Kymco Agility 125 / Agility City 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Ağustos 2010, 20:32
.ozgur. adlı üyeden alıntı
Kesinlikle dusuk hacımlı bır motorla uzun yol cok kotu oluyor ve suspansıyonları kotu bir motorlada dahada eziyetlı oluyor..
süspansıyon ayarı yapılabiliyormu hıç sordunuzmu? yumusatmak gibi mesela vede etrafımda bazıları diyorkı yenı aldıgında motora hemen tam gaz yüklenme pistonlar şişer motor sonra hızlı gitmez diyor belli bir km yawas git diyorlar bazısıda tam tersi aldıgın anda daya tam gaz hiç durmadan acılsın motor diyorlar hangisi dogrudur
Teşekkürler simdiden..
Süspansiyondan ziyade sele ile alakalı benim rahatsızlık. Küçük scooterların çoğusu böyle. Uzun yol motoru değiller kesinlikle. Onların da suçu yok
Motor yeni alındığında rodaj süresi (ilk 1000 km'dir takriben) boyunca sakin kullanmak gerekir aracı. Üretici belli devir aralığının üstünde aracın kullanılmaması gerektiğini söyler.
Bu rodaj süresi geçildiğinde de araç yavaş yavaş sıkıştırılabilir.
Uzun süre hiç sıkıştırılmadan kullanılan bir aracın performansının olmadığı söylenir. Bence doğrudur da.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
Reklamlar
-
08 Ağustos 2010, 03:24
Arkadaşlar bende bugün kymco agility city aldım motor çok güzel 1 hafta sonra xenon takıcam takmış olan varmıdır varsa bilgi verebilirmi birde rodajını nasıl atlatmam gerekir anlatırmısınız...
-
08 Ağustos 2010, 11:17
birde motosiklet.net sticker larından bende istiyorum nerden temin ederim.
-
09 Ağustos 2010, 12:49
salih9033 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bende bugün kymco agility city aldım motor çok güzel 1 hafta sonra xenon takıcam takmış olan varmıdır varsa bilgi verebilirmi birde rodajını nasıl atlatmam gerekir anlatırmısınız...
Hayırlı olsun motorunuz. Güle güle kullanın.
Benim motorum Agility 125. Ben motoruma xenon taktırdım fakat alternatör ile ilgili bir modifikasyon yapmak gerektiğinden xenon yüzünden aküden oldum.
City'nin alternatörü değişik mi bilmiyorum ama bu haliyle xenon takınca randıman alınamıyor.
Rodaj süresinde de motor belli devrin üstünde çalışmamalı. Yani 60-70 km/s hızların üstünde pek seyretmeden,motoru -zorda kalmadıkça- sıkıştırmadan sürmek lazım.
İlk 1000 km'de motoru fazla zorlamayın. 1000 km'yi aştığınızda motoru yavaş yavaş sıkıştırabilirsiniz.
Ustanın birisi "motoru kovalamak" demişti benim sıkıştırma dediğim işe.
Kolay gelsin.
-
10 Ağustos 2010, 00:01
Bende motoruma ilk defa bindim (agility 125 ) 20 günden beri satın aldığım yerde duruyordu.(Ehliyeti almadan binmeyeceğim diye kendime söz vermiştim) yaklaşık 20 km civarı kullandım 50 km geçmedim İnanılmaz zevk aldım Arabayı bir kenara bıraktım Eğer sıkıntı olmazsa sürekli kullanabilirim Gerçekten güzel birşey motor kullanmak
-
10 Ağustos 2010, 14:46
Serkan UĞUR adlı üyeden alıntı
Bende motoruma ilk defa bindim (agility 125 ) 20 günden beri satın aldığım yerde duruyordu.(Ehliyeti almadan binmeyeceğim diye kendime söz vermiştim) yaklaşık 20 km civarı kullandım 50 km geçmedim İnanılmaz zevk aldım Arabayı bir kenara bıraktım Eğer sıkıntı olmazsa sürekli kullanabilirim Gerçekten güzel birşey motor kullanmak
Hayırlı olsun motorunuz.
Allah kaza bela vermesin.
-
13 Ağustos 2010, 02:46
herkese merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.kymco agility city aldım bugün gerçekten çok güzel bir makina,bugün 100 km civarında yol yaptım gayet rahat ve keyifli bir sürüştü....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:38 ----------
arkadaşlar sormak istediğim bir soru var size aldığım kymco 2010 model 2300 km de, aldığım kişi rodajının çok iyi yapıldığını söyledii ,bugün biraz makinayı sıkıştırdım hafif yokuş aşşağı bir yolda baya bir ivmelenerek 100 km hızı gördüm, sizce normal mi yoksa daha da km hızı artmalımıydı (örneğin 120 km hız),acaba rodajı tam bitmedi mi ya da normal mi diye merak ettim görüşleriniz bekliyorum arkadaşlar...
-
13 Ağustos 2010, 19:00
cenkgo adlı üyeden alıntı
herkese merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.kymco agility city aldım bugün gerçekten çok güzel bir makina,bugün 100 km civarında yol yaptım gayet rahat ve keyifli bir sürüştü....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:38 ----------
arkadaşlar sormak istediğim bir soru var size aldığım kymco 2010 model 2300 km de, aldığım kişi rodajının çok iyi yapıldığını söyledii ,bugün biraz makinayı sıkıştırdım hafif yokuş aşşağı bir yolda baya bir ivmelenerek 100 km hızı gördüm, sizce normal mi yoksa daha da km hızı artmalımıydı (örneğin 120 km hız),acaba rodajı tam bitmedi mi ya da normal mi diye merak ettim görüşleriniz bekliyorum arkadaşlar...
Merhaba,
Yaptığınız hız normal. Biraz fazlaca eğimli bir yolda kadranda 120'yi görebilirsiniz.
Düzlükte de motoru biraz sıkıştırarak kadranda 110'u görebilirsiniz.
Ben eski Agilitymi sürekli sıkıştırıyordum. Düzlükte eski motorumla 115'i görüyordum motoru biraz zorlayarak. Şimdiki motorumla düzlükte 115'i kolayca göremiyorum.
Motoruna göre de değişebiliyor bu iş.
Yaptığım maksimum hız ise kadranda 125 km/s. (reel hızım 110 ya vardır ya yoktur)
-
13 Ağustos 2010, 20:11
Düzde 108 kmh yi geçebilmiş değilim (07 agılıty 14.000)
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
-
13 Ağustos 2010, 20:34
arkadaşlar çok teşekkür ederim, o zaman gayet normalmiş. saygılar
-
14 Ağustos 2010, 14:53
celıl ybr adlı üyeden alıntı
Düzde 108 kmh yi geçebilmiş değilim (07 agılıty 14.000)
Sonunda aldın Agility'yi ha kardeş ?
Bir ara epey eleştiriyordun. Nasıl motorun?
-
15 Ağustos 2010, 02:35
Agility City me Xenon u taktım çok güzel oldu
-
15 Ağustos 2010, 16:53
arkadaşlar önve arka tekerin hava basıncı kaç olmalı. tek kişiyken ne olmalı 2 kişiyken ne olmalı??
-
16 Ağustos 2010, 13:37
salih9033 adlı üyeden alıntı
Agility City me Xenon u taktım çok güzel oldu
Kaç Kelvinlik ampul taktınız,kaça maloldu,fotoğraf alabilir miyiz?
cenkgo adlı üyeden alıntı
arkadaşlar önve arka tekerin hava basıncı kaç olmalı. tek kişiyken ne olmalı 2 kişiyken ne olmalı??
Motorun sele altında(dışta) ayak koyma yerinin orada bir yerde lastik basıncının ne olacağı ile ilgili bir yapıştırma olması lazım.
Agility için soruyor olsaydınız direkt söylerdim fakat City'nin jant ve lastik farklı malum.
-
17 Ağustos 2010, 00:59
Selamlar; motoru uzun yol yapmak için düşünmüyorum tabi ki fakat oldu ki yol yapmam gerekti bu durumda;
200 km kontak kapatmadan 80-100 km hızla yol yapar mı bu alet? Rampalarda kaça kadar düşüyor hızınız?
-
17 Ağustos 2010, 01:39
madlive adlı üyeden alıntı
Selamlar; motoru uzun yol yapmak için düşünmüyorum tabi ki fakat oldu ki yol yapmam gerekti bu durumda;
200 km kontak kapatmadan 80-100 km hızla yol yapar mı bu alet? Rampalarda kaça kadar düşüyor hızınız?
200 km kontak kapatmadan belki motor dayanır (yazın aşırı sıcaklarını saymazsak) ama inanın sürücüde hal kalmaz.
Ben 70 km civarı hiç durmadan yol katettim uzun yolda ve indiğimde eşekten düşmüş gibiydim.
Motor ısınınca rampalarda bayılıyor. Gene tek kişi ile hızınız 60 km/s'nin aşağısına düşmüyor ama motorun gaz yemediği belli oluyor.
Hava soğutmalı ve karbüratörlü her motorda bu bayılma durumu gözleniyor.
-
17 Ağustos 2010, 13:29
İyi günler. Daha önce hiç motor kullanmadım ama bir scooter almayı düşünüyorum. Bu motorlar için illaki kapalı garaj mı lazım yoksa bir branda iş görür mü? istanbulda yaşıyorum ama şiddetli yağmur veya kar olduğu zaman bu branda motoru ne kadar korur? kısmetse 2 3 sene kullanmak istiyorum agility 125 garajsız kullanıma bu süre sorunsuz gider mi? Şimdden teşekkürler.
-
17 Ağustos 2010, 14:41
deividtrux28 adlı üyeden alıntı
İyi günler. Daha önce hiç motor kullanmadım ama bir scooter almayı düşünüyorum. Bu motorlar için illaki kapalı garaj mı lazım yoksa bir branda iş görür mü? istanbulda yaşıyorum ama şiddetli yağmur veya kar olduğu zaman bu branda motoru ne kadar korur? kısmetse 2 3 sene kullanmak istiyorum agility 125 garajsız kullanıma bu süre sorunsuz gider mi? Şimdden teşekkürler.
Kaliteli bir branda altında motora pek birşey olmaz. İyi bir branda kar, su geçirmiyor.
Benim motor da hergün açık alanda branda altında duruyor.
-
18 Ağustos 2010, 01:21
-
18 Ağustos 2010, 14:01
[QUOTE=salih9033;2128746]
asm adlı üyeden alıntı
Kaç Kelvinlik ampul taktınız,kaça maloldu,fotoğraf alabilir miyiz?
8000 kelvin ampul taktım yanlız çok güzel bir işçilik oldu birde sisteme zarar gelmesin diye mercedes xenon beyni taktık zaten aşağıda resimler motoru gösteriyor fiyatı 200 250 tl arası
He birde Formula1 Ferrari kornası taktım daha bi çekici oldu şimdi ön sinyal lambalarına çakar takıcaz onunda video vaya fotoğrafını takınca göstericeğim.Şimdilik bu kadar...
Alternatörde veya elektrik tesisatında bir yerde oynama yaptınız mı? Yoksa hiçbir müdahaleye gerek kalmaksızın aküden direkt elektrik alarak mı taktınız xenonu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler