İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
20 bin km'ye kadar kayış değiştirmeyenler var Motorun üstünde gelen kayış seni biraz daha idare edebilir fakat içim rahat olsun dersen kayışı değiştir olmadı.
Motorun belli bir hızı geçmemesi de varyatör ile alakalı muhtemelen. Varyatör içinde baga tabir edilen bilyalar var. Bu bilyalar zamanla aşınıyor. (aşınma sınırı Agility'nin kullanma kılavuzunda yazıyor) Bunların aşınmasına mütevellit hızda azalma olabilir.
Bagaların yanında kayışın da eskimesi sanıyorum hızı etkiler.
Ben de eskiden düzlükta çok rahat -kadranda- 110 km/s hızı görürken şimdi 105'i anca görüyorum. Motora çanta takmamın da şüphesiz etkisi vardır fakat benim motorun son hızında bir azalma var kesinlikle.
Dayco kayış iyi bir kayış ama kayış satan bir arkadaşın Dayco'nun artık eski kalitesinde olmadığını söylüyor.
Bence imkan varsa ikinci el bir City alın.
Enjeksiyon motorun ateşleme sistemidir.
Eski nesil araçlarda enjeksiyon yerine karbüratör bulunur.
Enjektör de,karbüratör de motora benzin(veya mazot) püskürtür.
Enjeksiyon, arabalarda çok önceleri kullanılmaya başlandıysa da günümüzde hala -orta direk- motosikletlerde pek yaygın değildir.
Enjeksiyon sistemi ile araç daha az yakmaktadır. Karbüratör ise zamanla ayar isteyebilir ve yakıt dengesi bozulabilir.
Enjeksiyon sistemi karbüratörden daha yeni ve daha iyi bir sistemdir.
İşin özeti budur
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
@asm
çok teşekkürler abi birde şey diyecektim bu 3500tl ye su soğutmalı,enjeksiyonlu scooter almak hayalmidir.
Kymco'nun küçük sınıf scooterlarında enjeksiyon yok.
Movie XL'de yanılmıyorsam su soğutma var. Onun dışında küçük sınıf Kymco scooterlarda da su soğutma yok.
3500 TL'ye su soğutmalı ve enjeksiyonlu scooter bulmak zor.
Bu rakam 4500-5000 TL civarı olsa idi ikinci el HD 200 ve Joyride 200i Evo alınabilirdi belki.
Yine kalite olarak dayco çok üst sıralarda. Kayış baya dişlerini yitirmiş iki ucu birleştirilince anlaşılıyor. Bilyaların yağlanıp yerleri değişince sorun bir nebze halloluyor. Ama varyatörün değişmesi gerek
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
Benim çocuk bugün 7500 bakıma girdi, amortisörlerde sertlik vardı yumuşattık biraz, sonra pasta+cila yaptım ve elimde kalan bi kaç şerit vardı onunla bişeyler yaptım ;)
Not: En son bu siteye böyle resimler koyduktan sonra kaza yapmıştım, maaşallah derseniz sevinirim çok nazar var bu sitede :D
%80 Loading ... 2016 Yamaha Xmax 250
Bende resimleri çekip buraya koyucağım yanlız benim şuan önemli bir sorunum var.
Motor çok benzin yakıyor daha yeni olduğu için düzelir diye bekliyorum ama 1000 km ye geldim hala 100km de depo bitiyor depo hacmi 5.7 civarı bu miktar çok fazla :S
En iyisi ben tamircinin yolunu tutuyim.
tamirciye gitmene gerek yok ;) belki çok gaz vererek kaldırıyosundur motorunu, ya da sürekli dip gaz gidiyosundur ... benimde 3000 km ye yaklaşırken anca azalmıştı benzin sarfiyatı, tamirci de normal diyecek merak etme, 15 tl lik benzin al km ni hesapla... ben 15tl lik benzin ile 170 km gittim ... ama son günlerde çok hızlı gidiyorum 130-140 km anca yapıyor
hmm :D 15tl ye 100km gidiyor benimki tabi benim motorum baya performans işlemi gördü çok fark etti kalkışı ve hemen 80e vurması o yüzden de biraz fazla yakar ama 5000 km ye gelince biraz düşme olur insallah
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:51 ----------
Bu da benim oğlanın fotoğrafları aman ha bakınca masallah diyin...
Bu fotoğraf 0 hali ...
Bu fotoğraf Simota marka filtre takılmış hali gerçekten performans ve ses çok farketti sanki eksoz değiştirmişim gibi ses çıkarıyor mükemmel
Bunlarda motorun yapılmış hali
Karanlık bi mekanda çakarların videosunu çekeceğim onuda bi süre sonra burada sizlerle paylaşırım... İyi Forumlar
MAAŞALLAH çok beğendim, bir ara benim beyazı verip siyahı almayı düşünüyodum da vazgeçmiştim )
hava filtresi çok iyi olmuş ilk kez gördüm, başka neler yaptırdın motor ile ilgili ? daha önceki konuları pek okumadım açıkcası xenon u biliyorum sadece )
debriyaj seti komple değişti baga ağırlık gramları ayarlandı daha seri kalkış ve son hıza daha seri şekilde gitmesi şuan lık motor yeni olduğu için daha açılmadı ama denemelerimde baya iyi sonuçlar aldım rampa ya çıkarken 60 dan aşağı düşmüyor rampadan salınca ise güzel bi sonuç 120 125 arası bi hıza geliyor normal düz yolsa ise 110 a çıkıyor ama 110 a çıkması baya süre gerekiyor ama 100e hemen geliyor...
bu arada motoruma f1 ferrari kornası ve polis çakarı takıldı yurt dışında motor kiti buldum 180 cc yapıyor motoru silindir ler falan herşeyi değişiyor bakalım motor biraz kendine gelsin o kitleride alıcağım gibi gözüküyor kısmet işi başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz...
Bu arada motorun o denli parlamasının sebebi cila sürmemdir:D
benim debriyajın gelmesini bekliyorum tayvandan komple değişecek garantiden... o olmassa bende başka bir marka ile değiştirebilirim..Eğer dediğin gibi hızlara ulaşıyosa baya farketmiş..Ben 105 i zar zor gördüm düz yolda... bir de bu hava filtresini sorucam nasıl o şekilde duruyo, yani filtre normalde öteki tarafta, eski yerine noldu bu değişiklikten sonra ??
motorun arka koltuğunu komple sök 6 tane vida ve 2 tane küçük vida var onları sök koltuğu çek zaten direk çıkar ondan sonra hava filtre borusunun bağlı olduğu yeri görüceksin o boruyu çıkarıp yeni aldığın hava filtresinin borunusu takıcaksın ve boruyu benim çıkardığım gibi istediğin yerden çıkar ama fazla çıkarma fazla su gelmemesi lazım...
Motorun hacmi biraz büyük olsaydı bu yaptığım değişiklikler çok fark ederdi ama ne beklersin 125 cc :D
tamamdır anladım boş bir vaktimde o işlere girecem inş akrep resmi yapıştırdığın ön rüzgarlığı sprey boya ile mat siyaha boya çok şık duruyo, parlak da güzel ama dikkatli bakınca içinde çizikler görünüyo ;)
İkinizin motoruna da maşallah.
Allah kaza bela vermesin.
ikinizde kazasız belasız binmeniz dileğiyle , kulanıcı fazlalaşsın birde parça sorunu halledilsin alıcam inşallah birde bu ışıklarda kalkerken nasıl serimi yani bu çinlilere toz yuttururmu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)