Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Nisan 2013, 19:29
Bende scooter düşünmeye başladım. Scooteri küçük tekerlerinden dolayı pek güvenli bulmuyorum. Ancak vites düşür yükseltte gına geldi.
Şöyle şehir içinde 15 krş tan fazla yakmayacak, gazı verdim mi de gidecek bir kaliteli motor bakmaktayım. Sanırım aprilla aradığım kan gibi. 500 lüğünü daha çok gözüme kestirdim.
Ancak yakıt ve vergi çok fazla olur diye geri vites yaptım. yazılarınızı severek okuyorum. Foto ile kullanıcı bölümünü renklendirirseniz çok daha güzel olacağından eminim.
Gezi tozu resimlerinizi motor ile birlikte lütfen paylaşın. Kalın sağlıcakla
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Reklamlar
-
08 Nisan 2013, 19:48
tolga bu motor sana bana gitmez dostum bakım masrafları biraz tuzlu yoksa 10 numara
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
08 Nisan 2013, 19:59
F54 adlı üyeden alıntı
tolga bu motor sana bana gitmez dostum bakım masrafları biraz tuzlu yoksa 10 numara
Aslan besleyen ne yediğine bakmaz fatih abi
Bence aklında varsa bu motor gözünde o kadar büyütme..kayışı biraz pahalı..Sende her 12 binde değiştirmezsin kontrol ede ede kullanırsın 20 binde bir kayış yenilersin..Onun dışında kayış şektöründe bi dünya muadil markalar mevcut orjinal kullanmak zorunda değilsin..Ebay kanalınıda kullanırsın sorun olmaz..
Ben geçen gün TVS Wego ile bi tur attım o bile nasıl rahat geldiyse scarabeo nasıldır kim bilir dedim..wego nun da frenleri çok hoşuma gitti..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
08 Nisan 2013, 20:05
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Aslan besleyen ne yediğine bakmaz fatih abi
Bence aklında varsa bu motor gözünde o kadar büyütme..kayışı biraz pahalı..Sende her 12 binde değiştirmezsin kontrol ede ede kullanırsın 20 binde bir kayış yenilersin..Onun dışında kayış şektöründe bi dünya muadil markalar mevcut orjinal kullanmak zorunda değilsin..Ebay kanalınıda kullanırsın sorun olmaz..
Ben geçen gün TVS Wego ile bi tur attım o bile nasıl rahat geldiyse scarabeo nasıldır kim bilir dedim..wego nun da frenleri çok hoşuma gitti..
keşke ne yediğine bakmayacak durumumuz olsa
şu an sıkıntı olmaz ama 6 ay sonra ölümüne mokoko ev kredisi başlar benim aslanda iş yerinde yatar diye korkuyorum yoksa
ilk alırken sıkıntı yok ben sonra sını düşünüyorum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
08 Nisan 2013, 20:18
F54 adlı üyeden alıntı
keşke ne yediğine bakmayacak durumumuz olsa
şu an sıkıntı olmaz ama 6 ay sonra ölümüne mokoko ev kredisi başlar benim aslanda iş yerinde yatar diye korkuyorum yoksa
ilk alırken sıkıntı yok ben sonra sını düşünüyorum
düşün düşün nereye kadar hacı bidaha mı gelicez dünyaya at la deve istemiyonki sıcreyabo istiyon..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
12 Nisan 2013, 10:32
bu sabah sorun yaşadımm daha 1 haftalık motor....anahtarla sele altı açılmadı kaskım sele altında olduğu için kasksız sürüş yaptımm,sele altı açılmayan oldumu daha öncee
-
13 Nisan 2013, 00:53
golftt adlı üyeden alıntı
bu sabah sorun yaşadımm daha 1 haftalık motor....anahtarla sele altı açılmadı kaskım sele altında olduğu için kasksız sürüş yaptımm,sele altı açılmayan oldumu daha öncee
selenin uç tarafına bastırıp tekrar dene, büyük ihtimal alttaki kasktan dolayı kasılma yapmış, selenin artçı kısmında kilit makenizmasının olduğu yerin üstüne bastırıp öyle dene
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
15 Nisan 2013, 17:57
teli çıkmış serviste yaptırdım...
-
16 Nisan 2013, 12:07
Kawasaki Ninja 250R'mi sattıktan sonra radikal bir değişiklikle bu motordan almayı düşünüyorum ama hala tereddütlerim var. Umarım alırsam pişman olmam. Bir sürü foruma baktım, motorundan memnun olmayan yok gibi.
-
16 Nisan 2013, 14:23
olmazsınız her yönden sınıfına göre en iyi makina hayırlı olsun...
-
16 Nisan 2013, 15:15
Arkadaşlar merhaba,Scarabeo'nun kaporta aksamı plastik'mi metal'mi.
-
17 Nisan 2013, 10:19
plastik ama çin kore taiwan gibi değil gerçekten kaliteli...
-
21 Nisan 2013, 00:49
Arkadaşlar sıfır scrabeo almaya karar verdim ama sym olsun kymco olsun 200-250 cc grubunda onlarında güzel motorları var nedense gönlüm hep itlyandan kaliteden yana ama ötekinlere bakınca onlara gönlüm kaymıyo değil bana öyle bişey söyleyinki bu motorla ilgili scrabeodan vazgeçmiyim içimdeki italyan sevdası yarım kalmasın yardım :D :D
Doğduğunda kulağına okunan ezan,öldüğünde kılınan namazın içindir...
-
21 Nisan 2013, 23:53
srkn_mehmet adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar sıfır scrabeo almaya karar verdim ama sym olsun kymco olsun 200-250 cc grubunda onlarında güzel motorları var nedense gönlüm hep itlyandan kaliteden yana ama ötekinlere bakınca onlara gönlüm kaymıyo değil bana öyle bişey söyleyinki bu motorla ilgili scrabeodan vazgeçmiyim içimdeki italyan sevdası yarım kalmasın yardım :D :D
isabet olur
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
27 Nisan 2013, 21:39
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Scarabeo 200 ie memnun olarak kullanıyorum. Ancak eksikliğini hissettiğim fren mandalı maalesef motorsiklette bulunmuyor, belki herkes buna ihtiyaç duymayabilir ancak ben oldukça ihtiyaç duyuyorum. Acaba fren mandalını nasıl monte edebilirim, böylesi bir ihtiyacı hissedip bir formul geliştiren var mı veya orjinal uygulaması var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
-
28 Nisan 2013, 00:49
17 Nisan itibarı ile ben de Albayraklardan Lütfü beyden Gece Mavisi Scarabeo'mu aldım. 7250 TL + Plaka masrafları (685 TL) ödedim. Plakayı şirket adına çıkarttığım için biraz fazla oldu. İlk kullanımımda depoyu fulledim ve benzin ışığı yanıncaya kadar bekledim. 174 km yaptım ve 6,49 L benzin alabildim. 3,73 L / 100 km tüketmişim. Ancak tamamı Taksim, Cihangir, Şişli, Beşiktaş ve Levent arasında yoğun trafikte geçti. 17 kuruş / km yakmışım. En uzun yolum 7 en kısa yolum 3 km olduğuna göre 50 kuruşla 120 kuruş arasında kullanıyorum. Otopark sorunu yok. Kapıdan kapıya gidiyorsun. En hızlı "Metro"dan bile daha çabuk varıyorsun ve daha ucuz. Daha ne istersin...
Lastiklerin ve motorun yüksekliği insana sürüş esnasında hem yol tutuşunda hem de görüş olarak büyük avantaj sağlıyor. Motorun gücüne diyecek yok. İstediğin an istediğin hıza çıkıveriyor. Frenler daha hiç hata yapmadı. Eski scooterlarımda arka lastik sık sık kayma yapardı. Bunda Michelin lastiklerin de büyük katkısı var.
En kötü yanı sele altı çok küçük. Artçı için ceza yememek adına minik tas şeklinde bir kask aldım ve o ancak sığdı:(
Vakit buldukça buraya yazmaya devam edeceğim.
Selamlar
-
29 Nisan 2013, 13:18
hayırlı olsun scarabeo bu sene çooookk satacakk çook
-
01 Mayıs 2013, 10:55
idinc adlı üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Scarabeo 200 ie memnun olarak kullanıyorum. Ancak eksikliğini hissettiğim fren mandalı maalesef motorsiklette bulunmuyor, belki herkes buna ihtiyaç duymayabilir ancak ben oldukça ihtiyaç duyuyorum. Acaba fren mandalını nasıl monte edebilirim, böylesi bir ihtiyacı hissedip bir formul geliştiren var mı veya orjinal uygulaması var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar Serdar,
Neşen bol olsun.
Öncelikle hayırlı olsun; kazasız belasız zevkli sürüşler diliyorum.
Bu arada bende gece mavisi ve hoş görünümlü krem-açık kahve rengi karışımı koltuklusunu kullanıyorum.
Yaklaşık günlük 60 km yol yapıyorum, her yönüyle özgürlük adına muhteşem bir araç diyebilirim, belirtmeden geçemeyeceğim Scooter tipi motosikletin farklı zevki var gerçekten.
Scarabeoyu bindikçe daha da hoşlanacağından eminim.
Zannediyorum rodaj dönemindesin, bu dönemi daha dikkatli ve bilgilenerek geçirmek motosiklet için önem arzediyor.
Şu anda 6900km'deyim yakıt tüketimi 2,9-3,2/100km arası yakıt yakıyorum. 200'lük ve 19 beygir gücü motosikletler arasında her yönüyle en ekonomik ve sağlam motosikletler arasındadır.
Olması lazım gelen tek eksik yönü el freni mandalının bulunmamasıdır. El freni mandalının eksikliğini çok hissediyorum, bana sıkça lazım oluyor. Motosikleti faal kullanan arkadaşlarda aynı ihtiyacı hissedecektir.
Bu konuda bir sistem bulmak üzere araştırmalarıma devam ediyorum.
Kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum.
-
07 Mayıs 2013, 19:02
Eski bir Scarabeo kullanıcısı olarak tekrardan Scarabeo'ya dönmek üzereyim. 0 km alıp eşimle beraber tam 23.000 km yapıp sattım. Ancak bu sefer 2. el de olsa, biraz fazla da yaksa 500 lük modelini düşünüyorum. 500 lük modelinin yeni kasası (2008 sonrası) arasıra sahibinden.com a düşüyor ama ben nedense eski modelini tercih ediyorum. (Rahatlık,konfor,bol bagaj vs.) Çok yakar falan dediler ama basarsam eşimin kullandığı Fizzy bile 4 lt. yakıyor. Tek sorunum Yamaha X City ile bunun arasında kaldım biraz kararsızım.
-
11 Mayıs 2013, 18:56
Merhabalar Serdar,
Neşen bol olsun.
Öncelikle hayırlı olsun.
Allah kaza bela vermesin, scooter sürmesi ve meşguliyeti gerçekten çok hoş, farklı bir zevk. Günlük 50-60km yapıyorum, Scaraboe 200 ie scooter kullanmak büyük keyif veriyor.
Bol keyifli sürüşler, yarınların da hoş anı ve gezilerle dolu olsun.
Fizyolog adlı üyeden alıntı
17 Nisan itibarı ile ben de Albayraklardan Lütfü beyden Gece Mavisi Scarabeo'mu aldım. 7250 TL + Plaka masrafları (685 TL) ödedim. Plakayı şirket adına çıkarttığım için biraz fazla oldu. İlk kullanımımda depoyu fulledim ve benzin ışığı yanıncaya kadar bekledim. 174 km yaptım ve 6,49 L benzin alabildim. 3,73 L / 100 km tüketmişim. Ancak tamamı Taksim, Cihangir, Şişli, Beşiktaş ve Levent arasında yoğun trafikte geçti. 17 kuruş / km yakmışım. En uzun yolum 7 en kısa yolum 3 km olduğuna göre 50 kuruşla 120 kuruş arasında kullanıyorum. Otopark sorunu yok. Kapıdan kapıya gidiyorsun. En hızlı "Metro"dan bile daha çabuk varıyorsun ve daha ucuz. Daha ne istersin...
Lastiklerin ve motorun yüksekliği insana sürüş esnasında hem yol tutuşunda hem de görüş olarak büyük avantaj sağlıyor. Motorun gücüne diyecek yok. İstediğin an istediğin hıza çıkıveriyor. Frenler daha hiç hata yapmadı. Eski scooterlarımda arka lastik sık sık kayma yapardı. Bunda Michelin lastiklerin de büyük katkısı var.
En kötü yanı sele altı çok küçük. Artçı için ceza yememek adına minik tas şeklinde bir kask aldım ve o ancak sığdı:(
Vakit buldukça buraya yazmaya devam edeceğim.
Selamlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)