Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
11 Ağustos 2011, 02:03
llaw adlı üyeden alıntı
Motosikleti görmeden, üstüne oturmadan kaparo yatırdım, artık hayırlısı
hayırlısı olsun ,ben scarabeonun sizi üzmeyeceği kanaatindeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
Yurdukoru adlı üyeden alıntı
,
Olsun, hayırlı olsun, demek ki forumdaki yazdıklarımız yeterince bilgilendirici ve etkili olmuş karar vermenizde.
Arkadaşlar Scarabeo'ya motosiklet radyosu monte etmek istiyorum, sizce olabilir mi? Hoparlörleri direksiyonun hemen altındaki boşluklara yapıştırmayı düşünüyorum, radyoyu da ayna koluna. İzmir'de direk gidip taktırabileceğim bir yer biliyormusunuz?
Bir de elimde fazladan bulunan bir gps var onu da monte etmek istiyorum, malum ben çok sık köyleri küçük yerleri gezmeyi seviyorum ve sık sık da kayboluyorum
Daha önce arabamda kullandığımda çok faydasını görmüştüm, acaba bu gps i nereye monte edebilirim. Sonuçta vantuzlu bir dalga. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
radyo konusunda pek bir yorum yapamıcam ama gps konusunda bende aynı şekilde muzdaripim o vantuzlu dalgayı herhangi bir yere yapıştıramıyorsun ,internette aynanın demirine takma aparatları gördüm ama bunlarda yurtdışında ,kendim değişik fikirlerim var aslında ama uygulamaya geçicek vakit bulamıyorum
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
Reklamlar
-
11 Ağustos 2011, 07:24
llaw adlı üyeden alıntı
Motosikleti görmeden, üstüne oturmadan kaparo yatırdım, artık hayırlısı
Hayırlı olsun. Benim de boyum aynı. Biraz parmak ucunda duruyorum ama sorun olmuyor. Firenleri biraz fazla tutuyor kösele ayakkabı ile binmezsen sorun olmaz sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------
,
Olsun, hayırlı olsun, demek ki forumdaki yazdıklarımız yeterince bilgilendirici ve etkili olmuş karar vermenizde.
Arkadaşlar Scarabeo'ya motosiklet radyosu monte etmek istiyorum, sizce olabilir mi? Hoparlörleri direksiyonun hemen altındaki boşluklara yapıştırmayı düşünüyorum, radyoyu da ayna koluna. İzmir'de direk gidip taktırabileceğim bir yer biliyormusunuz?
Bir de elimde fazladan bulunan bir gps var onu da monte etmek istiyorum, malum ben çok sık köyleri küçük yerleri gezmeyi seviyorum ve sık sık da kayboluyorum
Daha önce arabamda kullandığımda çok faydasını görmüştüm, acaba bu gps i nereye monte edebilirim. Sonuçta vantuzlu bir dalga. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kask ile hoparlodan giderken sesi duyabilirmisin pek emin değilim. Ben arabada başarsoft GPS harita kullanıyorum. igo ile aynı harita olması lazım ama; köy ve küçük yerleşimlerin detaylı haritaları TR de pek bulunmuyor. İstersen dene de öyle tak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:21 ----------
Ben kornanın sesini yetersiz bulduğum için ilave yapacağım. Ön grenajın nasıl söküldüğünü bilen varmı?
Bir de extra korna takan varsa ön de radyatör engel oldumu ?
Sahur yemeği hazmolsun diye oturdum ama uykum geldi Herkese hayırlı sabahlar...
-
11 Ağustos 2011, 11:16
Arkadaşlar dediğiniz gibi radyo konusunda ben de zaten emin değilim. İstediğim sadece çok az hafiften gelecek bir tıngırtı, hatta çevreye en ufak bir ses gitsin istemem. Kask yeterince ses geçiriyor ama trafiğin gürültüsünden birşey duyup duyamayacağım konusunda hiç bir fikrim yok. İlerde Schubert kask alacağım, onda hiç bir şey duyamam herhalde. Sanırım, ya şu küçük şarjlı el radyolarından alıp topcase'e içten takacağım, uzun yolda sakin yerlerde az sesle tıngırdatacağım ya da nolan kaskıma kulak içi bluetooth hoparlör takıp bu işi çözeceğim. Uzun yollarda sıkılıyorum zira.
Proman; Ben Naviturk kullanıyorum, söylediğinin aksine en ufak köy detaylarını hatta alternatif olarak traktör patikalarını bile gösteriyor. Galiba harita güncellenmesi ile ilgili de olabilir. Ararabayla girmeye tırstığım yollara şimdi scarabeo ile giriyorum. Aslında bu gps lerin hepsi aynı yazılımı kullanıyor diye biliyorum.
Burada bazı gençler mondiallere havalı ve melodili korna taktırmışlar, biraz apaçi işi de olsa ne yalan söyleyeyim hoşuma gitmedi değil Bu kornalar bildiğim kadarıyla yasak ama farkedilmek için baya etkili, resmen dolmuş kornasıydı benim duyduğum. Bana aküyü uzun vadede üzebilir gibi görünüyor. Ayrı bir akü gerektirebilir.
-
11 Ağustos 2011, 22:30
engin abi selam haberleşemdk hiç iyisindir umarım.
abi radyo işini unut bence dilime dusrsin uğrasırım bilirsin :D
gps içinde ben bi bozum yaratıcam bu cmts günü haber veririm...
herkese selamlar..
-
12 Ağustos 2011, 00:27
Evet bir türlü haberleşemedik geçen pazar ben geldiğimde mesaj attım ama sanırım sen yoğundun.
Radyoyu kask içine bluetoothlu kulaklık olarak halledeceğim galiba zira rüzgarlı havalarda nolan sağolsun motor sesi bile duyulmuyor bırak radyoyu. Ancak günün birinde orjinal radyolu BMW K1200 LT ya da 1200CL alacağım gör bak sesi o zaman sen
GPS i de sonuçta su geçirmeyeninden almak lazım galiba yoksa bir de onu sudan koruyacağız diye uğraşmayalım. Herşeyin orjinali güzel.
-
13 Ağustos 2011, 00:30
tüm scarabeo kullanıcılarına selamlar.yeni scarabeo alan arkadaşlarada hayırlı olsun.on numara seçim yapmışlar.bu arada tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak.scarabeomla 2700 km yi devirmiş bulunmaktayım.her gazlayışımda ne kadar iyi bi tercih yapmış olduğumu anlıyorum.bugün yağını bi kontrol edince hiç bozulma olmadığını gördüm.sanki 1000 bakımında koyulan yağın rengi hiç binmemişim gibi değişmemiş.ilk bakışta güzel bi olaymış gibi gözüksede daha önce duyduğum kadarıyla (yanlışta olabilir) yağ eğer işlevini görüyorsa rengi değişir kanısı oluşmuştu bende.yoksa 1700 km lik bi yol yapmış olması yağın daha renginin bozulmaması için kısa bi mesafemidir.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi edinmek isterim.herkese keyifli sürüşler dilerim..
-
13 Ağustos 2011, 17:29
hihi adlı üyeden alıntı
tüm scarabeo kullanıcılarına selamlar.yeni scarabeo alan arkadaşlarada hayırlı olsun.on numara seçim yapmışlar.bu arada tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak.scarabeomla 2700 km yi devirmiş bulunmaktayım.her gazlayışımda ne kadar iyi bi tercih yapmış olduğumu anlıyorum.bugün yağını bi kontrol edince hiç bozulma olmadığını gördüm.sanki 1000 bakımında koyulan yağın rengi hiç binmemişim gibi değişmemiş.ilk bakışta güzel bi olaymış gibi gözüksede daha önce duyduğum kadarıyla (yanlışta olabilir) yağ eğer işlevini görüyorsa rengi değişir kanısı oluşmuştu bende.yoksa 1700 km lik bi yol yapmış olması yağın daha renginin bozulmaması için kısa bi mesafemidir.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi edinmek isterim.herkese keyifli sürüşler dilerim..
aşırı zorlanan ısı gören motor yağıda karartır yakar ve rengini değiştirir,eğer yağın temizse motoruna da temiz biniyorsun demektir,yağın işlevini görüp görmemesiyle alakası yok,yağın işlevini görmese zaten motor yatak sarar
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
15 Ağustos 2011, 01:22
-
15 Ağustos 2011, 01:32
LAstikler
Arkadşalar bu modelin üzerinde gelen orjinal lastiklerin markası nedir. Ve performansı nasıldır.
Aldığımızda lastik değişimi gerektiricek kalitedemidir.
3ü birarada güzel olmuş keşke beyazı araya alsaydınız
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
15 Ağustos 2011, 02:04
acayüp adlı üyeden alıntı
Arkadşalar bu modelin üzerinde gelen orjinal lastiklerin markası nedir. Ve performansı nasıldır.
Aldığımızda lastik değişimi gerektiricek kalitedemidir.
3ü birarada güzel olmuş keşke beyazı araya alsaydınız
orjinal lastikler yazın problem çıkarmaz ama kış için riskli ,değiştirmeniz tavsiye olunur,daha ayrıntılı bilgi için daha önceki sayfaları okumanı tavsiye ederim,beyazı ortaya koymamamızın özel bir sebebi var
-
16 Ağustos 2011, 00:55
-
19 Ağustos 2011, 02:38
Eğlenceli gezi olmuş, resimleri eklemeniz istanbulluları da teşvik eder belki Keşke resimlerde kim kimdir belirtseydiniz, tanımış olurdum.
-
19 Ağustos 2011, 22:28
Arkadaşlar ben yarın 2 ya da 3 günlük yeni bir geziye çıkıyorum, isteyen varsa herhangi bir yerinde takılabilir. Haritalar, ören yerleri, restoranlar, gurme noktaları ve konaklamalar aşagı yukarı ayarlandı. Rota: Kuşadası-Ahmetbeyli-Ürkmez(Lebedos),Sığacık (Teos),Urla(Klozomenai),Mordoğan, Karaburun, Küçükbahçe, Ildır(Erythrai) Çeşme, Alaçatı ve dönüş. Arkeolojiye ve yeme içmeye meraklı olduğumdan böyle bir rota belirledim. Bu rotanın benzerini yukardaki resimlerde de gördüğünüz gibi Tolme ve Grognard ile yapmıştık. Bu sefer biraz daha uzun, programlı ve detaylı olacak. Bol bol resim çeker, yediğim içtiğimi de anlatırım
-
20 Ağustos 2011, 17:25
Tabana paspas kestim. Bana göre güzel oldu. Malzeme kalın ve ağır. Hızlı da gitsem sorun çıkarmıyor. Çeşmenin altına tutup hemen yıkıyorum.
-
21 Ağustos 2011, 02:08
Arkadaşlar ben yarın 2 ya da 3 günlük yeni bir geziye çıkıyorum, isteyen varsa herhangi bir yerinde takılabilir. Haritalar, ören yerleri, restoranlar, gurme noktaları ve konaklamalar aşagı yukarı ayarlandı. Rota: Kuşadası-Ahmetbeyli-Ürkmez(Lebedos),Sığacık (Teos),Urla(Klozomenai),Mordoğan, Karaburun, Küçükbahçe, Ildır(Erythrai) Çeşme, Alaçatı ve dönüş. Arkeolojiye ve yeme içmeye meraklı olduğumdan böyle bir rota belirledim. Bu rotanın benzerini yukardaki resimlerde de gördüğünüz gibi Tolme ve Grognard ile yapmıştık. Bu sefer biraz daha uzun, programlı ve detaylı olacak. Bol bol resim çeker, yediğim içtiğimi de anlatırım
engin abi bu hafta ben pas geçicem ama o taraflara gelirsek kesin senle bağlantıya geçerim,iyi tatiller bizim yerimizede gezz
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------
proman adlı üyeden alıntı
Tabana paspas kestim. Bana göre güzel oldu. Malzeme kalın ve ağır. Hızlı da gitsem sorun çıkarmıyor. Çeşmenin altına tutup hemen yıkıyorum.
paspas güzel olmuş,eğer giderken havalanmıyorsa bir ara bende yapayım
-
21 Ağustos 2011, 06:46
Lastik kalınlığı kanalları ile 10 mm. ağırda bükülmüyor. Minibüslerde kullandıkları para baskılı denenler ince onlar ile olmuyor. Kolay gelsin.
Bu arada Bilgisayar işi yapıyorsun sanırım. Daha önce yazdımmı hatırlamıyorum. İst. da 7 sene bende yapmıştım ama tatmin etmedi. (bulunduğum yerde Gold dahil 8 dükkandık ki o da kapattı zaten)
-
21 Ağustos 2011, 12:44
proman adlı üyeden alıntı
Lastik kalınlığı kanalları ile 10 mm. ağırda bükülmüyor. Minibüslerde kullandıkları para baskılı denenler ince onlar ile olmuyor. Kolay gelsin.
Bu arada Bilgisayar işi yapıyorsun sanırım. Daha önce yazdımmı hatırlamıyorum. İst. da 7 sene bende yapmıştım ama tatmin etmedi. (bulunduğum yerde Gold dahil 8 dükkandık ki o da kapattı zaten)
bulabilirsem bende aynı pas pas tan alayım ,evet bilgisayar işi yapıyorum dediğin gibi,güldürüyor nede öldürüyor ,yüzde 7-8 kar marjı ile bir arpa boyu ilerleme olmuyor ama başkada iş bilmiyorum bizde bildiğimiz işi yapıyoruz mecburen
-
27 Ağustos 2011, 14:26
Arkadaşlar ben bu hafta bir kısmkı artçıyla birlikte olmak üzere oldukça uzun ve eğlenceli bir gezi yaptım.
Daha önce bahsettiğim gibi önce tek başıma artçı olmadan Çeşme yarımadasına yönelmiştim, lakin bu rota kesmedi eve gelir gelmez hazır bavul da hazırken kan mı çekiyor nedir bilmem artçıyı arayıp güneye yöneldim. Çine üzerinden Sakar geçidinden inip Köyceğiz, Fethiye, Dalaman, Göcek, Fethiye, Kalkan, Kaş Demre Finike'den sonra Olimpos' a vardım ve orada Kadir'in ağaç evlerinde kaldım. Dönüş yolu olarak ise her ne kadar kıyı yolu kadar çekici olmasa da çok daha kısa ve duble yol olan Korkuteli- Denizli yolunu kullandım.
Çeşme yarımadası tahminimden sıkıcı geçti. Kuzeye doğru çıktıkça bırakın aracı, insanı tek bir davar bir koyun bile görünmez oldu. Özellikle Karaburun'dan sonra heryerde ürkütücü bir yanlızlık, terkedilmişlik sarplık hissi hakimdi. Kendimi bir anda Hakkari Cudi Dağındaymışım gibi hissettim. Buraları çok merak ediyordum öğrenmiş oldum. Yarımadayı tamamen dolanıp arka tarafta oldukça şirin ve güzel, sote bir balıkçı köyü Ildırı'ya gelince biraz rahatladım. Ondan sonra zaten Çeşme'ye oradan da Alaçatı'ya indim. Ardından da Kuşadası'na geri dönüp ertesi gün Antalya' ya hareket ettim.
Çine yolunda sıcaklık bir ara gölgede 39 ile asfalttan alev esiyordu. Köyceğiz tarafına vardığımda ise hamam gibi yoğun nem hissettim.
Böylece 3 gün içinde toplamda 1750 km yol yapmış oldum. Scarabeo genel olarak beklediğimden çok daha iyi performans gösterdi. Biraz da rahat etmek için normalde 20 bar olması gereken lastik basıncını bir bar aşağı çekip 19 bara düşürdüm. Yakıt tüketimim bir depoya 270 km idi. (8 litre)
Scarabeo Hiç bir yerde beni üzmedi. Ortalama hızım 90-100 km/h, virajlı yollarda ise 60-70 km/h. Virajlı yollarda Metzeller'ın ne kadar iyi bir yol tutuşu olduğunu bizzat öğrenmiş oldum. Sadece Tahtalı Dağına çıkarken aşırı sıcak ve yükten dolayı zirveye yaklaşırken hararet göstergesi fırladı ve gittikçe çekiş düştü. Düşük hızdanmıdır yokuştanmıdır bilmem radyatör müşürü devreye girmedi ve yokuş yukarı çıkmaya devam ettikçe yavaş yavaş motor durma noktasına geldi, nihayet stop edip 5 dk soğumasını beklemek zorunda kaldım. ( Sıcaklık gölgede 39-40 idi)
Başka araçlarla geçtiğim bu yollardan motorla geçmek gerçekten ayrı bir zevkmiş. Çam kokusunu içime çekerek her açıdan doğayı görebilmek pek keyifliydi. Özellikle köylerden geçerken anason kokusu, çam sakızı kokusu, tezek kokuları hasat kokuları birbirine karıştı, motosiklet gerçekten manzarayı gerçek anlamda yaşattırıyor.
Giderken nerede ne yenir neler görülür çalışıp ta gitmiştim, faydasını gördüm, sizlerle de paylaşmak istedim. Urla'nın katmerini, Çine'nin köftesini, Çıralı'nın hakiki kepekli undan yapılmış ıspanaklı yörük gözlemesini, Kemer'in Ulupınar köyünde Dev bir Çınar ağacının altında gürül gürülakan serin bir pınarın üzerinde Kavun içinde servis yapılan ballı dondurmayı, Korkuteli'nin mantarlı su böreğini, yanık kokulu dondurmasını unutamadım...
Hayat kısa arkadaşlar yiyin için gezin görün, ilerde keşke yapsaydım dememek için...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:08 ----------
-
27 Ağustos 2011, 16:21
o kofteden istiyorum...
9 gun tatil hatta dur arayayaım ben seni
-
27 Ağustos 2011, 17:13
grognard adlı üyeden alıntı
o kofteden istiyorum...
9 gun tatil hatta dur arayayaım ben seni
İyi olur gazlayalım yine bir yerlere. Kadir'in yeri tam senlikti. Çine köftesi Enişte Köfte diye bir yer, hayatımda yediğim en güzel köftelerden biriydi, midemde alacak yer olsa bir porsiyon daha götürecektim, o kadar lezzetli...Mehmet Yaşin'in Lezzet Durakları kitabı çok faydalı oldu o tarz yerleri keşfetmemde.
Bu arada ben bu uzun geziden gelirken bir ara, iş olsun ve ayaklarım açıksın diye apaçilik yapıp ayağa kalktım bir kaç saniyeliğine. Tesadüfen gördüm ki ayağa kalkınca rüzgar sesi neredeyse %80 kesiliyor. Nihayet jeton düştü, kasktaki tüm uğultu ve gürültünün ön camdan gelen hava türbülansından kaynaklandığını keşfettim... Tabi hemen çıkardım camı, onun yerine motorla gelen siyah, kısa mat siperliği taktım. Güllük gülistanlık oldu ortalık. Boşuna kaskı suçlamışım. O cam kısa kaldığından (En azından benim gövdeme) tüm rüzgarı kaskın çene ve yan kısmına veriyormuş. Bir süre böyle kullanıcam eğer kışa doğru rahatsız ederse şu hala gelmeyen 50 lik Givi ön camı taktırıcam.
Scarabeo'yu seviyorum!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)