Herkese tekrar selam arkadaşlar,
Öncelikle Movibiker arkadaşım fotoğrafların gerçekten çok güzel, çok beğendim, en kısa zamanda ben de koyacağım bu tarz gezi resimlerini, devamını bekleriz.
Scarabeo'm ile 1000 km. ye yaklaştım. Sürüşü konforlu olunca kilometreler hızla akıp gidiyor... Önceden zoda darda kalmadıkça scooter ile uzun yola gitmezdim şimdi her fırsatta 200 kilometrelik kısa mesafeli yollara sık sık gider oldum. Ne yaparsam yapayım ( sürekli 135 de gitsem) 20 liralık benzinle en az 150 km gidiyor. İzmir- Kuşadası Kuşadası - Denizli vs.
Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum kalitesi kesinlikle bariz bir şekilde açık ara önde. Titreşim sıfıra yakın. 89 kilo olmama rağmen gayet torklu bir şekilde manyak dik yokuşları 60 k. hızla çıkıyorum.
Lakin beni tek rahatsız eden şey yüksek hızda ( 125-135 arası) dik otoruşu sebebiyle rüzgarı direk göğüs ve boyuna vermesi. Yüksek cam taktırsam mı diye düşünmüyor değilim. Ayrıca hafif olması sebebiyle dik oturunca, yine rüzgarlı havalarda baya yelkenli gibi sağa sola yatıp dans etmişliğim de var.
Tırsıp hızı azaltıyorum. Zaten bu tarz motorlarda kanımca çok yüksek hız doğru değil. 90-100 arası son derece keyifli bir sürüş veriyor.
Kısacası sürüşü, malzeme kalitesi, göstergelerinin zenginliği ( Akü voltajından sıcaklık göstergesine, çift tripmetreden, dijital saate kadar aradığınız herşey var.) virajlardaki yanlama kabiliyeti (Çoğu scooterda bu zor bir iş) saat gibi çalışan sessiz motoru, yerden yüksek olması sayesinde rahatça kaldırımlardan inebilmesi hatta kol kadar kraterlerden rahat geçebilmesi ile tabiri caizse dört dörtlük bir scooter benim için.
İşlerden fırsat bulursam yakın çevreye doğru kampa gidip fotoğrafları ekleyeceğim.
Herkese keyifli sürüşler.