Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Temmuz 2013, 22:42
tahsins adlı üyeden alıntı
ben arkaya 34 hava basıyorum. 2 gün sonra 26 ya düşüyor. sonra gene basıyorum. gene düşüyor. böyle döngü halinde basıyorum
belki benim kasislerden direk geçmemle alakası vardır.
bide kasislerden geçerken altı vurmaya başladı benim motorun.
sanırım yakın benim motoru ikiye bölmem
benim motor ilk çıkanlardan 2009 model. Ahmet abinin motorunun altı benimkinden 3-4 cm daha yüksek. Ben altını çok vuruyorum. Bugün bile 8-10 defa vurmuşumdur. Benim çıktığım yolları görsen yol demezsin. 160 kg ile. Hanım ben ve oğlan 3 kişi. Benimki yarılmazsa seninki hiç yarılmaz. Bide bu halde 2-3 ayda bi hava kontrolu yapıyorum pek eksik çıkmıyor.
Reklamlar
-
08 Temmuz 2013, 22:59
Bugün yeni bir Motorcu keşfettim adam özenle işini yapıyor kornaya role taktım korkunç bir şey oldu Bayadır böyle temiz iş yapan esnaf gmörmediğimizden olsa gerek içime çok sinddi
-
08 Temmuz 2013, 23:04
Murat 48/30 adlı üyeden alıntı
Bugün yeni bir Motorcu keşfettim adam özenle işini yapıyor kornaya role taktım korkunç bir şey oldu
Bayadır böyle temiz iş yapan esnaf gmörmediğimizden olsa gerek içime çok sinddi
kim la bu? Banada söyle çabuk, ben tamirci bulamadım daha. Anlayanlar var ama hep üçkaatçı
-
08 Temmuz 2013, 23:07
adem80 adlı üyeden alıntı
benim motor ilk çıkanlardan 2009 model. Ahmet abinin motorunun altı benimkinden 3-4 cm daha yüksek. Ben altını çok vuruyorum. Bugün bile 8-10 defa vurmuşumdur. Benim çıktığım yolları görsen yol demezsin. 160 kg ile. Hanım ben ve oğlan 3 kişi. Benimki yarılmazsa seninki hiç yarılmaz. Bide bu halde 2-3 ayda bi hava kontrolu yapıyorum pek eksik çıkmıyor.
ne bileyim abi. şimdiye kadar hiç kasislerde altı vurmazdı. şimdi sürtüyor. bişeyler yamuldu ama hayırlısı..
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
09 Temmuz 2013, 11:41
salcano_7946 adlı üyeden alıntı
benımkılerde dublex tı.ırc nın.13bınde sattım sattıktan sonra eleman arkayı degıstırdı yıne ırc aldı.sert yokus asagı frenlemede kayıyodu yanlız.
satılığa çıkardım ben motoru. evet arka kayıyor dün arkadaşımla sinema çıkışı çimenleri sulamak yerine yolu sulayan belediye işçileri yüzünden kırmızı ışıkta biraz yanladık arkaya bastığımda
-
09 Temmuz 2013, 12:22
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
09 Temmuz 2013, 12:34
Selamlar kusura bakmayın giremiyorum bu ara motoru satma sebebim ailevi inşallah satma sebeplerim ortadan kalkar,motoru bırakamam 25 senedir 150bin km gezdim motorla bi çocuktan oyuncağını almak gibi motordan olmak sağlıcakla kalın...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
Ben lastiklerin kaydığını hiç hatırlamıyorum ayda bir havasını kontrol ediyorum inme olmuyor pek belki kilo farkı...
-
09 Temmuz 2013, 12:41
gezginmotor adlı üyeden alıntı
Selamlar kusura bakmayın giremiyorum bu ara motoru satma sebebim ailevi inşallah satma sebeplerim ortadan kalkar,motoru bırakamam 25 senedir 150bin km gezdim motorla bi çocuktan oyuncağını almak gibi motordan olmak sağlıcakla kalın...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
Ben lastiklerin kaydığını hiç hatırlamıyorum ayda bir havasını kontrol ediyorum inme olmuyor pek belki kilo farkı...
Abi hayırlısı olsun.
Ramazanda geldi umarım bizde elimizdekinin kıymetini bilmeyi öğreniriz bu ay, herkes için hayırlara vesile olur inşallah.Şahsen mobilet bile olsa motorsuz yaşayamam ben artık Virüsü kaptık bir kere
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
09 Temmuz 2013, 12:51
ben 8 bin km dir tubles kullanıyorum. 2 ci el aldım. Ben almadan öncede tubles idi. 1 kere patlamadı. 3 ayda bi havasını kontrol ediyorum. Veya 2 ayda. Öyle fazla hava eksiltmiyor. Sert tubles kullanırsan yanak atma falan yapmaz. Standart sürebilirsin. Murat la ben limitleri zorlayarak kullanmamıza rağmen yanak atma gibi bi derdi yok. Ben mt65 önermem. Yumuşak tubles. Yanak atabilir. Aynı prellinin sert yani kalın hamurlu dura tractıon modeli var. Onu takarsan gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Korkmadan. Ben düzde rahat 100-105 lere çıkabiliyorum. 85 kiloyum. 135 gördüm kaç kere rampa aşa. Düzde 80 ni geçmiyosa vardır bi problem.
lastiğim pek sert olsun istemiyorum yumşak ve daha az kayan bir lastik tercih edeceğim onun için eğer var ise iç lastikli yumuşak yere daha iyi tutunan tavsiyeniz sevinirim.
-
09 Temmuz 2013, 12:53
İyi Ramazanlar. Dün motorun zincirini gerdirdim. 4.000 km'de normalmidir? Bir de benzin deposunun kapak gelen yuvarlak ağzı hafiften paslanmaya başlamış, temizlemek de sıkıntı olur, içine toz moz kaçar deponun bizi yolda bırakır. Bir de ön disk hafiften yamuk galiba, düşük hızda frene basınca manet titreme yapıyor. Başladı hafiften sıkıntılar anlaşılan.
-
09 Temmuz 2013, 12:59
drtayfun adlı üyeden alıntı
İyi Ramazanlar. Dün motorun zincirini gerdirdim. 4.000 km'de normalmidir? Bir de benzin deposunun kapak gelen yuvarlak ağzı hafiften paslanmaya başlamış, temizlemek de sıkıntı olur, içine toz moz kaçar deponun bizi yolda bırakır. Bir de ön disk hafiften yamuk galiba, düşük hızda frene basınca manet titreme yapıyor. Başladı hafiften sıkıntılar anlaşılan.
Güzel kardeşim zamanla inşallah Adem Abim gibi sende bir usta edinirsin ve kendin germeyi öğrenirsin zincirini.O ringli olmayınca gevşedikçe germek gerekir km ye bağlı olmadan.Depo kapağının pası kapağın içerisindeki deliğin etrafındaysa sıkıntı teşgil edeceğini sanmıyorum benimde öyle.Arzu edersen wd40 sanırım pasın icabına bakar sıkarsın.Ön dist hafiften yamuk olabilir aynı sorun benim Cb de de vardı.Yumuşak bir balata işini çok daha iyi görüp fren mesafeni ciddi azaltacaktır.Bunlar sıkıntı değil motoru ddaha çok sevmemize sebep olacak ufak aksaklıklar bence.MEsela yumuşak balata takınca fren performansı beni çok sevindirip motora daha çok sevgi duymamı sağlamıştı
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
09 Temmuz 2013, 14:54
Demek ortak problemler. Zincir gevşemesi hep aynı km. lerde mi oluyor yoksa benimki erken mi olmuş diye merak ettim. 2'den sonra debriyajı birden bırakıyorum, galiba ondan oluyor. (Nasıl olsa düşük güçte, kontrolden çıkmıyor diye kötü bir alışkanlık kaldı galiba)
-
09 Temmuz 2013, 14:54
cemolos adlı üyeden alıntı
satılığa çıkardım ben motoru. evet arka kayıyor dün arkadaşımla sinema çıkışı çimenleri sulamak yerine yolu sulayan belediye işçileri yüzünden kırmızı ışıkta biraz yanladık arkaya bastığımda
benim motorda 150kg yük olmasına rağmen arka frene abanınca kayıyor. yapacak birşey yok. nylon lastikler böyle. çoğunlukla arkayı kitleyip 8 çizerek duruyorum. alışıyor insan zamanla..
gezginmotor adlı üyeden alıntı
adil abi sende dünyanın en kötü motoru olsa gene 1.000.000km sorunsuz kullanırsın. en iyi şartların adamısın. kilon yok. düzgün kullanıyosun. motoru koruyosun. rodajda yağına bile titizsin. sende hayatta motora birşey olmaz. açıkçası kaçırdığım için üzülüyorum senin motoru. :/
hgdr adlı üyeden alıntı
lastiğim pek sert olsun istemiyorum yumşak ve daha az kayan bir lastik tercih edeceğim onun için eğer var ise iç lastikli yumuşak yere daha iyi tutunan tavsiyeniz sevinirim.
abi irc marka alma.senin kriterlerine uymuyor.
drtayfun adlı üyeden alıntı
ön disk hepsinde yamuk sanırım. zaten krom disk. sıcakken suya girince kesin yamulur. yapacak birşey yok. benim bildim bileli titriyor ön fren. abs gibi. hoşuma gidiyor benim bu sorun. ben diski söküp taşlattım. biraz düzeldi. ama şimdi gene aynı. yapacak birşey yok bence.
4000km de 1 kez zincir gerdiyeniz çok iyi. ben çekoslovak zincir taktırdım motora. 8.000km de 3 kez gerdim. şu an 1. kademeden den 4. kademeye geldi zincir işareti. 6. kademe olunca değişirim zinciri. 15-20tl tutar en fazla. yoksa kopma riski var..
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
09 Temmuz 2013, 15:44
tahsins adlı üyeden alıntı
ön disk hepsinde yamuk sanırım. zaten krom disk. sıcakken suya girince kesin yamulur. yapacak birşey yok. benim bildim bileli titriyor ön fren. abs gibi. hoşuma gidiyor benim bu sorun. ben diski söküp taşlattım. biraz düzeldi. ama şimdi gene aynı. yapacak birşey yok bence.
4000km de 1 kez zincir gerdiyeniz çok iyi. ben çekoslovak zincir taktırdım motora. 8.000km de 3 kez gerdim. şu an 1. kademeden den 4. kademeye geldi zincir işareti. 6. kademe olunca değişirim zinciri. 15-20tl tutar en fazla. yoksa kopma riski var..
Anladım. Traşlatmak yanlış bence,disk incelince daha çabuk yamuluyor, hatta kırılabiliyor. (Eski arabama yaptığımdan biliyorum) Disk sıcakken su değerse yamuluyor demişti usta, o zamanlar benzincilerde bedava yıkıyorlar diye su tutturduğumdan oldu diye tahmin ediyorum. Burda da su birikintilerinin üstünden geçerken sıçrayan su sebep olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
Öğlen ilk çalışmada biraz nazlandı, az gittim stop etti. Bas -bas çalışmaz, az çalışır gibi yapıyor duruyor. Anladım, pislik gelmiş, bas ayak marşıyla 4-5 kere, sonunda attı da rahatladı! Düşündüğüm başıma geldi. Arkadaş bu ayak marşı ne nimet bir şey yahu, niye bütün motorlara koymazlar anlamıyorum.
-
09 Temmuz 2013, 18:52
Öne yumuşak balata aşrt bence.Benzinde pislikte çok illet olur allahtan enjeksiyonlu değil motor.Adem Abi den gördüğüm birşey daha var bu konuda benzin filtresini temizlemen gerekir.benzin mustuğunun oradaki plastiği yavaşça dişlerini kırmadan açıp dökmek lazım.
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
09 Temmuz 2013, 20:48
benim diskte herhangi bi sorun yok. Yumuşak balata iyidir. benim tubles lerdede sorun yok. Hatta motorda sorun sıfır. Siz nereden buluyosunuz bu kadar sorunu bilmem.
-
09 Temmuz 2013, 20:55
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır giremiyordum. Umarım iyisinizdir ve her şey yolundadır. Motorumu satışa çıkardım. Satılık bölümünden ilana bakabilirsiniz. Hepinize sevgiler
-
09 Temmuz 2013, 21:35
benim diskte herhangi bi sorun yok. Yumuşak balata iyidir. benim tubles lerdede sorun yok. Hatta motorda sorun sıfır. Siz nereden buluyosunuz bu kadar sorunu bilmem.
Ben acaip kılımdır, pire için yorgan yakarım. Şimdi aklıma geldi, motor çalışırken marşa basarsan dönüyor marş motoru, yakacak bir yerini, olur mu öyle şey, insan yanlışlıkla korna yerine basabilir?
-
09 Temmuz 2013, 22:12
bende pimpirikiyimdir motor konusunda. Ufak bi ses geldi diye 540 tl masraf yaptım. Değiştirmediğim parça kalmadıydı nerdeyse. 150-200 liraya halledilebilecek bı arızaydı.
-
10 Temmuz 2013, 00:05
Sonuçta 3 kuruşluk makina, olur öyle şeyler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)