ok yukarıda iken kullandı isen yedek dahil bütün benzini bitirmişsin..
ok aşağı bakarken kullanırsan motor stop ettiğinde bilirsin ki bu bir uyarıdır, oku yukarı çevirirsin yedek depoya geçer. En kısa sürede benzinlikten benzin almalısın..
Bu arada yedek depo derken ayrı bir depo YOK!.. sadece musluk aşağıda iken benzin deponun alt noktasının biraz yukarısından kullanılıyor... oku yukarı çevirdiğinde ise benzini dipten kullanıyor stop ettiğinde benzin tamamen bitmiş oluyor.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Herkese merhaba
Haftasonu biraz yol yapayım dedim salcanoyla. Bu sene vakit bulup tatil yapamamıştım gezim dolaştım biraz 2 depo benzin harcadım
Salcanoyla ilgili bi sıkıntı canımı sıktı onu sorayım size. Perşembe günü amortisör yağ kaçırıyodu onu yaptırdım, balataları bujiyi değiştirip gaazladım. Artçılı şekilde yaylalrı gezdim abant gölcük'e gittim. Motorda tekleme sıkıntısı var. Öyle stop etme durumu yok, devir arttıkça - rampada dahada belirginleşiyor hele 9000 devire doğru motor kendinden geçiyor. Benzinde sıkıntı yok 2 ayrı yerden doldurdum aynı , pislik var diye tahliyeden akıttım biraz ama değişmedi
facebook.com/SalcanoMotosiklet
Bu motor bence ybrden sonra küçük hacimlide iyi bir motor bizim burda wolften çok var piyasada yerini sağlamlaştırdı wolf.
Benzin değilse hava filtresinden yapıyor olabilir mi ? ya da egzosun bağlantı yerine baktın mı orası gevşemişte olabilir ?
Benzin girişi, atık gaz çıkışı, temiz hava girişi.. bunların kontrol edilip gerekli ise temizlenmesi lazım..
Belkide sıcak havalarda, 2 kişi dağ bayır giderken bloktaki gerekli soğuma sağlanamamış olabilir.
Bir ihtimalde, yüksek yerlere çıkıldı ise teklemenin sebebi hava basıncından kaynaklı karbüratörlü tüm motorlarda meydana gelen teklemedir.
Hava filtreleri aklıma gelmişti hafta sonu bakacağım
Egzos bağlantı yerini yeni sıktım ses yapıyodu
Yağ değişimi zamanı da geldi, hafta sonu girişicem artık yada olmadı motorcuya götürüp baktırırım
Soğutma ile ilgili sıkıntı olacağını zannetmem, yaptığım km lerin çoğu çift şeritli asfalttı, 70-80 gidiyorum hafif rampa oldumu teklemeler baş gösteriyor
Geçen sene de aynı yolları yapmıştım 2 kişi böyle bi durum olmamıştı
selamın aleykum enes bey ön siperligi çok yakışmış bende kırmızısı var nasıl nerden temın edebılırız bende siperlik taktırmayı dusunuyorumda bıde malıyetı ne kadar tşk
aleyküm selam
2006 Ybr yuvarlak far karenajı üstüne uzun cam taktım ben.
Karenajı ybr parçası satan yerlere sorabilirsiniz veya netten alabilirsiniz. Ben yamaha bayisinden 50tl'ye almıştım.
Siperliğe uzun cam kolay bulunan bişey değil ben attığım ilandan almıştım başka yerde yoktu 35tl fiyatı
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...17598877/detay
Ayrıca siperliksiz direk touring camı da takılabilir. Benim camdan az daha yüksek
facebook.com/SalcanoMotosiklet
http://imageshack.com/a/img538/9746/MFg8yV.jpg resimdekinden istersen yardımcı olabilirim bende istanbuldayım yeni aldım
Bizim motosiklette sinyal flaşörü nerede boşuna aramayayım size sorayım dedim..
Sinyalde bi başına buyrukluk var bu aralar, akü canavar ama sinyal canı isterse yada güçlü bir akım gelirse çalışıyor. söküp bakayım da, farklı bir model/değerde olanından almayayım..
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
s.a bır sorum olcak motorum cok yakıyo dıe gazınnı ayarlattım tamırcıye ama onceden tek marsla alıp gıden motor sımdı calısıyo ama gaza basıldıgın da ıstop edıyor neden olur yardım. tamırcı yapar ole dıoo.
A.s Tamirci başka yerini kurcalamadıysa ki karbüratör hava ayarı yapması gerekiyor hava ayarını bozmuş.
Yapar öyle ne demek ya :D gazı verince mi stop ediyo vermeyince mi ? tam anlamadım ama rölantiyi çok düşürdüyse gaz kesersen birden stop edebilir diğer türlü diyosan diğer abinin dediği gibi hava ayarını bozmuştur karbüratörün üstünde iki tane vida var benzin hava ayarı yapılıyo
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
Adil abi motor hayırlı olsun , birebir aynısından arkadaş aldı geçenlerde bi kaç yıldır yatan bi motor bayağı bi uğraştı toplamaya çalışıyo motor güzel çift silindir filan sesi güzel çıkıyo :D direk yan bagajlarını çaldım şimdi wolfe uydurmaya çalışıyom :D
Arkadaşlar motorum sağ kumandası bozuldu. Farları açıp kapatamıyorum. Ybr 125 sağ kumanda uyar mı? Kendim monte edebilir miyim?
İyi dilekte bulunan arkadaşlara teşekkürler.Salih kısaca salcanonun eine su dökemez,İstanbuldan aldım 200km yol gittim eve getirdim yolda salcanoyu aradım.Sürüş pozisyonu bana çok farklı geldi rüzgardan az etkileniyor(140 kg + alçak)ama ben beğenmedim tank gibi seside ayrı
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)