Yan sehpa taktıran oldu mu ?
Yan sehpa taktıran oldu mu ?
Geçen hafta Motopit den geldi taktırdım (öğlen sipariş ettim ertesi sabah geldi, çok ciddi çalışıyorlar) Kireçlenme ve romatizma nedeniyle bacak hareketlerim sınırlı mecbur kaldım. Park ederken sehpa yüzünden motora binemiyordum. Çok kullanışlı. Zaten açıkken marş elektriğini de kesiyor. Bu günlerde İstanbul Ferco motorada gelmiş olması gerekiyor. 2 ad. italyadan istemişlerdi. Ferco ve Motopit fiyatları artık aynı!
Motopit 118 euro dedi sanırım, ferco fiyatı daha ucuz değil mi ?
Fercoya sordum ellerinde yok, 15 gün sonra diyorlar.
bu yan ayağın opsiyonel olması kötü birşey,motorun fiyatını 50 euro fazla yap yan ayağı ile sat ,eski motorum yamaha xmax a da arkaya çanta takabilmek için anlamsız bir demire 50 euro vermiştim
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
Bu motora çanta takmak için ben de 45 euro verdim.
TL olarak kuryesi ile tam 300 TL ödedim. Ben istanbulda bir servise taktırttım. Yan tam alt grenaj yarım söküldü. 3 ad. vidası var. kablosu da kornanın altında bulunan kablo soketine takılıyor. Çok zor değil ama ben eğilemediğim için mecbur kaldım. İzmirde motopit kendisi zaten montajıda yapıyor. Kullanımı aynı chopper gibi oldu ))
Bazen ilanlara göz gezdiriyorum, 2011 model sıfır gibi scarabeo çok var ve çantalı, donanımlı hallerde 5.000 civarında satılıyor.Sıfırı 7500 tl aksesuar ile 8000 en az...Hangi yönü beğenilmeyip satılıyor olabilir?
Ben vespa 300 super sport satıp aldım bunu, valla çok daha keyif, güven veriyor.
Herkese merhaba,
Buğu önleyici ve su itici spreyler hakkında görüşlerinizi ve varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız? İşe yarıyor mu ? yarıyorsa hangi marka tercih edilmeli. Bilgi verirseniz sevinirim...
Buğu önleyici değil de su kaydırıcı kullanıyorum kaskımda, oldukça faydalı oluyor yüzeyde su kalmıyor. Daha önce bir kaç paket arabamın camı için almıştım, sinek vs de kolay kolay yapışmıyor. görüş açısı temiz kalıyor. Ancak sık sık yinelemek gerekiyor. 6-8 lira arasında Çekomastik markaydı sanırım benimki. Ön cama da sürüyordum ama cam artık yok, kırıldı, kısmet değilmiş :(
Bu arada kaza vs nedeniyle parça değiştirme ihtiyacı duyan arkadaşlar, parça değiştirip bir dünya €uro akıtmaktansa tamir, kaplama vs alternatif yollara başvursunlar. Zaten motor oldukça çıplak, her türlü kaplama, çıkartma vs kaldırabilecek kadar boş. Mesela ben öyle yapacağım, çizilen yerleri karbon fiber kaplatacağım, nikelajları polisajla gidereceğim. Bir ön far 560€!, bir çamurluk 400€! Soygun resmen...Paramız memleketimizde kalsın. Bu işlere kendini adamış bir dünya genç, yaratıcı parlak fikirli ustalar var. Bırakın onlar kazansın. ( Kasaplara değil tabiki! İşinin ehli ustalara )
Bugün 10 bin km' yi devirdim. Apriliamı seviyorum. Benim çok işime yarıyor. 10 liraya Kuşadası-İzmir Havalimanı yapıp alanda haftalarca beş kuruş park parası vermeden bırakabiliyorum. Aradan dereden trafikten dandik asfaltlardan mıcırlı yollardan kısacası her yerden geçebiliyorum. Hem şehirde hem uzun yolda sağanak yağmurda, gece 2 derece soğukta, yazın 48 derece sıcakta tek marşla istediğim yere gidiyor, beni üzmüyor. Allah izin verdiği sürece daha uzun bir müddet kullanacağım.
1334km oldu, disklerden gelen ses çok sıkıcı, direksiyon tam sol ve tam sağ yaptığımda sanki takılıyor ve sertleşiyor.Zorlamak gerekiyor tekrar ortaya dönmesi için...Süspansiyonlar hala çok sert, dişlerimi birbirine vuruyorum bazen giderken.Açıkcası fiyatına göre güzel, vespamı sattığıma pişman etmedi henüz.
disk sesi için servise girdiğim de balataların bittiğini soyledi maxem marka balata var bende dedi.. takma dedim EBC marka balatalarla değiştirdim...frenaj da cok farklılaştı..
ses balatanın bitmesi yuzunden de olabilir bi kontrol ettirmekte fayda var...
ha diyeceksiniz ki olm daha 1500 de ama olsn bende de vardı baktırdm ve değiştirdm paylaşayım dedim ;)
Ben sıfır aldığım yerden daha ilk sokağa girdiğimden beri disk sesi var.Sinir ediyor.
6000km olan bir başka scarabeo'ya bindim, onda da gene aynı disk sesi var.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)