Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Eylül 2011, 01:20
Fren yapınca değil, frenlere dokunmuyorum...Normal giderken sürtünme sesi geliyor...Aralıklı olarak ve ben hızlandıkça artıyor, yavaşlayınca azalıyor...Sanki balata disk bir değiyor bir değmiyor.4000 km de bir scarabeo'ya bindim aynı ses onda da var.Benim scarabeo sıfır aldığım andan beri var.1000 bakımda üstüne basa basa söyleyeceğm.Bunların dışında bugün lastik sordum continental marka lastik fiyatları çok uygun.Ön arka 190 TL fiyat aldım.ContiGO! modeli.Bilen var mı ?
Reklamlar
-
28 Eylül 2011, 20:43
Belki de hepimizinkinde olan bir sestir emin değilim, beni rahatsız edecek kadar farklı bir ses duymadım şimdiye kadar. Lastik konusunda Michelin veya Metzeller'den şaşma bence. 100 lira daha koyarak kendini kanıtlamış, denenmiş bir lastik almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Sonuçta ne olursa olsun üzerinde gelen Nylon lastiklerden iyidir eminim.
-
29 Eylül 2011, 02:35
Herkese selamlar...bugün ilk resmi kazamı yaptım, olay tamamen servise ve kaskoya intikal etmiş durumda=) sanırım 1 hafta sonra motoruma kavuşmuş olurum diye düşünmekle beraber,kendisini park ettiğim yerin boş kalması beni ve apartman sakinlerini oldukça üzdü ama bu zor günleri atlatacağız diye düşünmekteyim=) forza mavi kart
-
29 Eylül 2011, 02:50
sasuke adlı üyeden alıntı
Herkese selamlar...bugün ilk resmi kazamı yaptım, olay tamamen servise ve kaskoya intikal etmiş durumda=) sanırım 1 hafta sonra motoruma kavuşmuş olurum diye düşünmekle beraber,kendisini park ettiğim yerin boş kalması beni ve apartman sakinlerini oldukça üzdü ama bu zor günleri atlatacağız diye düşünmekteyim=) forza mavi kart
öncelikle çok geçmiş olsun kaza yaptığını duymak bizleride çok üzdü ama tek teselli edici yanı ise sende birşey olmaması,tekrar geçmiş olsun,umarım motoruna biran önce kavuşursun,lütfen daha dikkatli ve tam korumalı şekilde motosikletlerimizi kullanalım,kazanın nezaman geleceği belli olmaz ,
bütün motosiklet sever arkadaşlarım lütfen kasksız sürüş yapmayınız,geçen hafta bende bir trafik kazasına şahit oldum ve çok üzüldüm,kaza ben oraya gelmeden birkaç dk. önce olmuş çünkü biz oradan geçerken ne ambulans nede polis vardı,scooterli bir arkadaşa cip türü bir araç arkadan çarpmış,o kadar hızlı vurmuşki scooterin arka kısmı tamamen yok olmuştu,motor arabadan yaklaşık 20metre ileriye fırlamıştı ve gencecik bir arkadaş asvaltın üzerinde yatıyordu ,ben gördüğümde doktor olduğunu düşündüğüm birisi kalp masajı yapıyordu,kaskı olmadığı için kafasında ağır bir yara vardı ,kulağından ve burnundan kan geliyordu,bir süre izledikten sonra Allahım yardımcısı olsun inşallah kurtulur diyerek yoluma devam ettim,şuan o kişi hayattamı bilemiyorum ama kasksız sokağa bile çıkmayın dostlar
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
29 Eylül 2011, 03:24
Çok geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin. Walla prensip olarak önümden çok sürüş sırasında arkamı kolluyorum. Hele istanbulda Minibüs dehşeti İzmirden fazla !
-
29 Eylül 2011, 13:43
Çok geçmiş olsun.Lastik ebatları konusunda ön 110 arka 130 yapılsa çok zararı olacak mı ? Veya yararı? Başka konuya atlıyorum "scarabeo" yazısının font adını bulabilir miyiz?
-
29 Eylül 2011, 16:14
rottice adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun.Lastik ebatları konusunda ön 110 arka 130 yapılsa çok zararı olacak mı ? Veya yararı? Başka konuya atlıyorum "scarabeo" yazısının font adını bulabilir miyiz?
sürtünme ve yol tutuş artar ama benzin sarfiyatınıda artırır,bence arkayı 120 bırak ,öne 110 takabilirsin
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
29 Eylül 2011, 22:11
Teşekkürler.Yarın ön 110 arka 120 olarak değiştiriyorum.Şu font konusunda yardımcı olabilcek var mı ?
-
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Allah kimsesin başına kaza vermesin.Islak zemin kurbanı oldum=) oldum olası yavaş bir şoför olduğum için muhtemelen büyük bir fiziki ve maddi hasardan kurtuldum diye düşünmekteyim.Gideceğim yer 100 mt. olsa bile asla kasksız motora binmem, bu da gene kazadan hasarsız çıkmama sebep oldu gibi...motor sol tarafı üstünde kayarak kaldırıma çarptı, ben o çarpma anını ise yattığım yerden izliyordum=) sol ayna iptal,ismini bilmiyorum ama çanta takılan yerin sol kısmı,ayak koyulan yerin sol kısmında erime ve farla, hız göstergesini birleştiren yere ait bölgedeki vidalarda kırılma var.motor altımdan kaydıktan sonra kayarken hızlandı, sürtünme olmasına rağmen neden hızlandığını anlamadım...kazadan 50 mt. önce ışıklarda oldukça süratli olduğu belli olan başka bir motorcu arkadaşla selamlaştık, ilk o geldi yanıma ve motoru kaldırmamda, hasarları tespit etmemde oldukça yardımcı oldu...kendisi kazayı naklen izlemiş ve o çarpmaya motorun hasarının oldukça az olduğunu anlatarak bana moral verdi sanırım. iyi ki kasko yaptırdım diye düşünmekle beraber,motorun altımdan yavaşça kaymasına rağmen, neden hızlanarak kaldırıma çarptığını hâlen anlamadım...anlattığım başka bir arkadaşım yağla karışık bir zemin olabilir, hızlanam bundan sebep olabilir dedi ama zemini kontrol etmediğim için, tam olarak nedir, ne değildir bilmiyorum.forza mavi kart durumundayım=)
-
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Allah kimsesin başına kaza vermesin.Islak zemin kurbanı oldum=) oldum olası yavaş bir şoför olduğum için muhtemelen büyük bir fiziki ve maddi hasardan kurtuldum diye düşünmekteyim.Gideceğim yer 100 mt. olsa bile asla kasksız motora binmem, bu da gene kazadan hasarsız çıkmama sebep oldu gibi...motor sol tarafı üstünde kayarak kaldırıma çarptı, ben o çarpma anını ise yattığım yerden izliyordum=) sol ayna iptal,ismini bilmiyorum ama çanta takılan yerin sol kısmı,ayak koyulan yerin sol kısmında erime ve farla, hız göstergesini birleştiren yere ait bölgedeki vidalarda kırılma var.motor altımdan kaydıktan sonra kayarken hızlandı, sürtünme olmasına rağmen neden hızlandığını anlamadım...kazadan 50 mt. önce ışıklarda oldukça süratli olduğu belli olan başka bir motorcu arkadaşla selamlaştık, ilk o geldi yanıma ve motoru kaldırmamda, hasarları tespit etmemde oldukça yardımcı oldu...kendisi kazayı naklen izlemiş ve o çarpmaya motorun hasarının oldukça az olduğunu anlatarak bana moral verdi sanırım. iyi ki kasko yaptırdım diye düşünmekle beraber,motorun altımdan yavaşça kaymasına rağmen, neden hızlanarak kaldırıma çarptığını hâlen anlamadım...anlattığım başka bir arkadaşım yağla karışık bir zemin olabilir, hızlanam bundan sebep olabilir dedi ama zemini kontrol etmediğim için, tam olarak nedir, ne değildir bilmiyorum.forza mavi kart durumundayım=)
öncelikle geçmiş olsun. motorla siz aynı hızda sürüklenmeye başladınız ama siz motordan ayrılınca o daha az yavaşlarken siz hemen yavaşladınız. bu yüzden size daha da hızlandı gibi gelmiş olabilir. sürtünmede yüzey alanı, yüzey cinsi gibi etkenler vardır. kaskonuz olduğu için pek sıkıntı olmayacaktır. en geç 2 hafta sonra sizi sahalarda görürüz tekrar geçmiş olsun.
-
Lastikleri değiştirdim ön 110 arka 120 olarak.Motor 800km de.Su içinden geçince artık daha stabil gidebiliyor.Ses ve sertlik konusunda bir değişiklik yaşamadım.
-
rottice adlı üyeden alıntı
Lastikleri değiştirdim ön 110 arka 120 olarak.Motor 800km de.Su içinden geçince artık daha stabil gidebiliyor.Ses ve sertlik konusunda bir değişiklik yaşamadım.
hayırlısı olsun sizde görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın, bizlerinde continental lastikler hakkında hakkında bilgimiz olsun,bu arada continental hiç kullanmadığım için ses ve sertlik konusunda sağlıklı bir yorum yapamıyacağım,metzeller ve michelinde yol tutuş gerçekten artıyor ve yumuşak bir sürüş sağlıyor,ayrıca yol tutuş arttığı için eskisine göre direksiyonun ağırlaşmasını hissedebiliyorsunuz
-
Nihayet işler biraz yavaşladı ve eve uzun bir aradan sonra eve geri dönebildim.
En kısa zamanda, şu havalar soğumadan tekrar uzak bir yerlere uzayalım derim. Motorum çok oturdu, koskoca 4 ayda ancak 9.000 km yapabildi yazık valla
Şaka bir yana hakikaten böyle bir motoru evde tutmak yazık kanımca. Yoğun çalışmıyor olsaydım çoktan 30 binlere yaklaşırdım. Şehir içi kadar uzun yolu da seviyor. Lastik konusunda ikisini de 1.9 bar yaptım (28 psi)
Motoru yeni alanlara hayırlı olsun diyorum. Zaman geçtikçe daha çok sevecek ve ısınacaksınız.
-
Yurdukoru adlı üyeden alıntı
Nihayet işler biraz yavaşladı ve eve uzun bir aradan sonra eve geri dönebildim.
En kısa zamanda, şu havalar soğumadan tekrar uzak bir yerlere uzayalım derim. Motorum çok oturdu, koskoca 4 ayda ancak 9.000 km yapabildi yazık valla
Şaka bir yana hakikaten böyle bir motoru evde tutmak yazık kanımca. Yoğun çalışmıyor olsaydım çoktan 30 binlere yaklaşırdım. Şehir içi kadar uzun yolu da seviyor. Lastik konusunda ikisini de 1.9 bar yaptım (28 psi)
Motoru yeni alanlara hayırlı olsun diyorum. Zaman geçtikçe daha çok sevecek ve ısınacaksınız.
benim bir bursa tarafı niyetim var ne dersin?
-
-
grognard adlı üyeden alıntı
ben ben ben....
bugun servisin bastığı hava değerini veriyorum
ön 30 arka 34
saygılar
he tamam diyip geçeydin ön 28 arka 30 eğer 2 kişi binilcekse 32-33 en fazla
-
bi eneyim bakaym nasıl oluo dedim baya bi deişik oldu...yarın duzelticem :D
-
Arkadaslar, benim motorun ilk bakimi yaklasti ben istanbul küçükyali da oturuyorum. Bana deneyip memnun kaldiginiz bir servis önerebilir misiniz?
-
Ben yarın kısmetse 1000 bakımına sokacağım...Göztepe ducati servisine götürüyorum genellikle...Tavsiye ederim.
-
Bugün 200 km yol yaptım ve gördüm ki düşük hava son sürati olumsuz etkiliyor. Şöyle ki normalde çok rahat 140-145 lere çıkabilirken düşük hava ile (29) rüzgar arkamda olmasına karşın ne yaptıysam 120 km/h 'nin üzerine çıkamadım. Sanırım havayı tekrar 32 ye çıkaracağım.
Motor başka bir sebepten dolayı güçten düşmüş olsaydı çekişte tork kaybı olarak kendini belli ederdi. Oysa burada baz alarak aldığım bir yokuş var orayı hala aynı hızda (75 km/h) çıkıyor. Sadece dediğim gibi son sürati etkiliyor ve yakıt da biraz fazla tüketiyor. (%10 kadar)
Düşük havanın konforu güzel ama işte böyle dezavantajları var. Uygun sticker sitesi bilen arkadaş var mı? Buradan reklamcılara bastırayım.
Erhan valla yakınmış Bursa, bence biz bir Çamlıhemşin yapıp gelelim. Bu gidişle benimki bir yılda 30-40 bini devirecek zaten
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)