Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Güle güle kullan, hayırlı olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sasuke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scarabeo 200 i.e.
    Alıntı volkanabur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun kazasız belasızsürüşler.çok doğru bir seçim yapmışınız

Alıntı proman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güle güle kullan, hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim, umarım herkes kazasız belasız kullanır motorunu=)

Kaç k.m.'de ne kadar yaktı hesaplarından pek anlamıyorum ama cuma öğleden sonra 25 liraya doldurduğum depoyla; karaköy'den, tarabya'ya; ordan, ataşehir'e, ataşehir'den gültepe'nin aşağısı olan yahya kemal'e ve ordan kaybolarak hasdal civarlarından dolaşarak tekrar tarabya'ya;tarabya'dan tekrar ataşehir'e ve ataşehir'den sarıyer'in maden adlı mahallesine ve maden'de de tekrar ataşehir'e işe geldim...sanırım depomda kalan benzinle tarabya'ya rahatlıkla dönebilirim ama döndüktan sonra ki ilk hareketimde benzin almam gerek diye düşünmekteyim. Dün akşama denk gelen ataşehir-maden yolunu 80 kilo ben- 60 kilo bir arkadaşla yaptık. eko modda 80'e kadar gayet güzel hızlanan motor, 80'den sonra hızlanmaya yavaşlayarak devam etti, fakat sport modda 80'den sonra hızlanma biraz daha seri oluyor ve tatmin ediyor. kaldı ki iki kişiylemotorun kontrollü hızlanması benim açımdan daha uygun...tek başıma kolaylıkla 140'ları gördüm ama zaten fazla hızlı seven biri olmadığım için bana oldukça yetti hızlanması...140 kilo yolcu,10 kiloya yakın yüküne rağmen, sarıyer'den, maden mahallesinin ilersine çıkan o dik rampayı gayet kolayca çıktık, yanımda taşıdığım yolcu sanırım bunu beklemiyordu, açıkcası ben de o performansı beklemiyordum ama çıktık valla...ama lastikler birazcık sıkıntılı...sanırım lastikleri değiştirene kadar başka bir yolcu taşımayacağım...bi'de merak ettiğim, çift ayak bölgesinden aşağıya doğru sarkan iki adet ince hortum var...onun ne olduğunu çözemedim ve çok çaresizim bu konuda...acaba bir bilen var mıdır? ki şimdiden teşekkürler...

Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    Alıntı sasuke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim, umarım herkes kazasız belasız kullanır motorunu=)

Kaç k.m.'de ne kadar yaktı hesaplarından pek anlamıyorum ama cuma öğleden sonra 25 liraya doldurduğum depoyla; karaköy'den, tarabya'ya; ordan, ataşehir'e, ataşehir'den gültepe'nin aşağısı olan yahya kemal'e ve ordan kaybolarak hasdal civarlarından dolaşarak tekrar tarabya'ya;tarabya'dan tekrar ataşehir'e ve ataşehir'den sarıyer'in maden adlı mahallesine ve maden'de de tekrar ataşehir'e işe geldim...sanırım depomda kalan benzinle tarabya'ya rahatlıkla dönebilirim ama döndüktan sonra ki ilk hareketimde benzin almam gerek diye düşünmekteyim. Dün akşama denk gelen ataşehir-maden yolunu 80 kilo ben- 60 kilo bir arkadaşla yaptık. eko modda 80'e kadar gayet güzel hızlanan motor, 80'den sonra hızlanmaya yavaşlayarak devam etti, fakat sport modda 80'den sonra hızlanma biraz daha seri oluyor ve tatmin ediyor. kaldı ki iki kişiylemotorun kontrollü hızlanması benim açımdan daha uygun...tek başıma kolaylıkla 140'ları gördüm ama zaten fazla hızlı seven biri olmadığım için bana oldukça yetti hızlanması...140 kilo yolcu,10 kiloya yakın yüküne rağmen, sarıyer'den, maden mahallesinin ilersine çıkan o dik rampayı gayet kolayca çıktık, yanımda taşıdığım yolcu sanırım bunu beklemiyordu, açıkcası ben de o performansı beklemiyordum ama çıktık valla...ama lastikler birazcık sıkıntılı...sanırım lastikleri değiştirene kadar başka bir yolcu taşımayacağım...bi'de merak ettiğim, çift ayak bölgesinden aşağıya doğru sarkan iki adet ince hortum var...onun ne olduğunu çözemedim ve çok çaresizim bu konuda...acaba bir bilen var mıdır? ki şimdiden teşekkürler...
    öncelikle motorunuz hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız binmenizi dilerim,ilk olarak motorunuzun rodajda olduğunu size hatırlatmak isterim,eğer motorunuzun sağlıklı bir şekilde açılmasını ve çalışmasını istiyorsanız rodaj dönemi olan ilk 1000 kmde yüksek devirlerden ve yüksek süratten uzak durmanız,artçı ile motoru zorlayacak denemelerden uzak durmanızı tavsiye ederim,lastik konusunda metzeller feel free veya michelin city grip en iyi 2 tercih olacaktır,kış gelmeden değiştirmeniz tavsiye olunur,aşağıdan sarkan iki hortum tahliye için ,benzin dolumu sırasında taşma olursa fazla benzin oradan tahliye ediliyor .
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

sasuke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scarabeo 200 i.e.
    Alıntı Tolme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle motorunuz hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız binmenizi dilerim,ilk olarak motorunuzun rodajda olduğunu size hatırlatmak isterim,eğer motorunuzun sağlıklı bir şekilde açılmasını ve çalışmasını istiyorsanız rodaj dönemi olan ilk 1000 kmde yüksek devirlerden ve yüksek süratten uzak durmanız,artçı ile motoru zorlayacak denemelerden uzak durmanızı tavsiye ederim,lastik konusunda metzeller feel free veya michelin city grip en iyi 2 tercih olacaktır,kış gelmeden değiştirmeniz tavsiye olunur,aşağıdan sarkan iki hortum tahliye için ,benzin dolumu sırasında taşma olursa fazla benzin oradan tahliye ediliyor .
    Çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz kazasız belasız kullanırız. Ben motoru 3.000 k.m.'de çok iyi bir bakıcıdan satın aldım, yani ikinci el...lastik tavsiyenizi not aldım, zaten forumda okumuştum bu lastik isimlerini...kışa kadar bütçemi ayarlayıp bu işe bir son vereceğim=) şimdilik bu oldukça zor=) Ben de benzinden şüphelenmiştim, sonrada sıvı soğutmaya bağlamıştım ama neden böyle düşündüm bilmiyorum=) ve benzin kapağı bugün oldukça zor açıldı, bi'de motoru durdurmak için anahtarı kapalı konuma getirdiğimizde bir ses çıkıyor, acaba bu normal mi, yoksa bana özel bir ses mi acaba?=)

Motosikleti
    Şu an yok.
    Arkadaşlar Metzeller lastiklerle ilgili deneyimlerimi, faydalı olabileceği düşüncesiyle aktarmaya devam ediyorum;

Bugün bir Ada- İzmir yapıp geri geldim. Gelirken Pamucak plajına saptım. Plaj kenarından giderken sorun yoktu, lakin dönüşte gelgit ve rüzgar nedeniyle deniz, plajdan bayağı içeri girmiş vaziyetteydi, aynı yolu geri dönmekten başka yapacak ta bir şey yoktu. Yol boyunca çeşitli su birikintilerine değişik hızlarda girip hafiften fren de yapmıştım. Ancak balçık kıvamına gelmiş ince kumuldan geçebileceğime doğrusu hiç ihtimal vermiyordum, kesin saplanıp kalacağım diye endişe ediyordum. Sonuç gerçekten şaşırtıcı. Ayrıca bilen bilir Ahmetbeyli tarafındaki virajlı yolu. Virajlarda gerçekten çok güvenli giriyor. En ufak bir yol kavrayamama yaşamadım Allah'a şükür. Adamlar boşuna ün yapmamış bu Metzeller ile. Kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum.

Scarabeo uygun bir lastikle makul hız limitlerinde bilinçli kullanılırsa ideal ve son derece güvenli bir motosiklet arkadaşlar.

Motosikleti
    Alıntı sasuke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz kazasız belasız kullanırız. Ben motoru 3.000 k.m.'de çok iyi bir bakıcıdan satın aldım, yani ikinci el...lastik tavsiyenizi not aldım, zaten forumda okumuştum bu lastik isimlerini...kışa kadar bütçemi ayarlayıp bu işe bir son vereceğim=) şimdilik bu oldukça zor=) Ben de benzinden şüphelenmiştim, sonrada sıvı soğutmaya bağlamıştım ama neden böyle düşündüm bilmiyorum=) ve benzin kapağı bugün oldukça zor açıldı, bi'de motoru durdurmak için anahtarı kapalı konuma getirdiğimizde bir ses çıkıyor, acaba bu normal mi, yoksa bana özel bir ses mi acaba?=)
    benzin kapağını fazla sıkma vakumlamadan dolayı açılması zorlaşıyor bendede öyle stop ettiğinde tak sesi gelmeside normal

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------

Alıntı Yurdukoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Metzeller lastiklerle ilgili deneyimlerimi, faydalı olabileceği düşüncesiyle aktarmaya devam ediyorum;

Bugün bir Ada- İzmir yapıp geri geldim. Gelirken Pamucak plajına saptım. Plaj kenarından giderken sorun yoktu, lakin dönüşte gelgit ve rüzgar nedeniyle deniz, plajdan bayağı içeri girmiş vaziyetteydi, aynı yolu geri dönmekten başka yapacak ta bir şey yoktu. Yol boyunca çeşitli su birikintilerine değişik hızlarda girip hafiften fren de yapmıştım. Ancak balçık kıvamına gelmiş ince kumuldan geçebileceğime doğrusu hiç ihtimal vermiyordum, kesin saplanıp kalacağım diye endişe ediyordum. Sonuç gerçekten şaşırtıcı. Ayrıca bilen bilir Ahmetbeyli tarafındaki virajlı yolu. Virajlarda gerçekten çok güvenli giriyor. En ufak bir yol kavrayamama yaşamadım Allah'a şükür. Adamlar boşuna ün yapmamış bu Metzeller ile. Kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum.

Scarabeo uygun bir lastikle makul hız limitlerinde bilinçli kullanılırsa ideal ve son derece güvenli bir motosiklet arkadaşlar.
    limitleri aşmayalım hiç bir lastiğede sonsuz güvenmeyelim onlara sadece iş son şansımızı denerken düşsün ve bizi kurtarsın

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:30 ----------

Alıntı özproman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkaya çanta taktım. İçine pandizot kapladım hatta sele altını da kapladım. Hem koyduklarım ses yapmıyor hem de kask çizilmez !

beyaz renk motora beyaz çantada çok yakışıyor bu arada sizin sele rengi grimi? çantanın içine pandizot yapmanız iyi olmuş ,içinde birşey varken tıkırtı yapmaz
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

Merhaba Tolme,
    Sele gri. scarabeo net diye geçiyor. Farkı da beyaz grenajda selenin gri olması.
    Ben gene birşey soracağım. Kontak anahtarını kullanım sonrası çıkarttığımda sıcak oluyor. Sende de öylemi?
    iyi sürüşler & günler dileklerimle

Motosikleti
    Alıntı proman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Tolme,
    Sele gri. scarabeo net diye geçiyor. Farkı da beyaz grenajda selenin gri olması.
    Ben gene birşey soracağım. Kontak anahtarını kullanım sonrası çıkarttığımda sıcak oluyor. Sende de öylemi?
    iyi sürüşler & günler dileklerimle
    evet sıcak oluyor,sebebide radyatörün hemen arkada olması

Motosikleti
    http://www.scarabeoscooters.com yeni modelin tanıtım videosu var ve diğer scarabeo modellerinin ayrıntılı bilgilerini bulabilirsiniz

Motosikleti
    bugün bir müşterim geldi,benim dükkanın içinde duran motoru incelemeye başladı daha sonra aramızda aynen şu şekilde bir konuşma geçti ''aaa bu aprilia mış,aprilia sadece yarış motorları üretmiyormuydu? benim cevabımda şu şekilde oldu "evet aprilia yarış motorlarıda üretiyor ama scooter de çıkartıyor" müşteri "ozaman bunun performansıda iyidir" ben "evet bedeni scooter olsada ruhunda bir yarışçı var" aprilia scarabeo yu en güzel anlatan bu sohbeti sizlerle paylaşmak istedim

Motosikleti
    Şu an yok.
    Evet, sıcakların biraz geçmesini ve ortalığın biraz sakinleşmesini bekliyorum. Zira şu sıralar, özellikle hafta sonları yazlıkçıların oluşturduğu korkunç bir kaos var, gerek trafikte gerekse denizde. ( Geçende Davutlar yolunda tam 3 km'lik bir kuyruk vardı, motosiklet olmasa hayatta kurtulamazdım) Araçlar, Scooter diye sürekli beni sollamaya, ekarte etmeye, emniyet şeridine sürüklemeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki ben de ortalama 90 km/h ile gidiyorum, boşuna geçiyorsunuz beni

Bu arada en kısa zamanda aşağılara, Fethiye tarafına ineceğim. İnşallah beraber gideriz. Bir türlü bir araya gelemiyoruz malum, işlerimizden ötürü. Lastikler takılaldan beri seyahat etmek büyük zevk oldu, eskisi gibi tedirgin etmiyor virajlarda. Yaz bitmeden şu birlikte seyahat işini gerçekleştirelim arkadaşlar.

Motosikleti
    Alıntı Yurdukoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet, sıcakların biraz geçmesini ve ortalığın biraz sakinleşmesini bekliyorum. Zira şu sıralar, özellikle hafta sonları yazlıkçıların oluşturduğu korkunç bir kaos var, gerek trafikte gerekse denizde. ( Geçende Davutlar yolunda tam 3 km'lik bir kuyruk vardı, motosiklet olmasa hayatta kurtulamazdım) Araçlar, Scooter diye sürekli beni sollamaya, ekarte etmeye, emniyet şeridine sürüklemeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki ben de ortalama 90 km/h ile gidiyorum, boşuna geçiyorsunuz beni

Bu arada en kısa zamanda aşağılara, Fethiye tarafına ineceğim. İnşallah beraber gideriz. Bir türlü bir araya gelemiyoruz malum, işlerimizden ötürü. Lastikler takılaldan beri seyahat etmek büyük zevk oldu, eskisi gibi tedirgin etmiyor virajlarda. Yaz bitmeden şu birlikte seyahat işini gerçekleştirelim arkadaşlar.

hafta sonları bir yere gidip gelmeye bende korkar oldum özellikle pazar günleri ,yazlıkçıların oluşturduğu uzun konvoylar aliağa izmir arasındaki yolu resmen kilitliyor :( para mevzusunu çözebilirsem aşağılara bende inmeyi istiyorum ama herşey duygusal da bitiyor engin abi bir hafta sonunu planlıyalıp birlikte geçirelim

grognard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aga tutturamadık ki bi birbirimizi...

ben kons gibiyim zaten bi engin abi ile bi tolga abi ile... bu cümle cok sakat oldu ama dursun nese..

ya tolga abi gel bi haftasonu adaya baskın yapalım...

bide tire koftesi işi vardı ne oldu o?

Motosikleti
    Şu an yok.
    Aslında bu ara bir yağ değişimi için İzmir'e gelsem fena olmaz kilometrem 5000'i devirdi. 6000 de bir mi değişiyordu bu yağ?

Hafta sonları yollar, yazlıkçılar nedeniyle korkunç kalabalık oluyor hafta içi bir ara bu tarafa doğru gelin Tire Kaplan Köyü'nde tereyağlı Tire Köftesi yiyelim. Uzak mesafeye gitmeye gerek yok.

Bana öyle geliyor ki, Allah kaza bela vermezse bu motor bir yıl içinde çok ciddi kilometre yapacak gibi, yerinde durmuyor meret. İş güç sezon vs olmasa Türkiye'yi turlardım emin olun

Motosikleti
    bu haftaiçi kardeşim askerden dönecek hafta sonu onlarla birlikte olma ihtimalim yüksek ama bir program yapılmazsa telefonla haber ederim ,tirede bir köfte yeriz ozaman

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200ie
    Arkadaşlar, ben de Scarabeo almak istiyorum ancak gidip motosikleti görme imkânım yok yani motosikleti almaya karar verip 1 gün içinde gidip alıp dönmem lazım. Aklıma takılan şey motosikletin yüksekliği, 170 cm boyla bu motosiklete binebilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
    Şu an yok.
    Alıntı llaw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, ben de Scarabeo almak istiyorum ancak gidip motosikleti görme imkânım yok yani motosikleti almaya karar verip 1 gün içinde gidip alıp dönmem lazım. Aklıma takılan şey motosikletin yüksekliği, 170 cm boyla bu motosiklete binebilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    Arka amortisörleri indirirsen sanırım rahat binersin, normal şartlarda da binersin öyle enduro gibi abartılı bir yüksekliği yok, lakin ben 176 boyla bile ayaklarımın tabanı tam yere basamıyor. Hafif ön uca doğru oturursam ancak o zaman tam basabiliyorum. Yine de motoru görüp üzerine oturmanı, mümkünse bir tur atmanı tavsiye ederim, benim sevdiğim bir motoru bir başkası sevmeyebilir, zevk meselesi.

Motosikleti
    benimde boyum 1.76 ayaklarım tam basmıyor ama yeterli oluyor,sizde biraz daha ayak uclarına basarsınız,en iyisi üzerine oturup bakmak

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200ie
    Motosikleti görmeden, üstüne oturmadan kaparo yatırdım, artık hayırlısı

Motosikleti
    Şu an yok.
    Motosikleti görmeden, üstüne oturmadan kaparo yatırdım, artık hayırlısı
    ,

Olsun, hayırlı olsun, demek ki forumdaki yazdıklarımız yeterince bilgilendirici ve etkili olmuş karar vermenizde.

Arkadaşlar Scarabeo'ya motosiklet radyosu monte etmek istiyorum, sizce olabilir mi? Hoparlörleri direksiyonun hemen altındaki boşluklara yapıştırmayı düşünüyorum, radyoyu da ayna koluna. İzmir'de direk gidip taktırabileceğim bir yer biliyormusunuz?

Bir de elimde fazladan bulunan bir gps var onu da monte etmek istiyorum, malum ben çok sık köyleri küçük yerleri gezmeyi seviyorum ve sık sık da kayboluyorum Daha önce arabamda kullandığımda çok faydasını görmüştüm, acaba bu gps i nereye monte edebilirim. Sonuçta vantuzlu bir dalga. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)