Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    grognard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ferco abdullah usta arada bir arar hatırını sorarım itanbul'da olsam hiç dusunmeden emanet ederim motorumu...

izmir içinde serdar bey cok iyi bir doseme ustası tolga abi sana soyledi 12000 e bekliyoruz dedi...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    eğer avrupa tarafında oturuyorsan Merkez servis http://www.vespamerkezservis.com/default.aspx buradan bilgilerini alabilirsin,eğer anadolu yakasında isende kadıköy motor http://www.kadikoymotor.com/ferco/index.php bu linkten iletişim bilgilerini alabilirsin,ikiside gönül rahatlığı ile motorunuzu götürebileceğiniz yetkili servislerdir..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

Alıntı grognard adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ferco abdullah usta arada bir arar hatırını sorarım itanbul'da olsam hiç dusunmeden emanet ederim motorumu...

izmir içinde serdar bey cok iyi bir doseme ustası tolga abi sana soyledi 12000 e bekliyoruz dedi...

birde yazabilsen neler anlatcan kim bilir a.m.k.
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

Motosikleti
    Şu an yok.
    Ya güldürdünüz ikiniz beni sabah sabah Allah ta sizi güldürsün

Demek ki bir sonraki bakımda beni de öpecekler serviste. Bence İstanbul'a basmaya değer eğer bu bölge o kadar pahalıysa. Bir şey değil az kaldı ben de Serdar Bey'e gidiyordum burası pahalı diye. Verilmiş sadakam varmış desene. 300 bin lira ne biçim bir servis ücretirdi hakkaten a.m.k? Mengerler'e kocaman 21 lik Lüx Sprinter'ı sokuyoruz o kadar tutmuyor.

Motosikleti
    Alıntı Yurdukoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya güldürdünüz ikiniz beni sabah sabah Allah ta sizi güldürsün

Demek ki bir sonraki bakımda beni de öpecekler serviste. Bence İstanbul'a basmaya değer eğer bu bölge o kadar pahalıysa. Bir şey değil az kaldı ben de Serdar Bey'e gidiyordum burası pahalı diye. Verilmiş sadakam varmış desene. 300 bin lira ne biçim bir servis ücretirdi hakkaten a.m.k? Mengerler'e kocaman 21 lik Lüx Sprinter'ı sokuyoruz o kadar tutmuyor.
    bir erhan klasiği ile karşı karşıyayız adamın zaten malzemesi (yağ,yağ filitresi,fren balataları,korna) değişmiş toplam 175 tl tutuyor bu arkadaş ayrıca lastik tamiri yaptırmış,debriyajı temizletmiş ve rutin bakımınada toplam 70 lira işçilik vermiş yapılan işe göre aslında ödediği parada normal ama erhan sanki bir yağ değişimi ve filitreye bu parayı vermiş gibi yazdığı için bilmeyen insanda a.m.k bu ne diyor erhanım benim minik pandam
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

hihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scarabeo 200 i.e
    herkese merhabalar.scarabeomla 4300 km ye geldim ve çok memnunum(disk sürtmesi dışında).tecrübeli arkadaşlara danışmak isterim.j.costa varyatör hakkında oldukça olumlu yorumlar okudum.scarabeo için olanıda varmış.aranızda iyi yada yanlarını söyliyebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.motorun ömrünü uzun yada kısa vadede olumsuz etkileme ihtimali varmıdır.performansı hakkında biraz fikir edindim ama motor kısmına zarar verebilme ihtimali taktırmamam için yeter sebep olacak benim için ne dersiniz.teşekkürler...

Motosikleti
    Alıntı hihi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese merhabalar.scarabeomla 4300 km ye geldim ve çok memnunum(disk sürtmesi dışında).tecrübeli arkadaşlara danışmak isterim.j.costa varyatör hakkında oldukça olumlu yorumlar okudum.scarabeo için olanıda varmış.aranızda iyi yada yanlarını söyliyebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.motorun ömrünü uzun yada kısa vadede olumsuz etkileme ihtimali varmıdır.performansı hakkında biraz fikir edindim ama motor kısmına zarar verebilme ihtimali taktırmamam için yeter sebep olacak benim için ne dersiniz.teşekkürler...
    jcosta ara hızlanmaları ve kalkışı çabuklaştıracaktır ama son süratte pek birşey değişeceğini sanmam,cc küçük olduğu için çok büyük bir fark görebilceğini düşünmüyorum,motora zararı olurmu dersen pek birşey fark edeceğini zannetmem ,bu arada fren balatalarını ebc marka balatalarla değiştirmeni tavsiye ederim

Motosikleti
    scarabeo 200 i.e
    tolme sağol, scarabeonun benim için yeterince hızı var zaten.öyle aman aman bi fark olmıyacaksa bu kadar ücret ödemenin bi manası kalmıyor gibi.acaba bahsetmiş olduğun ebc balataları nerden bulabilirim.antalyaya servise gidicem.ordan bulabilirmiyim yoksa nettenmi sipariş vermeliyim.

Motosikleti
    Alıntı hihi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tolme sağol, scarabeonun benim için yeterince hızı var zaten.öyle aman aman bi fark olmıyacaksa bu kadar ücret ödemenin bi manası kalmıyor gibi.acaba bahsetmiş olduğun ebc balataları nerden bulabilirim.antalyaya servise gidicem.ordan bulabilirmiyim yoksa nettenmi sipariş vermeliyim.
    dostum ebc balataları internetten alabilirsin ama bence servisine gitmeden önce onlara telefon ederek servisin tedarik edip edemediğini öğren ,eğer onlarda varsa internetten uraşmadan halletmiş olursun

Motosikleti
    KTM 125 DUKE
    Bugün 1000 bakımına soktum.Yağ ve filtre değişti...Toplam 60 TL verdim bakım ücreti olarak.Ayrıca baga ları değiştirdim, orjinalleri çıkartıp 10gr Malossi taktım.Kalkışta ve giderken tam gaz verdiğimde motor çok iyi hızlanmaya başladı.

Motosikleti
    Alıntı rottice adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün 1000 bakımına soktum.Yağ ve filtre değişti...Toplam 60 TL verdim bakım ücreti olarak.Ayrıca baga ları değiştirdim, orjinalleri çıkartıp 10gr Malossi taktım.Kalkışta ve giderken tam gaz verdiğimde motor çok iyi hızlanmaya başladı.
    orjinal bagalar 12g ağırlığında ,sizin taktığınız ise 10gr,bu fark öncelikle kalkış ve 80km ye kadar olan hızlanmanızın daha çabuk olmasını sağlayacaktır ama son süratiniz ise biraz düşecek ve yakıt tüketimindede artış olacaktır.

Motosikleti
    KTM 125 DUKE
    Yakıt aşırı farketmedi devamlı ECO da duruyor.Ama ara hızlanmalara ve kalkış çok değişti.Özellikle artçı ile kalkışlarım çok daha rahat oldu.Bu arada bu ECO ile SPORT mod neyi değiştiriyor? Teknik olarak soruyorum, devir artışı mı yoksa motor gücü mü ?

Motosikleti
    Yakıt aşırı farketmedi devamlı ECO da duruyor.Ama ara hızlanmalara ve kalkış çok değişti.Özellikle artçı ile kalkışlarım çok daha rahat oldu.Bu arada bu ECO ile SPORT mod neyi değiştiriyor? Teknik olarak soruyorum, devir artışı mı yoksa motor gücü mü ?
    yabancı sitelerin dediğine göre performansta yüzde 7-8 lik bir artış sağlıyor benzin tüketimide sport modda aynı oranda artıyor

kalkışlar daha bi seri oluyor...psikolojik de olabilir olmayabilir de...bilemedim şimdi...yalnız bildiğim 6000 bakımına soktum motorumum huyu suyu değişti :( keşke bakıma sokmasaydm bi yağını deişirdm diyorum acaba bujileri fln deişmiş olabilirler mi ?

Motosikleti
    kalkışlar daha bi seri oluyor...psikolojik de olabilir olmayabilir de...bilemedim şimdi...yalnız bildiğim 6000 bakımına soktum motorumum huyu suyu değişti :( keşke bakıma sokmasaydm bi yağını deişirdm diyorum acaba bujileri fln deişmiş olabilirler mi ?
    erhan ne marka ve kaç numara yağ koydular? bujiyi ellediklerini zannetmiyorum birde hava filitreni güzelce temizledilermi?

abi bişi dicem kızacaksın şimdi....

hiç bilmiyorum...

motoru sabah bıraktım işe gittim aksam iş cıkısşı aldım...hakkaten solmedi bak kaça kaç yağ koyduğunu repsol marka olduğunu biliyorum ama...

hava filtresini de temizlemiştir eşek değilse...

bence iridyumları sokup envantere atıp , dandik bi buji takabilirler nedense kıllandım şimdi...

seytan dio takma garantiyi kendin yap bakımlarını :(

bak gece gece kurdum şimdi kendimi...

Motosikleti
    KTM 125 DUKE
    1000 bakımda 10-40 yağ marka motorex koydular...Ağırlıklar değişince eskiden 10TL ile yaklaşık 73-75 gidiyordum, 10gr ile 53-55 km gidebildim.Hep ECO da duruyor ve çoğu yol 2 kişi yapılıyor.

lastik havalarını nasıl kullanıyorsunuz...

tek kişi iken 28-30-32 kullanıyorum ama 2 kişide henuz doğru kombinasyonu tutturmadm..

Motosikleti
    1000 bakımda 10-40 yağ marka motorex koydular...Ağırlıklar değişince eskiden 10TL ile yaklaşık 73-75 gidiyordum, 10gr ile 53-55 km gidebildim.Hep ECO da duruyor ve çoğu yol 2 kişi yapılıyor.
    bence eski ağırlıklarına geri dön ben 10 liralık benzinle yaklaşık 80-85km gidiyorum sakin bir kullanımla tabi,ferco sitesinde yazdığına göre 5-40w castrol scooter power öneriyor ama servisler nedense istedikleri markayı koyuyorlar

art vandelay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800 2014
    merhaba arkadaşlar,
    bir ihtimal scarabeo 200 sahibi olmayı düşünüyorum ve bakım masraflarını merak ediyorum.
    6000 ve 12.000 bakımında yaptığınız masraf ne kadar, neler değişti ve hangi serviste yaptırdığınızı söyleyebilirseniz sevinirim.

Motosikleti
    scarabeo 200 i.e
    1000 bakımını için 60 tl ödemiştim.daha 4500 deyim.bildiğim kadarıyla 6000 bakımıda aynı ücret.1000 de yağ, yağ filtresi değişti.radyatör suyuna bakıldı, sağı solu kontrol edildi.12000 bakımının ücreti farklı diye biliyorum ben.12000 bakımı yaptıran arkadaşlar sizi bilgilendirecektir.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)