Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
18. sayfa BirinciBirinci ... 81617181920 ... SonuncuSonuncu

Mondial 100 mfh (Cup) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Canın sağolsun kardeşim...
    Burda Mengu varken hiç yanlızlık hissetmezsin emin olabilirsin.
    Adam dert babası. Kimin ne sorunu olsa, ondan yardım istiyor. En başta da ben yüzsüzü..!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl hitap edeyim diye yaşınızı sordum. Hatta çoğu kez abi, dediğim de olmuştur. Ama aşağı yukarı aynı yaştaymışız.
    Bende 86 doğumluyum. Yani 26 yaşındayım. Bu yaşta bu tecrübe 'Maşallah'...
    Ne mühendisi bu arada? Makine falan mı? Bu arada ben vasıfsız bir işçiyim Ama çok şükür ki ailemi geçindirecek bir işim var.
    Türkiye şartlarında bu bile çok şey demek, ne yazık ki..!!

---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:36 ----------

http://www.hepsiburada.com/liste/tex...oryId=20029255
    Bu eldiven fiyatına göre iyi mi? Yoksa "camgöz'e" gidip 35 lira olanlardan mı alalım?
    Enerji sistemleri mühendisiyim kısmetse seneye eylülde yüksek lisansa da gidicem.
    Ben kimseyi işine gücüne göre ayırmam yeterki iyi insan olsun.
    Ben çocukluktan beri teknik işlere çok meraklıyım babadan da çok gördüm insan babasına da özeniyor doğal olarak. Geçen sene bi çinli motor aldım. Sıfır olmasına rağmen sürekli sağı solu gevşiyodu, tamircilere gitmekten bıktım usandım tamircilere gitsem de yolda çok kaldım ondan sonra imkan oldukça motor tamiriyle uğraşmaya başladım. Şu an apartmanın altında da küçük bir garaj var orda teknik çalışmalar yapmak hiç sıkıntı olmuyo tabi.

Eldiveni bence denemeden uzaktan almayın, elinize güzel otursun rahat etmesi açısından. Bir de çift katlı elvidenlerde dikişlerine bakın bazıları hemen parçalanıyo yada kusurlu defolu falan oluyo ele oturmuyo.

furko2424 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cheap Urban Bike
    Canın sağolsun kardeşim...
    Burda Mengu varken hiç yanlızlık hissetmezsin emin olabilirsin.
    Adam dert babası. Kimin ne sorunu olsa, ondan yardım istiyor. En başta da ben yüzsüzü..!!
    sağolun var olun cublara ne gibi aksesuarlar alabiliriz? neler yakışır?

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    10 lira fazla olsun, gidip, bakıp, deneyip alalım yani :D

---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Alıntı furko2424 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağolun var olun cublara ne gibi aksesuarlar alabiliriz? neler yakışır?
    Ben genelde sadelikten, orjinallikten hoşlanırım. Aksesuar ve modifiye işinden pek anlamam.
    Gaziantep'li arkadaşlar sana daha çok yardımcı olabilir bu konuda. Onlar bu işin kralını yapıyor.

Motosikleti
    Cheap Urban Bike
    10 lira fazla olsun, gidip, bakıp, deneyip alalım yani :D

---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Ben genelde sadelikten, orjinallikten hoşlanırım. Aksesuar ve modifiye işinden pek anlamam.
    Gaziantep'li arkadaşlar sana daha çok yardımcı olabilir bu konuda. Onlar bu işin kralını yapıyor.
    akseuar dediğim apaçiler gibi değil.Arka çanta,ön cam vb. gibi şeyler

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bende ön siperlik var. Büyük olandan. Şimdiki aklım olsaydı yarım olandan alırdım. Çünkü geceleri karşıdan gelen araçların farları yüzünden görüş zayıflıyor biraz.
    Yağmur yağdığında ise sıfıra düşüyor.
    Arka çanta ise, deri görünümlü plastik, ucuz bir çanta var. klasik topcase'ler, özellikle düz olmayan yollarda traktör gibi çok ses çıkardığı için bunu tercih ettim. Zaten pek kullanmıyorum. Ayrıca ön sepetlik de var. O çok işime yarıyor. Ufak tefek şeyleri hep oraya katıyorum. Benim motosiklette başka birşey yok.

---------- Post added at 00:11 ---------- Previous post was at 00:07 ----------

http://img428.yukle.tc/images/2074ON...51743314_0.jpg

---------- Post added at 00:14 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

Motosikleti
    Cheap Urban Bike
    Bende ön siperlik var. Büyük olandan. Şimdiki aklım olsaydı yarım olandan alırdım. Çünkü geceleri karşıdan gelen araçların farları yüzünden görüş zayıflıyor biraz.
    Yağmur yağdığında ise sıfıra düşüyor.
    Arka çanta ise, deri görünümlü plastik, ucuz bir çanta var. klasik topcase'ler, özellikle düz olmayan yollarda traktör gibi çok ses çıkardığı için bunu tercih ettim. Zaten pek kullanmıyorum. Ayrıca ön sepetlik de var. O çok işime yarıyor. Ufak tefek şeyleri hep oraya katıyorum. Benim motosiklette başka birşey yok.

---------- Post added at 00:11 ---------- Previous post was at 00:07 ----------

http://img428.yukle.tc/images/2074ON...51743314_0.jpg
    hmm.peki yazın kapalı kasklar çok bunaltıyor şundan almak istedim fakat 13 liralık kasktan hayır gelmez diye almadım sizce alınır mı?

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf

Bu da ön sepet..

---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:17 ----------

Link falan göremedim ama tabi ki 13 liralık kask takılmaz.
    Kast ettiğin kask tam açık, jokey kaskı diye tabir edilen kask herhalde.
    Seni korumadıktan sonra takmanın bir mantığı yok.
    Daha tecrübeli olan arkadaşların tavsiyeleri tam kapalı kask kullanmanın daha güvenli olduğu yönünde. Üstelik İstanbul gibi çok da sıcak olmayan bir şehirde yaşıyorsun. Yinede bunalıyorum diyorsan, bence çene açılır bir kask al. Ben Adana'da oturuyorum. Yazı oldukça sıcak. Çene açılır GDR kask kullanıyorum. Çok da iyi olduğunu söyleyemeyeceğim ama şimdilik idare ediyorum. İlk fırsatta AGV veya LS2 çene açılır bir kask almayı düşünüyorum.

Motosikleti
    Cheap Urban Bike
    http://img429.yukle.tc/images/533411227585.jpg
    Bu da ön sepet..

---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:17 ----------

Link falan göremedim ama tabi ki 13 liralık kask takılmaz.
    Kast ettiğin kask tam açık, jokey kaskı diye tabir edilen kask herhalde.
    Seni korumadıktan sonra takmanın bir mantığı yok.
    Daha tecrübeli olan arkadaşların tavsiyeleri tam kapalı kask kullanmanın daha güvenli olduğu yönünde. Üstelik İstanbul gibi çok da sıcak olmayan bir şehirde yaşıyorsun. Yinede bunalıyorum diyorsan, bence çene açılır bir kask al. Ben Adana'da oturuyorum. Yazı oldukça sıcak. Çene açılır GDR kask kullanıyorum. Çok da iyi olduğunu söyleyemeyeceğim ama şimdilik idare ediyorum. İlk fırsatta AGV veya LS2 çene açılır bir kask almayı düşünüyorum.
    kusura bakma linki koymamışım http://www.hepsiburada.com/liste/elf...oryId=20029253

yazları zaten çene açılır kask kullanıyorum ama o da kesmiyor beni acayip bunalıyorum boğulur gibi oluyorum yokmu bunun bi hal çaresi

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------

ls2 nin şu kaskını kullansam nasıl olur ?

http://www.rialli.com/urunler/motors...et-ii-gri-ls2/

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bu diğer kasktan çok daha iyidir.
    Genelde kapalı kask, temmuz ve ağustos aylarında da bunu takarım diyorsan olabilir.
    Adana gibi bir yerde olsan, hiç nefes alamazsın desene

Motosikleti
    Cheap Urban Bike
    Bu diğer kasktan çok daha iyidir.
    Genelde kapalı kask, temmuz ve ağustos aylarında da bunu takarım diyorsan olabilir.
    Adana gibi bir yerde olsan, hiç nefes alamazsın desene
    aynen kardeşim acayip kötü oluyorum ara sıra kaskın camını açıyorum biraz ferahlıyorum kapatınca 1-2 dakika sonra yine aynı

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Ön dişliyi 15 yaptım. 4. viteste gaz yemiyor artık. Üstelik son hız 10-15 km arası düştü. Gücü de zayıflamış durumda. Yinede özellikle tek kişi daha güzel olmuş. Kararsız kaldım. Eski dişliye döneyim mi?
    Bu arada arka dişli orjinal.

Motosikleti
    Ön dişliyi 15 yaptım. 4. viteste gaz yemiyor artık. Üstelik son hız 10-15 km arası düştü. Gücü de zayıflamış durumda. Yinede özellikle tek kişi daha güzel olmuş. Kararsız kaldım. Eski dişliye döneyim mi?
    Bu arada arka dişli orjinal.
    Arka dişli 38 ise ön dişli 15 idare eder ama arka 36 ön 15 çok kasıyo motoru. Yokuş aşağı motora yatıp fazla hız yaptırmaktan başka bi işe yaramıyo. 14 veya 15 dişli ile düz yoldaki son hız aynı.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka dişli 38 ise ön dişli 15 idare eder ama arka 36 ön 15 çok kasıyo motoru. Yokuş aşağı motora yatıp fazla hız yaptırmaktan başka bi işe yaramıyo. 14 veya 15 dişli ile düz yoldaki son hız aynı.
    Arka 36. Ve gerçekten kasıyor. En iyisi eskisini takayım. Çünkü sürekli şehir içi kullanıyorum. Bu vaziyette daha çok yakıt tüketir, degil mi?

Motosikleti
    Arka 36. Ve gerçekten kasıyor. En iyisi eskisini takayım. Çünkü sürekli şehir içi kullanıyorum. Bu vaziyette daha çok yakıt tüketir, degil mi?
    Yakıtı pek fark etmez ama debriyajlar çok yıpranıyor gereğinden fazla büyük oranlı dişlilerle kullanınca.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakıtı pek fark etmez ama debriyajlar çok yıpranıyor gereğinden fazla büyük oranlı dişlilerle kullanınca.
    Yani eskisini takayım değil mi?

Motosikleti
    Yani eskisini takayım değil mi?
    E yani
    rs_guven bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bu gün bizim cub motorun vites dişlileri ve silindiri komple değişecek.
    Bu değişimden sonra, tekrar rodaj gerekir mi?

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bu arada değişimi yapacak olan usta, rodajın tekrar yapılması gerektiğini söyledi. Emin olmak için danışayım dedim.

Motosikleti
    Gerekir tabi canım.
    rs_guven bunu beğendi.

REKLAM ALANI
18. sayfa BirinciBirinci ... 81617181920 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)