pazartesi günü gittim bayiye snappy 100 x veya mfh ta karar kılmıştım. bayide bitek bir tane gri mfh kalmıştı ve bidaha ki gelecek motorlar zamlı olucak büyük ihtimal dedi bende kendimi şanslı hissederek o mfh ı aldım inşallah hayırlı olur çarşamba perşembe gibi motor elime geçiçek
arkadaşlar 100 mfh var gri renk modifiye yapma aşamasındayım elden düğmeli kesici taktırmayı düşünüyorum ve modifiye olarak ne yapmamı önerirsiniz (çok apaçi işi olsun istemiyorum incedenn)
cantlar siyah olsa fena olmaz...
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
bugün kapağı söktük egzozcuda ucuna bişey taktı ses normalde daıgınık çikarken o taktıgı kücük çember gibi şey sayesinde daha iyi ses vermeye başladı iyimi yaptım bilmiyorum inşallah ilerde sorun yapmaz
ve bu arada bakıma götürdüm 15-50 yağ koydu. 15 tl ayrıca bakım için aldı. bakımda arka freni ayarlattırdım rölenta ve hava ayarını yaptı bide zincir ayarını yaptı bakım dediklerini şey bunlar mı ? yada bakımda yapilması gerekenler nedir bunları biri açiklayabilirmi (2000km bakımı yaptırdım)
son olarak elden düğmeli olan kesicilerin motora zararı varmı mototrcuya sordum zararı olmaz ama uzun süre düğmeye basarsan elektrik tesisatı yanar dedi bilindik bi zararı varmı ?
cub motora 10 40 yağ dan baş numara yağ koyma bende tavsiye...
motorcu bişey olmaz dedi 10-40 neden tavsiye ediyorsun neden diğerlerini etmiyorsun diğerlerinin zararı nedir bunları açiklarsan sevinirim
bizim motorlara tr şartlarında 10 numara yağ olur 15 numara yağ ise kalın gelir zor ısınır vites geçişleri sert olur yağ kalın geldiği için yağlamada sıkıntı olabilir 10 40 tan şaşma
Ben de 15-50W 4T koydum cup motora, sifir motorla gelen zift gibi yag'a gore cok daha iyi geldi, 390km'de orjinal yagi degistirdim zift gibiydi, yeni yag motor 720km'deyken mis gibi duruyordu neredeyse orjinal yagla yaptigim kadar km yapmisim.
ya arkadaşlar allah aşkına gri cup motora ne modifiye yapılabilir güzel gözükmesi için jant şeridi ne renk yakışabilir örnek olarak ve daha daha ne yapılabilir tavsiye ve önerilerinizi beklerim
motorumu perşembe günü aldım arkadaşlar. havalar soğuk mağlum 3 saat çalışmadan durduktan sonra çalıştırırken sorun oluyo çalışıyor ama sürekli istop ediyor normalmi sizce rolantisi düşüktü hafif yükselttim ama böyle olunca biraz daha yükselmek sorunda kaldım şu an yine çok durmuyor ama yine yapıyor normalmi?
Motor ilk 300-400km rölanti tutmaz soğukken stop eder, motor alıştıkça daha az ısınma süresiyle rölantide çalışır, yeni motorda zaten hareket etmeden önce 2-3 dakika ısınmasının beklenmesi tavsiye edilir. Vites boşta jikleyi çekip hafif hafif gazlayıp ısıtın. biraz ısınınca jikleyi indirirsiniz motor stop etmiyorsa yeterince ısınmıştır. Rölantiyi fazla yükseltmeyin yarı otomatik olduğu için kavrama olacağı için otomatik debriyajın balatası aşınır.
arkadaslar uzun zamandır takıp edıom ama bokunu cıkardılar bune ya yenı fıyatlar ucmus hala bu motoru onerır mısınz cup olarak ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:44 ----------
bıde f54 kardesım anlasılan bu motorun huyunu suyunu cozmussun sana zahmet butun kotu yanlarını acıklar mısın ? hem bılmeyen arklar da tumuyle oğrenmıs olurlar ;)
arkadşlar çok sinir oldugum bi konu var bana yardımcı olun bakıma götürdüğümde söledm adam yaparım dedi ama yine çözümü yok servislerin gözünü para bürümüş.herneyse soruna gelelim
arkadaşlar şimdi örnek :
Garajdan motoru cikardım bastım ateşlemeye tırtırtır rölantide çalişiyo 5-6 saniye tak stop ediyo tekrar basıyom çalişiyo stop ediyo bazen basıyom basıyom gaz vermeden çalişmiyo (adamdan alırken tekte çalişiyodu ) hadi neyse bunu motor ısınmadıgı için yaptı diyo olabilirsiniz peki daha dinleyinn..
motor iyice ısınmış bi şekilde gidiyorum 3.vites örnek yavaşlıyorum vites düşürüyorum 2-1.0 anahtarı cikartıyorum. sonra takıyorum 5dk falan sorna basıyom çalişiyo 1.vitese atıyom stop ediyo yada çaliştirirken atıyo bazen. bu olay çok canımı sıktı lütfen yardım edin.. :(
rölanti devrini biraz yükselt istersen
yanlız 2500 lıra dedığın 2. el motordan pek anlamadığm ıcın sıfır tercıhım ama bu motor bana bı sene masrafsız dayanır mı sen onu soyle ;)
arkadaşlar bu motoru alacak bilinçsiz kardeslerime tavsıye etmem buna bu parayı verceğinize ya yarı fiyatına ukh alın yada lifan tay 100 3subaplı cub alın
arkadaşlar egzoz alıcam çok sesli olmayacak (apaçi olmayacak yani) ama aragaz çektigğimdede ses gelsin istiyorum tatlı bi ses istiyorum kısacası.
100 lira limitim var ne önerirsiniz (fresko demeyin motora zararlıymış)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)