlerinde artış vardı çok yakıyordu.
Oksijen sensörü 1800 TL bu parayı vermem olası değil universal çözümlere yöneleceğim işin ilginç tarafı eve döndüm ve dönerken stop etmedi yada teklemedi.
Ne yapacağımla ilgili fikri olan varsa sevinirim
-
18 Ekim 2019, 17:35
sair oksijen sensörleri de çok ucuz değil 200-250 gibi, elektriksel cevabı aynı olan bir başka sensör işin ehlince uydurulabilir. data sheetlerden sensörün özeliklerine ulaşabilirsiniz.
-
20 Ekim 2019, 17:33
KaptanGarga adlı üyeden alıntı
sair oksijen sensörleri de çok ucuz değil 200-250 gibi, elektriksel cevabı aynı olan bir başka sensör işin ehlince uydurulabilir. data sheetlerden sensörün özeliklerine ulaşabilirsiniz.
Çok özür dileyerek data sheet nedir nasıl ulaşabilirim desem? Yardımınıza ihtiyacım var
-
20 Ekim 2019, 21:27
Çok özür dileyerek data sheet nedir nasıl ulaşabilirim desem? Yardımınıza ihtiyacım var
Data sheet, belirli bir urunun teknik ozelliklerini anlatan belge olarak cevrilebilir.
-
21 Ekim 2019, 11:40
Sendeki oksijen sensörünün aynı özellikte ve daha ucuzunu bulman mümkün. Bir kaç sayfa geride vardı bosh marka sanırım, link atmıştı arkadaşlar. Muadil ürün.
-
24 Ekim 2019, 13:27
Merhaba Sevgili MotosikletSever Dostlar . Youtube Kanalıma Tüm Arkadaşlarımı Abone olmaya Bekliyorum. Saygılar..
-
25 Aralık 2019, 10:53
Merhaba, bir ay kadar önce bir scarabeoyada ben sahip oldum. Yakında kayış değişimi olucak ama arka taraftan bir yağ sızması oldu. Anlamlandıramadım nerden geldiğini. Ciddi bir sorunmudur bilgisi olan varsa çok iyi olur.
Birde resim eklemek istedim ama ekleyemedim. Akşam bilgisayardan deniycem.
-
25 Aralık 2019, 20:58
_murdoch_ adlı üyeden alıntı
Merhaba, bir ay kadar önce bir scarabeoyada ben sahip oldum. Yakında kayış değişimi olucak ama arka taraftan bir yağ sızması oldu. Anlamlandıramadım nerden geldiğini. Ciddi bir sorunmudur bilgisi olan varsa çok iyi olur.
Birde resim eklemek istedim ama ekleyemedim. Akşam bilgisayardan deniycem.
Hocam fotograf yaninda video da ekleyebilirsin, youtube/vimeo filan gibi sitelere video yukleyip buraya linkte verebilirsin.
-
16 Mayıs 2020, 19:04
Merhabalar..Neredeyse 6 aydır kmsecikler birşey yazmamış..
demekki ki herkes oldukça memnun scarabeo'dan..benimde almaya niyetim var.araştırıyorum..2012 ve üzeri model tercihim olacak..
nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyen çıkar mı acaba..
hep naked kullandım..fazer..cb500f..390 duke..inazuma..ilk kez bir scoter alacağım..ve hiç kullanmışlığım yok..günlük mesafem kısa..45 km kadar..o yüzden scooter düşünüyorum..xctiy250 yada scarebeo200 arasındayım ve aprilla ağır basıyor..
şimdiden teşekkürler..
-
16 Mayıs 2020, 19:26
ayvazdeniz adlı üyeden alıntı
Merhabalar..Neredeyse 6 aydır kmsecikler birşey yazmamış..
demekki ki herkes oldukça memnun scarabeo'dan..benimde almaya niyetim var.araştırıyorum..2012 ve üzeri model tercihim olacak..
nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyen çıkar mı acaba..
hep naked kullandım..fazer..cb500f..390 duke..inazuma..ilk kez bir scoter alacağım..ve hiç kullanmışlığım yok..günlük mesafem kısa..45 km kadar..o yüzden scooter düşünüyorum..xctiy250 yada scarebeo200 arasındayım ve aprilla ağır basıyor..
şimdiden teşekkürler..
yaklasik 10 ay once Scarabeomu garaja cekip forza aldim, ondan beridir forumda misafir gibiyim
Xcity de Scarabeo da guzeldir. Ben henuz satamadim benimkini, alici cikmadi.
-
27 Mayıs 2020, 17:25
Evet..2011 model..43 bin km de beyaz scarabeo ile aranıza katılmış bulunuyorum..ilk scoterim..hep naked kullanmış biri olarak, kumburgazdan alıp sefaköye gelene dek, yağmura yakalansam da fena keyif aldım makineden..
15 yıldır ikiteker üzerindeyim..10 yıldır b.çekmece sefaköy arasında gidip geliyorum..bana, al bi scoter rahat rahat git gel be abicim diyen motorcu komşularıma kulaklarımı tıkadığım için çok saftirikmişim..rahatlıkmış..naked ın yeri uzun yolda..şehir iç olay scotermiş..
Makine cidden seri..120 lere bir anda çıkıyor..fazlasını denemedim acemisiyim henüz..
Kazasız belasız sürüşler herkese..
-
27 Mayıs 2020, 18:24
ayvazdeniz adlı üyeden alıntı
Evet..2011 model..43 bin km de beyaz scarabeo ile aranıza katılmış bulunuyorum..ilk scoterim..hep naked kullanmış biri olarak, kumburgazdan alıp sefaköye gelene dek, yağmura yakalansam da fena keyif aldım makineden..
15 yıldır ikiteker üzerindeyim..10 yıldır b.çekmece sefaköy arasında gidip geliyorum..bana, al bi scoter rahat rahat git gel be abicim diyen motorcu komşularıma kulaklarımı tıkadığım için çok saftirikmişim..rahatlıkmış..naked ın yeri uzun yolda..şehir iç olay scotermiş..
Makine cidden seri..120 lere bir anda çıkıyor..fazlasını denemedim acemisiyim henüz..
Kazasız belasız sürüşler herkese..
Hayirli olsun
-
08 Ağustos 2020, 19:37
Herkese merhaba..çok sessiz bizim sayfa...☺️
Bugün amortisör ayarlarımı 4.kademeye aldım.yol tutuşu çok keyifli bir hale geldi...
Herkese kazasız belasız sürüşler herkese..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)