Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Mart 2013, 23:08
Ön freni ve arka frenleri nerede kullanmalıyız, nerede kullanmamalıyız? Özet geçebilecek var mıdır arkadaşlar?
Reklamlar
-
18 Mart 2013, 23:24
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
18 Mart 2013, 23:28
Pianoblack adlı üyeden alıntı
Ön freni ve arka frenleri nerede kullanmalıyız, nerede kullanmamalıyız? Özet geçebilecek var mıdır arkadaşlar?
Alpay kardeşim gerçi zamanla motorunu kullandıkça öğreneceksin ama bence en önemlisi mıcırda,kumlu yolda(aslında mıcır ve kumlu yola hiç girme) fren sıkma tekerler kitler ve düşersin acil durmak zorunda kalmadığın zamanlarda abs fren sistemini bizim motorlarda yok freni pompalayarak daha iyi fren yapar yeni yağmur yağdığı yağmurun yeni başladığı zaman hızını düşür yolun kaygan olduğu zamandır.her zaman arka freni önce hemen arkasından ön freni sık emniyetli durursun süratli gittiğin zamanlar ani fren sıkma pompalayarak sık çamur yerden geçerken çok dikkatli ol ne olduğunu anlamazsın dik rampada durmak zorunda kalıp ön freni sıkarsan motor kayar şimdilik aklıma gelenler bunllar sağlıcakla...
-
18 Mart 2013, 23:31
CraiQ adlı üyeden alıntı
bu lastiklerin çiftinin fiyatı nedir onu da bi yazsaydın bileydik tsubasa kardeş
şimdi şöyle diyeyim..
metzeller ve michelin ön arka takım olarak 200 - 250 lira aralagında bulunabilir.. diyeyim sahibinden.com da aramak istanbulda bakmak lazım..
sanırım çalıştıgım kurye cbfine ön arka 210 lira ya michelin pilot almışlardı...
irc lastiğe de 150 gibi fiyatla takımını alabilirsiniz..
fakat ucuz etin yahnisi hesabına döner..
sıcak havada irc de sorun olmaz..
sogukta bariz farkeder.. kayar düşmenize ve kaza yapmanıza sebep olabilir..
bence bir kere düzgün lastik takılıp devam etmek en mantıklısı.. yani lastik alacagım dedinizde 50 lira kar için irc almayın diyeyim..
güzel soru ..
arka fren motoru durdurmanın yüzde 25 ini teşkil eder benim için... ani frenlemeden kesinilikle uzak durulmalı.. kilitlemiş olursun arka tekeri ve bir bakarsın yanına gelmiş
ön fren ise motoru durduran frendir.. bi anda sıkmaktan ziyade.. yavaş yavaş motorun sönmesini bekleyerek limon sıkar misali gittikçe güçü artırarak sıkılmalı..
ön fren ile motoru durdurmaya başladıgında, aynı oranda arka fren pedalına güç uygularsan motosikletin hakimiyetini kaybetmeden saglıklı durmasını saglamış olursun...
birde motor freni var..
vitesi düşürecek debriyaj yavaş yavaş salarak motorun deviri ile frenleyebilirsin..
bunda bir uyarım var eger zincir oring zincir değilse kesinlikle sürekli bu tarz durmayı denemeyin.. zinciri koparıp tekere dolayıp takla atabilirsin..
sadece frenleme tekniği değil durmak için önemli olan hem trafiği okuyabilmen lazım, hemde lastiklerin kaliteli olması lazım...
benim ayıptır söylemesi, arka stop fren lambam pek yanmaz.. fren kullanmam demiyorum, 100 metre ötedeki kırmızı yanan ışıgı görüyorsan, hem gazı vermeyi devam edip son 20 metrede durmaya calışıyorsan, hem cebe zarar benzin olarak.. hemde motosikletine..
trafikte cok sık fren lambasının yanıp sönen araclardan oldugu kadar uzak duruyorum...
cünkü bana acemi geliyorlar..
umarım faydalı olmuşumdur
-
18 Mart 2013, 23:50
gezginmotor adlı üyeden alıntı
Alpay kardeşim gerçi zamanla motorunu kullandıkça öğreneceksin ama bence en önemlisi mıcırda,kumlu yolda(aslında mıcır ve kumlu yola hiç girme) fren sıkma tekerler kitler ve düşersin acil durmak zorunda kalmadığın zamanlarda abs fren sistemini bizim motorlarda yok freni pompalayarak daha iyi fren yapar yeni yağmur yağdığı yağmurun yeni başladığı zaman hızını düşür yolun kaygan olduğu zamandır.her zaman arka freni önce hemen arkasından ön freni sık emniyetli durursun süratli gittiğin zamanlar ani fren sıkma pompalayarak sık çamur yerden geçerken çok dikkatli ol ne olduğunu anlamazsın dik rampada durmak zorunda kalıp ön freni sıkarsan motor kayar şimdilik aklıma gelenler bunllar sağlıcakla...
Teşekkürler Adil abi.
-
18 Mart 2013, 23:52
çılgın üçlüler. Murat, celal, adem fotoları cepten açamadım. Sonra bakacam.
-
18 Mart 2013, 23:54
Tsubasa adlı üyeden alıntı
şimdi şöyle diyeyim..
metzeller ve michelin ön arka takım olarak 200 - 250 lira aralagında bulunabilir.. diyeyim sahibinden.com da aramak istanbulda bakmak lazım..
sanırım çalıştıgım kurye cbfine ön arka 210 lira ya michelin pilot almışlardı...
irc lastiğe de 150 gibi fiyatla takımını alabilirsiniz..
fakat ucuz etin yahnisi hesabına döner..
sıcak havada irc de sorun olmaz..
sogukta bariz farkeder.. kayar düşmenize ve kaza yapmanıza sebep olabilir..
bence bir kere düzgün lastik takılıp devam etmek en mantıklısı.. yani lastik alacagım dedinizde 50 lira kar için irc almayın diyeyim..
güzel soru ..
arka fren motoru durdurmanın yüzde 25 ini teşkil eder benim için... ani frenlemeden kesinilikle uzak durulmalı.. kilitlemiş olursun arka tekeri ve bir bakarsın yanına gelmiş
ön fren ise motoru durduran frendir.. bi anda sıkmaktan ziyade.. yavaş yavaş motorun sönmesini bekleyerek limon sıkar misali gittikçe güçü artırarak sıkılmalı..
ön fren ile motoru durdurmaya başladıgında, aynı oranda arka fren pedalına güç uygularsan motosikletin hakimiyetini kaybetmeden saglıklı durmasını saglamış olursun...
birde motor freni var..
vitesi düşürecek debriyaj yavaş yavaş salarak motorun deviri ile frenleyebilirsin..
bunda bir uyarım var eger zincir oring zincir değilse kesinlikle sürekli bu tarz durmayı denemeyin.. zinciri koparıp tekere dolayıp takla atabilirsin..
sadece frenleme tekniği değil durmak için önemli olan hem trafiği okuyabilmen lazım, hemde lastiklerin kaliteli olması lazım...
benim ayıptır söylemesi, arka stop fren lambam pek yanmaz.. fren kullanmam demiyorum, 100 metre ötedeki kırmızı yanan ışıgı görüyorsan, hem gazı vermeyi devam edip son 20 metrede durmaya calışıyorsan, hem cebe zarar benzin olarak.. hemde motosikletine..
trafikte cok sık fren lambasının yanıp sönen araclardan oldugu kadar uzak duruyorum...
cünkü bana acemi geliyorlar..
umarım faydalı olmuşumdur
Sağolasın Tsubasa. Araba kullanırken bahsettiğin şekilde kullanırım. Mümkün olduğunca freni az kullanmalısın. Dediğin gibi maddi zarar boşu boşuna, yazık günah. Dediklerini uygulayacağım. Hatta bir yanlışımı bile yakaladım. Sürekli arka freni kullanıyordum ben. Herhalde ön tekeri kitleme korkusundan. Bundan sonra ağırlıklı olarak ön fren kullanacağım. Tabii ön freni birde arka fren ile desteklemek gerek.
-
18 Mart 2013, 23:56
Sağolasın Tsubasa. Araba kullanırken bahsettiğin şekilde kullanırım. Mümkün olduğunca freni az kullanmalısın. Dediğin gibi maddi zarar boşu boşuna, yazık günah. Dediklerini uygulayacağım. Hatta bir yanlışımı bile yakaladım. Sürekli arka freni kullanıyordum ben. Herhalde ön tekeri kitleme korkusundan. Bundan sonra ağırlıklı olarak ön fren kullanacağım. Tabii ön freni birde arka fren ile desteklemek gerek.
alpay kardeşim anlattıklarımı anlaşmışsın sorun yok sanırım..
motoruna koruma demiri taktır öncelikle, yeni alışıyorsun düşer kalkar normaldir..
istanbulun neresindesin sen ?_
-
19 Mart 2013, 00:02
Güzel gezi olmuş arkadaşlar. Bu dünyada her şey insanla güzel. Dostluğun olduğu yerde bir çok şeyden feragat edilebilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
alpay kardeşim anlattıklarımı anlaşmışsın sorun yok sanırım..
motoruna koruma demiri taktır öncelikle, yeni alışıyorsun düşer kalkar normaldir..
istanbulun neresindesin sen ?_
Koruma demirini alırken taktırmıştım. Ağırlıklı olarak Maltepe'deyim. Hafta sonları falan Kadıköy'de olurum genelde.
-
19 Mart 2013, 00:10
Güzel gezi olmuş arkadaşlar. Bu dünyada her şey insanla güzel. Dostluğun olduğu yerde bir çok şeyden feragat edilebilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Koruma demirini alırken taktırmıştım. Ağırlıklı olarak Maltepe'deyim. Hafta sonları falan Kadıköy'de olurum genelde.
ben göztepedeyim alpay kardeşim bi ara görüşelim.. marmara üniversitesindeyim
-
19 Mart 2013, 00:12
ben göztepedeyim alpay kardeşim bi ara görüşelim.. marmara üniversitesindeyim
ooo çokta yakın sayılırız Tsubasa. Olur valla görüşelim. Şu acemiliği üzerimden bir atayım, kendime güvenim gelsin. Sizlerden öğreneceğim çok şeyim var. İsim neydi bu arada?
-
19 Mart 2013, 00:14
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
19 Mart 2013, 00:19
ooo çokta yakın sayılırız Tsubasa. Olur valla görüşelim. Şu acemiliği üzerimden bir atayım, kendime güvenim gelsin. Sizlerden öğreneceğim çok şeyim var. İsim neydi bu arada?
ismim ali hocam.. senin?
-
19 Mart 2013, 00:21
Murat 48/30 adlı üyeden alıntı
3 Silahşörler yine işbaşında
-
19 Mart 2013, 00:38
ismim ali hocam.. senin?
Alpay bende. Yaş kaçtı? Saygıda kusur etmeyelim
-
19 Mart 2013, 01:06
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
19 Mart 2013, 01:07
3 saattir ders çalışıyordum, bu kadarı yeterli deyip dinlenme vakti geldi diye düşündüm. Birde ne göreyim salcocular güzel gezmiş, iyi gezmiş, ne iyi etmiş de gezmiş? tekerinize sağlık abiler. banu alkanında dediği gibi ''bodrum bodrum, bodrum bodrum...'
Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.
-
19 Mart 2013, 01:22
Sa arkadaşlar.Keyifler nasıl.
@murat: Dostum gezileri inceleyip resim atmak istiyorum ama sayfayı açana kadar 1 saat geçiyor.Şu resimlerin boyutunu ufaltsan süper olacak yav Genelde ben gezi raporu yazarken 500x667 ye çeviriyorum.Bir dahakine öyle yaparsan güzelce inceler yorum yazarız gezilerine.Kal sağlıcakla.
-
19 Mart 2013, 01:22
Alpay bende. Yaş kaçtı? Saygıda kusur etmeyelim
yaş 26 oldum =) okuyorum artık son sınıfım bitiyor bu sene allah nasip ederse..
saygı dediğin şey yaşa duyulmaz alpay kardeşim yine de saol =)
gel bi ara bana yakın oldgun zaman buluşalım görüşelim =)
-
19 Mart 2013, 01:25
cesur509 adlı üyeden alıntı
Muratcım ellerine sağlık tekrar
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Adil Abi siperlik çok yakışmış , MAŞALLAH diyelimde Nazar değmesin
Eyvallah sağolasın Celal kardeşim cümlemizin motoruna nazar değmez inş...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
rapsy_09 adlı üyeden alıntı
Sa arkadaşlar.Keyifler nasıl.
@murat: Dostum gezileri inceleyip resim atmak istiyorum ama sayfayı açana kadar 1 saat geçiyor.Şu resimlerin boyutunu ufaltsan süper olacak yav
Genelde ben gezi raporu yazarken 500x667 ye çeviriyorum.Bir dahakine öyle yaparsan güzelce inceler yorum yazarız gezilerine.Kal sağlıcakla.
A.S Meriç senin keyifler nasıl
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)