Rica ederim.
Bende 12"lik Agility var. Lastik tavsiyem de o yöndeydi. Şuan Pirelli SL 60 veya SL 90 tipi, daha araziye yönelik lastiklere bakıyorum ancak yerinde görüp deneme şansım olmadı henüz. Sizdeki janta göre ebat büyütme nasıl olur bilgim yok. Genel olarak lastikleriniz sert ise yumuşak modellere bakın. Bendeki GTS 23/24'ler şuan takılı olan Michelin Power Pure SC'den daha yumuşaktı ve yoldaki konforu da buna göre daha fazlaydı.
Arka amortisör için ben
www.dnmshock.com 'den MST-AR1 modeli sipariş verdim (150$). Online satış mevcut değil, sipariş üzerine satış yapıyorlar. Bendeki amortisörün göz-göze ölçüsü 345mm'di. Ben 360mm'lik sipariş verdim. Motorun arkasını 1.5 cm kaldırıp, çalışma mesafesini 1 cm arttırıyor. Taktıktan sonra izlenimlerimi paylaşırım. Sizdeki amortisör ölçüsü nedir bilmiyorum. Ayrıca Agility City'de iki arka amortisör olduğundan cebinizden daha fazla para çıkacaktır.
Motorunuzun üzerine oturduğunuzda arka amortisör çalışma mesafesinin %20-30'u kadar kapanıyor, iki kişi oturunca da sürüş esnasında tüm çalışma mesafesini kullanıyorsa, boşu boşuna amortisörü değiştirmeyin, zira yeni amortisör almanız birşey değiştirmez. Hali hazırdaki amortisörler zaten efektif olarak çalışıyor demektir. Benim arka amortisör alma sebebim motoru tam takım 75kg olarak tek kişi kullanıyor olmam. Haliyle bendeki tek yay biraz sert kaçıyor bana. Tek başına bu amortisör için yay bulamadığım için düzgün bir amortisör alayım dedim. Almışken ekstra yay da sipariş verdim. Duruma göre ikisinden birini kullanacağım.
Ben sizin yerinizde olsam ilk olarak lastik bakardım. Motorcularda bulamazsınız çeşit çeşit lastik. Depolara gidip bakmanız lazım. Pirelli'ninki Topkapı'da. Orda gidin bakın elleyin, elinizle ittirin lastiği vs. Hangisi yumuşaksa/güvenilirse (hız limiti)/janta uyacak gibi duruyorsa onu alın. Bundan sonraki işlem olarak ön amortisörün yağını değiştirin. Sonra da ölçüp biçerek arka amortisöre işlem yapın. Amortisör mesafelerini arttırmanız scooterın geometrisini değiştirir. Toleransları bilmeden ekstrem şeylere kalkışmayın derim ;)
Motorunuza ne yaparsanız yapın, yoldaki pürüzlerin üzerinden bir Yamaha WR250R gibi geçip gidemeyecek. Harcayacağınız parayı iyi düşünün. İmkan varsa da daha kaliteli bir scootera geçiş yapın.