cevap için sağolun.o zaman 3000km bakımında inşallah servis soruna bi çözüm bulabilir.servise söylediğimde iyi az yakıyor diyor ama bence az değil.
cevap için sağolun.o zaman 3000km bakımında inşallah servis soruna bi çözüm bulabilir.servise söylediğimde iyi az yakıyor diyor ama bence az değil.
Arkadaşlar,
Ben 51 yaşında
Yaklaşık 20 yıldır sürekli motorsiklet kullanıcısı,
Emekli Öğretmenim.
Bir çok model ve marka motorsiklet kullandım.
Halen Kymco Agility City 125 cc motora sahibim.
Ve binmektende nefret ediyorum.
Kymco markası iyi bir marka olabilir.
Ancak, markayı taşıyanlar
İthalatcı, satıcı ve servisleridir.
Bu halka benim nazarımda SIFIR.
Bu notum ,bir veya iki olayla verilmemiştir.
Duygusal veya bir sinirlilik anında da verilmemiştir.
Şu anda, Kymco kullanıcısı arkadaşlarım bazıları, " benim bir sorunum" yok diyerek, kızıyorlar.
Ancak, eminimki kısa sürede onlarda sıkıntı ile karşılaşacaklar.
Sonuç olarak diyorumki,
Eğer benim yaşıma ve tecrübeme güveniyorsanız.
Kesinlikle Kymco'ya HAYIR. HAYIR
Kazasız sürüşler
Bülent Koçoğlu
Ankara
motorumda bir sorunla karşılaştım sizinde öyle bir sorununuz oldumu?
Geçen gün motorumla şehirde geziyordum 2 kişiydik kasisten biraz hızlı geçtim 2 sn sonra motorda güçlü titreşimler olmaya başladı durdum ayaklık alt tarafta biryere takılmış bastım ayaklığa motor düzeldi ondan sonra 1-2 kere daha oldu servise götürdüm aldı kaynak makinesini 1-2 birşey yaptı düzeltti.
Birde motorda gaza yüklenince sanki kayış kaçıyormuş gibi bir ses oluyor bazen onada baktıracağım en kısa zamanda.
180 cc kit daha elime ulaşmadı almanyadan getirttim racingplanet yazın çıkar güzel site yanlız almanyada tanıdık olması lazım gümrükte takılma riski var.
Bülent Bey,
Kızgınlığınızı anlıyor ve size hak veriyorum.
Bundan 3-4 ay önce yaşadığım kazada ben de yandı gülüm keten helva,artık motora parça bulamam derken 1 hafta içinde aradığım 2 parçayı temin ettim. (çatal ve sol elcik anahtarı)
Fakat sizin durumunuza bakılırsa Silkar Agility City'yi satıyor ama bu beğenilen motora parça temin etmede aynı çabayı göstermiyor.
Super8, Agility City kullanıcıları bazı yerlerde parça temin edemiyoruz diye serzenişte bulunuyorlar.
Demek ki ortada hakikaten böyle yaygın bir sorun var.
Alın birisini vurun ötekine tabiri caizse.
Yamaha'da, BMW'de vs. bazı firmalarda bile akla gelmeyecek servis-parça tedarik sıkıntıları duyuyoruz.
Bu ülkede çoğu alanda vurdum duymazlık söz konusu iken motosiklet sektörü sanırım piyasayı biraz daha geriden takip ediyor.
Titreşim sorunu demek ki kırık bir parçadan meydana geliyor ki servis kaynak ile halletmiş bunu.
Kayış kaçırma sesi gibi ses içinde tecrübe sürüşüne çıkılması lazım sanırım.
Kolayca hallolur inş. ufak tefek sorunlar.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
3 yıldır Agility 125 kullanıyorum. Kar yağmur çamur gibi her koşulda kullandım ve problem yaşamadım. Günlük işe gidip gelme dışında çoğunlukla artçılı kullandım. 22.000 km oldu ve parça olarak sadece 1 defa buji ile 4 defa hava filtresi değişti. Yakında kış bakımına götüreceğim yine sadece hava filtresi buji ve yağ değişimi yapılacağını düşünüyorum. Gerçekten problemsiz, seri ve sağlam bir motor. Kullanan arkadaşlara kazasız belasız sorunsuz sürüşler dilerim..
Artçı ile giderken çıkan sesle ilgili bişey olmadı Allahtan, sadece bazen düşük hızda giderken hangi vitesi seçeceğine karar veremeyip acayip resonans sesleri çıkarıyor. Buna benzer bir ses sizlerde de oluyor mu?
Motorde kayış kaçıyormuş, ya da sıyırıyormuş gibi olunca, genelde motor yeni ise yani araç düşük kilometrelerde ise, sol karterin içine toz pislik girmiş ve debriyaj sıyırıyor oluyor. Sol karter kapağını açıp debriyaj kısmına ve kayışa temiz, basınçlı hava püskürtürsen ses azalacaktır, bir süre sonra da yok olacaktır. Ben otlu ve tozlu (kumlu) arazide biraz fazla sürünce bu sesle karşılaşmıştım. Bilhassa kalkışlarda ani ve çok fazla gaz verince daha bariz duyuluyordu. Bi de debriyaj pabuçlarını kontrol et ve temizle istersen.
Motorü 180 cc ye çıkarmak için racingplanete baktım: www.racing-planet.de
Ayrıca www.scootertuningpage24.de ye de baktım. Bu web sitelerinde şu kit var: Silindir-Kiti NARAKU [180ccm] - 4-Zamanlı 97,84EUR (19,00% KDV dahil) . Sadece bunu mu alıyoruz, yoksa başka şeyler de gerekiyor mu? Yani mesela ekzosta bir değişiklik, varyatörde bir değişiklik,...lazım mı?
Aşağıdaki malzemeler de gerekiyor mu:
1)Piston Kiti, Kolbensatz Naraku [63mm / 180cc] - 4-Takt 1 Stk. NK600.06 30,23EUR (19,00% KDV dahil, mit Kolben, 2 Kolbenringen, 1 Satz Ölabstreifringen, Kolbenbolzen, 1 Satz Kolbensicherungsclipse)
2) Silindirkapağı Contası, Zylinder Dichtsatz Naraku [63mm / 180cc] 1 tane NK600.09 9,97EUR (19,00% KDV dahil)
3) Silindirkapağı, Zylinderkopf NARAKU [160ccm-180ccm] - GY6 125: 89,98 EUR (19,00% KDV dahil)
Bu bilgileri de yazarsan Almanya'da bir arkadaş bulup getirtmeye çalışacağım.
Acaba TÜV de bir problem çıkar mı diye de son bir sorum var...
Cevabın için şimdiden çok teşekkürler ederim.
agilty 125 ile 1100 km devirdik 2 defa yağı değiştirdim geçen yağmurda lastikler kaymaya başlayınca lastikleri de değiştirdik pirelli sl 26 aldım daha doğrusu motoruma bakan arkadaştan rica ettim o almış bizde taktık genel olarak motordan memnunum korumalarım tulum yağmurluğum vs tam olduğundan yağmur çamur demeden üstünden inmiyorum arabada köşede yatmaya devam ediyor Bu nasıl bir şeyse o yağmurda arabayı bırakıp motora biniyoruz tek sıkıntım aynalar adamlar nasıl bir ayna koymuşlarsa arkayı göremiyorum değiştirmek istedim arkadaş aynalar kaliteli yazık etme dedi gerekirse sap kısmından kesip kaynakla kol boyunu uzatalım dedi Aramızda benim gibi ayna sıkıntısı olan arkadaş var mı ? veya çözüm için tavsiye verecek ? Tüm dostlara saygılar sevgiler
iyi geceler arkadaşlar.yakıt sorunum devam etmekte.20.5 tl lik benzinle 120 km gidiyor max.servise verdim bakalım inşallah sorun çözülür.kullanan arkadaşlar bana ortlama ne kadar gitmeli yazabilirler mi?servisten aldığım zaman düzeldiğini anlayabilmem için sizin değerleriniz önemli.en fazla 140 km kullandım şimdi 120 km ye düştü.depo 6 litre yazıyor ama 6*3,73=22,38 ediyor ama o kadar benzin almıyor.max ne kadar benzin alabildiniz ?bu arada 4,5 ayda arka fren balatası bitmiş.bu kadar kısa sürede bitmesi normal mi ? balata değişimi yapılacak.garanti kapsamına girmiyor değil mi?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sevgili kardeşim,
ben 126 kg geliyorum ve agility city 125 'im var. Şimdi satılığa çıkardım. Bu forumda satılıklar arasında yer alıyor. Sebebi şu:
1- ağırlığımdan ötürü 90 km'yi geçmiyor, yokuş yukarı da 60 km'ye düşüyor. Uzun yol yani 50 km nin üzerinde yol yapmak istediğimde ağır vasıta geçişlerinde zorluk yaşıyorum. Çok daha güçlü bir motora geçmek istiyorum.
Downtown 300 i gibi... Fakat bu başka bir konu...
2- Edindiğim tecrübeye göre sürüş tarzım yakıt sarfiyatını ağırlığın yanında etkileyen önemli bir konu. Yani yumuşak kalkış yaparsam ve 60-65 km hızla gidersem tam gaz verip 70-90 km hızla gittiğim zamanlara göre (sert kullanış) neredeyse yarı yarıya yakıt sarfiyatı fark etti. Ayrıca gittiğim güzergah yokuslu olunca daha fazla benzin yaktım. Duruma göre bir depo dolusu ile 100 ile 160 km yol yaptım.
92-95 Oktan benzin ve 95-97 oktan benzin kullandım, fakat yakıt sarfiyatı ve motörün çekiş gücünde bir değişiklik olmadı.
Bi de rölanti ayarı ve karbüratör ayarı ve ateşleme noktası kontrolü yapılabilir (donanımlı ve güvenilir bir serviste).
3- Motora konulması gereken Motor yağını Castrol SEA 15W40 olarak kullanıyorum. Hem hızlanmada, hem de maksimum hızda hem de benzin sarfiyatında fark etti! Servislerin koymak istedikleri SEA 10W40 tipi motor yağlarını katiyen kabul etmiyorum. Motorü üreten mühendislerin dediklerinden çıkmamak lazım. "Bizim memlekette bu yağ tipi daha iyidir" lafı bence ellerinde bulunan ve skooter motorlarına az çok uyan yağı kullanmak istedikleri için söyledikleri bişey.
4- 4.5 ayda fren balatası değişir mi sorusunu bence değişik sormalı... 4.5 ayda şukadar km yaptım, fren balatasını bu kmde değiştirmek normalmi... bi de bulunduğun yer dağlık mı düzlük mü bilmek lazım. Fakat her durumda fren balatası garantiye girmez...ve de kulağa sanki erken değişiyormuş gibi geliyor...
Kardeşim yazdıklarımı ukalalık olarak algılama lütfen, baktım kimse cevap yazmamış, ben de bildiğim kadar yazayım dedim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
cevap için teşekkürler.ben 72 kg geliyorum.motoru düz yolda kullanıyorum.yumuşak kalkış ve gittiğim hız aralığı 40-65 arası.hızlı kullandığım zamanda pek birşey fark etmedi max 10 km oynadı.ilk başlarda 140 km gidiyordu 20 tl lik benzinle.şu an 120-130 km max.düz yolda benim motor 90 km yi zor görüyor.iniş aşağı max 100 km gördüm.servis motor yağı olarak castrol kullanıyor zaten ama 15W40 mı 20W40 koyduklarını hatırlamıyorum.motorum şu an 3345 km de 3200 km lerde arka balata değişimi yaptım.bayramdan sonra servise bırakacağım tekrardan.kitapçığında yakıt sarfiyatı için <2lt 100km yazıyor.ama benimki 4 lt yakıyor 100 kmde.eğer normalse o zaman kitapçığı < 3lt veya 3,5lt 100km yazmaları lazımdı.son kez servise vereceğim yapamazlarsa artık yasal yoldan hakkımı arayacağım.
Yazını okuduktan sonra www.kymco.de yani Almanyadaki Kymco sitesine baktım. Agility City 125 in yakıt sarfiyatı için söyle yazmışlar:
Test ekibimiz hızlıca ve sportif sürüş yaptıklarında yakıt sarfiyatı 3 Litre / 100 km olmuştur. Bunu indirebileceğin bir broşüre yazmışlar:
http://www.kymco.de/fileadmin/user_u...2020EA_web.pdf (sayfa 22)
Eğer Çanakkale bölgesinde isen Bayramiç Köprü başındaki Uğur Motor - Uğur Ustaya İstanbulda isen Fikirtepedeki Aydın Motor - Aydın Ustaya gitmeni tavsiye ederim.
Senin motor senin zayıf olmana karşın 90 'ı zor görüyorsa bir güç kaybı problemi var diye düşünüyorum...
En iyi dileklerimle
merhaba , arkadaslar uzun sure farklı scooter markalarına baktıntan sora sym fiddle almaya karar wermıstım ama 2000 liralık butcem vardı ve bu fıyata bi fiddle bulamamıstım. Dun 2000 liraya 2009 model 13000 kmde kymco agility 125 alarak bende aranıza katıldım. Ikı gunde trafıkte 70 km yaptım ve bu zamana kadar 250 vitesli motor kullandıgım ıcın pısmanlık duydum scooter rahatlıgını yasam cidden baskaymıs. yakıt sarfıyatı konusunda depoyu bıtırınce bılgı verecegım.
Arkadaşlar Agility için hava filtresi ihtiyacı olanlar buradan temin edebilirler :
Agility 125
http://www.motoliz.com/index.php?p=s...kn=AGILITY+125
Kargo dahil 10 TL'yi buluyor fakat servis fiyatının yarısı oluyor gene de.
Orjinal filtreden neredeyse hiç farkı yok.
Bu da Agility City için :
http://www.motoliz.com/index.php?p=s...DTY+C%DDTY+125
depoyı fulledım bugun 125 km gittikten sonra 4 litre benzin aldı. Buda 100 km de 3.6 litre gibi bi rakama geliyo. Sanırım biraz fazla yaktı, sürekli kısa mesafe ve trafikte surdugum için.
Fazla bir tüketim söz konusu hakkaten.
Bu motor trafikte,dur kalkta değil de genelde 90-100 km/s hızla uzun süre yol alınca fazla yakıyor. Yani motoru uzun yola vurursanız fazla yakıyor.
Onun dışında şehir içinde performanslı kullanım ile yavaş kullanım arasında aman aman fark olmuyor.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
en son 140-150 km gidiyor.agility cityi satıp like 200 aldım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)