Tayfur yazdığını okuyunca aklıma şu geldi ;
Mobilciler için: http://youtu.be/tbm5_vfjlr0
Tayfur yazdığını okuyunca aklıma şu geldi ;
Mobilciler için: http://youtu.be/tbm5_vfjlr0
Yeni Doblo (Fiat) ile Yeni Combo (Opel) aynı araçlar. Biri diğerinden 5.000 - 6.000 TL daha pahalı. Şimdi ucuz olan daha mı dandik oluyor? Sorarım size. Artık neyin kafası var ise, ne güdülüyorsa içerisinde!.. Yazık.
lütfen bu başlık altında takılan adamlar bir okusun şunu
sıktı bu ybr wolf yan sanayi muhabeti
çin dediğiniz motosiklet firması 1883 ten beri motorlu araçlar yapıyor.
1950 de ortak olarak birlikte motosiklet pazarına girdiler yamahayla
çinli firma dediğin belki de çogu motosikletin atası
jianshe türkiyede bilen yok ama motosiklet işiyle ugraşan firmalara motor ve aksam üreten bir firma hyosung gibi
hyosung senelerce suzukiye motosiklet yaptı
adı çinliye cıktı
çinli filan değil güney koreli kendisi
küçük cc motosikletlerin hepsi çinde yapılıyor..
motor aksamları birbirine uyuyor
yan sanayi cıktı ybr değil diyen arkadaşlara ben söylemekten dilim yoruldu
jianshe maliyeti düşürmek için bazı parcalarda farklı ucuz maliyetli parcalar kullanıyor
yan sanayi diye bir şey yok
ybr yi de yapan yaratan jianshe
japon adam motor teknolojisini getiriyor veriyor
bu adamlar ona göre motosiklet yapıyorlar
şimdi gelelim fiyat farkına
ybr 4 - 4.5 bin tl
bu jiansheden 900 1000 dolar civarında maliyetle cıkarken
wolf 500 600 dolar maliyetle cıkıyor
bunun aksini kimse söyleyemez, ben bu işi cok araştırdım fuarlarda cok ugraştım bu muhabetle
çinli diye küçümsediğiniz motosiklet dünya turu yapıp bitirip geri dönebilmiştir.. 180 bin km yapmış. ve 110 binde baskı balata degişip devam etmiş
hangi küçük cc motosikletle bunu yapabilirsiniz?
wolf 150 ise hesaba göre 11.3 hp bana kalırsa satmaz..
fazla benzin yakıp az enerji acıga cıkartıyor
tabi gidişi duruşu nasıl bilmiyorum ..
bu jianshe nin motosikletleri arasında hakkı yenilen bir motosiklet var oda puma
kanuni yanlış fiyat politikası yüzünden mahvetti
borada da aynısını yaptı..
fiyatı kar marjını yüksek tuttu
türkleri salak sanıyor sanırım.. 4 bin tl veren adam küçük cc ye binmez.
# motosikletle.blogspot
@tsubasa: Yok yok biz ne yazsak bunlar inat ile inanmamaya, kendi bildiklerinin doğru olduğunu savunup duracaklar. MotoGP'de milyon $'lık motor pert'e çıktığı zaman anlayın ki Yamaha'nın ürettiği bütün ürünlere zam geliyor. TV'ler de yayınlanan reklamlar, koca koca ofisler, pazarlama departmanları, sponsorluklar; oldu YBR 4.350 TL. Halbu ki belki de Wolf'ten daha ucuz'a imal ediliyordur! Ama olur mu ben satış fiyatına bakarım; ucuz ise dandiktir. Pahalıysa kalitelidir. Gördük; 4.000 TL verdim, Honda CB 125E aldım! Gördüm kaliteyi, egzost'tan fırlıyordu!
Beyler siz neden geriliyorsunuzki?..
Birde benden alıntı yaparak cevaplamışsın tsubasa?
Epeydir söylüyorum. Almayı planladığım motorlardan biri WOLF. Ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. HERŞEYİYLE birebir YBR kalitesinde olsaydı kimse YBR125 almazdı bu ülkede.
Bu muhabbet Audi A3 - VW Golf muhabbetine benziyor.
Motorlar 1 e 1 aynı. Yakıt sistemi vs. herşeyiyle aynı.
Ama biri A3 diğeri Golf. Biri 65000 diğeri 52000 lira.
Şimdi A3 alanlar APTAL mı? Yada Wolf varken YBR125 alanlar CAHİL ve BOŞ adamlar mı sizin deyiminizle?
Hani paçalarından akıyormuş ya cehalet, ondan diyorum..
Konuşurken tartıpta konuşun! Motor aksamı aynı olması herşeyinin birebir aynı olduğu anlamına gelmiyor malesef. Ona buna atıp tutarken azıcıkta bunu düşünün.
Hadi saldırın şimdi bana! Sanki şahsiyetinize birşey söylemişim gibi, kırmızı harflerle kocaman yazın. Salcano ödüllendirir belki sizi.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
şimdi bizim motorları jıanshe üretiyor. Pistonuna segmanına kadar jianshe. Ybr yi kim üretiyor? Jıanshe. Segmanında pistonunda jianshe yazıyormu? Yazmıyor. Jianshe firması demekki ybr yi yan sanayi, wolfu orjinal olarak üretiyor. Wolf parçaları orjinal jıanshe ise yan sanayi değil, orjinaldir. Wolf parçaları yan sanayi diyenlere duyrulur. Yan sanayi arora yebere dir. Ve diğer çakmalardır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yamaha_YBR_125
girin bakın kim yapıyormuş
wolf 2007 ybr dir bazı parcaları üstteki postta yazdıgım maliyetten kaçmak için farklı parcalar var
esd cok değişime ugradı onunla kıyaslanmaz
ben söylüyorum bunu biri 600 dolara mal olurken bir digeri 900 1000 dolara mal ediyor
benim motosikletim ybr custom ile aynı 3-4 parcası farkı girelim bakalım
wolf de 4-5 parca farklı
bunlar maliyeti düşürmek için yapılmış şeyler
ben 2009 ybr kullandım 20 bin km de
borada kullanıyorum şuan
neyi farklı desen 1-2 parca sayarım
geri kalan parcalar aynı
# motosikletle.blogspot
Tamamı ile birebir aynı diyen mi var! Parçalar aynı değilse daha dandik olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? Salcano Wolf ''Çin''li ise Yamaha YBR nerenin menşei? Çin'li derken ''aşağılama'' var. Ben bunu anlıyorum. A1 ile Golf arasında tonla parça farkı var O kıyaslamayı Yeni Doblo ve yeni Combo arasında yapsaydın tamam derdim. Ama o olmamış. YBR alanlar kendilerini kaf dağında zannetmesinler, Wolf'cüleri Çin'li deyip aşağılamasınlar. Sonuçta YBR'yi Jianshe üretiyor
@Tsubasa: O şahıs ''wikipedia.org''ta yazılanları kanıt olarak görmüyormuş!
Hocam şöyle birşey var bir de motorsikleti motorsiklet yapan sadece motor kısmı değildir!Bunun dış aksamı var,karbüratörü var,elektrik aksamı var,tipi var.
Ben de wolf'e kötü demiyorum ama şöyle birşey var,bende 2006 ybr var,bir arkadaşımda 2010 wolf vardı yan yana koyduk benim ybr çok daha diriydi(Benim motor 88.000 de ve 85.000 km kuryede çalışmış bir motor.)Ben ybryi oldukça ucuza buldum ve aldım.Adamın parası daha azdır veya fazla parası yoktur gider salcano alır.
Ben olsam wolf yerine kanuni bora'yı tercih ederdim.Çünkü onun tipini daha hoş buluyorum(Kişisel görüşüm)
Ama merdiven altı üretim yaptıran hondaya 4000 vereceğime ybrye aynı parayı veririm.Helali hoş olsun Yamaha'ya da Jianshe'ye de.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
Ben DANDİK mi dedim? Aynı kalitede olmasını bekleyemezsiniz dedim, iyi oku; gözlerinle dene..
Bir ürünün nerede üretildiği değil, markasının menşei'dir önemli olan. Ve evet, Wolf ÇiN menşeili bir motordur.
Volkswagen brezilyada üretim yapıyor, polonyada yapıyor ama ne diyoruz; Alman otomobili diyoruz. Alman menşeili diyoruz.
Kavramları karıştırmamak gerek.
Son olarak ÇİN'Lİ derken bir küçümseme yok. O bazılarının kompleksi! Binlerce kilometre Çin Menşeili modeller kullandım.
Küçümseyecek olan son kişilerden biriyim. YBR'yi Jianshe üretiyor, ama YAMAHA markası ile YAMAHA'nın koyduğu kalite standartlarına göre üretiyor.
Ve ne yazıkki sizin duymak istediğinizin aksine, bu YBR'yi ÇİN MALI yapmıyor.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
evet ybr japonyada üretiliyormuş biz öyle duyduk r1 yapanlar üretiyormuş
# motosikletle.blogspot
Bu konu tutar Arkadaşlar böyle şeyler için birbirimizi kırmaya gerek yok.Marka model savununca kimse kimseye plaket vermiyor.Wolf kullanıyorum memnunum ybr kullananda cb125e kullananda memnunsa tartışılacak birşey yok.
kendi motorumu koymadım bilerek
bakın bakalım nereler farklı
maliyet düşürmek için neler yapılmış dikkatli bakılınca anlaşıyor..
bazı parcalar konmamış..
şuan 2013 ybr custom olarak türkiyeye fuardan sonra girebilir..
# motosikletle.blogspot
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
boş nidalar oluyor bazen..
bi gece kafamız attı dedik gidelim ayvalıga
3 motosiklet ybr 125 2011 esd . benim motor , bir de cb e var kanki de
dedim ki gel benimkini al giderken bende seninkni
ben cbeyi aldım rezillik
benim motoru alan adam bayıldı bu ne güzel böyle şöyle derken sattı
o da ybr aldı ..
dicegim şu ki binildikten sonra satın alındıktan sonra karar değişir utanırsın sonra bu kadar asagıladıgına
# motosikletle.blogspot
Çin malı diyerek aşağılama gereği neden duyulur? Madem Çin malı öyleyse YBR ne malı? Aynı olmayan parçanın diğerine göre dandik, kalitesiz olduğu nereden çıkartılıyor? Nereden? Neye dayanarak? Ben dedim ki; Yamaha'nın külfeti çok, maliyeti çok, bunlar bi kalem de toplanır ve modeller arasında paylaştırılır ve son fiyat ortaya çıkar dedim. Ama Jianshe'nin böyle külfeti yok, doğal olarakta ucuz satılıyor. Ama bu değildir ki ucuz ise dandik ve kalitesiz. Ya YBR daha kalitesiz ise ne olacak? ''Ben üretildiği ülkeye bakmam, üreten firmanın markanın ülkesine bakarım'' dediğin an ''nokta''yı koymuşsundur. Elveda brütüs yolun açık olsun. Daha da ne benim adıma konuş, ne de ben senin adına. Yazdıklarını artık okumayacağım. Başarılar, Allah yolunu açık eylesin ''Novarix''.
boşverin yahu. Benim tokatçı wolf1 bir numara. Km 36 bin oldu. Gene yedeğe düştü. 435 km de. Shellden aldığımda 415 te falan düşmüştü yedeğe. Shellin benzini çabuk bitiyor.aşa yukarı bir depoda 20-25 km fark ediyor. P.o. (petrol ofisi) nden alıyorum hep. Motorları tokatlamayacak olsam benzini kısacam biraz daha ama kıyamıyorum. Çok iyi kaçıyor.
Dostum şöyle bir hesap yapalım.
2012 model Salcano wolf=2700 TL
2012 model Yamaha Ybr 125=4000-4190 TL arası
300-500 TL işçilikten kısıldığını(2012 ybrnin plastik aksamı olsun,geri dönüşlü karbüratör falan,plastik kalitesi vs.) varsayalım.
Etti 3000-3200 TL
Kalanını marka koyuyor.
Doğrudur 1000-1200 TL fahiş bir para gelebilir.Ama en büyük rakibi de 4800 TL'ye satılıyor.
Ayrıca her zaman aynı kalite ama farklı markaların ürünleri farklı fiyatlara satılır.Kapitalist düzenin kuralı budur.
Salcano Wolf tabiki ucuz ama hesaplayınca insanların ybr alıp pek kazık yemediği de var.Kazığın en büyüğünü devlet bize kdv-ötv ile atıyor.Kendi devletimiz bize acımıyor,japon mu acısın?Ybryi satarken daha kolay satarsın,ayrıca fazla zarar etmezsin.Ancak Salcano Wolf'ü satarken daha fazla zorlanırsın.Çünkü Wolf sayısı ve ybr sayısı bellidir.Pek çok kişi de satın alırken ybr motorlu olduğuna inanmaz.Bizim milletin doğasında bu var.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)