Şaka maka da, arkadaşlar 2 teker üstündesiniz.
100km'den sonrası ancak ani kaçışlarda, sollamalarda kullanılmalı.
Bir de gözünüzü seveyim tedbirli olun. Hiç bir sürücüye güvenmeyin.
Malesef sinyal vermeden şerit değiştirenler çok tehlikeli oluyor.
Şaka maka da, arkadaşlar 2 teker üstündesiniz.
100km'den sonrası ancak ani kaçışlarda, sollamalarda kullanılmalı.
Bir de gözünüzü seveyim tedbirli olun. Hiç bir sürücüye güvenmeyin.
Malesef sinyal vermeden şerit değiştirenler çok tehlikeli oluyor.
Mustafa abi yeni motorun hayırlı olsun hemen 200 km yapmışsın sevdin motoru galiba Sportcity gerçekten çok sert biraz daha genç işi mümkün olduğunca asfalttan gitmek gerekli.
Yalpalama ile ilgili bende sana sormuştum onun çözümünü buldum arka amortisörü 2 diş sertleştirdim ip gibi oldu arkadaşında arka amortisör ayarına bir baksın derim.
2008 - 2011 Mondial 125Mt , 2012 - 2013 Honda Dylan, 2013 - ...... Aprilia Sportcity 250ie
Motosiklet özgürlüğümün tek yolu.
Tolme kardes, objektif olarak sehirici 100km'de kac lt harciyorsun?
öyle oldu burak telekkür ederim.
ben genelde çoğunlukla tek kişi bindiğim için kadir ustaya süspansiyonu bir defa en sert ve bir defa en yumuşak olarak denemek için ayarlattım, yaklaşık 1-2 ay en sertte sonrada en yumuşakta kullandım. sen benden 20kg daha ağır olduğun için (1 damacana) haliyle sende en yumuşakta sapıtma yapabilir.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
2008 - 2011 Mondial 125Mt , 2012 - 2013 Honda Dylan, 2013 - ...... Aprilia Sportcity 250ie
Motosiklet özgürlüğümün tek yolu.
Hayırlısıyla ben de bugün motoru satın aldım. Benimki Beyaz. 19 senedir beyaz Cosa'ya biniyorum bıkmıştım fakat yine baktım en iyisi beyaz. Koyu renk ufacık lekeyi bile belli ediyor. Her zaman da yıkama şansım yok.
Bayide henüz motor 2 güne plaka çıkar.
Birşey sormak istiyorum: anahtarı çevirdiğimde diğer ışıklar yanıyor sonra sönüyor fakat yağ ışığı yanık kalıyor.
Bu normalmi? Yağmı eksik yoksa motorda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Bir de Türkçe veya ingilizce kullanma klavuzu yok içerisinde.
Sizinkilerde varmıydı?
Yakıt İkmal Tarihi: 05.06.2013
Scooter Model: Aprilia Scarabeo 200 ie
Tüketilen Yakıt Miktarı: 6 Lt
Katedilen Yol: 209 km
Tek Sürücülü
Yol: Şehir içi + Otoban
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Yakıt: Shell kullanıyorum.
Sonuç: 100 kilometrede 2.87 Lt yakıt tüketmiş.
Motorum 1500 ü devirdi. 1000 bakımı yapıldı. Etiler servisinde yapıldığından 100 TL aldılar ) (Akmerkez farkı)
Sürekli dur kalklı kullanıyorum. İki kere uzun yol (>180km) yaptım. Özellikle E5 üzerinde performansı ile hiç yormuyor ve istemediğim halde sol şeritte kalıyorum. Çünkü arabalar onun kadar rahat gidemiyorlar. En az 500 km yi artçı ile yaptım. Tüm zamanlar ortalaması 3,58L/100 km bugünkü fiyattan 0,17kuruş/km olarak çıktı.
Arkaya 45 Litrelik Coocase Uzaktan kumandalı alarmlı ve ledli modelden taktım. Benim XL Nitro fullface kaskımın yanına ancak S bir fullface kask sığıyor. Ama uzaktan kumanda ile açılması çok kolaylık. Alarmını her zaman kurmuyorum. Motora ellendiğinde de çalıyor. Aslında sadece box içinde aktif. Ama bilen birisi için kabloyu keserseniz devre dışı:( Ledleri frene bağlayamadım. Servis takmayı kabul etmedi. Elektronik aksamda arıza olursa ne yaparız dediler. Ben de kablonun ucuna çakmak girişi yapıp sele altındaki çakmak soketine taktım. Hiç bir sorun olmadı. Ledleri de plaka lambasına bağladım. Gece gündüz yanıyorlar. Daha iyi oldu. Görünürlüğüm daha da arttı.
Şimdi bir önerim olacak: Honda PCX kullananlar sık sık hafta sonları organize olup yakın yerlere geziye çıkıyorlar. Çok güzel fotoğrafları var. Yan yana park etmiş 20 motosiklet...
Scarabeo kullanan arkadaşlardan da böyle bir girişim bekliyoruz. Havalar güzelken bir iki gezi düzenlenebilir. Hem paylaşımlar hem dostluklar pekişir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Arabalarda da aynısıdır. Yağ pompası çalışıncaya kadar yağ basıncı olmadığından lamba yanık kalır. O lamba yağ miktarını değil yağ basıncını gösterir. Yağ pompası arıza yaptığında da devreye girer. Kullanırken yanarsa hemen dur ve motoru kapat. 3 dakika bekle. Yağ seviyesine bak. Azalmışsa ekle. Normalse arıza vardır ve servisi çağır.
Türkçe kılavuz motorun içinden çıkmıyor İtalyanlar bastırmamışlar. Satılınca Ferco motor yol yardım kartı, garanti belgesi, servis kitapçığı ve türkçe kılavuzu ayrıca satın aldığın bayiye yolluyor.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Aprilia Scarabeo 200 i.e
Average Fuel Consumption 2.95 lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 180.8 cc
Engine Type Liquid-cooled, Single cylinder
Maximum Power 19 hp @ 8250 rpm.
Maximum Torque 17 Nm @ 7500 rpm.
Top Speed 130 km/h
Weight 154 Kg.
Seat Height 809 mm.
Fuel Tank Capacity 8 Litre.
Front Brake 260 mm disc.
Rear Brake 220 mm disc.
Front Tyre 110/80 x 16
Rear Tyre 120/80 x 16
Honda PCX 125
Average Fuel Consumption 2.3 – 2.7lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 124.9 cc
Engine Type Single cylinder, Liquid-cooled
Maximum Power 11.3 hp @ 8500 rpm.
Maximum Torque 11.56 Nm @ 6000 rpm.
Top Speed 112 km/h
Weight 128 Kg.
Seat Height 761 mm.
Fuel Tank Capacity 6.2 Litre.
Front Brake 220 mm disk.
Rear Brake 130 mm drum
Front Tyre 90/90 – 14M/C
Rear Tyre 100/90 – 14M/C
Honda PS 150i
Average Fuel Consumption 2.20 – 2.55 lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 153 cc
Engine Type Single cylinder, Liquid-cooled
Maximum Power 15.8 hp @ 8500 rpm.
Maximum Torque 14 Nm @ 7000 rpm.
Weight 135 Kg.
Seat Height 800 mm.
Fuel Tank Capacity 8 Litre.
Front Brake 220 mm disk.
Rear Brake 130 mm drum
Front Tyre 110/90 – 13M/C
Rear Tyre 130/70 – 13M/C
Merhabalar Serdar bey,
Neşeniz bol olsun.
"Şimdi bir önerim olacak: Honda PCX kullananlar sık sık hafta sonları organize olup yakın yerlere geziye çıkıyorlar. Çok güzel fotoğrafları var. Yan yana park etmiş 20 motosiklet...
Scarabeo kullanan arkadaşlardan da böyle bir girişim bekliyoruz. Havalar güzelken bir iki gezi düzenlenebilir. Hem paylaşımlar hem dostluklar pekişir."
Haklısınız, hem güzel hem hoş bir fikir
"Scarabeo Gezisi" gerçekleştirmek gerekiyor
Bu öneriye varım. Hafta sonu için müştereken kararlaştırabileceğimiz bir güzergah ile güzel bir Scarabeo Gezisi olabilir, akabinde de gelsin Scarabeo Fan fotoğrafları,..
İlk etapta 20 Scarabeo katılamayabilir, yeter ki böyle bir geziyi tertip ederek başlatalım gerisi gelecektir.
İletişimde olabilmek için forumdan özel mesaj ile de telefon bilgilerimi gönderiyorum.
Gsm: 0505 329 19 16
Not: Scarabeo kullanan arkadaşlarda iletişime geçerse, scooterlerimizle hoş hafta sonu gezileri tertip edebiliriz.
"Scarabeo+Gezi+Keyif+Dostluklar=Scarabeo Fan"
Güzel öneri için teşekkür eder, kazasız bol keyifli sürüşler dilerim.
Valla yabancı bir sitenin yalancısıyım
Selam millet,
Biri beni soruyordu, cevaben buradayım...
Benim beygir şu an 33 bini devirdi ve sorun yok. En son geçtiğimiz hafta sonu lastikleri yeniledim. yine michelin city grip taktırdım. Yakıt tüketimini uzun süredir hesaplamıyorum.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)