ben aliağa dayım izmire 60km uzaklıkta,eğer izmirin içinde olsaydım yardımcı olmaya çalışırdım yinede,bu arada beverly 500 çok güzel bir makine ama temizini bulup almak lazım,eğer 2005 model 6000km deki ilanı söylüyorsan insanların günahını almak istemem,yanılıyorda olabilirim ama bana hiç inandırıcı gelmedi,2005 model bir motor normalinde enaz 25-30.000km de olur,ayrıca lastikler filan yeni değişmiş city grip lastik takılmış ,dış görünüşü temiz gibi ama gerçek km si nedir bilemeyiz
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7103908/detay/
linkinde buldum, 8250 olur dedi, 14500 km gibi, İzmir'e gelirsem orada nereye gösterebilirim.
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
Motopit Serdar bey ile görüştüm, Akşam 17,30 da ara, yardımcı olacağım dedi. Ali bey (motor sahibi ile) biraz evvel tekrar görüştüm, 12000 Km bakımını motor ustası arkadaşı yapmış, kayışı da kendileri değiştirmişler. Diğer bakımlarını (6000 km) servis yaptığını söyledi. Motopit ile kavga ettim dedi, servis hizmetinden dolayı, motoru ucuza almak istediler gibi şeyler söylediler. İzmir'e gelmeden motoru Serdar ustaya baktırıp emin olduktan sonra almaya karar verceğim.
Tolme, motopit referans vermedi. Motorda sorun olduğunu ama neyin olduğunu söylemedi, satıcı da kavga ettik diyor, ama kimse birşey söylemiyor
çok enteresan bir durum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:00 ----------
motoru güçlüdür ama tipi scarabeodan pekte farklı değil,sıfır scarabeo almayı düşünmez misiniz??hem 1250 lira cepte kalmış olur hemde cillop gibi sıfır motor sahibi olursun
valla ilginç bir durum ,ben motorumu motopitten aldım 1 bakımınıda orada yaptırdım,esnaf olarak şuana kadar da kendileri ile bir problemim de olmadı,genel olarak yardımcı olmaya çalışan bir servis izlenimi verdiler ama servisle de çokta bir işim olmadı bugüne kadar,bu servisin haricinde birde motostop var,sahibi ercan dinamit onlarda yetkili servis ama nasıldır bilemiyorum hiç gitmedim,istersen onlarlada bir görüş aynı şekilde, belki dediğin gibi servis dışı uygulamaya tabi kaldığı için serdar beyde referans vermek istememiş olabilir,veya araları iyi olmadığı içinde öyle söylemiş olabilir,öteki servislede görüşmeni dilerim,hayırlısı olsun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:14 ----------
yorumuna tamamen katılıyorum çok temiz scarabeo larda var sıkıştıkları için satıyorlar onlarlada irtibata geçin derim,scarabeo düşünürseniz wand nickli üye arkadaşımız eğer bir değişiklik olmadıysa acil nakit ihtiyacından dolayı satıyordu
bu konuya abone olup scarabeo almayı düşünmüştüm, sonradan daha seri bir makine almaya karar verdim, bir iki yıl içinde kanun değişir, otoyola çıkamayız diye 200 cc motordan vazgeçtim. Eğer ki 200 cc kategorisinde bir motor alırsam tabiki scarabeo alırım. Forumlardan 500 cc beverly ile ilgili okuduklarım bana daha çekici geldi. Şuanda da cbf 500 kullanıyorum, çok da memnunum, bir de scooter almak istiyorum.. Eğer ki motosiklet fuarına kadar scooter almazsam, fuarda beverly 500 'ün yenisini alırım.
Motostop'a da sorup motorla ilgili referans almaya çalışacağım. Bu motoru almak istiyorum arkadaşlar
Arkadaşlar öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım kazasız belasız süreriz.
Alacak olan arkadaşlara fikir vermesi açısından yararlı olabilir diye umduğum bir iki önemli ayrıntıdan bahsetmek isterim.
Benim için önemli olan, şehir içinde hantal olmayan ve az yakan, öte yandan yakın çevreye de ( 100-200 km arası) zorlanmadan, yorulmadan gidebileceğim bir motor olması gerekti, bu yüzden Scarabeo'yu seçtim. Daha uzun yollar için tercihim turing ya da cruiser tarzı bir model olurdu. Kısacası hem şehir içinde son derece atik, hem de yakın çevreye 100-120 km sürat ile zorlanmadan gidebileceğiniz oldukça tasarruflu(Neredeyse inovadan bile az yakıt tüketen), son derece kaliteli bir işçiliğe sahip, gürültüsüz, titreşimsiz çalışan ideal bir motorsiklet bence.
Otoban konusuna gelince; Ben şahsen otobanlardan nefret ediyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm. Sürekli aynı duvar manzarasıyla kamyon, otobüs, gazcı, manyak vs ile aynı kulvarda uzun süreli bir yolculuk scooter tarzı motorlar için hoş değil bence.(Racing, turing, chopper olsa belki daha farklı düşünebilirdim) Benim için en zevkli en ideal sürüş, sürekli değişken, ara ara virajlı, manzaralı yollarda, köylerden, çiftliklerden geçerek yapılan sürüş. Dolayısıyla varsın otobanda 200 cc altını yasaklasınlar, çok ta tın
Tüm arkadaşlara selamlar.
bugün biraz dağ yollarına vurdum kendimi,bursa'nın dağ köylerinden alaçam köyüne çıktım,dağ bayır hiç fan açmadan tırmanıyor makine hiçbir sorunla karşılaşmadım.
bir iki foto koyayımda ortalık şenlensin
Uploaded with ImageShack.us
Fotolar güzel eline sağlık Bu tarz bi gezide otomatik vites olması büyük avantaj etrafındaki doğaya odaklanır insan vites debriyajla uğrasıp duracağına.. keyif katsayısı artar
evet otomatik olması çok güzel oluyor,ortamı seyrede seyrede gidiyorsun,bu pek gezi tadında bişey olmadı,bugün öyle sıcak olduki işyerinde patlayacak hale geldim,atladım motora dağa doğru tırmanmaya başladım çıktığım yerde hava 6 derece daha serindi biraz nefes alıp yine işe döndüm.
Allah nasip ederse cumartesi ana yoldan uludağa çıkmayı düşünüyorum,sarıalan,oteller bölgesi,çobankaya,bakacak mevkii tur yapacam.o gezinin fotoları daha çok olacak inşallah.
bu motorun en güzel yanlarından biriside yüksek olması,sanki jip sürüyor gibi yukarıdan bakman geniş bir görüş açısı sunuyor ,altıda kolay kolay bir yere değmiyor,özellikle ara yollardan bu şekilde gezmek çok güzel ,ormanın kokusunu içine çekeren, etrafın güzelliği seyrediyorsun ,çok keyifli bir sürüş oluyor
2. resimde hararet göstergesi yarımın biraz üzerindeyken fan açmadımı ? Benimki biraz geçince hemen açıyordu oysaki..
benim motor yarım hararette hiç fan açmıyor,ikinci resimde görmüş olduğun çizgiyi geçince fan devreye giriyor,o fotoyu tam dönüşe geçtiğim anda çektim,gazı kestiğim anda devirdayim yavaşladığı için hararet biraz arttı tam o sırada fan açıldı,biraz hızlanıp indikten sonra fan devreden çıktı,sonra 4. fotoyu çektim.tırmanış esnasında fan açılmadı hiç,tırmanışta 16 km boyunca hiç aralıksız aşırı dik ve virajlı çıkış ve maksimum hız 40km. sıcaklık gölgede 35 derece
çok sorunsuz makine hiç üzmüyor beni,
bu arada uludağ gezisi yalan oldu,bugün bir tane golden retriver aldım 48 günlük yarın onunla uğraşacam,aşıları kulübe kalacak yer ayarlamak falan
Herkese selam,
Ayrı bir başlığa yazmıştım ama burası daha uygun galiba.Yıllardır içindeki motorsiklet sevgisini kiralama yoluyla bastırmaya çalışan biri olarak siteye yeni katıldım. Daha önceki deneyimlerim genelde 100 cc. olmak üzere hep scooter kullanmaktı Geçen Aralık ayında ehliyet alırken ilk defa vitesli motorsikletleri de kullandım. Artık bir scooter almak istiyorum ama çoğunluk gibi ben de kararsızım.
36 yaşında, 106 kilo, 185 cm boyda biri olarak, etrafımdakiler 400 cc. den aşağıya bakmamamı söyleseler de madden ben öyle hissetmiyorum. Haftasonu netten Yamaha X-city 250 ve Kymco Xcite 250 hoşuma gitti. Hatta gidip inceledim. Yamaha gerçekten çok şık görünüyor. Forumlara girince "çirkin kral" Aprilia Scarabeo da ilgimi çekmeye başladı hatta okudukça ve herkesin memnun olduğunu görünce güzelleşmeye başladı.
Daha fazla uzatmadan sorum şu ;
Haftasonları ev civarında (Koyatağı - Bağdat Cad.) arası gezmek, hafta içi Bakrıköy - Kzoyatağı arasını bir defa gitmek ayda bir h.sonu Riva / Şileye gitmek için hangi motor yeterlidir. Bu gezilerin yarısına 62 kilo , 175 cm eşimin de katılacağını hesaba katıyorum
Aprilia 7,000 TL
Kymco 8,300 TL
Yamaha 9,200 TL
Bu tabloya göre tipi fln bırakıp Aprilia Scarabeo alayıkm diyorum, bu motor bizim ihtiyaçlarımızı karşılar mı?
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mark...#ixzz1PAlQRopO
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)