omersirin adlı üyeden alıntı
Size derhal cevap vereyim. Tabi ki 'mümkün olur'. Öncelikle bunun için bütçenizin uygun olması, yeteneğinizin olması, araç kullanmaya eğiliminizin olması, sonra da ve belki de en önemlisi sizi rahat bırakan, boğan, baskın olan, sizin yerinize her şeyi planlayan, düzenleyen, hayatınızın her alanını planlayan bir çift helikopter anne/babanızın olmaması halinde bandit gibi 600-650 cc'lik motosikletlere binebilir ve kullanabilirsiniz.
Bandit sürücüsünün hatalarını telafi edebilen bir motosiklettir, zira öyle dengeli, stabildir ki üzerindeki insana 'iğnenin deliğinden geçme hissini/sendromunu hissettirir; frenleri sağlamdır, çocukluk hastalıkları yoktur, evrimini neredeyse tamamlamış, kemale ermiştir. Siz üzerinde kendinizden eminseniz, gazı açabilir, agresifliğini tadabilirsiniz, hoş olmayan süprizler yoktur, orta devirlerde en güçlü ve düzenlidir. Şehir içinde fazer gibi yüksek devirde gitmez, bu nedenle gereksiz bağırtı duymazsınız. Bazıları çok yaktığını söyler ancak siz onlara inanmayın, çünkü onlar motosiklet kültürünu yeterince idrak edememiş kişilerdir ve banditi otomobiller ile kıyaslayan garip varyemezlerdir, unutmayın motosiklet bir hobi değil yaşam biçimidir ve tutkudur (Yakıt tüketimine dair bilgiler bu topikte vardir ve ayrıca bu tür bilgileri, bildiğiniz gibi, internetten bulmak mümkündür). Hobi olduğunu düşünenler yüzünden vergileri % 37'dir.
Kısaca; 250 cclik motosiklet kullandıktan sonra bandit aldım ve ilk kullanışımda Bursa'dan Istanbul'a geldim. Umarım aydınlatıcı olmuşumdur. Yukarıdaki bilgiler hem tecrübeye hem de kitabi bilgiye dayanmaktadır. Bunu yazıyorum çünkü mesnetsiz ve bilen bilmeyenlerin itirazlarının önüne geçebilmeyi umuyorum.