külbütör kapağı demek istedin galiba? Nesi varki kapağın?
evet valla diş saydı abi ya sıkmadı vida ufaktı bugün yeni vida götüreceğim inş. sıkar diş sayarsa işimiz var valla tekrar motoru dağıtmam gerek diş açtırmak için yoksa nasıl götüreyim motoru işimiz var anlayacağın
10/40 yarı sentetik ince yaz aylarında sıkıntı olur ve buharlaşma çok olur buda yağın azalması demek tabi yazın için konuşuyorum onun yerine 10/50 full sentetik konursa buharlaşma az olur yada pek olmaz ve kalın olmasından dolayı yazın kullanılır yani birde full sentetik olanları uzun km dayanır 5-6 bin km ancak yarı sentetik olursa 3-4 binde değişmesi daha iyi
vida ufaktı derken aynı diş vidanın 1 cm daha uzun bi vida bul onu dene. Muhtemelen vida kısaysa en üstten biraz sıyırmış olabilir. Oda galiba orjinal vidası değil, uydurma kısa vida. ondan.
ee artık buna binersin fatih.
Arkadaşlar ,Ankaradan yola çıkıp polatlı -sivrihisar -emirdağ-bolvadin- ve sonnda memleketim Akşehir/Konya ya varmak istiyorum...300-350 km olması lazım katetceğm toplam yol...
Hiç uzun yol tecrübem olmadı şuana kadar , ve korku var içimde bi nebze...Ne önerirsiniz Bana?? Yalnız başına çıkmalımıyım yola??
Bi sorum daha var ...motoru henüz daha açma fırsatım olmadı , rodajı yeni atlattım ...1000 km deym şuan...5. vites te max kaç bin devre kadar kullanmam sağlıklı olur motor ömrü açısından sizce???
Birde ben vites geçişlerini 6 bin devirlerde yapıyorum suan ,daha düşük devirlerde mi yapmalıyım sizce ?
Şimdiden teşkkrler...
300-350 km çok uzun yol değil. Bitane lastik tamir kiti al. Koruma kıyafet tam olsun.cebinde biraz paran olsun. Motor yeni. Arıza çıracağını pek zandetmem ama ne olur olmaz anahtar, tornavida takımı olsun. Yola çıkarken lastik havalarını kontrol et, zincirini yağla, yağınıda değiştir öyle çık yola. Devir işini pek bilmem ama 5 ci vites 100 ü, 4 cü vites 80 ni, 3 cü vites 60 ı geçme yeter. Yani anlıcan motoru bağırtma. Hem öyle yakıttan tasarrufta yaparsın.
Hiiiiiiiiiiçççççççççç korkun olmasın sür 300-350 km yol Salco için çerezdir sadece yeterki 80-100 km aralıklarla mola ver (kendin için) yorgun yol gitmemek adına tek başınada çıkabilirsin korkmana çekinmene hiç gerek yok
Bizim motorların maximum torka ulaştığı devir 6500 rpm 6000-6500- 7000 devir aralığında gidersen özellikle -6500 devirde- maximum güç minimum tüketim sağlarsın zaten 6.000-6500 devirde 90km/h 6500-7000 devirde 95-100 km/h 7500 + devirlerde ise 100+ hızlara çıkarsın buda senin için yeterli olur sanırım
Vites değiştirme devirlerin gayet normal 5500-6500 devirde olmalı bencede devirli kullanma ve sağlıklı motor ömrü için 4000 devirin altında ve 8000 devirin üstünde olmamalı değişim
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
egelim üstad ben dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Bu ara nerlerdesin yahu? Özlettin kendini?
Sağolasın Ademim seksenim fahri salcanocum Hastaydım yeni yeni ayaklanıyorum kardeşim
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Tecrübeleriniz güven veriyor gerçekten çok sağolun...
Bir sorum daha olcak...sağ taraftan emniyet şeridinden mi gitmem sıkıntı oluştururmu sizce...??? kamyonlar ve otobüsler çok tırstırıyor beni gerçekten
abi geçmiş olsun ben idare etmeye çalışıyom burayı sen yokken. Fatihin işi çok galiba. Bu sıralar oda pek yazamıyor. Cg ile uğraşıyor. Hayırlısı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
Ya kamyonun önüne geç, yada arkasında kalırsan mesafeyi aç. Yaklaşma. Kamyonun kasasından her zaman bişeyler düşme olasılığı vardır. Kamyoncularında sağı solu pek belli olmaz. Bikeresinde mercimek kadar taş savruldu, parmağıma çarptı, anında nohut kadar şişti. Otobüslerden bi klima suyu akarken gördüm. Üstüne yüzüne falan geliyor. Büyük boy taşıtlardan her zaman mesafeni koru. Ya geç, yada arkada kal mesafeyi aç. Sakın arkasına girme.
ozaman ben fazla yaklaşmadan 50 metre den bi kamyonun arkasına takılıyım ağır ağır giderim önümü de sağlama almış olurum
bu işler cesaret meselesi brz tecrübe kazanana kadar ... inşallah bi aksilik çıkmaz bi aksilik olmazsa da ayın 7 si gibi çıkarım ozaman Allahn izniyle...
çok teşekkür ettm tekrar ...Allah işinizi rast getirsin ..
sağol kardeşim. Hayırlı yolculuklar. Allah kaza bela vermesin.
Yolun en sağından(emniyet şeridinden) gitme patlamış lastiklerin telleri her türlü çivi vida v.s genelde yolun en sağında toplanır ve lastiğinin patlama oranı yükselir yolun en sağının biraz solunda gitmeye çalış yani emniyet şeridine 2-3 m mesafen olsun dikiz aynanı sık sık kontrol etmeyi unutma kamyon arkasından gidecem diyede uğraşma rampaya gelince yüklü kamyon 40lara 50 lere düşecektir nasılsa geçmek zorunda kalacaksın 80-90 km le hızla sakin sakin git virajlara dikkat et hızını düşür yüksek hızla girip yatma v.s gibi tehlikeli atraksiyonlara girme virajlarda (virajın durumuna göre) en fazla 50 km olsun hızın korkmana çekinmene gerek yok o kadar unutmaki yeteri kadar dikkatli olursan uzun yol ş.içinden daha güvenlidir
---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
[QUOTE=adem80;2795998]abi geçmiş olsun ben idare etmeye çalışıyom burayı sen yokken. Fatihin işi çok galiba. Bu sıralar oda pek yazamıyor. Cg ile uğraşıyor. Hayırlısı.[COLOR="Silver"]
Eyvallah Ademcim sağolasın ee biz sana boşunamı Fahri doktora ünvanı verdik Fatih aldı başına belayı cg yle güreşiyo sanırım
abi fatıhin yaptığı iş çok güzel bence. Motoru a dan z ye tanıyor, tecrübe kazanıyor. Boş vaktim olsada bende yapsam keşke.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)